Forum Culinar: Ce dulciuri ati facut azi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 150
  • 151
  • 152
  • 153
  • 154
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce dulciuri ati facut azi?

#3021 Useril este offline   lili 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,008
  • Inregistrat: 07-July 11
  • LocationBrasov

Postat 14 May 2012 - 10:04 AM

Vezi postareaGeany, la 13 May 2012 - 10:46 PM, a spus:

Draga Lili chiar azi i-am zis matusii mele Marlena ca ti-a placut checul si era f. f. mandra :D Anutz' de tarta cu dulceata de care matusa (si mama )e mare fan deja ti-am zis :cheers:


Un pupic pentru tine si matusa ta :D :D
Sa stii ca l-am facut pana acum de vreo 5 ori ,cu nuci si ciocolata bucatele,sau simplu depinde ce ingrediente am avut ,alor mei le place mult si le pun si la servici

#3022 Useril este offline   snej 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 539
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationMelbourne

Postat 14 May 2012 - 12:03 PM

Vezi postareaIoana, la 11 May 2012 - 08:30 PM, a spus:

Vezi postareasnej, la 10 May 2012 - 10:20 PM, a spus:

Vezi postareaIoana, la 10 May 2012 - 09:50 PM, a spus:

Uneori ma mai paleste dorul de ciocolata, da atunci cand imi vine(dorul) musai sa fie cu menta sau alte combinatii :cheers:

Brownies cu menta , care vrea simpe doar cu frute pe langa, care cu sos de cioco fondanta cu esenta de menta

Atasament brownies cu menta.jpg



Ioana da-mi, te rog, un link cu reteta ca nu pot sari peste :D


Snej, nu am pus nicaieri reteta,dar daca vrei am sa o pun.

Dorina, saru-mana :D


N-am mai apucat sa intru pe net de atunci dar daaaaa, o vreau! :D) (e deja pusa? parca am vazut ceva acum...)

#3023 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,770
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 15 May 2012 - 06:28 PM

sambata: muffins, o parte cu rabarbar, o parte cu gem de macese
Imagine atasata: monthly_05_2012/post-84-13370991549439.jpg


iar dupa vre-o cateva ore, pentru ca nu mai erau, o noua tura
Imagine atasata: monthly_05_2012/post-84-13370992497102.jpg

#3024 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 15 May 2012 - 06:53 PM

Vezi postareaboni, la 15 May 2012 - 06:28 PM, a spus:

sambata: muffins, o parte cu rabarbar, o parte cu gem de macese
Atasament muffins1.JPG


iar dupa vre-o cateva ore, pentru ca nu mai erau, o noua tura
Atasament muffins2.JPG

Zici ca le-ai facut de expozitie!

#3025 Useril este offline   Giorgiana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 16 May 2012 - 08:52 AM

Boni, arata tare bine muffins-urile! :blush:

Si prajiturica mea cu crema din Eugenii, executata ieri:

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-88-13371511227388.jpg
Imagine atasata: monthly_05_2012/post-88-13371511306471.jpg
Imagine atasata: monthly_05_2012/post-88-13371511374075.jpg
GEORGIA

#3026 Useril este offline   2ut 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,117
  • Inregistrat: 07-April 10

Postat 16 May 2012 - 09:00 AM

Boni, muffins-urile sunt Monti? (arata super bine).
La noi, placinta cu iaurt a la Geany

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-639-1337151643729.jpg

#3027 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,770
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 16 May 2012 - 09:29 AM

Vezi postarea2ut, la 16 May 2012 - 09:00 AM, a spus:

Boni, muffins-urile sunt Monti? (arata super bine).

nu, Bia, nu sunt monti. le fac "normale" pentru la le haleste casa cu viteza uimitoare :P mai ales cele cu fructe ii plac Maiei foarte mult. si sunt bucuroasa ca inlocuiesc cu succes prajiturica "Barni".
dupa cateva incercari nereusite de muffins mi-am adaptat reteta si imi ies acum de fiecare data. am mai invatat si cat sa umplu hartiutele ca sa creasca cum trebuie. asa ca, deocamdata, pana se satura casa, vom avea mereu muffins la sfarsit de saptamana.


pentru mine am facut, tot cu rababar, o prajitura cu spuma deasupra. mi-am adaptat reteta mamei mele: aluat ca de tarta, rabarbar, iar deasupra albusele ramase batute spuma. n-am pozat-o ca era urata :P


Giorgi, parjitura ta imi aminteste de o prajitura de-a mamei, dupa cum arata. doar ca a ei e cu foi. face 3 foi, din care una o sfarama si o pune in crema. deasupra are spuma de albuse batute pe aburi.
da-ne, te rog, niste amanunte :P

#3028 Useril este offline   2ut 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,117
  • Inregistrat: 07-April 10

Postat 16 May 2012 - 09:35 AM

Boni, imi dai si mie, te rog, reteta dupa care le faci, ca si ai mei sunt fani muffins?

#3029 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,770
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 16 May 2012 - 09:59 AM

Vezi postarea2ut, la 16 May 2012 - 09:35 AM, a spus:

Boni, imi dai si mie, te rog, reteta dupa care le faci, ca si ai mei sunt fani muffins?

asta e reteta la care am ajuns intr-un final:
- 1 ou
- 100 gr. kefir/iaurt/smantana
- 100 gr. unt topit

- 100 gr. fructoza (eu nu am zahar in casa. daca vrei sa faci cu zahar cred ca trebuie mai mult, aprox 150 gr.)
- 50 gr. cocos (fulgi, cu cat mai fini cu atat mai bine)
- 1 zahar vanilat
- 1 praf de copt
- 125-150 gr. faina (aici depinde de marimea oului si de cat de lichid e kefirul/iaurtul)

amestec lichidele intre ele, apoi solidele intre ele iar la final unele cu altele. trebuie sa iasa un aluat ca de chec, dar mai vartos. adica nu imi curge din lingura cu care pun in forme. dar nu e nici ca aluatul de fursecuri. e ceva intre.

din cantitatile de mai sus ies 12 muffinsi mari. eu acum am niste hartiute mai mici si imi ies in jur de 14-16. eu le coc aprox. 15 minute in cuptorul preincalzit.
daca am fructe pun bucatele de fructe deasupra. daca pun gem tot asa il pun, motz deasupra, ca se "scufunda". poti sa aplici si tehnica de la tarta cu dulceata a lui any.

#3030 Useril este offline   2ut 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,117
  • Inregistrat: 07-April 10

Postat 16 May 2012 - 10:03 AM

Multumesc mult, Boni, ii fac cat de curand.

#3031 Useril este offline   Giorgiana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 16 May 2012 - 12:50 PM

Am mai facut si clatite cu flori de salcam, de astea uitasem:

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-88-13371654396029.jpg
Imagine atasata: monthly_05_2012/post-88-13371654497945.jpg
GEORGIA

#3032 Useril este offline   Giorgiana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 16 May 2012 - 01:09 PM

Boni am pus reteta toata aici. :P
Reteta o am dintr-un numar al revistei Libertatea pentru femei.
Prăjitură Eugenia
Ingrediente:
• 6 oua intregi
• 6 linguri apa fiarta
• 12 linguri zahar
• 12 linguri faina
• 1 praf de copt
• pentru crema:
• 15 (30 buc.) pachete de biscuiti (Eugenii) lunguieti cu crema
• 8 linguri zahar
• 1 pachet unt
• 2 linguri cacao
• 1 si 1/2 pahar (o cana mare de ceai) lapte fierbinte
• o esenta de rom
Mod de preparare:
Se separa albuşurile de gălbenuşuri. Se freaca gălbenuşurile cu 8 linguri de zahăr până se fac spumă, apoi se adauga lingurile de apă fiartă pe rând, amestecând mereu. Se bat albuşurile spumă cu 4 linguri de zahăr, până se întăreşte, astfel încât, dacă se intoarce vasul în care se bat albuşurile, compoziţia să nu cadă.
Se amesteca gălbenuşurile cu albuşurile bătute spumă şi se adauga în ploaie făina cernută şi amestecată cu praful de copt. Se pune compoziţia într-o tavă unsă şi tapetată cu făină şi se introduce tava în cuptorul încins. Când se desprinde de marginile tăvii, înseamnă că blatul este copt.
Pregatire crema: Se pune laptele fierbinte peste cele 15 pachete (30 buc.) eugenii fărâmiţate şi se omogenizeaza amestecul. Se freaca pachetul de unt cu zahăr, până se topeşte zahărul. Se adauga în castronul cu eugenii untul frecat cu zahărul, cele 2 linguri de cacao şi esenţa de rom.
Se amesteca bine şi se intinde crema peste blatul uşor însiropat si taiat in doua. Se orneaza prăjitura cu frisca si ciocolată de menaj rasa sau cu glazura de ciocolata.
GEORGIA

#3033 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 17 May 2012 - 10:50 PM

Vezi postareaGiorgiana, la 16 May 2012 - 01:09 PM, a spus:

Boni am pus reteta toata aici. :(
Reteta o am dintr-un numar al revistei Libertatea pentru femei.
Prăjitură Eugenia

Sa traiesti, Giorgi ca si eu o doream, arata bine si trebuie incercata.

#3034 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,770
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 18 May 2012 - 07:40 AM

eram convinsa ca am multumit pentru reteta Imagine postata
imi amintesc ca am si comentat ceva pe marginea ei.... of, tante roza... :(
mai bine mai tarziu decat niciodata: multumesc Giorgi :(

#3035 Useril este offline   2ut 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,117
  • Inregistrat: 07-April 10

Postat 18 May 2012 - 07:57 AM

Boni, am facut muffinsii tai, au fost foarte buni la gust, dar n-au prea crescut si au fost foarte sfaramiciosi (am ramas cu "capacul" in mana). Musai vreau sa-i mai fac ca le-au placut tare mult fetelor, dar ai ceva sugestii, trebuia sa mai pun ceva sau sa mai iau ceva?
Si ca sa fiu on-topic, cornetti cu iaurt (reteta Laura Adamache), umpluti cu nutella.

Imagine atasata: monthly_05_2012/post-639-13373206453446.jpg

#3036 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,770
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 18 May 2012 - 09:06 AM

Vezi postarea2ut, la 18 May 2012 - 07:57 AM, a spus:

Boni, am facut muffinsii tai, au fost foarte buni la gust, dar n-au prea crescut si au fost foarte sfaramiciosi (am ramas cu "capacul" in mana). Musai vreau sa-i mai fac ca le-au placut tare mult fetelor, dar ai ceva sugestii, trebuia sa mai pun ceva sau sa mai iau ceva?
nu pot sa-ti spun exact de cantitati, cum spuneam si in reteta, depinde de marimea oului, de cat de lichid e iaurtul/kefirul, etc. eu am ajuns sa capat ceva experienta prin incercari si rateuri :(
dar, din ce spui, tind sa cred ca ai umplut prea mult formele. asa am patit si eu de vre-o 2 ori, nu au crescut in sus, in schimb s-au "latit" pe margini si se rupea "capacul". daca umpli doar aproximativ de jumate formele apuca sa creasca in sus, are "sprijiin" in pereti si nu se lateste. nu stiu cum sa explic, of Imagine postata. incerc, da' sa nu radeti:
- cand bagi la cuptor tava, de la caldura se "lichefiaza" aluatul. atunci se intampla si "scufundarea" daca ai pus ceva deasupra
- dupa ce s-a inmuiat aluatul incepe sa creasca frumos
- daca are sustinere creste in sus, apoi, pe masura ce se coace prinde "putere", devine mai ferm si nu se mai "imprastie" pe langa
- daca nu are sustinere la inceput si atunci cand creste iese din forma, se va "lati" pe margine, va lua forma de floare si va avea capac


acu' ca am facut teoria cibritului (muffinsului) sper sa fi reusit sa explic mai bine. iti tin pumnii sa iti iasa si sa fii asa de incantata de ei ca si trupa mea Imagine postata

#3037 Useril este offline   2ut 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,117
  • Inregistrat: 07-April 10

Postat 18 May 2012 - 09:12 AM

Multumesc, Boni, mai incerc, clar, ca-s tare buni.

#3038 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 18 May 2012 - 03:13 PM

Eu abia am asteptat sa apara capsunele sa-mi indeplinesc visul de a umple niste clatite cu un sos la care m-am gandit toata iarna...deci, clatite cu sos de pere si scortisoara (made Gela) si capsune pe deasupra.Le-am botezat "clatitele mele divine" fiindca noua asa ni s-au parut.
Imagine atasata: monthly_05_2012/post-1400-13373467520918.jpg

#3039 Useril este offline   koral 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 19 May 2012 - 04:23 PM

Black bottom cupcakes ale Cosminei, nedecorate inca, se duc la congelator pt. miercuri :tongue3: Moatzo, nu ma certa :) Am mai pus tot azi briosele cu cioco si banane ale Ioanei, o sa vi le arat decorate, deocamdata doar dau raportul, sa nu credeti ca mi-am luat vacanta... :hug:

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_05_2012/post-508-13374374306776.jpg

Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#3040 Useril este offline   redivivus 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 713
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationIsrael

Postat 19 May 2012 - 04:47 PM

Vezi postarea2ut, la 16 May 2012 - 09:00 AM, a spus:

Boni, muffins-urile sunt Monti? (arata super bine).
La noi, placinta cu iaurt a la Geany

Atasament poza2.JPG



eu am ratacit reteta asta formidabila :tongue3: - ai putea sa-mi dai un link ? multumesc mult

Arata acest topic


  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 150
  • 151
  • 152
  • 153
  • 154
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi