Ce dulciuri ati facut azi?
#2022
Postat 30 December 2011 - 12:35 PM
#2023
Postat 30 December 2011 - 12:54 PM
Mutti, la 30 December 2011 - 12:35 PM, a spus:
Da Simo' se zice ca poarta noroc
E dint-o carte cu dulciuri Italienoase


La blat nu am respectat am facut dupa creasta in loc de 4 oo 5 albuse si 3 galbenuse (doua merg la maioneza la salata beof),8 linguri de zahar,8 de ulei,8 de faina esenta de vanilie si rasatura de lamaie si mandarina..
Crema am avut 250 de gr. de ciocolata de la mosi de craciun si bomboane de pom si cu lapte tot felul doar putina am pus amaruie,mi s-a parut mie 250 de gr. de zahar pudra prea mult si am pus aproape 200 de gr. dar tot prea dulce mi s-a parut ,cred ca aia e pt. ciocolata amaruie menaj....120 de gr. de unt moale si esenta de rom...
Sa vedem cum o fi cand era calda mi s-a parut prea dulce,acum s-a intarit tare fain numa bine si se vad fain ridurile...
#2024
Postat 31 December 2011 - 02:48 PM

L-am gustat,e excelent
#2025
Postat 01 January 2012 - 04:58 PM
#2026
Postat 03 January 2012 - 10:51 AM

#2027
Postat 06 January 2012 - 08:08 PM
Aveam trei portocale mari=aproape 1 kg (nu le-am cantarit), dar le-am pus 1 kg zahar tos si 500 ml apa.
E super buna si aromata:
Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!
#2028
Postat 06 January 2012 - 08:36 PM
#2030
Postat 06 January 2012 - 09:13 PM
zoazorel, la 06 January 2012 - 08:08 PM, a spus:
Aveam trei portocale mari=aproape 1 kg (nu le-am cantarit), dar le-am pus 1 kg zahar tos si 500 ml apa.
E super buna si aromata:
dulceata de portocale.jpg
Si cum ai taiat cu tot cu coaja,sau ai dat coaja pe razatoare?! si miezul ai pus felii sau cuburi?!,ca nu se vad bucati acolo'
#2031
Postat 06 January 2012 - 09:23 PM
Le-am spalat bine, le-am intepat cu furculita si le-am lasat acoperite cu apa de-aseara pana azi (24 ore).
Le-am scos azi, le-am sters bine si le-am ras coaja cu razatoarea mica.
Fructele le-am curatat de coaja alba si de vinisoarele albe, le-am taiat cum mi-a venit si le-am pus cu 500 gr zahar, cam o ora Apoi am pus 500 ml apa de la robinet si restul de zahar=500 gr si-am pus la foc ff mic, amestecand din cand in cand.
Coaja rasa am pus-o in filtrul de cafea si-am trecut 500 ml apa peste ea.Am scos-o, apa clocotita am turnat-o iar peste coji si-am aruncat-o.Le-am oparit ca sa scot amareala.
La 45 de min de la inceperea clocotirii dulcetii, am pus si coaja rasa si oparita si zeama de la o jumatate de lamaie.Am mai fiert-o pana s-a legat cat am vrut eu de mult.Cam inca 15 min.
Gata. Mi-au iesit doua borcanele si ce-ati vazut in farfurie.Am pus-o calda in borcane si le-am pus cu capacul in jos.

Eu o leg bine, ca sa nu mucegaiasca
Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!
#2033
Postat 06 January 2012 - 10:20 PM
Geany, la 06 January 2012 - 09:27 PM, a spus:
Taci, ca ti-o iei! Aaaa, e sarbatoare si nu fac nimic!
Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!
#2035
Postat 06 January 2012 - 10:47 PM
Stefan ce zice?!
#2036
Postat 06 January 2012 - 11:12 PM
Las-ca vine maine mama lui p-aici.Sarmale, carnati, racitura, fursecuri (pe care le stit!) Deci...nema clatite.Poate maine, mai pe seara, daca-i cuminte!
Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!
#2037
Postat 06 January 2012 - 11:16 PM
Giorgiana, la 03 January 2012 - 10:51 AM, a spus:
Georgi, poti sa-mi dai reteta te rog. Mie imi plac deserturile cu nuci, am si eu de la mama un tort de nuci foarte bun si mi-ar place sa am cat mai multe...
#2038
Postat 07 January 2012 - 03:01 PM
#2040 Guest_Gelutza_*
Postat 07 January 2012 - 03:09 PM
Giorgiana, la 03 January 2012 - 10:51 AM, a spus:
Mi-ai amintit de reteta mea de tort din rulada cu crema de nuci-un deliciu de care am uitat

Ajutor







