Forum Culinar: Ce dulciuri ati facut azi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 364
  • 365
  • 366
  • 367
  • 368
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce dulciuri ati facut azi?

#7301 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,608
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 16 April 2016 - 10:26 PM

Da, te rog mult! Nu am alta solutie decat sa le iau pe rand. :notworthy:
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#7302 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,823
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 16 April 2016 - 10:58 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 16 April 2016 - 10:26 PM, a spus:

Da, te rog mult! Nu am alta solutie decat sa le iau pe rand. :notworthy:


Sper sa nu te superi ca pun reteta sub forma de poze facute de prietena mea, din caietul altei prietene :thumleft: . Vad ca sunt doar mici deosebiri fata de Figaro (alte proportii la ingrediente, laptele caldut, zahar pudra la bezea...), dar poate asta-i smecheria.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_04_2016/post-192-14608399977274.jpg
  • Imagine atasata: monthly_04_2016/post-192-14608400204397.jpg


#7303 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,608
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 17 April 2016 - 08:41 AM

Adi, este absolut perfect! Da, vad ca sunt, practic, aceleasi ingrediente...La mine a iesit si uscata, sincer. O fi fost din cauza tavii, trebuia sa folosesc una mai inalta cred. Eu am pus in aia de cuptor. Si cred ca si temperatura joaca un rol important, o fi fost prea mare la mine, am tinut la 180...SI cred ca daca punem zahar pudra, nu o mai fi asa dulce. Aici trebuie sa spun ca e posibil ca si gustul meu sa fie influentat de un spray pentru bronsii. Multumesc frumos pentru reteteta!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#7304 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 17 April 2016 - 11:59 AM

Adi, o sa ma uit si eu pe reteta. Merci ca ai pus-o.

Uite si Gugelhupful meu de azi. Imi place:

Imagine atasata: monthly_04_2016/post-27-14608870800681.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2016/post-27-1460887068922.jpg

Cu cioco, prune uscate, martipan, stafide si toate cele bune...

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#7305 Useril este offline   adi_edi 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,823
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationToronto

Postat 17 April 2016 - 12:23 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 17 April 2016 - 08:41 AM, a spus:

Adi, este absolut perfect! Da, vad ca sunt, practic, aceleasi ingrediente...La mine a iesit si uscata, sincer. O fi fost din cauza tavii, trebuia sa folosesc una mai inalta cred. Eu am pus in aia de cuptor. Si cred ca si temperatura joaca un rol important, o fi fost prea mare la mine, am tinut la 180...SI cred ca daca punem zahar pudra, nu o mai fi asa dulce. Aici trebuie sa spun ca e posibil ca si gustul meu sa fie influentat de un spray pentru bronsii. Multumesc frumos pentru reteteta!


Cu multa placere!
Nu stiu daca tava o fi fost de vina, prajitura prietenei mele cred ca era cam jumatate din inaltimea "Negresei" pe care o fac eu. Cat despre temperatura, majoritatea prajiturilor se coc la 180, poate cuptorul tau sa arate o temperatura diferita de cea reala? Aaaa, am uitat sa zic si nu e in reteta, prietena mea pusese si un pic de esenta de rom...
Chiar daca nu e nici asta, sper ca intr-o zi sa gasesti gustul pe care il cauti!

#7306 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 17 April 2016 - 11:48 PM

Prajitura Opera. Belea, ca de obicei! :thumleft:
Poza - sub orice critica, da' nici ca mai fac alta acum. Ma duc la nani..

Imagine atasata: monthly_04_2016/post-46-14609296995073.jpg

#7307 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,608
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 18 April 2016 - 05:48 PM

Da-o-colo de poza!!! :rolleyes: :snorting: :snorting:
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#7308 Useril este offline   Giorgiana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: yellow
  • Postari: 4,405
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 20 April 2016 - 03:23 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 16 April 2016 - 08:45 PM, a spus:

Eu am facut Figaro-ul Giorginanei si...:wub:, sweetheart, imi pare rau, dar nu a trecut testul. Eu eram ferm convinsa ca e prajitura pe care mi-o facea mama, pe cand inca nu trebuia sa o impart pe ea (nici prajitura, dar nici pe mama) cu altele (surorile :(). Facea tot asa un blat cu ciocolata ori cacao si cu bezea pe deasupra si ii radea ciocolata de menaj, din aia de se gasea in bulgari, la vrac. Dar era umeda, oarecum. Deci nu isi mai aduce aminte femeia aia neam cand ii zic de prajitura...:( Cica: "Ti-oi fi facut, eu mai stiu ce ti-am facut?"
Din pacate reteta Figaro are un blat prea uscat (eu una as scoate praful de copt, pentru ca prin facutul aluatului crema ea are deja agent de crestere si as reduce cantitatea de zahar). Mi se pare foarte dulce...imi pare rau :(


Arata tare bine!!! Pacat ca nu este gustul prajiturii tale din copilarie....eu pe asta o stiu de la mama, dar ele or fi mai multe retete, mai multe variante cu acelasi nume....PUP!
GEORGIA

#7309 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 20 April 2016 - 04:17 PM

Vezi postareaLapona Enigel, la 16 April 2016 - 08:45 PM, a spus:

Eu am facut Figaro-ul Giorginanei si...:wub:, sweetheart, imi pare rau, dar nu a trecut testul. Eu eram ferm convinsa ca e prajitura pe care mi-o facea mama, pe cand inca nu trebuia sa o impart pe ea (nici prajitura, dar nici pe mama) cu altele (surorile :(). Facea tot asa un blat cu ciocolata ori cacao si cu bezea pe deasupra si ii radea ciocolata de menaj, din aia de se gasea in bulgari, la vrac. Dar era umeda, oarecum.



Lapona, încerc și eu o sugestie: caută după ”dinți de negru”, e o prăjitură care seamănă bine cu ce descrii tu, și într-adevăr e foarte bună. Bezeaua nu e coaptă, asta e diferența, ci doar întărită pe bain marie, blatul e mai umed, așa cum descrii, iar deasupra are o glazură subțire de cacao, după cum o știu eu, dar la căutare pe net am găsit și cu ciocolată rasă. Nu pun link-uri, că sînt numai de pe bloguri sau site-uri de culinăreală și cică n-avem voie :( dar pun rețeta pe care am făcut-o eu în cîteva rînduri, așa cum o am eu de pe un site ”de părinți” de unde n-o să se supere nimeni că am luat-o cu copy/paste, că doar de-aia a pus-o, bănuiesc :( scuzați greșelile, nu îmi aparțin și nici n-am timp de corectat.

A!!! Unde apare ”margarină”, vă rog luați în calcul ”unt”, nu stricați prăjiturile cu margarină. Nu pentru că e toxică sau alte de-astea, că nu am eu căderea să o contest științific, dar pentru gust, untul e incomparabil și net superior, zic eu.


Deci ”prăjitura dinți de negru” :(

Blat

- 4 galbenusuri
-200gr zahar ( eu am folosit pudra)
-150 gr unt
-200 gr faina
-3 linguri cacao
-100 ml lapte caldut
-1 praf de copt
-un praf de sare
- un plic zahar vanilat

Spuma de albusuri

- 4 albusuri
- 150 gr zahar pudra

Sos de ciocolata

- 2-3 linguri lapte
- 100 gr zahar pudra
-2 linguri cacao
- 100 gr unt
-3- 4 picaturi de otet.

Se amesteca untul ( la temperatura camerei ) cu galbenusurile si zaharul ( amestecat cu zaharul vanilat ) pana se fac ca o spuma .
Se amesteca intr-un recipient faina cu cacao si praful de copt si este bine ca amestecul sa fie cernut
Se adauga alternand faina cu laptele caldut si se obtine o crema care va fi pusa preferabil intr-o tava de copt unsa cu margarina si tapetata cu faina
se coace blatul 20 de minute : primele 10 minute la foc mai tare ( eu am pus la jumatate , cuptorul meu nu masoara temperatura, este pe gaz ) si 10 minute la foc mic ( am dat la minim )
Se verifica cu scobitoare, se stinge cuptorul lasand tava inauntru la caldura .
Pe aragaz se pune o cratita cu apa la fiert si in ea vasul curat in care se toarna albusiurile si se mixeaza spuma ( ''bat'') la cald.
Se adauga incet incorporand tot timpul 150 gr zahar pudra.
se scoate tava cu blatul si se pun albusiurile deasupra blatului .
Se pune tava din nou in cuptorul stins sa stea la caldura
Sosul de ciocolata

Pe aragaz, intr-o cratita se pun :
- 2-3 linguri lapte
- 100 gr zahar pudra
-2 linguri cacao

si se amesteca pe foc pana devin o smantana groasa care bolboroseste.
Se da de pe foc si se adauga 100 gr unt treptat si 3-4 picaturi de otet . Se omogenizeaza bine si se toarna fierbinte pe prajitura.

#7310 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,244
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 20 April 2016 - 04:30 PM

Iaca și două poze:

Imagine atasata: monthly_04_2016/post-233-14611621835363.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2016/post-233-14611622081878.jpg

Povestea mea cu prăjitura asta e cam ca a ta, dar mai mult am așteptat-o decît am căutat-o :wub: După cum spuneam și altă dată, mama mea n-a fost niciodată tare la dulciuri, mai ales la diversitate, nu neapărat la calitate. Cînd eram într-o vacanță cu părinții prin țară, ne-am oprit la Beiuș într-o piață, au vrut să ia ceva (niște lînă) de la o femeie, dar aia nu avea decît puțină, așa că ne-am dus cu toții la ea acasă ca să le dea mai multă. După ce ne-a uimit cu ce casă superbă avea, placată cu mozaic pe afară, cu niște modele foarte frumoase, poartă de-aia de lemn sculptată, curte pietruită, largă și curată cum nu mai văzusem, casa nici nu mai vorbesc, lucea totul în interior de curățenie, ce m-a lăsat de-a dreptul fără grai era faptul că femeia asta avea gata făcută așa o minune de prăjitură, într-o zi absolut obișnuită, că nu era nici duminică, nici sărbătoare, nici nimic. Am rămas cu un gînd în cap, că asta înseamnă să fii gospodină :( (aia care n-o să fiu eu niciodată, dar măcar am un model pentru la pensie).

#7311 Useril este offline   moatza 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,061
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationtot aici

Postat 20 April 2016 - 05:48 PM

Carmella, aceasta prajitura la mine se numeste Pinguin si are in blat si ceva nuca, fructe uscate, adica oareshce adaosuri. Asta a fost prima prajitura facuta in tineretile mele si-i innebuneam pe toti cu ea, nu c-ar fi iesit magistral, ci ptr ca doar pe asta o stiam presta.
Mai apoi, facuta in tava rotunda, pensulata cu ceva lichior si cu un ganache deasupra, peste bezea, a fost ridicata la rangul de tort :wub: , f buna si economicoasa.

#7312 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,608
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 20 April 2016 - 11:03 PM

Mama, in ce fel arata si asta! Carmencita, multumesc tare mult de reteta, pare foaaaarte imbietoare, mai degraba pe gustul meu.

Giorgi, sa stii ca Figaro a avut un succes nebun la prietena mea, Irina, care m-a si pus sa ii dau reteta ca nu i-au ajuns bucatelele de la mine :wub:) Este o praji buna, gustoasa si rapida! Multumesc inca o data!

Aceasta postare a fost editata de Lapona Enigel: 20 April 2016 - 11:07 PM

Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#7313 Useril este offline   Peter 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,224
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 23 April 2016 - 10:58 AM

Pare a fi buna

Imagine atasata: monthly_04_2016/post-27-14614018966393.jpg

Peter
Salutari din Bavaria

Imagine postata

#7314 Useril este offline   Foxyy 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09
  • Location: H P

Postat 23 April 2016 - 02:52 PM

Vezi postareaPeter, la 23 April 2016 - 10:58 AM, a spus:

Pare a fi buna

Peter

'Aracan de mine........ :occasion15: =(( :D

#7315 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,608
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 23 April 2016 - 02:54 PM

Vezi postareaPeter, la 23 April 2016 - 10:58 AM, a spus:

Pare a fi buna

Atasament IMG_7961.jpg

Peter


Bienenstich?
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#7316 Useril este offline   Radu Cristina 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 157
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationBacau

Postat 23 April 2016 - 03:35 PM

Vezi postareaPeter, la 01 January 2016 - 01:38 PM, a spus:

Fiind ultimul, hai sa continui asa si pe 2016... :occasion15:

Azi un Frankfurter Kranz.

Atasament IMG_7412.jpg

Atasament IMG_7404.jpg

Peter


Peter ,imi dai te rog reteta blatului ? Vreau sa il fac pe maine ..
Mulțumesc!

#7317 Useril este offline   Radu Cristina 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 157
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationBacau

Postat 23 April 2016 - 03:53 PM

Lapona prajitura 'dintii negrului'cum o stiu eu este prajitura copilariei mele..ne rugam mereu de mama sa ne faca..
Iti las si reteta mea,usor diferita

Blat: 4 galbenusuri ,150gr unt ,250gr zahar ,200ml lapte ,30 gr cacao ,250gr faina ,1praf de copt (10gr) ,1praf sare ,arome
Bezea : 4 albusuri ,250 gr zahar

Mod preparare blat :
Se bate bine untul cu zaharul ,se adauga galbenusurie pe rand ,cacaua ,faina amestecata cu praful de copt si sarea apoi laptele. Aluatul destul de dens se intinde intr-o tava tapetata cu hartie cerata..se coace cca 20,25 min la foc mediu..

Se bat albusurile bine cu 250gr zahar..se continua baterea inca 15 min pe baie de abur (eu ma folosesc de mixer).bezeaua rezultata se pune peste blatul inca călduț.

Cand se raceste complet ar trebui sa faca o crusta bezeaua,cel putin asa ii iesea mamei ,dar ea avea rabdare si batea mai mult de 15 min bezeaua pe baie de abur.

Sper sa te ajute! Spor!

#7318 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,608
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 23 April 2016 - 03:59 PM

@ Cristinica, multumesc mult, fete! Sunt in standby, astept vesti de la mama :tongue3: Sa stiti ca o sa o fac si pe dinti de negru...vai ce prajitura discriminatorie! :occasion15: Aici este un dulce care se numea Pup de negru, Negerkuss. Si s-a interzis numele asta ...
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#7319 Useril este offline   Lapona Enigel 

  • Night's Watch
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 9,608
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationDavy Jones' Locker

Postat 23 April 2016 - 04:00 PM

@ Pitt: Noroc cu Cristina, ca m-am lamurit ce prajitura e. Arata de bulioane!
Heave ho, buccaneers ;)

Imagine postata

#7320 Useril este offline   Radu Cristina 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 157
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationBacau

Postat 23 April 2016 - 04:05 PM

Imagine atasata: monthly_04_2016/post-151-14614203210083.jpg

am gasit si o poza mai veche !

Arata acest topic


  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 364
  • 365
  • 366
  • 367
  • 368
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

5 useri citesc topicul
0 membri, 5 vizitatori, 0 utilizatori anonimi