Forum Culinar: Ce dulciuri ati facut azi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 295
  • 296
  • 297
  • 298
  • 299
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce dulciuri ati facut azi?

#5921 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 24 February 2014 - 09:02 AM

Vezi postareaela, la 23 February 2014 - 05:41 PM, a spus:

Chiar ca e ca oglinda aceasta glazura. Am vazut si eu reteta mai demult, dar nu stiu de ce n-am incercat-o inca. De obicei folosesc tot o glazura de-a Adrianei.

Eu am facut azi o budinca de tapioca dupa reteta Cerrei :) , foarte buna, doar ca aici nu gasesc perle de tapioca, e mai marunta. Trebuia sa fie cu fructe de padure, dar am uitat sa le scot din congelator din timp, asa ca am pus deasupra niste dulceata de fructe de padure. Si asta trebuia pusa in straturi, dar m-a ajutat dl. Ela azi la bucatarie si cand m-am trezit era budinca pusa deja in pahare.

Tot zic si eu ca fac tapioca si n-apuc.... :toothy6: Arata foarte bine paharele tale! :)

#5922 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 24 February 2014 - 09:04 AM

Vezi postareaaura, la 23 February 2014 - 11:46 PM, a spus:

Si pentru azi placinta cu mere a lui Piscotel. Foarte buna si frageda, s-a mancat pe nerasuflate.

Yumiiiiiiii, cum arata. :) Degeaba pornesc spre tine, zici ca nu mai ai..... :toothy6:

#5923 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 24 February 2014 - 09:10 AM

Vezi postareaFoxyy, la 24 February 2014 - 09:01 AM, a spus:

Neeeee, nu-mi faci pofta! :toothy6: Am si eu acasa!!!!! :)
Asa-i ca-i buna????? :)

Hi hi hi! ma bucur ca nu ti-am facut pofta,(imi amintesti de bub' cand era mic ,cand trecea pe langa el un copil cu un balon sau o trotineta etc el imediat tzapa' dupa el:'' Ota' am ci eu acace'!!!in traducere = de asta am si eu acasa :) )
De buna e buna rau ''dai cu cushma' de pamant'',tare fain de facut acum si cu mandarine,clementine etc ce se gaseste la pret convenabil (ca si zaharul s-a ieftinit,cel putin la pe noi )

#5924 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 24 February 2014 - 06:07 PM

Vezi postareaFoxyy, la 24 February 2014 - 09:04 AM, a spus:

Vezi postareaaura, la 23 February 2014 - 11:46 PM, a spus:

Si pentru azi placinta cu mere a lui Piscotel. Foarte buna si frageda, s-a mancat pe nerasuflate.

Yumiiiiiiii, cum arata. :pupic: Degeaba pornesc spre tine, zici ca nu mai ai..... :occasion15:

Gata, nu mai e...s-a dus...daca stiam ca vii, opream si pentru tine :occasion15:
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#5925 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 25 February 2014 - 08:06 AM

Vezi postareaaura, la 24 February 2014 - 06:07 PM, a spus:

Vezi postareaFoxyy, la 24 February 2014 - 09:04 AM, a spus:

Vezi postareaaura, la 23 February 2014 - 11:46 PM, a spus:

Si pentru azi placinta cu mere a lui Piscotel. Foarte buna si frageda, s-a mancat pe nerasuflate.

Yumiiiiiiii, cum arata. :pupic: Degeaba pornesc spre tine, zici ca nu mai ai..... :pupic:

Gata, nu mai e...s-a dus...daca stiam ca vii, opream si pentru tine :occasion15:

Data viitoare sa ma anunti si pe mine mai din timp! :occasion15:

#5926 Useril este offline   ela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 372
  • Inregistrat: 12-September 11

Postat 28 February 2014 - 10:39 PM

Azi, muffins cu portocale.

Imagine atasata: monthly_02_2014/post-1290-1393619920151.jpg

#5927 Useril este offline   koral 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,485
  • Inregistrat: 01-January 10

Postat 02 March 2014 - 05:51 PM

Castagnole-le lui Any-Anette... ca se termina carnavalul si eu nu ajung anul asta... :wacko:

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_03_2014/post-508-13937754737376.jpg

Nu-i cereţi unei femei imposibilul. E capabilă să vi-l ofere!!!

#5928 Useril este offline   Dexter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,051
  • Inregistrat: 08-June 11

Postat 02 March 2014 - 06:57 PM

gogoși din aluat opărit în vin
notiță: forma extrem de variabilă se datorează impregnării uleiului cu aburii alcoolici care au produs distorsionarea sferelor de aluat in toate direcțiile care au participat la coacere :wacko:

Imagine atasata: monthly_03_2014/post-1215-1393777637995.jpg

#5929 Useril este offline   ela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 372
  • Inregistrat: 12-September 11

Postat 02 March 2014 - 09:04 PM

Placinta cu dovleac

Imagine atasata: monthly_03_2014/post-1290-13937870394707.jpg

#5930 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 03 March 2014 - 07:34 PM

N-am fost in trend deloc,dar am facut si eu ce mi s-a cerut- tort,pe care l-am luat la o sindrofie,deci am avut ocazia si sa-l gust,dar si sa fie primul tort imbracat in pasta de zahar .

Imagine atasata: monthly_03_2014/post-1267-13938674490065.jpg

E 'Padurea Neagra' facuta conform retetei de la Kiken Hana,pentru care ii multumesc,daca ne mai citeste. :D
L-am inconjurat cativa ani,fiind reteta lui Blumenthal,cu 2 blaturi si 3 creme si e ceva de munca la el.Dar merita si a placut chiar si celor care nu-s prieteni cu ciocolata. Atat ca mi-a parut un pic prea dulce la creme si blat chiar daca am redus considerabil din zahar,in rest e extra-delicios si merita incercat,nu asteptat atata timp ca mine. :hug:

#5931 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 03 March 2014 - 08:06 PM

Wow Ellani; arata ca de revista.
In general si eu reduc drastic cantitatea de zahar la dulciuri...nu-mi plac dulciurile excesiv de dulci...de asta la cele orientale cam zic pass, ca
sunt mult prea dulci si insiropate pentru gustul meu :hug:

#5932 Useril este offline   lenias 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 269
  • Inregistrat: 04-May 12

Postat 03 March 2014 - 08:13 PM

Numai minunatii pe aci... :hug:

Eu am facut un tort cu blat umed, crema de ciocolata si caramel (budinci cu frisca) si glazura de ciocolata cu unt

Imagine atasata: monthly_03_2014/post-1535-13938704021761.jpg

#5933 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 05 March 2014 - 05:28 PM

Vezi postareastella, la 03 March 2014 - 08:06 PM, a spus:

Wow Ellani; arata ca de revista.
In general si eu reduc drastic cantitatea de zahar la dulciuri...nu-mi plac dulciurile excesiv de dulci...de asta la cele orientale cam zic pass, ca
sunt mult prea dulci si insiropate pentru gustul meu :)


Mersi mult, Stella :hungry:

Da,redusul zaharului poate fi uneori cu bataie de cap,dar de obicei ma descurc sa potrivesc dupa gustul nostru.Acuma na',fiecare cu gustul lui.
Mie din turcesti imi place baclavaua,dar daca mananc o bucatica, alta nu-mi mai trebuie,iar atunci cand am facut o adaptare de baclava acasa,'siropul' cred ca a fost mai mult apa de zahar,nu sirop .

#5934 Useril este offline   Ellani 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,352
  • Inregistrat: 21-August 11

Postat 05 March 2014 - 05:30 PM

Vezi postarealenias, la 03 March 2014 - 08:13 PM, a spus:

Eu am facut un tort cu blat umed, crema de ciocolata si caramel (budinci cu frisca) si glazura de ciocolata cu unt


Ce egale au iesit blaturile,zici ca le-ai masurat cu rigla si cred c-a fost ceva bataie de cap sa le tai,mai ales ca zici c-a fost umed.

#5935 Useril este offline   lenias 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 269
  • Inregistrat: 04-May 12

Postat 05 March 2014 - 05:33 PM

Nu a fost foarte greu sa le tai. Am facut asta a doua zi si cum blatul a avut diametrul doar de 22 cm.... cum un cutit cu lama lunga si subtire m/am descurcat bine. Multumesc! :hungry:

#5936 Useril este offline   ela 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 372
  • Inregistrat: 12-September 11

Postat 05 March 2014 - 06:05 PM

Muffins cu dovleac

Imagine atasata: monthly_03_2014/post-1290-13940353558473.jpg

fursecurile lui Eataly

Imagine atasata: monthly_03_2014/post-1290-13940354611637.jpg

si capsuni trase in ciocolata.

Imagine atasata: monthly_03_2014/post-1290-13940354872882.jpg

#5937 Useril este offline   aura 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 06 March 2014 - 11:32 PM

Negresa de post

Imagine atasata: monthly_03_2014/post-341-13941415106059.jpg
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#5938 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 08 March 2014 - 03:56 PM

Ca de obicei numai bunatati pe aici.
Azi nu am facut nimic ...inca :tongue3:
Acum 2 zile un tort amandina.

Imagine atasata: monthly_03_2014/post-780-13942869334674.jpg

Tot vroiam sa incerc din nou glazura Adrianei , de data asta mi-a iesit, dar ar fi trebuit sa mai torn inca un strat. Oricum , am evoluat si sunt multumita.

#5939 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,483
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 08 March 2014 - 09:09 PM

Ma bucur ca ti-a iesit si ti-a placut, cum e tortul amandina?

#5940 Useril este offline   Phoenix 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 08 March 2014 - 09:21 PM

Adriana , de mult doream sa fac amandine , iar acum fiind o ocazie speciala am facut amandine sub forma de tort. Am combinat 3 retete de amandine , blatul Pocai , crema Sheherezadei si glazura ta , asa am crezut eu ca va iesi amandina perfecta din punctul meu de vedere. Si nu m-am inselat. Toate cele 3 retete le-am gasit in topicul dedicat amandinei , aici pe forum.

Arata acest topic


  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 295
  • 296
  • 297
  • 298
  • 299
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul
0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi