Anca_B, la 20 February 2010 - 10:31 PM, a spus:
Oana-Cristina, bine ai revenit!Dar vad ca nici tu nu ai stat degeaba!Frumoase torturi!Imi detaliezi un pic, cel pt. fetite,te rog!Si eu vreau sa fac un tort ,pt. fetita mea!E dificil avionul,de facut?Multumesc Anca.Papusa e facuta din 2 blaturi .Unul rotund si unul ondulat facut in forma speciala care se gaseste de cumparat cam peste tot.Fiecare blat e facut din 4 oua dar mergea si de 5.Forma ondulata am uns-o bine cu unt si tapetat cu faina si a iesit foarte bine.La cea rotunda pun foaie de copt numai la fund. Le-am suprapus gata umplute cu crema ,am ornat baza numai pe laterale si apoi am pus rochita.Pasta pentru rochita am decupat-o rotund cu inelul rabatabil,am marcat centrul si apoi am pus-o pe blat ca sa fie cat de cat simetrica rochita .Blatul de jos trebuie sa fie la fel ca diametru ca baza fustitei.La sfarsit am infipt papusa invelita in folie alimentara si l-am ornat.Cam atat,nu e greu deloc.Avionul e facut separat direct pe platou,dintr-un blat mare taiat si suprapus,iar aripile atasate.Nu se face greu,mai rau e la acoperit ca-ti trebuie pasta de diametru mare si e destul de migalos la colturi,am avut si eu emotii la acoperit dar a iesit bine zice modestia din mine