Ce dulciuri ati facut azi?
#3901
Postat 31 October 2012 - 09:11 AM
#3902
Postat 31 October 2012 - 01:30 PM
Lapte condensat se gaseste si la carrefour, se numeste crema de lapte, in doze de 400gr parca, in raionul de lapte si derivate lactate.

#3903
Postat 31 October 2012 - 02:34 PM
moatza, la 31 October 2012 - 09:11 AM, a spus:
Normal da, se face in cutia lui daca stai cu nervii si timpul bine. Sti, am oroare la gandul ca poate patii ceva conserva aia asa ca in MO sigur nu se intampla nika rau si in plus este gata in 10-12 min.
#3904
Postat 31 October 2012 - 02:39 PM
Carmen L, la 31 October 2012 - 01:30 PM, a spus:
Lapte condensat se gaseste si la carrefour, se numeste crema de lapte, in doze de 400gr parca, in raionul de lapte si derivate lactate.
TE astept!
Cand incorporezi dulcele de leche in frisca batuta puf (nu tzapana, sa incorporezi incetuc si apoi bagata gelatina dizolvata si toata crema trebuie sa fie pufoasa dar curgatoare. Eu m`am exprimat ca si la diplomat, dar eu am doua retete de diplomat (adica reteta veche care se facea cu stafide si rom in crema)ale mele doamne(mama si matusa au facut`o moderna cu fructe in ea). In timp am vazut la fetele de aici si de dincolo ca fac crema mai tare si o fac cu frisca a mea reteta veche nu este cu frisca , ci cu smantana grasa si iese fluida.
Eu stiu ca tu ai mai facut crema de dulce de leche cu frisca dar am repetat cum am facut eu la praji asta.
#3905
Postat 31 October 2012 - 03:32 PM
Cand incorporezi dulcele de leche in frisca batuta puf (nu tzapana, sa incorporezi incetuc si apoi bagata gelatina dizolvata si toata crema trebuie sa fie pufoasa dar curgatoare. Eu m`am exprimat ca si la diplomat, dar eu am doua retete de diplomat (adica reteta veche care se facea cu stafide si rom in crema)ale mele doamne(mama si matusa au facut`o moderna cu fructe in ea). In timp am vazut la fetele de aici si de dincolo ca fac crema mai tare si o fac cu frisca a mea reteta veche nu este cu frisca , ci cu smantana grasa si iese fluida.
Eu stiu ca tu ai mai facut crema de dulce de leche cu frisca dar am repetat cum am facut eu la praji asta.
[/quote]
Ba bine ai facut ca ai mai explicat


#3906
Postat 31 October 2012 - 06:18 PM

La origine sunt Black bottom cupcakes, aproape aceeasi reteta publicata de Cosmina aici pe forum, doar le-am decorat in tema zilei

Injunghiate, insangerate



Muscate de vampiri...





#3907
Postat 31 October 2012 - 07:49 PM
Si eu in ton, degete insangerate


#3908
Postat 31 October 2012 - 09:29 PM

si degete de vrajitoare

#3909 Guest_Gelutza_*
Postat 31 October 2012 - 10:08 PM


#3910
Postat 31 October 2012 - 10:22 PM
#3911 Guest_Gelutza_*
Postat 31 October 2012 - 10:31 PM
#3915
Postat 01 November 2012 - 04:02 PM
In loc de cacao am folosit pudra de roscove, iar partea galbena are gust de vanilie si lamaie.

#3916
Postat 01 November 2012 - 04:10 PM
cerra, la 01 November 2012 - 04:02 PM, a spus:
In loc de cacao am folosit pudra de roscove, iar partea galbena are gust de vanilie si lamaie.
HHMMM, ce bine arata! O retzeta, please!

#3917
Postat 01 November 2012 - 04:25 PM
Giorgiana, la 01 November 2012 - 04:10 PM, a spus:
HHMMM, ce bine arata! O retzeta, please!

CHEC '' ZIUA SI NOAPTEA''
Ingrediente:
1 cana si 1/2 zahar
5 oua
1/2 cana lapte
1/2 cana ulei
1 praf de sare
1 fiola esenta de vanilie
1 pachet praf de copt
2 linguri cacao (pudra de roscove de la kaufland)
coaja de la o lamaie si zeama
2 cani de faina dar nu indesate cu lingura normale umplute (cana este una de 250ml)
1 tava tapetata cu hartie de copt
Mod de preparare:
Se bat albusurile spuma, se adauga treptat zaharul se bate inca putin, se adauga galbenusurile frecate cu praful de sare, se amesteca bine , apoi se pune zeama si coaja de lamaie, vanilia, laptele si uleiul si amestecam incet cu mixerul , apoi lasam mixerul deoparte, adaugam faina si praful de copt si lucram cu telul para sau cu lingura de lemn incet pina incorporam bine toata faina. Turnam in tava cam 1/3 din compozitie iar in cea ramasa in bol adaugam 2 linguri de cacao/pudra de roscove si punem in tava dupa imaginatie.Se coace 30-35 min la 175 grade (proba cu scobitoarea ptr ca este tare pufos si daca pui degetul ai impresia ca este necopt ptr ca este pufos si se scufunda degetul in aluat si asa duce in eroare. Cel mai sigur dupa 30 min scobitoarea.
Iese un chec pufos si aromat
#3918
Postat 02 November 2012 - 11:23 AM


Este chiar simplu si economic.
#3919
Postat 02 November 2012 - 04:35 PM
#3920
Postat 03 November 2012 - 12:15 PM



Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!