zoazorel, la 22 October 2012 - 12:24 PM, a spus:
Cerrulino, ma stii smtacioasa la bezeluri

! Pai sa nu dai tu la nashic-ta reteta dezvoltata? Mai ales ca nu tre' sa fac io aluatul...Tz-tz-tz! Nu-i frumos! Repara-ti greseala!
Nasico, este aceiasi reteta de bezea de la prajitura cu prune sau mere care am mai facut`o si pina acum. Sa iese asa nu tre sa o lasi mai mult de 15 min la copt pe 170-180 grade.
Cate albusuri pui atatea linguri de zahar si le bati batz. Daca vrei mai dulce pui mai mult zahar.Merele le`am taiat maruntele si le`am calit cu unt si zahar + scortisoara pina a scazut zeama, am intins subtire foaia de aluat (foietaj) am trantit merele colo si am pus la copt. Cand am vazut ca este umflata foaia pe margini si se coloreaza putin am scos tava , am pus bezeaua si inca 15 min la cuptor si gata. Eu de cele mai multe ori acopar tava cu folie dar in asa fel sa nu ajunga pe bezea poate este un pitic al meu dara sa sunt sigura ca se raceste incet si sigur nu cade bezeaua.
Acu, vreau sa faci prajitura si sa ne`o arati si noua.