Forum Culinar: Ce dulciuri ati facut azi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 191
  • 192
  • 193
  • 194
  • 195
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce dulciuri ati facut azi?

#3841 Useril este offline   Uma 

  • Soacra de Felix forever
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 2,631
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationMica's world

Postat 23 October 2012 - 07:44 PM

Vezi postareamoatza, la 23 October 2012 - 02:12 PM, a spus:

Vezi postareaUma, la 22 October 2012 - 07:55 PM, a spus:

zahar pudra care are amidon in ea(sau un stabilitor de frisca)


Uma, amidonul are si proprietati stabilizatoare ptr frisca?

Daca e sa-mi faca ceva cu ochiul, apai atunci sunt poalele lu' Giani.
De-astea cu creme si aluaturi invartite, daca m-as incorda un pic, parc-as putea si eu (zise Zdreanta-n gandul lui... :drool: ), da' aluaturile astea cu drojdie, framantate si dospite, ma depaseste total.

Bravo, doamnelor, continuati! :D

Da Moatzo, are :D La noi zaharul pudra are deja amidon in el (nu stiu cum e cel din tara) Am mai vazut un truc sa tina frisca tare, adaugi un pic de lapte praf (dar aici am gasit numai zgrumturos si oricum o indulcesc cu zahar pudra)

Nu-mi zice de poale'n brau, ca balesc de cate ori le vad :(
A cat is a friend fur-ever !

#3842 Useril este offline   Uma 

  • Soacra de Felix forever
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 2,631
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationMica's world

Postat 23 October 2012 - 07:47 PM

Vezi postareaGelutza, la 23 October 2012 - 01:30 PM, a spus:

Saru'mana pentru bunavointa!
Si eu le-am facut pana acum tot din aluat dospit, dar timpul de realizare e mai mare, dar abia astept sa le incerc si pe cele cu pesmet. Sunt sigura ca fiecare fel are farmecul sau.

E drept ca e mai mare, ca trebuie asteptate cele 40 de minute sa creasca. Eu pana acum le faceam cu pesmet (si in forma mare de tort, ca am mancatori pasionati de savarine) insa cu totii au fost de acord ca cele cu aluat dospit sunt mai aproape de ce gaseam pe vremuri in cofetarii.
A cat is a friend fur-ever !

#3843 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 23 October 2012 - 08:25 PM

Vezi postareaUma, la 22 October 2012 - 01:16 AM, a spus:

Cu dedicatie speciala pentru cuscra mea draga Maya :drool:
Atasament Savarina.jpg
Sa stii ca ne-am gandit la tine cand le-am mancat!


Da-mi voie sa plîng! Pot?
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#3844 Useril este offline   Oana S 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,606
  • Inregistrat: 16-September 11
  • LocationFlorida, SUA

Postat 23 October 2012 - 09:17 PM

Umaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!! Prea frumoasa savarina :drool: Voi incerca si reteta ta.

Nu vad placinte, nici praji cu branza...ufffffffff!! Ce-mi place mie mai mult :D

Eu am facut Apple Snickerdoodle Cobbler - o praji cu mere si desupra bilute de aluat...

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-1297-13510198692708.jpg
ReteteFamilie.com

Retete de la lume adunate și-napoi la lume date.

#3845 Useril este offline   Oana S 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,606
  • Inregistrat: 16-September 11
  • LocationFlorida, SUA

Postat 23 October 2012 - 09:19 PM

Vezi postareaaura, la 21 October 2012 - 03:32 PM, a spus:

Ieri a fost ziua dovleacului. Am cumparat unul mare, am facut 2 feluri de dulciuri si mi-a ramas si pentru o paine.

Cornurile din dovleac ale lui Eataly

Checul cu dovleac al Ionelei

Foarte bune amandoua, ma felicit ca le-am facut :drool:

Atasament 2012-10-20 17.18.53.jpg


Ce bunataturi!! Vrei sa ma lamuresti la checul cu dovleac , trebuie o lingura de bicarbonat ?

Multumesc!
ReteteFamilie.com

Retete de la lume adunate și-napoi la lume date.

#3846 Useril este offline   Uma 

  • Soacra de Felix forever
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 2,631
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationMica's world

Postat 23 October 2012 - 10:01 PM

Vezi postareaMaya, la 23 October 2012 - 08:25 PM, a spus:


Da-mi voie sa plîng! Pot?

Nu "pange" mai, ca vin si-ti fac :D

Vezi postareaOana S, la 23 October 2012 - 09:17 PM, a spus:

Umaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!! Prea frumoasa savarina :drool: Voi incerca si reteta ta.

Nu vad placinte, nici praji cu branza...ufffffffff!! Ce-mi place mie mai mult B)

Eu am facut Apple Snickerdoodle Cobbler - o praji cu mere si desupra bilute de aluat...

Atasament Bucate11-1.jpg

Mersi Oana :P Si placinta ta cu mere arata super -eu am facut cateva saptamani la rand cu coca lui Piscotel (si toti vecinii o iubesc pentru reteta :D- si nu numai, ca s-a imprastiat acum in toate tarile posibile :( )
A cat is a friend fur-ever !

#3847 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 24 October 2012 - 07:08 AM

Vezi postareaUma, la 23 October 2012 - 07:44 PM, a spus:

Vezi postareamoatza, la 23 October 2012 - 02:12 PM, a spus:

Vezi postareaUma, la 22 October 2012 - 07:55 PM, a spus:

zahar pudra care are amidon in ea(sau un stabilitor de frisca)


Uma, amidonul are si proprietati stabilizatoare ptr frisca?

Daca e sa-mi faca ceva cu ochiul, apai atunci sunt poalele lu' Giani.
De-astea cu creme si aluaturi invartite, daca m-as incorda un pic, parc-as putea si eu (zise Zdreanta-n gandul lui... B) ), da' aluaturile astea cu drojdie, framantate si dospite, ma depaseste total.

Bravo, doamnelor, continuati! :P

Da Moatzo, are :D La noi zaharul pudra are deja amidon in el (nu stiu cum e cel din tara) Am mai vazut un truc sa tina frisca tare, adaugi un pic de lapte praf (dar aici am gasit numai zgrumturos si oricum o indulcesc cu zahar pudra)

Nu-mi zice de poale'n brau, ca balesc de cate ori le vad :D


cand era fi-miu mic si-aveam mult lapte praf, faceam des ciocolata. si tot asa, laptele era cumva granulat. ei, io-l faceam fin-fin in rasnita de cafea. :drool:

cat despre poale, sa balim, asadar!

Gelutza, ma gandeam io ca gainile-s conservatoare in perioada asta, ca am luat oua din piata cu 1.2lei bucata. asa rau mi-a tremurat mana, incat l-am pus pe om sa le plateasca. :(

#3848 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,774
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 24 October 2012 - 09:29 AM

Vezi postareaUma, la 23 October 2012 - 10:01 PM, a spus:

...eu am facut cateva saptamani la rand cu coca lui Piscotel

peste week-end şi eu am avut plăcintă cu mere. Cred că am mai scris pe undeva că de aproape 2 luni o fac săptămânal (am multe mere căzute din pom care nu se ţin peste iarnă) şi ai mei nu se mai satură de ea.
Am mai făcut pentru ieri fursecurile cu lămâie ale lui ralu, excelente!!! şi un tort, doar pentru noi, aşa că nu l-am bibilit. Pozele le-am făcut seara, era deja beznă, aşa că-s bliţuite :angryfire: da' eu le pun dacă tot le-am făcut.
Am asamblat într-o formă de cozonac blat asemănător cu negresa şi am umplut cu cremă de frişcă+iaurt+jeleul de struguri al Mayei. Am reuşit să-l fac să semene la gust cu îngheţata cu struguri care îmi plăcea tare când aveam burtică.
Imagine atasata: monthly_10_2012/post-84-13510634867662.jpg
culoarea "îngheţatei" e mult mai frumoasă în realitate. De la bliţ a ieşit aproape albă în poză :lol:
Imagine atasata: monthly_10_2012/post-84-13510634972942.jpg

#3849 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 24 October 2012 - 10:09 AM

Bonilica, ce desert apetisant ai facut!
La Multi Ani si din partea mea! :angryfire:

#3850 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,774
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 24 October 2012 - 10:15 AM

Vezi postareaEataly, la 24 October 2012 - 10:09 AM, a spus:

Bonilica, ce desert apetisant ai facut!
La Multi Ani si din partea mea! :angryfire:
Mulţumesc frumos, Lilişor Imagine postata

#3851 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,492
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 24 October 2012 - 10:31 AM

Foarte faina idee de tortulet mai deosebit :angryfire:

#3852 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 24 October 2012 - 03:01 PM

Vezi postareaOana S, la 23 October 2012 - 09:19 PM, a spus:

Vezi postareaaura, la 21 October 2012 - 03:32 PM, a spus:

Ieri a fost ziua dovleacului. Am cumparat unul mare, am facut 2 feluri de dulciuri si mi-a ramas si pentru o paine.

Cornurile din dovleac ale lui Eataly

Checul cu dovleac al Ionelei

Foarte bune amandoua, ma felicit ca le-am facut :)

Atasament 2012-10-20 17.18.53.jpg


Ce bunataturi!! Vrei sa ma lamuresti la checul cu dovleac , trebuie o lingura de bicarbonat ?

Multumesc!


Da Oana, la cantitatea de dovleac din reteta trebuie 1 lingura de bicarbonat. Eu am pus mai putin si mi-a iesit mai umeda, ca si cum ar fi necoapta. La gust a fost foarte buna, dar ca sa iasa mai aerata trebuie 1 lingura de bicarbonat.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#3853 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 24 October 2012 - 03:03 PM

Boni, foarte frumos tortuletul si gustul, imi inchipui, e minunat.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#3854 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 24 October 2012 - 10:08 PM

Nu stiam cu ce ocazie mi-a venit dorul de tort.Acum stiu : La multi ani ,Boni! :D :D

Cremsnit alias Napoleon

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-1267-13511091406053.jpg

#3855 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 24 October 2012 - 10:24 PM

Boni, ai facut un ultra ciocolatos :D !
Ellani, ai aparut? Cremsnitonapoleonul tau cred ca e bun :D!

#3856 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 24 October 2012 - 10:47 PM

Eh,mai apar si eu,Any,in dependenta de mai multi factori :D

Daca esti maine la mine,ai si ocazia sa te convingi daca e bun sau nu tortul botezat ingenios cu nume nou.Mai multe zile nu promit,caci deja e terminat mai mult de jumatate.Dar nu-i bai,caci sotul deja mi-a 'permis' sa mai fac altul :D

#3857 Useril este offline   boni 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 3,774
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationSibiu

Postat 25 October 2012 - 08:17 AM

Vezi postareaEllani, la 24 October 2012 - 10:08 PM, a spus:

Nu stiam cu ce ocazie mi-a venit dorul de tort.Acum stiu : La multi ani ,Boni!
he he, mi-a făcut Ellani tort :D Mulţumesc frumos :D

Mulţumesc, fetelor, de aprecieri. A fost bun şi nu mai este Imagine postata

#3858 Useril este offline   Giorgiana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 25 October 2012 - 09:48 AM

HHHHMMMM, ce de bunatati!!!!

Vreau un pic din ciocolatosul lui Boni si un pic din cremsnitul lui Ellani. Se poate?!?! :D
GEORGIA

#3859 Useril este offline   Olguta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,342
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 25 October 2012 - 04:38 PM

Eu azi, mai de toamna asa... O tarta cu ciocolata, nuca si gutui fierte in sirop cu cardamom :lol:

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-90-13511758474356.jpg
Imagine postata

#3860 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 25 October 2012 - 06:05 PM

Olgutaaaa , m-ai :lol: ...cum poate arata ...sunt bolnava

Arata acest topic


  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 191
  • 192
  • 193
  • 194
  • 195
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi