Muschiuleţ de porcule
#41
Postat 08 February 2010 - 08:05 PM
http://panseluta-violet.blogspot.com/
#43
Postat 09 February 2010 - 07:57 AM
pansy, la 08 February 2010 - 08:05 PM, a spus:
Adriana, la 08 February 2010 - 11:20 PM, a spus:
Fetele, (din nou) sa va fie de bine muschiuletii ! Nu pot decit sa ma bucur auzind ca v-a placut atit de mult incit l-ati refacut.
#44
Postat 09 February 2010 - 08:43 AM
uptown girl, la 09 February 2010 - 07:57 AM, a spus:
Pai eu nici nu mai incerc sa gatesc altfel asa zisul muschi, asa il fac cind vrea muschiul meu, in timpul cinei el se coace, apoi il tai felii, il tin la frigider si il incalzesc cind imi trebuie, carnea e moale si buna, deci are toate atuurile. Pe asta l-am copt impreuna cu o bucata de friptura de vita si trebuind sa-l scot pe el inainte, sosuletul ramas s-a dus tot la friptura, desi nu e deloc uscat trebuie sa studiez pe viitor un sosulet de acompaniament. Prima data n-am reusit sa il fac cum ai explicat tu sosuletul pentru ca lasind marul mult suc mi s-a caramelizat in tigaie si a iesit tot negru.
#45
Postat 09 February 2010 - 11:25 AM
#47
Postat 24 February 2010 - 09:21 PM
Protagonistul retetei e acelasi muschiulet de porcule, de asta data umplut cu felii subtiri de cascaval peste care se pune un amestec de: 1 ceapa mica tocata + 5 champignons taite felii + 1/2 ardei gras rosu, toate putin calite in ulei de masline.
Dupa ce se leaga cum povesteam pe aici, se da la cuptorul preincalzit 190°C, timp de 30-35'.
(a fost servit cu un pireu de cartofi si un sos de ciupercute )
Pt. sosul de ciupercute, se calesc intr-o lingura de unt: 1 ceapa mica tocata + 1 catel de usturoi tocat pina devin translucide. Apoi se adauga 150 g champignons taiate cubulete mici (sau felii) si se toarna un amestec de 2 dl creme fraiche + 1 Lg sos de soya. Se lasa sa fiarba 5'. Optional se adauga chives tocat in momentul serviri.
#48
Postat 10 October 2010 - 07:40 PM
Pt. prepararea sosului pornesc de la reteta de baza a CristineiK (10 linguri otet + 7 linguri miere + 9 linguri ketchup + 7 linguri suc de ananas + 1 lingura apa + 1/2 lingurita sare - se amesteca bine toate ingredintele pina se dizolva mierea). Acest sos se adauga peste 300-400 g carne de porc usor prajita si peste legumele calite in prealabil (1 esalota sau ceapa mica tocata, 3 jumatati de ardei gras - rosu, verde, galben tocate, 1 morcov taiat in bastonase, 1 conserva mica cu ananas taiat bucati, 150 g champignons) lasindu-se totul sa fiarba la foc mic timp de 30'.
se serveste linga o garnitura de orez
#50
Postat 11 October 2010 - 12:37 PM
Adriana, la 11 October 2010 - 11:12 AM, a spus:
Da, Adriana, o tai in cuburi potrivit de mari, pe care le condimentez dupa gust si (optional) le dau prin 2 Lg amidon - contribuie la ingrosarea sosului mai tirziu.
Apoi prajesc carnea un pic, o dau deoparte si separat calesc legumele 2-3'. In final le amestec pe toate cu sosul dulce-acrisor si le las sa fiarba 30'.
#52
Postat 06 March 2011 - 08:52 PM
Adriana, la 15 January 2010 - 01:14 PM, a spus:
Adriana, m-am jucat azi cu un muschi ca pe la voi.
(ce am facut practic) am taiat muschiul ca pe o carte deschisa
si intre doua pagini am pus cite un semn de carte dintr-o felie de bacon garnisita cu 1/2 Lg capere, 1 Lg rosii deshidratate tocate (din ulei) si 1 Lg de patrunjel verde tocat
am inchis cartea legind-o fedeles - asa cum povesteam mai demult pe la tehnici
muschiul astfel incorsetat l-am prajit rapidulescu pe toate partile, intr-o tigaie (bine incinsa !) cu 1 Lg de unt, pt. a i se inchide porii
l-am asezat intr-o forma termorezistenta cu 1 Lg de unt + 0,5 dl vin alb si l-am dat la cuptorul preincalzit la 180°C, timp de 25'
iar cind a fost gata, l-am scos din forma si l-am lasat vreo 10' sa i se aseze sucurile, iar abia apoi l-am taiat felii
l-am servit alaturi de cartofii Narniei( ) - pofta mare !
#53
Postat 07 March 2011 - 12:01 AM
#54
Postat 07 March 2011 - 12:44 PM
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#55
Postat 07 March 2011 - 12:52 PM
#56
Postat 08 March 2011 - 08:30 AM
petunie, la 07 March 2011 - 12:52 PM, a spus:
Nu mai pinje, Petu ! Merge, cum sa nu !?
(da' sa pui poza aici sub titlul "cum se ingrasa puiu' ca porcu' in ajunul Cracinului", sa nu fim off topic ... )
#57
Postat 26 September 2011 - 01:02 PM
muschiuletul scurs de marinada se prajeste rapid pe toate partile cu 1 Lg de unt intr-o tigaie bine incinsa, iar apoi se da la cuptor (200°C) pt. 12'
timp in care m-am ocupat de sos, luind 400 g chantarelles (curatate de impuritati cu ajutorul unei pensule) si punindu-le la fript pt. 2-3' intr-o tigaie bine incinsa pt. a-si lasa apa (din cind in cind le-am saltat usor)
apoi se adauga in tigaie 1 Lg generoasa de unt + 1 esalota tocata + 2 catei de usturoi pisati, se condimenteaza dupa gust cu sare si boabe de piper roz si se amesteca usor pina ceapa devine translucida
se toarna deasupra 2 dl smintina subtire [(optional) + 2 Lg din marinata]
si se lasa sa fiarba la foc potrivit inca 5' pina cind sosul incepe sa se ingroase
muschiuletul l-am servit linga o garnitura de orez fiert si sosul de chantarelles - sa aveti pofta !
#58
Postat 26 September 2011 - 01:08 PM
Eu urasc sa-i curat!
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#59
Postat 26 September 2011 - 01:32 PM
Maya, la 26 September 2011 - 01:08 PM, a spus:
Eu urasc sa-i curat!
Maya, nici mie nu mi-e draga munca asta de salahor , dar fiindca imi plac mult, m-am inarmat cu rabdare si cu aghiotanta mea, don'shoara Pensulica Ciufulici. (prin unele lamele am intrat si cu acul, off ! )
#60
Postat 27 September 2011 - 12:41 AM
http://panseluta-violet.blogspot.com/