Lapona Enigel, la 01 February 2021 - 11:58 PM, a spus:
Ce te-as mai fi invitat la mine , ca mi-a ramas o gramada de lapte cu gris (radeam ieri cu amicii mei ardeleni ca ei si sudistii zic gris cu lapte. Moldovenii zic lapte cu gris - cate bordeie!).
Habar n-am avut ca in alte parti se spune griș cu lapte
. Cred ca trebuie sa mai pun mana pe gramatica limbii române.
În altă ordine de idei laptele cu griș, sau grișul cu lapte mie imi place daca il fac cu zahar ars, ca la crema de zahar ars sau cu dulceața, aceleași.....cate bordeie
, ah si uitam, nici eu nu nimeresc grișul cum l-aș vrea, tot timpul e mai tare
.
Adi, eu laptele cu orez il fac mai zemos si la 2 litri de lapte pun o cana de orez si mâncăm amândoi doua zile la micul dejun. Dacă îl vrei mai tare, sa aiba aspectul pilafului atunci pui 1 1/2 căni de orez la doi litri de lapte. In general la orez eu pun 1 cana orez cu 3 de apa sa iasa mai legat sau 1 cana de orez cu 4 căni de apă pentru un orez mai moale, daca ma exprim corect.
Wow, arata super cornulețele tale! O idee bună cu merele in umplutura!
Aceasta postare a fost editata de mino: 02 February 2021 - 06:04 AM