Pastrame de tot felul
#61
Postat 06 May 2011 - 03:01 PM
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#62
Postat 06 May 2011 - 05:27 PM
Maya, la 06 May 2011 - 03:01 PM, a spus:
... si frumoasaaaa ...
Din prima secunda mi-a amintit de Strelitzia reginae - The crane flower
If music be the food of love, play on, Give me excess of it! - The Twelfth Night - Billy Shakespeare
#64
Postat 06 May 2011 - 09:38 PM
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#65
Postat 06 May 2011 - 09:40 PM
Eataly, la 06 May 2011 - 07:25 PM, a spus:
Respect!
Daca nu ma însel,azi ar avea 20 de zile.Dar tot am probat cîte o feliuta,si azi a ajuns la textura care mi-o place mie
A stat numai in frigider la foarte rece,pe un gratarel,sa aibe aer.Afara nu am putut sa o scot,ca nu a fost asa frig.
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#66
Postat 29 June 2011 - 08:54 PM
Maya, la 06 May 2011 - 09:40 PM, a spus:
Eataly, la 06 May 2011 - 07:25 PM, a spus:
Respect!
Daca nu ma însel,azi ar avea 20 de zile.Dar tot am probat cîte o feliuta,si azi a ajuns la textura care mi-o place mie
A stat numai in frigider la foarte rece,pe un gratarel,sa aibe aer.Afara nu am putut sa o scot,ca nu a fost asa frig.
Maya,ai infasurat-o in ceva - hartie, prosop sau ai lasat-o doar in crusta de mirodenii, libera pe gratar in frigider?
#67
Postat 29 June 2011 - 09:04 PM
Armina, la 29 June 2011 - 08:54 PM, a spus:
Maya, la 06 May 2011 - 09:40 PM, a spus:
Eataly, la 06 May 2011 - 07:25 PM, a spus:
Respect!
Daca nu ma însel,azi ar avea 20 de zile.Dar tot am probat cîte o feliuta,si azi a ajuns la textura care mi-o place mie
A stat numai in frigider la foarte rece,pe un gratarel,sa aibe aer.Afara nu am putut sa o scot,ca nu a fost asa frig.
Maya,ai infasurat-o in ceva - hartie, prosop sau ai lasat-o doar in crusta de mirodenii, libera pe gratar in frigider?
Din experienta, as zice ca a lasat-o asa.
Dar totul depinde de frigider. Daca e ventilat sau nu. Cît este de încarcat. Etc.
Dupa cum subliniaza Maya si toti cei care au experimentat, cea mai buna metoda este sa adaptezi materialul cu tehnica, adica sa testezi des la prima experienta.
În mod normal a doua experienta are sa fie buna si cea de-a treia perfecta. Nu este o stiinta precisa, este o stiinta experimentala
Ca pentru muraturi
#68
Postat 29 June 2011 - 09:39 PM
Alexandru, la 29 June 2011 - 09:04 PM, a spus:
Armina, la 29 June 2011 - 08:54 PM, a spus:
Din experienta, as zice ca a lasat-o asa.
Dar totul depinde de frigider. Daca e ventilat sau nu. Cît este de încarcat. Etc.
Dupa cum subliniaza Maya si toti cei care au experimentat, cea mai buna metoda este sa adaptezi materialul cu tehnica, adica sa testezi des la prima experienta.
În mod normal a doua experienta are sa fie buna si cea de-a treia perfecta. Nu este o stiinta precisa, este o stiinta experimentala
Ca pentru muraturi
Eu am intrebat sa fiu precisa . In retea de la Chef Simon zice ca el o infasoara intr-un prosop. La Maya si Eataly nu am vazut mentionat asta. Eu as merge si pe varianta lasatului la vant cateva zile, dar acum nu prea merge, e mult prea cald....Adun idei deocamdat si vorba ta, voi experimenta , la muraturi m-ai prins, nu am experienta
#69
Postat 29 June 2011 - 10:20 PM
Armina, la 29 June 2011 - 09:39 PM, a spus:
Alexandru, la 29 June 2011 - 09:04 PM, a spus:
Armina, la 29 June 2011 - 08:54 PM, a spus:
Din experienta, as zice ca a lasat-o asa.
Dar totul depinde de frigider. Daca e ventilat sau nu. Cît este de încarcat. Etc.
Dupa cum subliniaza Maya si toti cei care au experimentat, cea mai buna metoda este sa adaptezi materialul cu tehnica, adica sa testezi des la prima experienta.
În mod normal a doua experienta are sa fie buna si cea de-a treia perfecta. Nu este o stiinta precisa, este o stiinta experimentala
Ca pentru muraturi
Eu am intrebat sa fiu precisa . In retea de la Chef Simon zice ca el o infasoara intr-un prosop. La Maya si Eataly nu am vazut mentionat asta. Eu as merge si pe varianta lasatului la vant cateva zile, dar acum nu prea merge, e mult prea cald....Adun idei deocamdat si vorba ta, voi experimenta , la muraturi m-ai prins, nu am experienta
Nu "te-am prins". Maya mi-e martor, e greu sa dai retete precise la anumite preparatii. Mai ales la muraturi, pastrame sau mici. Acum fac experiente cu mustar de casa, e tot asa, cam cum vrea 'mniezau
Cînd am sa ajung la o concluzie finala am sa o comunic, dar tot tinînd cont ca nu e o stiinta exacta, ci una experimentala.
#70
Postat 27 July 2011 - 07:46 PM
Voi ati mai taiat din grasimea de pe piept? La mine stratul de grasime e aproape mai gros decat cel de carne...La gust e buna, inca e moale, al meu zice ca mai trebuie lasata, sa fie mai uscata. Mie imi place si asa
#71
Postat 27 July 2011 - 07:59 PM
Eataly, la 11 March 2011 - 01:59 PM, a spus:
Spalat si uscat, pus intr-un servet de bucatarie, imbalsamat cu piper, rozmarin si ardei iute.
Il tin in frigider, in sertarul de jos.Revin peste 3 zile cu rezultatul.
Armina, ce bine arata.
M-am citat singura.Eu dupa trei zile am descoperit-o.Adica am pus-o atarnata in balcon, ca la noi era rece.
Eu am schimbat servetul de bucatarie in fiecare zi pentru ca se umezise.
Cui ii place mai moale, mie imi place uscata si am mai last-o pe balcon la zvantat.
Grasimea daca nu-ti place elimin-o, dar cum nu manaci tot pieptul, nu-i bai.
La jambonul crud(de porc) nu elimin niciodata grasimea, mie imi place.
#72
Postat 27 July 2011 - 08:22 PM
Eataly, la 27 July 2011 - 07:59 PM, a spus:
Eataly, la 11 March 2011 - 01:59 PM, a spus:
Spalat si uscat, pus intr-un servet de bucatarie, imbalsamat cu piper, rozmarin si ardei iute.
Il tin in frigider, in sertarul de jos.Revin peste 3 zile cu rezultatul.
Armina, ce bine arata.
M-am citat singura.Eu dupa trei zile am descoperit-o.Adica am pus-o atarnata in balcon, ca la noi era rece.
Eu am schimbat servetul de bucatarie in fiecare zi pentru ca se umezise.
Cui ii place mai moale, mie imi place uscata si am mai last-o pe balcon la zvantat.
Grasimea daca nu-ti place elimin-o, dar cum nu manaci tot pieptul, nu-i bai.
La jambonul crud(de porc) nu elimin niciodata grasimea, mie imi place.
Lily, eu nu am pus-o in prosop in frigider. Am pus in frigider un gratar, peste el un prosop de hartie peste care apoi am asezat direct bucata de piept condimentata. Fiind vara mi-e teama sa o dau pe balcon desi e destul de rece dar nu sub 10 grade noaptea. Am gustat din ea si fara grasime si cu tot cu grasime. Nu se simte grasimea, nu e gretoasa pentru ca e condimentata dar totusi parca nu as manca atata grasime . O mai las in frigider vreo 3 zile sa vedem cum se prezinta mai incolo.
#73
Postat 25 October 2011 - 05:42 PM
#75
Postat 27 October 2011 - 07:05 PM
Eataly, la 11 March 2011 - 01:59 PM, a spus:
IMG_3822.JPG
Spalat si uscat, pus intr-un servet de bucatarie, imbalsamat cu piper, rozmarin si ardei iute.
IMG_3839.JPG
Il tin in frigider, in sertarul de jos.Revin peste 3 zile cu rezultatul.
Am cumparat azi doi piepti de rata frumosi si deseara pourced la lucru. sunt prea entuziasmata
#76
Postat 28 October 2011 - 12:09 PM
#77
Postat 28 October 2011 - 12:22 PM
#78
Postat 28 October 2011 - 12:34 PM
Nu am si n-o sa am liniste pentru faptul ca am lasat un piept de rata minunat la magazin cand am fost in Toscana.
Aveam 2 genti frigorifice pline si mi-era frica, ca n-o sa mai incapa .
#80
Postat 01 November 2011 - 11:34 AM
Va rog frumos sa-mi amintititi cum se tine odata pudrat cu diverse: se pune pe un gratarel? sau e suficienta o farfurie? nu-mi aduc aminte si nu gasesc in spate.