Forum Culinar: Ce dulciuri ati facut azi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 194
  • 195
  • 196
  • 197
  • 198
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce dulciuri ati facut azi?

#3901 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 31 October 2012 - 09:11 AM

merci de explicatii, Cerra. nu stiu de ce eram eu setata pe ideea ca se face direct in cutia lui, chestie imposibila la mo.

#3902 Useril este offline   Carmen L 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,690
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 31 October 2012 - 01:30 PM

cerra imi place cum arata prajitura ta, dar crema ma tenteaza tare, cand o fac vin sit-i spun.

Lapte condensat se gaseste si la carrefour, se numeste crema de lapte, in doze de 400gr parca, in raionul de lapte si derivate lactate.
Imagine postata

#3903 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 31 October 2012 - 02:34 PM

Vezi postareamoatza, la 31 October 2012 - 09:11 AM, a spus:

merci de explicatii, Cerra. nu stiu de ce eram eu setata pe ideea ca se face direct in cutia lui, chestie imposibila la mo.


Normal da, se face in cutia lui daca stai cu nervii si timpul bine. Sti, am oroare la gandul ca poate patii ceva conserva aia asa ca in MO sigur nu se intampla nika rau si in plus este gata in 10-12 min.

#3904 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 31 October 2012 - 02:39 PM

Vezi postareaCarmen L, la 31 October 2012 - 01:30 PM, a spus:

cerra imi place cum arata prajitura ta, dar crema ma tenteaza tare, cand o fac vin sit-i spun.

Lapte condensat se gaseste si la carrefour, se numeste crema de lapte, in doze de 400gr parca, in raionul de lapte si derivate lactate.


TE astept!

Cand incorporezi dulcele de leche in frisca batuta puf (nu tzapana, sa incorporezi incetuc si apoi bagata gelatina dizolvata si toata crema trebuie sa fie pufoasa dar curgatoare. Eu m`am exprimat ca si la diplomat, dar eu am doua retete de diplomat (adica reteta veche care se facea cu stafide si rom in crema)ale mele doamne(mama si matusa au facut`o moderna cu fructe in ea). In timp am vazut la fetele de aici si de dincolo ca fac crema mai tare si o fac cu frisca a mea reteta veche nu este cu frisca , ci cu smantana grasa si iese fluida.

Eu stiu ca tu ai mai facut crema de dulce de leche cu frisca dar am repetat cum am facut eu la praji asta.

#3905 Useril este offline   Carmen L 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,690
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 31 October 2012 - 03:32 PM

TE astept!

Cand incorporezi dulcele de leche in frisca batuta puf (nu tzapana, sa incorporezi incetuc si apoi bagata gelatina dizolvata si toata crema trebuie sa fie pufoasa dar curgatoare. Eu m`am exprimat ca si la diplomat, dar eu am doua retete de diplomat (adica reteta veche care se facea cu stafide si rom in crema)ale mele doamne(mama si matusa au facut`o moderna cu fructe in ea). In timp am vazut la fetele de aici si de dincolo ca fac crema mai tare si o fac cu frisca a mea reteta veche nu este cu frisca , ci cu smantana grasa si iese fluida.

Eu stiu ca tu ai mai facut crema de dulce de leche cu frisca dar am repetat cum am facut eu la praji asta.
[/quote]

Ba bine ai facut ca ai mai explicat :pupic: dpua explicatii nu strica niciodata. Dulce de leche am facut doar la cuptor, adica varsat continutul cutiei intr-un alt vas, insa sigur raman la mo ca merge mai repede, bine ca ai explicat ce si cum.
Imagine postata

#3906 Useril este offline   Olguta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 1,342
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 31 October 2012 - 06:18 PM

Cupcakes de Halloween :P

La origine sunt Black bottom cupcakes, aproape aceeasi reteta publicata de Cosmina aici pe forum, doar le-am decorat in tema zilei :P

Injunghiate, insangerate =)) :)

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-90-13517002329068.jpg

Muscate de vampiri... :D (tin usturoiul langa mine de cand le-am gasit asa :P :D :floare: )

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-90-13517002600767.jpg
Imagine postata

#3907 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 31 October 2012 - 07:49 PM

Olgutza sunt super cupcake-urile.Ce sunt bucatile de "sticla"?

Si eu in ton, degete insangerate :floare:
Imagine atasata: monthly_10_2012/post-479-13517057415849.jpg
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#3908 Useril este offline   ela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 372
  • Inregistrat: 12-September 11

Postat 31 October 2012 - 09:29 PM

Daca tot e Halloween, am facut si eu fursecuri cu forma de dovleac

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-1290-13517117654162.jpg

si degete de vrajitoare

Imagine atasata: monthly_10_2012/post-1290-13517116814303.jpg

#3909 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 31 October 2012 - 10:08 PM

S-a dat drumul la sezonul de fursecuri si m-am straduit si eu sa nu ratez startul...osanzele si alte fursoace din compozitia cu pricina...
Imagine atasata: monthly_10_2012/post-1400-13517140100716.jpg
Imagine atasata: monthly_10_2012/post-1400-13517141111482.jpg

#3910 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 31 October 2012 - 10:22 PM

Vezi postareaGelutza, la 31 October 2012 - 10:08 PM, a spus:




Imi face impresia ca tu chiar ma vrei in oborul tau asa`i?

#3911 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 31 October 2012 - 10:31 PM

Vezi postareacerra, la 31 October 2012 - 10:22 PM, a spus:

Vezi postareaGelutza, la 31 October 2012 - 10:08 PM, a spus:




Imi face impresia ca tu chiar ma vrei in oborul tau asa`i?

Doar am vorbit serios...si daca stii cate am facut...8 tavi de aragaz, m-am jucat cu ele in toate felurile!
Sa ma crezi...
Sub forma de cornulete
Imagine atasata: monthly_10_2012/post-1400-13517154413837.jpg
cercuri
Imagine atasata: monthly_10_2012/post-1400-13517153490271.jpg

#3912 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 31 October 2012 - 10:45 PM

frumoase rau, dar toba din celalat topik e piua-ntaia:)

#3913 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 31 October 2012 - 11:10 PM

Gela, ai reintrat in normal! Acum te recunosc :floare: !

#3914 Guest_Gelutza_*

  • Grup: Guests

Postat 31 October 2012 - 11:19 PM

Vezi postareaany_annette, la 31 October 2012 - 11:10 PM, a spus:

Gela, ai reintrat in normal! Acum te recunosc :floare: !

Inca nu, ma pazeste lumea ca pe butelie,sa stau bland, dar tot gasesc eu cate-o "nisa" si imi fac de cap! :hello:
As fi vrut pentru azi un tort cu mousse de dovleac, dar nu a fost sa fie!

#3915 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 01 November 2012 - 04:02 PM

Chec ''ziua si noaptea''

In loc de cacao am folosit pudra de roscove, iar partea galbena are gust de vanilie si lamaie.

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-1316-13517785541715.jpg

#3916 Useril este offline   Giorgiana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 01 November 2012 - 04:10 PM

Vezi postareacerra, la 01 November 2012 - 04:02 PM, a spus:

Chec ''ziua si noaptea''

In loc de cacao am folosit pudra de roscove, iar partea galbena are gust de vanilie si lamaie.



HHMMM, ce bine arata! O retzeta, please! :)
GEORGIA

#3917 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 01 November 2012 - 04:25 PM

Vezi postareaGiorgiana, la 01 November 2012 - 04:10 PM, a spus:



HHMMM, ce bine arata! O retzeta, please! :)




CHEC '' ZIUA SI NOAPTEA''


Ingrediente:

1 cana si 1/2 zahar

5 oua

1/2 cana lapte

1/2 cana ulei

1 praf de sare
1 fiola esenta de vanilie

1 pachet praf de copt

2 linguri cacao (pudra de roscove de la kaufland)

coaja de la o lamaie si zeama

2 cani de faina dar nu indesate cu lingura normale umplute (cana este una de 250ml)

1 tava tapetata cu hartie de copt


Mod de preparare:


Se bat albusurile spuma, se adauga treptat zaharul se bate inca putin, se adauga galbenusurile frecate cu praful de sare, se amesteca bine , apoi se pune zeama si coaja de lamaie, vanilia, laptele si uleiul si amestecam incet cu mixerul , apoi lasam mixerul deoparte, adaugam faina si praful de copt si lucram cu telul para sau cu lingura de lemn incet pina incorporam bine toata faina. Turnam in tava cam 1/3 din compozitie iar in cea ramasa in bol adaugam 2 linguri de cacao/pudra de roscove si punem in tava dupa imaginatie.Se coace 30-35 min la 175 grade (proba cu scobitoarea ptr ca este tare pufos si daca pui degetul ai impresia ca este necopt ptr ca este pufos si se scufunda degetul in aluat si asa duce in eroare. Cel mai sigur dupa 30 min scobitoarea.

Iese un chec pufos si aromat


#3918 Useril este offline   Giorgiana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 02 November 2012 - 11:23 AM

Sarut-mana de retzeta! :floare: :)
Este chiar simplu si economic.
GEORGIA

#3919 Useril este offline   cerra 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,936
  • Inregistrat: 08-October 11
  • LocationTimisoara

Postat 02 November 2012 - 04:35 PM

Vezi postareaGiorgiana, la 02 November 2012 - 11:23 AM, a spus:

Sarut-mana de retzeta! :) :)
Este chiar simplu si economic.


Cu placere! dar sa sti ca asta nu este cel economic. Ala cred ca l`ai facut parca nu?

#3920 Useril este offline   zoazorel 

  • Io-s aia!
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 5,494
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationBrăila, București, Bolintin-Vale...

  Postat 03 November 2012 - 12:15 PM

Iaca si eu cu parajitura cu foietaj si mere a Cerrulinei! E divina (si Cerra-i di vina!)
Imagine atasata: monthly_11_2012/post-73-13519376604028.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-73-13519376846147.jpg

Imagine atasata: monthly_11_2012/post-73-13519376839844.jpg
Nu ma pricep, da' insist sa persist! Si cateodata chiar imi iese!

Nu-i cereti unei femei imposibilul. E capabila sa vi-l ofere!!!

Arata acest topic


  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 194
  • 195
  • 196
  • 197
  • 198
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

7 useri citesc topicul
0 membri, 7 vizitatori, 0 utilizatori anonimi