Forum Culinar: Pastrame de tot felul - Forum Culinar

Salt la continut

  • 10 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Pastrame de tot felul

#21 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 07 May 2010 - 10:16 AM

Multumesc Maestro!
Arata ca bresaola, bine ca ei o fac rotunda, dar forma nu ma deranjeaza absolut de loc! :blush:

#22 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 31 July 2010 - 10:16 AM

Am inceput cu gravlax-ul - somon - apoi am pastramizat intr-o veselie vita si porcul.
Saptamana aceasta am incercat si pieptul de pui.
Dumneaei a spus ca e preferata ei dintre pastramele crud-uscate, asa ca va prezint micul dejun al ... campioanei :occasion14: si un nou produs:
Grav-cicken
.
Imagine atasata: monthly_07_2010/post-168-128056414213.jpg
.
Imagine atasata: monthly_07_2010/post-168-128056416106.jpg
.


Excelenta atat sub forma de mezel aromat si cu o textura delicata, cat si prajit o idee in tigaie.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#23 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 08 October 2010 - 12:22 PM

Ieri a inceput odiseea Pancetta stesa.Am gasit o bucata cu sorici, de un kil.Oh yesss!Am abundat cu rozmarin si usturoi uscat, de data asta.Ne vedem peste o luna, cu produsul final.Ieri am bagat-o in frigo la scurs ca a fost cald.

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-9-128653331253.jpg

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-9-128653335209.jpg

#24 Useril este offline   zerda 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 6,005
  • Inregistrat: 04-January 10
  • LocationBucuresti

Postat 08 October 2010 - 03:22 PM

Pai asteptam cuminti!!
Nu trezi niciodata un tigru care doarme!

#25 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 26 November 2010 - 04:11 PM

Ok, succes total, pe toata linea.

Imagine atasata: monthly_11_2010/post-9-129078033925.jpg

Si azi am cumparat o bucata de 3 kile, sa fac cadou la prieteni.
Ce am adaugat in plus?

Imagine atasata: monthly_11_2010/post-9-129078055306.jpg

Sare afumata si boabe de ienupar.Boabele de ienupar le-am pus intr-o tigaie incinsa si le-am last pe foc cateva secunde pana au devenit lucioase(asa elibereaza uleiurile esentiale).Le-am sdrobit si le-am pus deasupra.

Imagine atasata: monthly_11_2010/post-9-12907805772.jpg

Ne vedem peste 4 saptamani cu rezultatul! :occasion14:

#26 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 19 December 2010 - 09:41 AM

Vezi postareaEataly, la 26 November 2010 - 04:11 PM, a spus:

Si azi am cumparat o bucata de 3 kile, sa fac cadou la prieteni.
Boabele de ienupar le-am pus intr-o tigaie incinsa si le-am last pe foc cateva secunde pana au devenit lucioase(asa elibereaza uleiurile esentiale).Le-am sdrobit si le-am pus deasupra.

Ne vedem peste 4 saptamani cu rezultatul! =))

Se apropie, se apropie.
Sper ca te incadrezi cu proiectul in termen. :)
Pancetta precedenta a iesit interglactic =))

Nu mi-a dat in minte sa trag ienuparul la tigaie - am pus de 2 pastramioare mici, de porc si de vita acum doua zile fara sa citesc aici - dar mi-am facut semn sa nu uit data viitoare.
Saru'mana =))

In categoria proiecte pentru 2011 am trecut si incercarea de a pastramiza o limba de vitel, insa sa scapam un pic de porcariile sezonului care umplu camara.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#27 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 19 December 2010 - 10:39 AM

Ideea cu boabele de ienupar am furat-o de la cei care fac spek-ul.
Luni tai bucata in trei si o distribui.Ar mai trebui sa stea inca o saptamana, dar merge si la frigider.

O feliuta pentru voi!

Imagine atasata: monthly_12_2010/post-9-12927479425309.jpg

#28 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 19 December 2010 - 05:27 PM

ce norocoase prietene ai :D
cred ca va fi super apreciat cadoul, pentru ca arata intr-un mare fel (mai ales asta a doua care e cu mai multa carnita)! cred ca si gustul, nu? asta e echivalentul produsului denumit cum?
ai procedat la fel ca la prima? deci o luna dureaza prepararea ? am gasit tarziu pentru Craciun reteta :occasion14:

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#29 Useril este offline   Geany 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 15,652
  • Inregistrat: 08-December 09

Postat 19 December 2010 - 10:36 PM

Eataly arata super.Eu numa' ce am vazut zilele trecute pe euforia cuisin ca au prajit intr-o tigaie boabe de piper negru si apoi le-au zdrobit cu lama de la cutit(au folosit la un orez),am retinut ideea si cred ca o sa o folosesc des deacum inainte,ma gandesc la cat de aromate sunt boabele de cafea proaspat prajite si rasnite,asa ca-mi inchipui cum o fi si cele de piper negru... :love7:

#30 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 28 December 2010 - 05:56 PM

Daniella, in functie de cat este de mare bucata de carne, am last-o la scurs.Ultima bucata, fiind mai mare a durat o saptamana iar acum sta inca la uscat.
Aseara am taiat o bucatica sa gust: as mai lasa-o pana de revelion.
E o slanina, uscata.Nu are gust de fum si nu-i nici fiarta.

#31 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 29 December 2010 - 06:24 PM

Vezi postareaEataly, la 28 December 2010 - 05:56 PM, a spus:

Daniella, in functie de cat este de mare bucata de carne, am last-o la scurs.Ultima bucata, fiind mai mare a durat o saptamana iar acum sta inca la uscat.
Aseara am taiat o bucatica sa gust: as mai lasa-o pana de revelion.
E o slanina, uscata.Nu are gust de fum si nu-i nici fiarta.


:thumleft: eu intrebam cum s-ar chema la italieni asta ? coppa? pancetta? lardo?
sa-i spunem pancetta pepata cruda Eataly :) ? arata grozav in orice caz, as manca-o din ochi, desi nu sunt o mancatoare de "porcarii", de slaninuturi, de bacoane

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#32 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 29 December 2010 - 07:46 PM

Vezi postareaDaniella, la 29 December 2010 - 06:24 PM, a spus:

arata grozav in orice caz, as manca-o din ochi, desi nu sunt o mancatoare de "porcarii", de slaninuturi, de bacoane


Se poate prepara din somon - gravlacs, vita, muschi de porc, piept de pui - toate incercate de mine, iar "monşer Alexandr" confirma ca iese o grozavie din piept de gasca.

Peste Craciun, am avut pastrama de vita si porc. S-au terminat ieri seara, iar salamul de Sibiu s-a mucegait :thumleft: neatins in frigider.
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#33 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 01 January 2011 - 02:48 PM

Vezi postareaEataly, la 07 March 2010 - 10:12 AM, a spus:



#34 Useril este offline   Daniella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 10,870
  • Inregistrat: 04-July 10

Postat 01 January 2011 - 08:28 PM

La Multi ani!
ce este somon - gravlacs :occasion15: ?

Hrana sa-ti fie leac si leacul sa-ti fie hrana. (Hipocrates)

Happiness must always be an inside joy!

#35 Useril este offline   Carmella 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,237
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 01 January 2011 - 08:49 PM

http://artaculinara....-somon-gravlax/

#36 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 13 February 2011 - 09:28 AM

Ziceti dupa mine pe melodia de la London Bridge ... The Economy is falling down:
Deer meat is much too dear,
Much too dear, much too dear
Deer meat is much too dear,
My fair lady!

♪♫♪♫♪♫

E scumpa carnea de cerb (caprioara?) dar cand o primesti de-a moaka, scrie pe ea pastrama si nu oricare: Grav-deer
I-oi mulţămi binefacatorului peste 4 zile cu o bucata de pastrama.



P.S.
Am renuntat pe moment la pastramizarea limbii de vita. (las' ca e buna si cu masline)
Cand am luat-o in mana - Honi soit qui mal y pense :occasion14: - mi s-a parut prea ... Flacido Domingo :biggrin:
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#37 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 19 February 2011 - 12:12 PM

Si-am zis verde salcioaraaaaaaaaa ♪♫♪♫♪♫
Pastrama de caprioaraaaaaaa...


Grav-deer - Pseudokinegetikos =))
.
Imagine atasata: monthly_02_2011/post-168-12981102870467.jpg
.
Imagine atasata: monthly_02_2011/post-168-1298110295165.jpg
.


Mirosenii © : Boabe de ienupar, cimbrisor salbatic de munte, piper verde si doar o idee de magheran si rozamarin. Alpha male ... spice a fost insa ienuparul.
Dupa cele cinci zile de pastramizare, am spalat carnea si am intodus-o intr-o punga cu un pahar de vin rosu spre negru. Am uitat-o acolo aproape o ora si apoi am pus-o la zvantat.
Si tot zvantam la ea =))
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#38 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 11 March 2011 - 01:59 PM

Una bucata piept de rata, pusa intr-un recipient ermetic, intr-un sarcofag de sare.Timp de 12 ore.

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-9-12998446201456.jpg

Spalat si uscat, pus intr-un servet de bucatarie, imbalsamat cu piper, rozmarin si ardei iute.

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-9-12998447075804.jpg

Il tin in frigider, in sertarul de jos.Revin peste 3 zile cu rezultatul.

#39 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,053
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 11 March 2011 - 07:58 PM

Am luat piept facut asa din Metro, scump ca focul dar foarte bun.

#40 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 11 March 2011 - 10:15 PM

Daca-mi iese bine, nu o sa-mi mai lipseasca din frigider pieptul de rata.

Arata acest topic


  • 10 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi