Pastrame de tot felul
#21
Postat 07 May 2010 - 10:16 AM
Arata ca bresaola, bine ca ei o fac rotunda, dar forma nu ma deranjeaza absolut de loc!
#22
Postat 31 July 2010 - 10:16 AM
Saptamana aceasta am incercat si pieptul de pui.
Dumneaei a spus ca e preferata ei dintre pastramele crud-uscate, asa ca va prezint micul dejun al ... campioanei si un nou produs:
Grav-cicken
.
.
.
Excelenta atat sub forma de mezel aromat si cu o textura delicata, cat si prajit o idee in tigaie.
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#23
Postat 08 October 2010 - 12:22 PM
#24
Postat 08 October 2010 - 03:22 PM
#25
Postat 26 November 2010 - 04:11 PM
Si azi am cumparat o bucata de 3 kile, sa fac cadou la prieteni.
Ce am adaugat in plus?
Sare afumata si boabe de ienupar.Boabele de ienupar le-am pus intr-o tigaie incinsa si le-am last pe foc cateva secunde pana au devenit lucioase(asa elibereaza uleiurile esentiale).Le-am sdrobit si le-am pus deasupra.
Ne vedem peste 4 saptamani cu rezultatul!
#26
Postat 19 December 2010 - 09:41 AM
Eataly, la 26 November 2010 - 04:11 PM, a spus:
Boabele de ienupar le-am pus intr-o tigaie incinsa si le-am last pe foc cateva secunde pana au devenit lucioase(asa elibereaza uleiurile esentiale).Le-am sdrobit si le-am pus deasupra.
Ne vedem peste 4 saptamani cu rezultatul!
Se apropie, se apropie.
Sper ca te incadrezi cu proiectul in termen.
Pancetta precedenta a iesit interglactic
Nu mi-a dat in minte sa trag ienuparul la tigaie - am pus de 2 pastramioare mici, de porc si de vita acum doua zile fara sa citesc aici - dar mi-am facut semn sa nu uit data viitoare.
Saru'mana
In categoria proiecte pentru 2011 am trecut si incercarea de a pastramiza o limba de vitel, insa sa scapam un pic de porcariile sezonului care umplu camara.
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#27
Postat 19 December 2010 - 10:39 AM
Luni tai bucata in trei si o distribui.Ar mai trebui sa stea inca o saptamana, dar merge si la frigider.
O feliuta pentru voi!
#28
Postat 19 December 2010 - 05:27 PM
cred ca va fi super apreciat cadoul, pentru ca arata intr-un mare fel (mai ales asta a doua care e cu mai multa carnita)! cred ca si gustul, nu? asta e echivalentul produsului denumit cum?
ai procedat la fel ca la prima? deci o luna dureaza prepararea ? am gasit tarziu pentru Craciun reteta
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#29
Postat 19 December 2010 - 10:36 PM
#30
Postat 28 December 2010 - 05:56 PM
Aseara am taiat o bucatica sa gust: as mai lasa-o pana de revelion.
E o slanina, uscata.Nu are gust de fum si nu-i nici fiarta.
#31
Postat 29 December 2010 - 06:24 PM
Eataly, la 28 December 2010 - 05:56 PM, a spus:
Aseara am taiat o bucatica sa gust: as mai lasa-o pana de revelion.
E o slanina, uscata.Nu are gust de fum si nu-i nici fiarta.
eu intrebam cum s-ar chema la italieni asta ? coppa? pancetta? lardo?
sa-i spunem pancetta pepata cruda Eataly ? arata grozav in orice caz, as manca-o din ochi, desi nu sunt o mancatoare de "porcarii", de slaninuturi, de bacoane
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#32
Postat 29 December 2010 - 07:46 PM
Daniella, la 29 December 2010 - 06:24 PM, a spus:
Se poate prepara din somon - gravlacs, vita, muschi de porc, piept de pui - toate incercate de mine, iar "monşer Alexandr" confirma ca iese o grozavie din piept de gasca.
Peste Craciun, am avut pastrama de vita si porc. S-au terminat ieri seara, iar salamul de Sibiu s-a mucegait neatins in frigider.
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#34
Postat 01 January 2011 - 08:28 PM
ce este somon - gravlacs ?
Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)
Happiness must always be an inside joy!
#36
Postat 13 February 2011 - 09:28 AM
Deer meat is much too dear,
Much too dear, much too dear
Deer meat is much too dear,
My fair lady!
♪♫♪♫♪♫
E scumpa carnea de cerb (caprioara?) dar cand o primesti de-a moaka, scrie pe ea pastrama si nu oricare: Grav-deer
I-oi mulţămi binefacatorului peste 4 zile cu o bucata de pastrama.
P.S.
Am renuntat pe moment la pastramizarea limbii de vita. (las' ca e buna si cu masline)
Cand am luat-o in mana - Honi soit qui mal y pense - mi s-a parut prea ... Flacido Domingo
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#37
Postat 19 February 2011 - 12:12 PM
Pastrama de caprioaraaaaaaa...
Grav-deer - Pseudokinegetikos
.
.
.
Mirosenii © : Boabe de ienupar, cimbrisor salbatic de munte, piper verde si doar o idee de magheran si rozamarin. Alpha
Dupa cele cinci zile de pastramizare, am spalat carnea si am intodus-o intr-o punga cu un pahar de vin rosu spre negru. Am uitat-o acolo aproape o ora si apoi am pus-o la zvantat.
Si tot zvantam la ea
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#38
Postat 11 March 2011 - 01:59 PM
Spalat si uscat, pus intr-un servet de bucatarie, imbalsamat cu piper, rozmarin si ardei iute.
Il tin in frigider, in sertarul de jos.Revin peste 3 zile cu rezultatul.
#39
Postat 11 March 2011 - 07:58 PM
#40
Postat 11 March 2011 - 10:15 PM