Forum Culinar: Muschiuleţ de porcule - Forum Culinar

Salt la continut

  • 8 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Muschiuleţ de porcule

#41 Useril este offline   pansy 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 177
  • Inregistrat: 05-February 10
  • Locationbucuresti

Postat 08 February 2010 - 08:05 PM

uite si muschiuletul meu.tare mult ne-a placut.

Imagine atasata: monthly_02_2010/post-592-12656522412.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2010/post-592-126565225224.jpg
culinareasa blogareasa
http://panseluta-violet.blogspot.com/

#42 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 08 February 2010 - 11:20 PM

Si eu iar, mi-am amintit de brinza de data asta :-*
Imagine atasata: monthly_02_2010/post-4-126566399645.jpg

#43 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 09 February 2010 - 07:57 AM

Vezi postareapansy, la 08 February 2010 - 08:05 PM, a spus:

uite si muschiuletul meu.tare mult ne-a placut.




Vezi postareaAdriana, la 08 February 2010 - 11:20 PM, a spus:

Si eu iar, mi-am amintit de brinza de data asta :-*



Fetele, (din nou) sa va fie de bine muschiuletii ! :salut: Nu pot decit sa ma bucur auzind ca v-a placut atit de mult incit l-ati refacut. :appl:

#44 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 09 February 2010 - 08:43 AM

Vezi postareauptown girl, la 09 February 2010 - 07:57 AM, a spus:

Fetele, (din nou) sa va fie de bine muschiuletii ! :-* Nu pot decit sa ma bucur auzind ca v-a placut atit de mult incit l-ati refacut. :salut:

Pai eu nici nu mai incerc sa gatesc altfel asa zisul muschi, asa il fac cind vrea muschiul meu, in timpul cinei el se coace, apoi il tai felii, il tin la frigider si il incalzesc cind imi trebuie, carnea e moale si buna, deci are toate atuurile. Pe asta l-am copt impreuna cu o bucata de friptura de vita si trebuind sa-l scot pe el inainte, sosuletul ramas s-a dus tot la friptura, desi nu e deloc uscat trebuie sa studiez pe viitor un sosulet de acompaniament. Prima data n-am reusit sa il fac cum ai explicat tu sosuletul pentru ca lasind marul mult suc mi s-a caramelizat in tigaie si a iesit tot negru.

#45 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 09 February 2010 - 11:25 AM

Adriana, incearca sa acompaniezi muschiuletul umplut cu un sos bearnaise, daca va place. :tongue3:

#46 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 09 February 2010 - 11:40 AM

O incerc Dana, mai ales ca o face Thermomixul in locul meu. :tongue3:

#47 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 24 February 2010 - 09:21 PM

Hai sa-l punem pe mr. Thermo la treaba ! :whip2:

Protagonistul retetei e acelasi muschiulet de porcule, de asta data umplut cu felii subtiri de cascaval peste care se pune un amestec de: 1 ceapa mica tocata + 5 champignons taite felii + 1/2 ardei gras rosu, toate putin calite in ulei de masline.
Dupa ce se leaga cum povesteam pe aici, se da la cuptorul preincalzit 190°C, timp de 30-35'.





Imagine postata

(a fost servit cu un pireu de cartofi si un sos de ciupercute :toothy9;)

Imagine postata



Pt. sosul de ciupercute, se calesc intr-o lingura de unt: 1 ceapa mica tocata + 1 catel de usturoi tocat pina devin translucide. Apoi se adauga 150 g champignons taiate cubulete mici (sau felii) si se toarna un amestec de 2 dl creme fraiche + 1 Lg sos de soya. Se lasa sa fiarba 5'. Optional se adauga chives tocat in momentul serviri.

#48 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 10 October 2010 - 07:40 PM

Un alt muschiulet preferat e cel in sos sweet & sour. :bounce:

Pt. prepararea sosului pornesc de la reteta de baza a CristineiK :headbang: (10 linguri otet + 7 linguri miere + 9 linguri ketchup + 7 linguri suc de ananas + 1 lingura apa + 1/2 lingurita sare - se amesteca bine toate ingredintele pina se dizolva mierea). Acest sos se adauga peste 300-400 g carne de porc usor prajita si peste legumele calite in prealabil (1 esalota sau ceapa mica tocata, 3 jumatati de ardei gras - rosu, verde, galben tocate, 1 morcov taiat in bastonase, 1 conserva mica cu ananas taiat bucati, 150 g champignons) lasindu-se totul sa fiarba la foc mic timp de 30'.

Imagine postata

se serveste linga o garnitura de orez

Imagine postata




#49 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 11 October 2010 - 11:12 AM

In cazul asta carnea de porc o tai cuburi?

#50 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 11 October 2010 - 12:37 PM

Vezi postareaAdriana, la 11 October 2010 - 11:12 AM, a spus:

In cazul asta carnea de porc o tai cuburi?


Da, Adriana, o tai in cuburi potrivit de mari, pe care le condimentez dupa gust si (optional) le dau prin 2 Lg amidon - contribuie la ingrosarea sosului mai tirziu.
Apoi prajesc carnea un pic, o dau deoparte si separat calesc legumele 2-3'. In final le amestec pe toate cu sosul dulce-acrisor si le las sa fiarba 30'. :)

Imagine postata

Imagine postata



#51 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 11 October 2010 - 12:48 PM

Imi place, mersi frumos.

#52 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 06 March 2011 - 08:52 PM

Vezi postareaAdriana, la 15 January 2010 - 01:14 PM, a spus:

[...] Problema mea e ca rar de tot gasesc muschiulet, nu stiu ce fac cu el, pentru ca peste tot se vinde cel mai mult si mai mult partea asta a porcului
Imagine postata



Adriana, m-am jucat azi cu un muschi ca pe la voi. :-*

(ce am facut practic) am taiat muschiul ca pe o carte deschisa

Imagine postata

si intre doua pagini am pus cite un semn de carte dintr-o felie de bacon garnisita cu 1/2 Lg capere, 1 Lg rosii deshidratate tocate (din ulei) si 1 Lg de patrunjel verde tocat :lol:

Imagine postata

am inchis cartea legind-o fedeles - asa cum povesteam mai demult pe la tehnici

Imagine postata

muschiul astfel incorsetat l-am prajit rapidulescu pe toate partile, intr-o tigaie (bine incinsa !) cu 1 Lg de unt, pt. a i se inchide porii

Imagine postata

l-am asezat intr-o forma termorezistenta cu 1 Lg de unt + 0,5 dl vin alb si l-am dat la cuptorul preincalzit la 180°C, timp de 25'

Imagine postata

iar cind a fost gata, l-am scos din forma si l-am lasat vreo 10' sa i se aseze sucurile, iar abia apoi l-am taiat felii

Imagine postata

l-am servit alaturi de cartofii Narniei( :help: ) - pofta mare ! Imagine postata

Imagine postata


#53 Userul este online   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 07 March 2011 - 12:01 AM

splendid, il incerc neaparat pentru ca de obicei iese uscata bucata asta de carne, mersi frumos

#54 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 07 March 2011 - 12:44 PM

foarte bine arata! si noi ne.am saturat de muschiuletul "gol" sau umplut ... ne trebuia ceva nou! :tongue3:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#55 Useril este offline   petunie 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,817
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationDeutschland

Postat 07 March 2011 - 12:52 PM

:P n-am muschiulet de porc,nimic de la porc,dar am niste piept de pui.Si mi-e pofta tare pe umplutura aia cu mar si morcov.O sa fac cu piept de pui,oare merge? :tongue3:
Manchmal ist weniger einfach mehr....

#56 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 08 March 2011 - 08:30 AM

Vezi postareapetunie, la 07 March 2011 - 12:52 PM, a spus:

:D n-am muschiulet de porc,nimic de la porc,dar am niste piept de pui.Si mi-e pofta tare pe umplutura aia cu mar si morcov.O sa fac cu piept de pui,oare merge? :lol:


Nu mai pinje, Petu ! Merge, cum sa nu !? :rolleyes:
(da' sa pui poza aici sub titlul "cum se ingrasa puiu' ca porcu' in ajunul Cracinului", sa nu fim off topic ... :lol: )

#57 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 26 September 2011 - 01:02 PM

profitind de venirea toamnei, ieri am acompaniat minunatul parfum de chantarelles :rolleyes: cu un muschiulet (500g) - dat pt. 1h la rece intr-o marinada: 1 dl vin rosu + 0,5 dl ulei de masline + 0,5 dl sos de soia + 1 lg paprika + 1/2 Lg pasta de ghimbir (optional) + 1 catel de usturoi pisat + 1/2 lg cimbru uscat (separat am pastrat 2 Lg de marinada pt. sosul ce urma sa-l prepar)

muschiuletul scurs de marinada se prajeste rapid pe toate partile cu 1 Lg de unt intr-o tigaie bine incinsa, iar apoi se da la cuptor (200°C) pt. 12'

Imagine postata

Imagine postata

timp in care m-am ocupat de sos, luind 400 g chantarelles (curatate de impuritati cu ajutorul unei pensule) si punindu-le la fript pt. 2-3' intr-o tigaie bine incinsa pt. a-si lasa apa (din cind in cind le-am saltat usor)

Imagine postata

apoi se adauga in tigaie 1 Lg generoasa de unt + 1 esalota tocata + 2 catei de usturoi pisati, se condimenteaza dupa gust cu sare si boabe de piper roz si se amesteca usor pina ceapa devine translucida

Imagine postata

se toarna deasupra 2 dl smintina subtire [(optional) + 2 Lg din marinata]

Imagine postata

si se lasa sa fiarba la foc potrivit inca 5' pina cind sosul incepe sa se ingroase

Imagine postata

muschiuletul l-am servit linga o garnitura de orez fiert si sosul de chantarelles - sa aveti pofta ! Imagine postata

Imagine postata


#58 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 26 September 2011 - 01:08 PM

Arata fantastic! Cine ti-a curatat galbiorii? :rolleyes:
Eu urasc sa-i curat!
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#59 Useril este offline   Dan@ 

  • (*.*) who cares ?
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,944
  • Inregistrat: 31-December 09

Postat 26 September 2011 - 01:32 PM

Vezi postareaMaya, la 26 September 2011 - 01:08 PM, a spus:

Arata fantastic! Cine ti-a curatat galbiorii? :D
Eu urasc sa-i curat!



Maya, nici mie nu mi-e draga munca asta de salahor ;), dar fiindca imi plac mult, m-am inarmat cu rabdare si cu aghiotanta mea, don'shoara Pensulica Ciufulici. :) (prin unele lamele am intrat si cu acul, off ! :rolleyes: )

Imagine postata



#60 Useril este offline   pansy 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 177
  • Inregistrat: 05-February 10
  • Locationbucuresti

Postat 27 September 2011 - 12:41 AM

mai fetelor,io manac ciuperci de astea din copilarie,da in afara de spalat sub jet de apa,n-a fost niciodata nevoie de paleta si pensule !alea le-am abandonat cand am abandonat si scoala de arte plastice !Imagine postata
culinareasa blogareasa
http://panseluta-violet.blogspot.com/

Arata acest topic


  • 8 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi