Forum Culinar: Pastrame de tot felul - Forum Culinar

Salt la continut

  • 10 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Pastrame de tot felul

#41 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,056
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 11 March 2011 - 11:40 PM

Atunci asteptam verdictul final :blush:

#42 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 12 March 2011 - 07:33 AM

Vezi postareaEataly, la 11 March 2011 - 01:59 PM, a spus:


Il tin in frigider, in sertarul de jos.Revin peste 3 zile cu rezultatul.


Te vede prietenii mei intelctualii :toothy9;
C'est a dire moncher Alexandre care ne-a pomenit de deliciul asta chiar pe la inceput, posibil pe la topicul de gravlax, sau aiurea.

Citeaza

Spalat si uscat, pus intr-un servet de bucatarie, imbalsamat cu piper, rozmarin si ardei iute


OK. dar pune-l deasupra unei tavite, pe un gratarel improvizat din bete de frigarui, astfel incat sa se poata scurge sucurile.

De-abia astept sa vad minunatia :blush:
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#43 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 12 March 2011 - 10:07 AM

Da, mi-aduc aminte ca Alexandru ne-a pomenit de pieptul de rata uscat.Mi-a ramas in cap de atunci.Acum gasesc si la Carefura de langa casa rata.Inainte o luam din Fr.

Am dat un search si am gasit reteta lui Chef Simon, bineinteles am mai pus si din capul meu.

Invelita asa in prosop nu si-a mai lasat apa.

#44 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 21 March 2011 - 04:05 PM

N-am mai avut rabdare, si-am taiat-o.

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-9-13007161801566.jpg

Buna rau. :) Nu o sa-mi mai lipseasca din frigider.

Si pentru ca timpul imi permite(10 grade ziua si 4-5 noaptea), am legat-o si-am spanzurat-o in balcon.

#45 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,056
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 21 March 2011 - 07:09 PM

Bravo, o s-o incerc si eu cind gasesc piept de rata.

#46 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 22 March 2011 - 01:34 PM

Sa incerci ca merita.

#47 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 25 March 2011 - 04:36 PM

De mai multe zile doream sa-ti dau un feedback, dar am un egosim pe tineeeee....

:headbang: :tongue3: :toothy9;
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#48 Useril este offline   MariaSan 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 25 March 2011 - 05:03 PM

Etaly, ce bine poate sa arate! Eu sunt singura din familie care consuma rata, asa ca evident pentru mine nu cumpar decat f rar. Pastrama ta e un motiv super sa mai incerc odata familionul cu rata :headbang: .

Mai departe, tu se pare ca esti fuarte cuminte de mai ai ce agata in balcon! Eu am slabiciune mare la pastrame... as fi halit-o pe toata din prima zi, asa... incet incet toata ziua, fara graba :tongue3: .

#49 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 25 March 2011 - 05:48 PM

Vezi postareaCatiCris, la 25 March 2011 - 05:03 PM, a spus:

Etaly, ce bine poate sa arate! Eu sunt singura din familie care consuma rata, asa ca evident pentru mine nu cumpar decat f rar. Pastrama ta e un motiv super sa mai incerc odata familionul cu rata :headbang: .

Mai departe, tu se pare ca esti fuarte cuminte de mai ai ce agata in balcon! Eu am slabiciune mare la pastrame... as fi halit-o pe toata din prima zi, asa... incet incet toata ziua, fara graba :tongue3: .


Multumesc Cati.Adevarul este ca fiind prima, am taiat cate o feliuta si am gustat-o impreuna cu altceva.
Intre timp s-a mai uscat si-mi place si mai mult.Si sper intre timp sa mai pun una si sa tot am in frigo.

#50 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 25 March 2011 - 06:54 PM

Vezi postareaEataly, la 25 March 2011 - 05:48 PM, a spus:

Si sper intre timp sa mai pun una si sa tot am in frigo.

Care va sa zica, sa le lipesti. :thumleft:

Faliment vor da producatorii de mezE-uri :icon_twisted:
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#51 Useril este offline   Ioana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 3,592
  • Inregistrat: 22-December 09

Postat 25 March 2011 - 08:06 PM

sunt himnotizata .tb sa iau si eu un pieptulet sa fac.In boxa il las la uscat cum am facut cu carnatii
"Fine art is that in which the hand, the head, and the heart of men toghether"

Acasa la mine

#52 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 25 March 2011 - 10:08 PM

În ultimele experiente cu piept de rata, am amestecat în sare ceva frunze de Lapsang Souchong rîsnite fin. Cam o lingura cu vîrf la 200g de sare. Încercati, merita :icon_twisted:
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#53 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 26 March 2011 - 06:14 AM

Vezi postareaAlexandru, la 25 March 2011 - 10:08 PM, a spus:

În ultimele experiente cu piept de rata, am amestecat în sare ceva frunze de Lapsang Souchong rîsnite fin. Cam o lingura cu vîrf la 200g de sare. Încercati, merita :)

Am bagat la cpatzana. Multumim intens.
M-am informat caci nu stiam cu ce se mananca / bea ceiaul acesta afumat, cum s-ar traduce in dulcele grai ... fukinez :icon_twisted: (si am aflat si o vorba noua :thumleft:
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#54 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 12 April 2011 - 04:24 PM

Pastrama Alexander the Great

Prin urmare si asa deci;
Este vorba despre greci.
Asa deci si prin urmare,
Alexandru era mare! :)

Acum o saptamana a fost o discutie pe forum despre miere, care mi-a dat ocazia sa-mi reimprospatez cunostintele. Mierea a fost folosita din antichitate si inca mai este folosita ca si un excelent conservant natural pentru fructe, flori, seminte, si carne.

Potrivit lui Diodorus Siculus, trupul lui Alexandru cel Mare a fost imbalsamat si cufundat in miere, pentru a scapa neatins de caldurile toropitoare ale desertului si, dupa o calatorie de doi ani, convoiul funerar a sosit in sfarsit in Egipt condus de Ptolemeu prietenul sau.


Ce legatura au toate acestea cu pastrama? :)
Am inlocuit zaharul din reteta de mai sus cu miere.
Carnea foarte bine zvantata am uns-o cu miere poliflora vascoasa. Ea a fost initial cristalizata (certificat suplimentar de autenticitate pentru necontrafacere) si am incalzit-o in cuptorul cu microunde la o treapa medie 10 secunde, apoi am reluat operatia de lichefiere fara sa supraincalzesc mierea. Carnea unsa cu miere am tavali-to prin condimentele rasnite (piper verde, fructe de ienupar, cimbru si cimbrisor alpin) apoi am infoliat-o, presarand-o generos cu sare.
In rest cum se cunoaste deja:
Cinci zile la frigider, spalat in vin, zvantat, mancat, pus alta pastrama la mumificat.

Cu tot gustul picant dat de mirosenii, aroma florala a mierii e si ea decelabila. Din acest moment aceasta va ramane reteta folosita de mine (pana la un experiment ulterior ? )
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#55 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 15 April 2011 - 03:26 PM

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 12 April 2011 - 04:24 PM, a spus:

Pastrama Alexander the Great

Prin urmare si asa deci;
Este vorba despre greci.
Asa deci si prin urmare,
Alexandru era mare! =))

Acum o saptamana a fost o discutie pe forum despre miere, care mi-a dat ocazia sa-mi reimprospatez cunostintele. Mierea a fost folosita din antichitate si inca mai este folosita ca si un excelent conservant natural pentru fructe, flori, seminte, si carne.

Potrivit lui Diodorus Siculus, trupul lui Alexandru cel Mare a fost imbalsamat si cufundat in miere, pentru a scapa neatins de caldurile toropitoare ale desertului si, dupa o calatorie de doi ani, convoiul funerar a sosit in sfarsit in Egipt condus de Ptolemeu prietenul sau.


Ce legatura au toate acestea cu pastrama? =))
Am inlocuit zaharul din reteta de mai sus cu miere.
Carnea foarte bine zvantata am uns-o cu miere poliflora vascoasa. Ea a fost initial cristalizata (certificat suplimentar de autenticitate pentru necontrafacere) si am incalzit-o in cuptorul cu microunde la o treapa medie 10 secunde, apoi am reluat operatia de lichefiere fara sa supraincalzesc mierea. Carnea unsa cu miere am tavali-to prin condimentele rasnite (piper verde, fructe de ienupar, cimbru si cimbrisor alpin) apoi am infoliat-o, presarand-o generos cu sare.
In rest cum se cunoaste deja:
Cinci zile la frigider, spalat in vin, zvantat, mancat, pus alta pastrama la mumificat.

Cu tot gustul picant dat de mirosenii, aroma florala a mierii e si ea decelabila. Din acest moment aceasta va ramane reteta folosita de mine (pana la un experiment ulterior ? )


Excelent, maestre, felicitari! :) Mierea, în plus, faciliteaza conservarea :)
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#56 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 27 April 2011 - 05:42 PM

Pentru gustul meu,dupa o saptamina,pieptul înca nu era destul de uscat.
Mi-l place la gust,dar nici acum (11 zile,parca)nu e uscat destul,zic eu!
Cînd se usuca ca lumea?Sau e prea rece în frigiderul meu?Ca l-am dat la tare rece...

Imagine atasata: monthly_04_2011/post-5-13039186319896.jpg


-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#57 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 28 April 2011 - 02:05 PM

Vezi postareaMaya, la 27 April 2011 - 05:42 PM, a spus:

Pentru gustul meu,dupa o saptamina,pieptul înca nu era destul de uscat.
Mi-l place la gust,dar nici acum (11 zile,parca)nu e uscat destul,zic eu!
Cînd se usuca ca lumea?Sau e prea rece în frigiderul meu?Ca l-am dat la tare rece...

Atasament piept de rata sec (7).jpg



Cand e scos si atarnat la aer ?

Arata de milioane. Ce zic? Zilioane :)
Culoarea si textura (cat se poate observa din poze) sunt tantalizante. :)

Nu stiu ce grad de uscare doresti si cum ar putea fi obtinut. :unsure:
Poate prin sacrificarea unei parti a aspectului.
Eu transez carnea IN LUNGUL fibrei in baghete cu grosimea de maxim 3 cm ( 2 - 2,5 cm), 3x5 cm maxim in sectiune si cam 15-20 cm lungime. Astfel, actiunea de desicare / fermentare ajunge mai repede in profunzime . O astfel de bagheta, dupa 3-4 zile la frigider - vorbesc despre vita -, sta in "picioare" ca obelixul :floare:
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#58 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 28 April 2011 - 02:10 PM

Daca n-ai mai mult de 10 grade, macar noaptea, da-l la aer daca ai posibilitatea!
L-ai lasat 24 de ore la sare, cum ti s-a parut? Acceptabil de sarat?
Dupa culoare pare destul de uscat.

Arata bine rau, eh?!

#59 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 28 April 2011 - 02:21 PM

Vezi postareaW Mamadeus Paparotti, la 28 April 2011 - 02:05 PM, a spus:


Cand e scos si atarnat la aer ?

Arata de milioane. Ce zic? Zilioane :appl:
Culoarea si textura (cat se poate observa din poze) sunt tantalizante. :appl:

Nu stiu ce grad de uscare doresti si cum ar putea fi obtinut. :floare:
Poate prin sacrificarea unei parti a aspectului.
Eu transez carnea IN LUNGUL fibrei in baghete cu grosimea de maxim 3 cm ( 2 - 2,5 cm), 3x5 cm maxim in sectiune si cam 15-20 cm lungime. Astfel, actiunea de desicare / fermentare ajunge mai repede in profunzime . O astfel de bagheta, dupa 3-4 zile la frigider - vorbesc despre vita -, sta in "picioare" ca obelixul :)

Shefoo,nu l-am scos la aer,ca fu prea cald la noi.Deci e uscat doar la recele din frigider.
Merci de tipsul cu taiatul în forma de bagheta :appl:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#60 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 28 April 2011 - 02:24 PM

Vezi postareaEataly, la 28 April 2011 - 02:10 PM, a spus:

Daca n-ai mai mult de 10 grade, macar noaptea, da-l la aer daca ai posibilitatea!
L-ai lasat 24 de ore la sare, cum ti s-a parut? Acceptabil de sarat?
Dupa culoare pare destul de uscat.

Arata bine rau, eh?!

Nu pot sa-l las afara,ca e prea cald.
Da,l-am lasat 24 de ore,si mi se pare numai bun de sarat,dupa gustul meu.
Îmi place asa piparat cum l-am condimentat.Am facut un amestec de piper negru,roz,boia iute si putina boia dulce.
Culoarea e frumoasa,si miroase bine,a sunca.Îmi place,dar cum spuneam,cred ca îi lipseste o zvîntare la aer afara.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

Arata acest topic


  • 10 Pagini +
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi