Adriana, la 23 October 2015 - 09:25 PM, a spus:
Peter, la 23 October 2015 - 10:55 AM, a spus:
Acu stiu sa le fac eu, nu mai
astept sa le maninc la vreo nunta..
apai scrie-mi si mie cum se face ca am citeva foi de napolitana
Ptr. pandispan
Mixam 8 oua bine, bine, adaugam 200 g de zahar(eu nu am pus totul odata ci in portii mai mici) si mixam mai departe.
Apoi incorporam 200 g de faina amstecate cu 1 lingurita praf de copt in ouale batute.
Coacem la 160 °C. Vezi daca e gata -> scobitoarea! ( 20 min? )
Marimea tavii sa fie cam cit foile de napolitana. Eu am o forma din aia de o poti marii/micsora in toate directiile.
Ptr. umplutura
batem 3 oua cu 150 g zahar intr-o oala pe foc mediu pina incepe sa fiarba. Stingem focul, dar eu parca am lasat
acolo pe plita asa calda..
Adaugam 2 linguri de ness dizolvat in 3-4 linguri de apa si batem pina devine cremos. Lasam sa se raceasca.
Batem 250 g unt bine cremos apoi adaugam crema de ness.
Dupa ce pandispanul a racit luam prima foaie de napolitana, ptr. ca am avut un gem din ala fin de cirese in frigider si nu
s-a mai uitat nimeni la el am uns subtire foia de napolitana apoi am pus jumatate din crema de ness.
Pandispanul peste, iara uns putin cu gem si restul cremei de ness. Pus a doua foaie de napolitana.
Ingreunam cu ceva si lasam peste noapte sa se intareasca crema si asa se lipeste bine una de alta.
Ne arati cind l-ai facut?
Peter
Si acu valea in munti...