Forum Culinar: Muschiuleţ de porcule - Forum Culinar

Salt la continut

  • 8 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Muschiuleţ de porcule

#21 Useril este offline   Bebe 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 323
  • Inregistrat: 28-November 09
  • LocationNY

Postat 24 January 2010 - 11:01 PM

Adriana a spus:

...desi a fiert o ora era cam tare carnea, desi era coapta.

dacă macerezi carnea în lapte, într-o pungă zip lock, peste noapte iese foarte fragedă. Chiar şi-o opincă devine prime rib-eye steak :biggrin:
La sirloin, care este mai uscat şi tare, eu pun lapte, usturoi si sare - apoi spălat puţin, uscat bine şi gătit cum vrei.
There are 10 kinds of people in this world: those who understand binary, and those who don't.

#22 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 24 January 2010 - 11:51 PM

Bebe a spus:

Adriana a spus:

...desi a fiert o ora era cam tare carnea, desi era coapta.

dacă macerezi carnea în lapte, într-o pungă zip lock, peste noapte iese foarte fragedă. Chiar şi-o opincă devine prime rib-eye steak :biggrin:
La sirloin, care este mai uscat şi tare, eu pun lapte, usturoi si sare - apoi spălat puţin, uscat bine şi gătit cum vrei.

Of de ce nu mi-ai zis inainte ca l-am tinut o noapte in cutiuta linga o bucata de vitel, data viitoare incerc asa, mersi frumos.

#23 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 26 January 2010 - 09:51 AM

Bebe a spus:

Adriana a spus:

...desi a fiert o ora era cam tare carnea, desi era coapta.

dacă macerezi carnea în lapte, într-o pungă zip lock, peste noapte iese foarte fragedă. Chiar şi-o opincă devine prime rib-eye steak ;)
La sirloin, care este mai uscat şi tare, eu pun lapte, usturoi si sare - apoi spălat puţin, uscat bine şi gătit cum vrei.


Bebe, nush cum am sa intru intr-o punga, dar ma gindesc serios sa incerc metoda asta pe mine mai peste vreo 40 de ani incoloooo ... :D

... pina atunci o testez pe muschiuletul de porc, merci de tip ! :scratch:

#24 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 26 January 2010 - 11:09 AM

uptown girl a spus:

Bebe, nush cum am sa intru intr-o punga, dar ma gindesc serios sa incerc metoda asta pe mine mai peste vreo 40 de ani incoloooo ... :D

Dana, putem incerca in cada plina cu lapte, precum Cleopatra :D
Ramine de vazut daca ne costa mai mult laptele sau o zi intr-un centru de infrumusetare :roll:

#25 Useril este offline   Nicoleta 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 178
  • Inregistrat: 02-December 09

Postat 26 January 2010 - 11:17 AM

ah mai bine la un Spa pentru ca laptele de magarita costa ,apoi trebuiesc cativa litri buni :D
"Maybe this world is another planet's Hell." - Aldous Huxley (1894-1963)

#26 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 28 January 2010 - 10:59 AM

Ieri nu mergea forumul si-am facut din amintiri.Am uitat patrunjelul. :)
Eu am deschis muscchiuletul si l-am batut bine ca la snitele. Si a iesit moale si bun.

Multumesc Up .Girl! :lol:

Imagine atasata: 59_5e6a8aa7326bed174e0fc2e486368cf7.jpg

Imagine atasata: 59_43f4b8ecea2657800d1361745e068220.jpg

#27 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 28 January 2010 - 09:23 PM

Eataly a spus:

Ieri nu mergea forumul si-am facut din amintiri.Am uitat patrunjelul. :-h
Eu am deschis muscchiuletul si l-am batut bine ca la snitele. Si a iesit moale si bun.

Multumesc Up .Girl! :floare:



Eataly, sa va fie de bine ! :drool: Ma bucur ca ai incercat reteta, dar mai ales ca ti-a placut si la gust. :drool:

#28 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 02 February 2010 - 01:50 PM

O alta reteta favorita pt. muschiulet e cea invatata acum 3 ani de la Peter (multam inca o data ! :floare:). Ieri avind toate ingredientele necesare (aluat frantuzesc, spanac decongelat si stors bine, nucsoara, susan) am facut muschiuletul in foietaj. Se intinde spanacul condimentat cu putina sare si nucsoara peste aluat, iar muschiuletul, piperat si prajit rapid la foc tare sa-si inchida porii, dupa ce s-a racit un pic se imbraca in aluat. Se unge cu un ou batut, se presara cu susan si se da la cuptorul preincalzit 210-220°C timp de 35-40' (depinde de cuptor).

Imagine postata

Imagine postata

in reteta originala Peter recomanda o garnitura de cartofi, eu am servit linga o salata :pupic:

Imagine postata


#29 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 02 February 2010 - 11:27 PM

Am cumparat muschiuletul simbata, abia azi mi-am adus aminte ca trebuie sa-l pun in lapte, ajunsa acasa am facut asta cu gind ca o sa-l gatesc miine, dar mi-am terminat mai devreme comisioanele si am decis sa-l pregatesc in seara asta.
Uite Dana, ce urit e muschiul porcului meu :D
Imagine atasata: monthly_02_2010/post-4-126514577418.jpg
In timp ce ma uitam la el si ma gindeam ca n-o sa-mi iasa in veci ceva frumos ca tie, am observat ca 2 fisii se puteau scoate de pe margini si se pare ca inauntru de fapt era ascuns muschiuletul :mad:
Imagine atasata: monthly_02_2010/post-4-126514583354.jpg
L-am taiat si batut bine, din cauza vizitei lui Puffy sus a trebuit sa ma intrerup si asta a insemnat ca marul a lasat un pic de suc si am uitat sa pun si brinza
Imagine atasata: monthly_02_2010/post-4-126514590297.jpg
Am reusit insa sa-l leg foarte bine, mi-era frica ca va sta putina compozitie dar a intrat destula, am ras 2 morcovi si un mar si mi-a mai ramas doar un pic, n-am vrut sa o pun pe toata de frica sa nu iasa
Imagine atasata: monthly_02_2010/post-4-126514597167.jpg
Si iata-l, fraged si gustos, multumesc Dana :D , deacu inainte numai asa il fac, nu ia prea mult timp si e splendid, alaturi de cartofii Hasselback ale lui Eataly.
Imagine atasata: monthly_02_2010/post-4-126514604715.jpg

#30 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 04 February 2010 - 12:12 AM

Adriana, sa va fie de bine muschiuletul umplut ! Te-ai descurcat de minune si ti-a iesit perfect ! :notworthy:

Muschiul cumparat de tine sa stii ca nu-i urit - zice specialistul de linga mine :thumleft: , ci mai degraba provine fie de la un porc supraponderal (adik, de peste 100 kg, din categoria celor ingrasati special pt. prosciutto di Parma), fie de la (ai sarurile linga tine ? :cheers: ) ... madama lui. :blush:

Muschiuletii pe care ii folosesc eu, provin de la porci intre 60 - 90Kg.

#31 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 04 February 2010 - 12:17 AM

Banuiam eu ca asta e problema.
Da in supermercatul ala toti sunt asa, azi am luat altul si l-am pus deja in lapte. :notworthy:

#32 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 04 February 2010 - 05:12 PM

Ce margele frumoase i-ai pus muschiuletului :tongue3: Gigea :thumleft:

#33 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 04 February 2010 - 08:33 PM

Vezi postareauptown girl, la 04 February 2010 - 12:12 AM, a spus:

mai degraba provine fie de la un porc supraponderal (adik, de peste 100 kg, din categoria celor ingrasati special pt. prosciutto di Parma), fie de la (ai sarurile linga tine ? :) ) ... madama lui. :D

Dana, de aceea primul pe care l-am facut a ramas tare? Ca era porcul mare? Scroafele au carnea tare? :thumleft:

Vezi postareaCarmella, la 04 February 2010 - 05:12 PM, a spus:

Ce margele frumoase i-ai pus muschiuletului :D Gigea :tongue3:

Le ador de cind le-am cumparat :D

#34 Useril este offline   Georgeta 

  • Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 1
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 05 February 2010 - 12:26 AM

Vezi postareauptown girl, la 14 January 2010 - 11:39 AM, a spus:

Mai obisnuiesc sa fac si muschiulet umplut - asta fiind una dintre variante:



yes!
suna bine!!!! si eu folosesc "muschiulet" (nu prea des gatesc porc, dar cand gatesc, este in general "muschiulet"), si asa cu vegetale sunt tare bine!
thank you!

#35 Useril este offline   bristena 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 05 February 2010 - 10:47 AM

Vezi postareauptown girl, la 14 January 2010 - 08:48 AM, a spus:



nu am avut muschiulet, dar cele doua felii de carne le-am preparat dupa reteta (ca nu au iesit ca muschiuletul este alta poveste, dar eu am adaptat la ce am avut in congelator+prune si caise uscate, garnitura de cartofi si bagheta lui Issis)
thanks, u-girl :hello:

Imagine atasata: monthly_02_2010/post-142-126535944009.jpg
(nici poza nu-i nu-stiu-ce-grozavie, dar important este gustul, zic eu)
fiica dacilor

#36 Useril este offline   MariaSan 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 05 February 2010 - 06:09 PM

Eu prepar destul de des muschiuletul de porc, avand in vedere oferta slaba de carne de pork pe meleagurile astea (muschiulet si cotlet si atat).

Cel mai adesea il fac asa: il presar cu sare, piper si ceva verdeata uscata, de obicei cimbru, dar si altele. apoi pregatesc o craticioara mica din cele inalte (olicica) asa: pun ulei asa, cam de doua degete, piper boabe si cateva foi de dafin. Pornesc focul la mediu si astept sa s einfierbante. Apoi asez muschiuletul rotocol si pun un capac. pese 15 minute il intorc cu partea aerisita sub ulei, pun capacul si mai las inca 15 minute. foc mediu, altfel se arde. Cand il scot, il asez pe o farfurie si il acopar pentru 10 minute sa se redistribuie sucuriele (taiat imediat nu e ok). Apoi il tai in feliute subtiri si servesc alaturi de un piure bun de cartofi si o salata mixta. pentru pofticiosi pun si ulei din oala peste carne si piure, e foarte gustos. De obicei incerc sa refolosesc uleiul pentru ca e foarte gustos si nu e ars, fac cartofi prajiti in el sau pun la salate sau la alte mancaruri. E usor de facut, se face repede si nu necesita munca multa. Cat timp se face muschiuletul, am timp sa fac piureul si salata, scap cu un 45 de minute pentru o cina copioasa si sanatoasa zic eu. (eu sunt nuts cu managementul timpului :biggrin: )

#37 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 05 February 2010 - 09:08 PM

Vezi postareaAdriana, la 04 February 2010 - 08:33 PM, a spus:

Vezi postareauptown girl, la 04 February 2010 - 12:12 AM, a spus:

mai degraba provine fie de la un porc supraponderal (adik, de peste 100 kg, din categoria celor ingrasati special pt. prosciutto di Parma), fie de la (ai sarurile linga tine ? :D ) ... madama lui. :D

Dana, de aceea primul pe care l-am facut a ramas tare? Ca era porcul mare? Scroafele au carnea tare? :biggrin:




Adriana, din cite am inteles pe primul l-ai fiert la foc mare si un timp indelungat. Muschiul neavind grasime in conditiile astea devine ca talpa. Intotdeauna se fierbe la foc potrivit spre mic. In ce priveste muschiul de scroafa, fereste-te sa-l cumperi ! Cica e tare de la natura; iar daca-l mai si fierbi, mesteci la el pina te apuca durerile de falci. :D In general, se foloseste la speck, nu la fripturi.

#38 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 05 February 2010 - 09:21 PM

Vezi postareabristena, la 05 February 2010 - 10:47 AM, a spus:

Vezi postareauptown girl, la 14 January 2010 - 08:48 AM, a spus:



nu am avut muschiulet, dar cele doua felii de carne le-am preparat dupa reteta (ca nu au iesit ca muschiuletul este alta poveste, dar eu am adaptat la ce am avut in congelator+prune si caise uscate, garnitura de cartofi si bagheta lui Issis)
thanks, u-girl :D

(nici poza nu-i nu-stiu-ce-grozavie, dar important este gustul, zic eu)


Bristena, ma bucur sa aud ca ti-a placut gustul combinatiei de carne + fructe uscate si mai ales ca se poate adapta si la alte tipuri de carne. :D
Apropos, ce-ai folosit pt. friptura ? :biggrin:

#39 Useril este offline   pansy 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 177
  • Inregistrat: 05-February 10
  • Locationbucuresti

Postat 05 February 2010 - 10:07 PM

Vezi postareauptown girl, la 14 January 2010 - 11:39 AM, a spus:

Mai obisnuiesc sa fac si muschiulet umplut - asta fiind una dintre variante:

un muschiulet (ca. 600 g) se deschide ca o carte cu ajutorul unui cutit bine ascutit, iar apoi se pune intre 2 folii de plastic si se bate usor precum carnea de snitele

astfel pregatit se imbraca muschiuletul cu felii subtiri de cascaval si se umple cu un amestec de morcov ras, mar ras si patrunjel verde tocat

se ruleaza cu grija si se leaga cu o sfoara menajera (nu foarte strins, dar nici lejer ! :) ) ; apoi se condimenteaza la exterior (1 lg zahar + 1 lg boia de ardei + sare si piper dupa gust), se prajeste prajit rapid in tigaie, cit sa prinda o crusta, si se da la cuptorul preincalzit la 190°C timp de 30'

l-am servit alaturi de o garnitura de ciuperci prajite, cartofi natur si un sos de piper roz - pofta mare ! :)

pt. sosul de piper roz:

tigaia, in care s-a prajit muschiuletul umplut cu 1 Lg de unt, se deglaseaza cu 2 dl de smintina subtire si se adauga 2 Lg din zeama lasata tot de muschiuletul fript la cuptor + 1 Lg cognac + 1 lg boabe de piper roz. Se fierbe totul la foc potrivit amestecind incontinuu pina cind sosul se ingroasa (in ca. 6-8')


foarte buna reteta ,azi am aflat-o de la adriana nicoleta si asta seara am executat o varianta din piept de pui,de fapt sunt rulouri de piept de pui.am facut mici modificari uite aici
ai ceva impotriva sa postez reteta mea pe site ?
maine am sa fac reteta ta u porc si vin cu poze.
culinareasa blogareasa
http://panseluta-violet.blogspot.com/

#40 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 05 February 2010 - 10:47 PM

Vezi postareauptown girl, la 05 February 2010 - 09:08 PM, a spus:

Adriana, din cite am inteles pe primul l-ai fiert la foc mare si un timp indelungat. Muschiul neavind grasime in conditiile astea devine ca talpa. Intotdeauna se fierbe la foc potrivit spre mic. In ce priveste muschiul de scroafa, fereste-te sa-l cumperi ! Cica e tare de la natura; iar daca-l mai si fierbi, mesteci la el pina te apuca durerile de falci. :) In general, se foloseste la speck, nu la fripturi.

Am inteles, mersi frumos pentru explicatii, din pacate, pentru carnea cumparata la supermarketul asta n-am nici o garantie, sau cel putin pe eticheta nu e.
La macelar de exemplu pe bon, cind iau carnea de vita care aici e mult mai folosita si raspindita scrie tot despre animal, unde a crescut, cine l-a macelarit.
Deci pe linga faptul ca am fiert-o cum nu trebuie e posibil sa fi fost si scroafa.
Dar in seara asta am facut iar muschiuletul umplut, si n-am uitat sa pun brinza de data asta :)

Arata acest topic


  • 8 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi