Forum Culinar: Ce dulciuri ati facut azi? - Forum Culinar

Salt la continut

  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Ce dulciuri ati facut azi?

#1061 Useril este offline   divina 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 250
  • Inregistrat: 21-September 10
  • LocationBucuresti

Postat 13 January 2011 - 09:59 PM

Ce de-a bunatati pe aici!!! Perfecte pentru ora asta! :P
Eu tocmai am terminat de facut niste eclere mici, mici :floare: ...dupa reteta Mimi! :pupic: :P
Foarte foarte delicioase!


Imagine atasata: monthly_01_2011/post-730-12949487059137.jpg

#1062 Useril este offline   punticu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 485
  • Inregistrat: 09-October 10
  • LocationTg-Jiu

Postat 13 January 2011 - 10:53 PM

Vezi postareadivina, la 13 January 2011 - 09:59 PM, a spus:

Ce de-a bunatati pe aici!!! Perfecte pentru ora asta! :P
Eu tocmai am terminat de facut niste eclere mici, mici :floare: ...dupa reteta Mimi! :pupic: :P
Foarte foarte delicioase!


Atasament IMG_5800.jpg

Divina, super eclere!!! E una din prajiturile noastre preferate. Ti-au iesit faine. Mie imi e groaza la umplut. Marti am umplut vreo 80 iar de Craciun vreo 160 (daca sunt mini) asa ca pana de Paste sa nu mai aud de ele:).

#1063 Useril este offline   divina 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 250
  • Inregistrat: 21-September 10
  • LocationBucuresti

Postat 14 January 2011 - 06:39 AM

Vezi postareapunticu, la 13 January 2011 - 10:53 PM, a spus:

Vezi postareadivina, la 13 January 2011 - 09:59 PM, a spus:

Ce de-a bunatati pe aici!!! Perfecte pentru ora asta! ;)
Eu tocmai am terminat de facut niste eclere mici, mici :scratch: ...dupa reteta Mimi! :scratch: :-*
Foarte foarte delicioase!


Atasament IMG_5800.jpg

Divina, super eclere!!! E una din prajiturile noastre preferate. Ti-au iesit faine. Mie imi e groaza la umplut. Marti am umplut vreo 80 iar de Craciun vreo 160 (daca sunt mini) asa ca pana de Paste sa nu mai aud de ele:).


Da, iti ia putin timp...dar merita! :-* Mi-au iesit si mie peste 100 buc, am facut jumatate din reteta, cu 5 oua. Tu cum procedezi sa le umpli?

#1064 Useril este offline   MIMI 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 629
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationGalati

Postat 14 January 2011 - 01:43 PM

Vezi postareanane, la 05 January 2011 - 03:02 PM, a spus:

Mimi poti sa pui reteta la prajitura din poza a doua? Nu-i urgentza, cand ai timp.

Reteta foilor e aceesi ca la cealalta prijitura,iar crema e tot o crema fiarta

Avem nevoie de: 5 galbenusuri
150 g zahar
2 lingurite de esenta de vanilie
3 linguri de amidon
500 ml lapte.
Galbenusurile se amesteca cu zaharul,esenta,amidonul si cateva linguri lapte.Restul de lapte se incalzeste,apoi se toarna usor peste oua,se amesteca pana se omogenizeaza.Toata acesta compozitie se pune pe foc mic,sau la bm,amestecand continuu pana se ingroasa.
Foile se umplu cu crema calda.Prajitura se da la rece si se taie a doua zi.
[blog='Bucataria mea']http://cumimiinbucatarie.blogspot.com/[/blog]

#1065 Useril este offline   MIMI 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 629
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationGalati

Postat 14 January 2011 - 01:45 PM

Vezi postareadivina, la 13 January 2011 - 09:59 PM, a spus:

Ce de-a bunatati pe aici!!! Perfecte pentru ora asta! :-*
Eu tocmai am terminat de facut niste eclere mici, mici :scratch: ...dupa reteta Mimi! :scratch: :-*
Foarte foarte delicioase!



aiiiiiii,Divino,ce divine ti-au iesit!!!
Eu le umplu cu seringa,fara sa le tai si nu mi se pare greu deloc.
[blog='Bucataria mea']http://cumimiinbucatarie.blogspot.com/[/blog]

#1066 Useril este offline   MIMI 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 629
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationGalati

Postat 14 January 2011 - 06:08 PM

am facut si eu minieclere,de ziua puiului,alaturi de polosi blonzi cu crema de portocale

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-139-1295021456499.jpg
[blog='Bucataria mea']http://cumimiinbucatarie.blogspot.com/[/blog]

#1067 Useril este offline   punticu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 485
  • Inregistrat: 09-October 10
  • LocationTg-Jiu

Postat 14 January 2011 - 10:07 PM

Vezi postareadivina, la 14 January 2011 - 06:39 AM, a spus:

Vezi postareapunticu, la 13 January 2011 - 10:53 PM, a spus:

Vezi postareadivina, la 13 January 2011 - 09:59 PM, a spus:

Ce de-a bunatati pe aici!!! Perfecte pentru ora asta! ;)
Eu tocmai am terminat de facut niste eclere mici, mici :headbang: ...dupa reteta Mimi! :pupic: =))
Foarte foarte delicioase!


Atasament IMG_5800.jpg

Divina, super eclere!!! E una din prajiturile noastre preferate. Ti-au iesit faine. Mie imi e groaza la umplut. Marti am umplut vreo 80 iar de Craciun vreo 160 (daca sunt mini) asa ca pana de Paste sa nu mai aud de ele:).


Da, iti ia putin timp...dar merita! =)) Mi-au iesit si mie peste 100 buc, am facut jumatate din reteta, cu 5 oua. Tu cum procedezi sa le umpli?

Pia le umplu in functie de dispozitia pe care o am. Fie cu un dui lung si mai gros (dar merge incet), fie le tai cu cutitul intr-o parte si le umplu tot cu duiul, dar merge mai repede.

#1068 Useril este offline   divina 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 250
  • Inregistrat: 21-September 10
  • LocationBucuresti

Postat 15 January 2011 - 09:21 AM

Vezi postareaMIMI, la 14 January 2011 - 01:45 PM, a spus:

Vezi postareadivina, la 13 January 2011 - 09:59 PM, a spus:

Ce de-a bunatati pe aici!!! Perfecte pentru ora asta! =))
Eu tocmai am terminat de facut niste eclere mici, mici :headbang: ...dupa reteta Mimi! :pupic: =))
Foarte foarte delicioase!



aiiiiiii,Divino,ce divine ti-au iesit!!!
Eu le umplu cu seringa,fara sa le tai si nu mi se pare greu deloc.


;) Da...foarte bune in primul rand! Eu pana acuma le umpleam taind un capacel si pe urma puneam crema. Acum am descoperit de la un set care are si seringa, duiul ala cu varful lung pe care nu-l folosisem niciodata...si pac le-am facut o mica injectie cu crema! :D Si e mult mai comd...sa incerci si tu Punticule!
Aaa...Mimi..polosii aia ma termina...de-abia astept sa-i fac si eu albi! =))

#1069 Useril este offline   stella 

  • Ambasadoarea artistilor culinari
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 7,715
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 16 January 2011 - 01:15 PM

Niste gogosi/crofne si un cake din albusurile ramase de la gogosi :unsure:

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_01_2011/post-16-12951764635138.jpg
  • Imagine atasata: monthly_01_2011/post-16-12951765030299.jpg
  • Imagine atasata: monthly_01_2011/post-16-12951765317661.jpg


#1070 Useril este offline   nane 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 250
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationFrrrrrrrr!

Postat 17 January 2011 - 01:44 PM

Vai Stella ce miros bun au gogosile tale :drool:

Eu ieri o Tatin cu mere servita cu inghetata de vanilie,poza cu felie am uitat sa fac.

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_01_2011/post-234-12952646517534.jpg


#1071 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 17 January 2011 - 06:41 PM

Stelutoo!!!M-ai rupt in 2,ce-mi faci tu mie?!!! Vreauuu gogooossii!!!!... :drool: :drool:

#1072 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 17 January 2011 - 10:51 PM

in ciuda soarelui de afara, inca este iarna, asa ca desert de iarna

mere coapte umplute cu fulgi de migdale, rom, coniac si martipan

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-479-12952973212397.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-479-12952973536409.jpg

si clementile la cuptor servite cu inghetata

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-479-12952975078948.jpg
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#1073 Useril este offline   Mutti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Blue
  • Postari: 4,228
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDE

Postat 18 January 2011 - 09:55 AM

Ioana? Detaliaza , te rog ! Si merele si clementinele !!! BITTE !

Ca de maine vine iarna iar :(( .

#1074 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 18 January 2011 - 12:40 PM

Vezi postareaIoana, la 17 January 2011 - 10:51 PM, a spus:

in ciuda soarelui de afara, inca este iarna, asa ca desert de iarna

mere coapte umplute cu fulgi de migdale, rom, coniac si martipan



si clementile la cuptor servite cu inghetata




Ioana, wunderbar! :(( Am sprechuit bine?!

Mere coapte cu martipan.Ale mele sunt. :huh:

#1075 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 18 January 2011 - 01:30 PM

Vezi postareaMutti, la 18 January 2011 - 09:55 AM, a spus:

Ioana? Detaliaza , te rog ! Si merele si clementinele !!! BITTE !

Ca de maine vine iarna iar :) .


Simo, merele le-am scobit(dar in capatul celalalt am lasat totusi un dopulet).Migdalele le-am tras putin in tigaie fara grasime apoi le-am amestecat cu martipan, esenta de rom si coniac(am atentat la sticla soatei de Vecchia Romagna :-* ).Reteta avea Calvados prevazut, eu n-aveam, asa ca am pus ce am gasit in casa.Am umplut merele cu amestecul asta si am dat la cuptor aprox, 25 min la cuptorul preincalzit la 180 grade.Eu am pus pe hartie de copt ca aveam si clementinele,dar poti pune intr-o forma unsa cu unt.

Clementinele le-am taiat pe jumatate, le-am presarat cu zahar brun si le-am pus in tava(inainte de a le pune in tava le poti pune pt f scurt timp intr-o tigaie bine incinsa), in gaurile din mijloc am pus jumatate de batz de scortisoara si am dat la cuptor.In mod normal tb date pt 10 min la 220 grade, dar eu le-am lasat mai mult fiinca aveam si merele.
Cand le scoatem le stropim cu un amestec facut din zahar brun si de suc de portocale pe care l-am fiert inainte 5 minute.

Vezi postareaEataly, la 18 January 2011 - 12:40 PM, a spus:



Ioana, wunderbar! :-* Am sprechuit bine?!

Mere coapte cu martipan.Ale mele sunt. :)


:notworthy: Eataly
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#1076 Useril este offline   cec 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 571
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 18 January 2011 - 06:19 PM

caty de bine arata dulciurile voastre
Eu nu pozez intotdeauna ce fac, Azi fiind ziua fetei am facut niste fursecuri si le-am si pozat

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_01_2011/post-91-12953675644681.jpg

mami de fetite si baietei (2+2)

Secretul fericirii este, nu sa faci ce-ti place, ci sa inveti sa-ti placa ceea ce trebuie sa faci.

Timpul tău este viaţa ta, de aceea cel mai mare dar pe care îl poti face cuiva este timpul tău

http://detoatepentru...y.blogspot.com/

#1077 Useril este offline   divina 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 250
  • Inregistrat: 21-September 10
  • LocationBucuresti

Postat 18 January 2011 - 07:44 PM

Ceci, arata f bine fursecurile! La multi ani domnisoarei tale! :love7:

Vin si eu cu niste fursecuri simple, umplute cu gem de prune si nuca macinata! Mai am cateva! :tongue3:


Imagine atasata: monthly_01_2011/post-730-12953726327875.jpg

#1078 Useril este offline   arcadia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 118
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationNew York

Postat 18 January 2011 - 08:53 PM

Bonsoar!
Am lipsit mult de pe forum, nepermis de mult, dar am fost foarte ocupata cu pregatitul dulciurilor.
Aseara am realizat aceste delicioase Branzoaice Ninja.
Nu va lasati pacalite de aspectul lor de caracatite schingiuite, reteta e fabuloasa! :love7:

P.S. Exista un topic de nenorociri culinare si eu nu stiu?

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-31-12953765292922.jpg

#1079 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 18 January 2011 - 08:59 PM

Vezi postareaarcadia, la 18 January 2011 - 08:53 PM, a spus:

Bonsoar!
Am lipsit mult de pe forum, nepermis de mult, dar am fost foarte ocupata cu pregatitul dulciurilor.
Aseara am realizat aceste delicioase Branzoaice Ninja.
Nu va lasati pacalite de aspectul lor de caracatite schingiuite, reteta e fabuloasa! :tongue3:

P.S. Exista un topic de nenorociri culinare si eu nu stiu?



Stiu ca ma repet(si,da,stiu ce se spune despre oamenii care o fac...da iaca fîs,de aia nu mai pot eu :tongue3: ),dar cum spuneam,în ochii mei arata ca o cunoscuta opera de arta a lui Edvard Munch!(The scream) :love7:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#1080 Useril este offline   arcadia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 118
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationNew York

Postat 18 January 2011 - 09:23 PM

Vezi postareaMaya, la 18 January 2011 - 08:59 PM, a spus:

Stiu ca ma repet(si,da,stiu ce se spune despre oamenii care o fac...da iaca fîs,de aia nu mai pot eu :floare: ),dar cum spuneam,în ochii mei arata ca o cunoscuta opera de arta a lui Edvard Munch!(The scream) :tongue3:


Draga mea, despre cuscre numai de bine, ca sa zic asa, deci te cred! :love7:
Dar ia zi tu sincer, daca ai tine in casa o astfel de opera de arta, huh? :tongue7:

Ma refer la opera mea de arta, nu la cea a lui Munch, bun inteles! :tongue3:

Arata acest topic


  • 454 Pagini +
  • « Prima
  • 52
  • 53
  • 54
  • 55
  • 56
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul
0 membri, 3 vizitatori, 0 utilizatori anonimi