Forum Culinar: Pastrame de tot felul - Forum Culinar

Salt la continut

  • 10 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Pastrame de tot felul

#61 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 06 May 2011 - 03:01 PM

Acum e buna :occasion15:

Imagine atasata: monthly_05_2011/post-5-13046868747968.jpg


-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#62 Useril este offline   W Mamadeus Paparotti 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 2,263
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationKili-mangiamo

Postat 06 May 2011 - 05:27 PM

 Maya, la 06 May 2011 - 03:01 PM, a spus:

Acum e buna :)



... si frumoasaaaa ... :occasion15:

Din prima secunda mi-a amintit de Strelitzia reginae - The crane flower
"Bless this highly nutricious, microwaveable, macaroni and cheese dinner and the people who sold it on sale, Amen!" - Home Alone
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare

#63 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 06 May 2011 - 07:25 PM

Da' e aceiasi?!?Cat ai lasat-o in total?

Respect! :headbang:

#64 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 06 May 2011 - 09:38 PM

 W Mamadeus Paparotti, la 06 May 2011 - 05:27 PM, a spus:

 Maya, la 06 May 2011 - 03:01 PM, a spus:

Acum e buna :)



... si frumoasaaaa ... :headbang:

Din prima secunda mi-a amintit de Strelitzia reginae - The crane flower

Da,bash'ca arata ca strelitzia :105:
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#65 Useril este offline   Maya 

  • Site Admin
  • Grup: Administrators
  • Postari: 10,234
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationGermany

Postat 06 May 2011 - 09:40 PM

 Eataly, la 06 May 2011 - 07:25 PM, a spus:

Da' e aceiasi?!?Cat ai lasat-o in total?

Respect! :headbang:

Daca nu ma însel,azi ar avea 20 de zile.Dar tot am probat cîte o feliuta,si azi a ajuns la textura care mi-o place mie :105:
A stat numai in frigider la foarte rece,pe un gratarel,sa aibe aer.Afara nu am putut sa o scot,ca nu a fost asa frig.
-Maya's World-

-D'ale pisicilor-

"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges

#66 Useril este offline   Kiva 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 29 June 2011 - 08:54 PM

 Maya, la 06 May 2011 - 09:40 PM, a spus:

 Eataly, la 06 May 2011 - 07:25 PM, a spus:

Da' e aceiasi?!?Cat ai lasat-o in total?

Respect! :violent6:

Daca nu ma însel,azi ar avea 20 de zile.Dar tot am probat cîte o feliuta,si azi a ajuns la textura care mi-o place mie :tongue3:
A stat numai in frigider la foarte rece,pe un gratarel,sa aibe aer.Afara nu am putut sa o scot,ca nu a fost asa frig.


Maya,ai infasurat-o in ceva - hartie, prosop sau ai lasat-o doar in crusta de mirodenii, libera pe gratar in frigider?

#67 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 29 June 2011 - 09:04 PM

 Armina, la 29 June 2011 - 08:54 PM, a spus:

 Maya, la 06 May 2011 - 09:40 PM, a spus:

 Eataly, la 06 May 2011 - 07:25 PM, a spus:

Da' e aceiasi?!?Cat ai lasat-o in total?

Respect! :violent6:

Daca nu ma însel,azi ar avea 20 de zile.Dar tot am probat cîte o feliuta,si azi a ajuns la textura care mi-o place mie :D
A stat numai in frigider la foarte rece,pe un gratarel,sa aibe aer.Afara nu am putut sa o scot,ca nu a fost asa frig.


Maya,ai infasurat-o in ceva - hartie, prosop sau ai lasat-o doar in crusta de mirodenii, libera pe gratar in frigider?


Din experienta, as zice ca a lasat-o asa.
Dar totul depinde de frigider. Daca e ventilat sau nu. Cît este de încarcat. Etc.
Dupa cum subliniaza Maya si toti cei care au experimentat, cea mai buna metoda este sa adaptezi materialul cu tehnica, adica sa testezi des la prima experienta.
În mod normal a doua experienta are sa fie buna si cea de-a treia perfecta. Nu este o stiinta precisa, este o stiinta experimentala :tongue3:
Ca pentru muraturi :D
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#68 Useril este offline   Kiva 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 29 June 2011 - 09:39 PM

 Alexandru, la 29 June 2011 - 09:04 PM, a spus:

 Armina, la 29 June 2011 - 08:54 PM, a spus:

Maya,ai infasurat-o in ceva - hartie, prosop sau ai lasat-o doar in crusta de mirodenii, libera pe gratar in frigider?


Din experienta, as zice ca a lasat-o asa.
Dar totul depinde de frigider. Daca e ventilat sau nu. Cît este de încarcat. Etc.
Dupa cum subliniaza Maya si toti cei care au experimentat, cea mai buna metoda este sa adaptezi materialul cu tehnica, adica sa testezi des la prima experienta.
În mod normal a doua experienta are sa fie buna si cea de-a treia perfecta. Nu este o stiinta precisa, este o stiinta experimentala :violent6:
Ca pentru muraturi :D


Eu am intrebat sa fiu precisa :tongue3: . In retea de la Chef Simon zice ca el o infasoara intr-un prosop. La Maya si Eataly nu am vazut mentionat asta. Eu as merge si pe varianta lasatului la vant cateva zile, dar acum nu prea merge, e mult prea cald....Adun idei deocamdat si vorba ta, voi experimenta :P, la muraturi m-ai prins, nu am experienta :D

#69 Useril este offline   Alexandru 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Green
  • Postari: 2,370
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationParis, France

Postat 29 June 2011 - 10:20 PM

 Armina, la 29 June 2011 - 09:39 PM, a spus:

 Alexandru, la 29 June 2011 - 09:04 PM, a spus:

 Armina, la 29 June 2011 - 08:54 PM, a spus:

Maya,ai infasurat-o in ceva - hartie, prosop sau ai lasat-o doar in crusta de mirodenii, libera pe gratar in frigider?


Din experienta, as zice ca a lasat-o asa.
Dar totul depinde de frigider. Daca e ventilat sau nu. Cît este de încarcat. Etc.
Dupa cum subliniaza Maya si toti cei care au experimentat, cea mai buna metoda este sa adaptezi materialul cu tehnica, adica sa testezi des la prima experienta.
În mod normal a doua experienta are sa fie buna si cea de-a treia perfecta. Nu este o stiinta precisa, este o stiinta experimentala :violent6:
Ca pentru muraturi :P


Eu am intrebat sa fiu precisa :tongue3: . In retea de la Chef Simon zice ca el o infasoara intr-un prosop. La Maya si Eataly nu am vazut mentionat asta. Eu as merge si pe varianta lasatului la vant cateva zile, dar acum nu prea merge, e mult prea cald....Adun idei deocamdat si vorba ta, voi experimenta :D, la muraturi m-ai prins, nu am experienta :D


Nu "te-am prins". Maya mi-e martor, e greu sa dai retete precise la anumite preparatii. Mai ales la muraturi, pastrame sau mici. Acum fac experiente cu mustar de casa, e tot asa, cam cum vrea 'mniezau :P
Cînd am sa ajung la o concluzie finala am sa o comunic, dar tot tinînd cont ca nu e o stiinta exacta, ci una experimentala.
Nu faceti aceeasi prostie de doua ori, sunt atat de multe prostii noi de facut!

#70 Useril este offline   Kiva 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 27 July 2011 - 07:46 PM

Am facut-o dintr-o jumatate de piept de rata. A stat deja 4 zile in frigider, primele 2 zile dar la minimum, apoi am mai crescut temperatura ca imi inghetau toate cele.
Voi ati mai taiat din grasimea de pe piept? La mine stratul de grasime e aproape mai gros decat cel de carne...La gust e buna, inca e moale, al meu zice ca mai trebuie lasata, sa fie mai uscata. Mie imi place si asa :71:

Imagine atasata: monthly_07_2011/post-729-13117888010321.jpg

#71 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 27 July 2011 - 07:59 PM

 Eataly, la 11 March 2011 - 01:59 PM, a spus:

Una bucata piept de rata, pusa intr-un recipient ermetic, intr-un sarcofag de sare.Timp de 12 ore.


Spalat si uscat, pus intr-un servet de bucatarie, imbalsamat cu piper, rozmarin si ardei iute.


Il tin in frigider, in sertarul de jos.Revin peste 3 zile cu rezultatul.


Armina, ce bine arata. :thumleft:

M-am citat singura.Eu dupa trei zile am descoperit-o.Adica am pus-o atarnata in balcon, ca la noi era rece.

Eu am schimbat servetul de bucatarie in fiecare zi pentru ca se umezise.

Cui ii place mai moale, mie imi place uscata si am mai last-o pe balcon la zvantat.

Grasimea daca nu-ti place elimin-o, dar cum nu manaci tot pieptul, nu-i bai.

La jambonul crud(de porc) nu elimin niciodata grasimea, mie imi place.

#72 Useril este offline   Kiva 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 821
  • Inregistrat: 19-September 10
  • LocationDE

Postat 27 July 2011 - 08:22 PM

 Eataly, la 27 July 2011 - 07:59 PM, a spus:

 Eataly, la 11 March 2011 - 01:59 PM, a spus:

Una bucata piept de rata, pusa intr-un recipient ermetic, intr-un sarcofag de sare.Timp de 12 ore.


Spalat si uscat, pus intr-un servet de bucatarie, imbalsamat cu piper, rozmarin si ardei iute.


Il tin in frigider, in sertarul de jos.Revin peste 3 zile cu rezultatul.


Armina, ce bine arata. :thumleft:

M-am citat singura.Eu dupa trei zile am descoperit-o.Adica am pus-o atarnata in balcon, ca la noi era rece.

Eu am schimbat servetul de bucatarie in fiecare zi pentru ca se umezise.

Cui ii place mai moale, mie imi place uscata si am mai last-o pe balcon la zvantat.

Grasimea daca nu-ti place elimin-o, dar cum nu manaci tot pieptul, nu-i bai.

La jambonul crud(de porc) nu elimin niciodata grasimea, mie imi place.


Lily, eu nu am pus-o in prosop in frigider. Am pus in frigider un gratar, peste el un prosop de hartie peste care apoi am asezat direct bucata de piept condimentata. Fiind vara mi-e teama sa o dau pe balcon desi e destul de rece dar nu sub 10 grade noaptea. Am gustat din ea si fara grasime si cu tot cu grasime. Nu se simte grasimea, nu e gretoasa pentru ca e condimentata dar totusi parca nu as manca atata grasime :toothy9;. O mai las in frigider vreo 3 zile sa vedem cum se prezinta mai incolo.

#73 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 25 October 2011 - 05:42 PM

Maine ma duc sa-mi comand una bucata de 4 kile, ca incepe saga(sagra) pancettelor. :love7:

#74 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 25 October 2011 - 10:45 PM

Brava :rolleyes:

#75 Useril este offline   MariaSan 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 27 October 2011 - 07:05 PM

 Eataly, la 11 March 2011 - 01:59 PM, a spus:

Una bucata piept de rata, pusa intr-un recipient ermetic, intr-un sarcofag de sare.Timp de 12 ore.

IMG_3822.JPG

Spalat si uscat, pus intr-un servet de bucatarie, imbalsamat cu piper, rozmarin si ardei iute.

IMG_3839.JPG

Il tin in frigider, in sertarul de jos.Revin peste 3 zile cu rezultatul.



Am cumparat azi doi piepti de rata frumosi si deseara pourced la lucru. sunt prea entuziasmata :scratch:

#76 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 28 October 2011 - 12:09 PM

 MariaSan, la 27 October 2011 - 07:05 PM, a spus:




Am cumparat azi doi piepti de rata frumosi si deseara pourced la lucru. sunt prea entuziasmata :D


Spor la imbalsamat!

Adriana, anul asta iti dau sa gusti! :D

#77 Useril este offline   Adriana 

  • Bucătăreasă cu sucitor
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,068
  • Inregistrat: 21-November 09
  • LocationTo, Piemonte, IT

Postat 28 October 2011 - 12:22 PM

 Eataly, la 28 October 2011 - 12:09 PM, a spus:

Adriana, anul asta iti dau sa gusti! :D

Oh, ma bucur, mersi frumos :D
io po sa-ti ofer loc in afumatoare ca tot n-am reusit sa o punem in functiune :D

#78 Useril este offline   any_annette 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 7,992
  • Inregistrat: 23-November 09

Postat 28 October 2011 - 12:34 PM

Cat va invidiez pentru pieptul de rata :D !!
Nu am si n-o sa am liniste pentru faptul ca am lasat un piept de rata minunat la magazin cand am fost in Toscana.
Aveam 2 genti frigorifice pline si mi-era frica, ca n-o sa mai incapa :D .

#79 Useril este offline   Eataly 

  • Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 31 October 2011 - 06:36 PM

Recunoasteti interpretul?

Imagine atasata: monthly_10_2011/post-9-13200789639418.jpg

O bestie de 4 kile :floare:

Imagine atasata: monthly_10_2011/post-9-13200790008487.jpg

#80 Useril este offline   MariaSan 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,481
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 01 November 2011 - 11:34 AM

Pieptul meu de rata e a treia zi la sare, schimbat in fiecare zi. Deseara il spal si il pun cu arome.

Va rog frumos sa-mi amintititi cum se tine odata pudrat cu diverse: se pune pe un gratarel? sau e suficienta o farfurie? nu-mi aduc aminte si nu gasesc in spate.

Arata acest topic


  • 10 Pagini +
  • « Prima
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul
0 membri, 1 vizitatori, 0 utilizatori anonimi