Tortul - o arta sau nu ... invatam incet
#1481
Postat 09 March 2010 - 08:15 PM
#1482
Postat 09 March 2010 - 08:28 PM






#1483
Postat 09 March 2010 - 09:08 PM
Oana-Cristina, la 09 March 2010 - 08:04 PM, a spus:








Ce frumos este, Oana! Ai obtinut niste culori super si ai facut niste flori si mai super. Bravo! In ceea ce priveste mouse-ul, ai tu un secret de-ti ies straturile alea perfecte, nu se poate altfel.

#1484
Postat 09 March 2010 - 09:11 PM

#1485
Postat 09 March 2010 - 11:12 PM
dora, la 08 March 2010 - 11:44 PM, a spus:
ma refeream la creioane simple sau colorate alimentare...dar nu cariocile pe care le
cunoasteti deja...deci stie cineva unde se pot gasi pt achizitionare?
Draga mea Dora chiar prima data cand ai intrebat de creioane am dat cautare pe google la creioane vegetale in romana in engleza...........dar, nu am gasit nici macar un site cu explicatii despre acest tip de creioane.
Nu stiu daca tu ai mai gasit ceva despre, sucess oricum..!
Felicitari tuturor fetelor pentru frumoasele torturi!


#1486
Postat 09 March 2010 - 11:28 PM
Dora,creioane vegetale nu am vazut,dar carioci cu coloranti alimentari da.
Am citit în forumurile germane,iar fetele de acolo folosesc la torturi/decorat dulcegarii,carioci de la Faber-Castell,care contin doar colorant alimentar.
Eu doar din astea îi luam Denisei cînd era mica,pentru ca mai avea obiceiul de a le baga si în gura,cînd colora neobservata..pe pereti,canapele..etc.Iar cariocile alea erau foarte bune,ca se puteau spala peretii si canapelele

Cariocile speciale pentru decorul dulciurilor,contin exat aceeasi substanta ca si cariocile astea pentru copii cu Lebensmittelfarbe(colorant alimentar).
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#1487
Postat 09 March 2010 - 11:43 PM
Ramo, la 09 March 2010 - 05:47 PM, a spus:
Foxyy, la 09 March 2010 - 04:23 PM, a spus:

Si mie-mi plac mult de tot visinile! De fapt, imi plac fructele mai acrisoare la nebunie. As manca non-stop!
Ok, inseamna ca am fi prietene bune, si eu ador fructele acrisoare

Foxyy, la 09 March 2010 - 04:25 PM, a spus:
Ma tot gandesc cum te-ai gandi ca nu ne-am bucura!!! E o placere sa te avem prin preajma, eu te mai citesc cateodata si pe alte topice si tare imi place despre tine




#1488
Postat 09 March 2010 - 11:45 PM
#1489
Postat 09 March 2010 - 11:58 PM
yoyo, la 09 March 2010 - 11:12 PM, a spus:
Nu stiu daca tu ai mai gasit ceva despre, sucess oricum..!
Felicitari tuturor fetelor pentru frumoasele torturi!


Maya, la 09 March 2010 - 11:28 PM, a spus:
Dora,creioane vegetale nu am vazut,dar carioci cu coloranti alimentari da.
Am citit în forumurile germane,iar fetele de acolo folosesc la torturi/decorat dulcegarii,carioci de la Faber-Castell,care contin doar colorant alimentar.
Eu doar din astea îi luam Denisei cînd era mica,pentru ca mai avea obiceiul de a le baga si în gura,cînd colora neobservata..pe pereti,canapele..etc.Iar cariocile alea erau foarte bune,ca se puteau spala peretii si canapelele

Cariocile speciale pentru decorul dulciurilor,contin exat aceeasi substanta ca si cariocile astea pentru copii cu Lebensmittelfarbe(colorant alimentar).
Fetelor multumesc frumos pt raspunsurile voastre...
Eu caut creioane vegetale, sau alimentare sau cum le-o mai zice...
Carioci am...si nu din acelea caut...
Am inteles ca s-ar gasi mai degraba prin Venezuela, Argentina..
Am vazut de curand o carte de prin partile acelea si vorbeau despre creioane vegetale...
Eu mai caut...sper sa si gasesc
#1490
Postat 10 March 2010 - 08:29 AM
Mamistef imi place tare mult pisilica ta haioasa si copilaroasa.
Ramo crezi tu ca as putea zice ca de la tine nu imi place ceva? Geanta e exemplara!La ghivece spune-mi cu ce ai facut decor asa mic pe margine ca eu caut de nebuna forme mici de imprimat si nu gasesc poate imi vinzi tu pontul

Dani_ela imi plac freziile tale!
Mimi spune-mi te rog martisorul ciocolatos a fost imbracat in ciocolata plastica sau in glazura lui Adriana insa a fost cantitate mare de ti se plase ase bine si frumos pe margine fara ca sa fie denivelata.
Gloxi imi place foarte mult cartea ta de basm si Hana care a iesit exact ca in desen!
Elida_silvia imi place degradeul tau verde. Am incercat odata sa fac un cer asa si pana la urma a fost doar albatru pentru ca l-am framantat prea mult. Tu cum l-ai facut?
Natasha nu pot spune decat ca tortul tau este superbbbbbbbbbbb. O adevarata capodopera! Multumesc ca ne-ai explicat cum se face desi nu cred ca as reusi asa ceva

Foxyy imi place tortul tau umed. Parca m-as uita la o lamaie la care salivezi de cum o vezi

Oana-Cristina margaretele ma dau pe spate desi cand, vad papusa aceea frumoasa si gingasa am sentimentul un vis frumos de primavara.Snurul la tortul cu 3 etaje imi place ca e rotund si nu e denivelat intelegi tu ce vrei sa zic. Cum l-ai facut? La cel de 18 ani ai fost cel mai bun didact!


#1491
Postat 10 March 2010 - 08:59 AM



#1492
Postat 10 March 2010 - 09:26 AM
yoyo, la 10 March 2010 - 08:29 AM, a spus:
Mamistef imi place tare mult pisilica ta haioasa si copilaroasa.
Ramo crezi tu ca as putea zice ca de la tine nu imi place ceva? Geanta e exemplara!La ghivece spune-mi cu ce ai facut decor asa mic pe margine ca eu caut de nebuna forme mici de imprimat si nu gasesc poate imi vinzi tu pontul

Dani_ela imi plac freziile tale!
Mimi spune-mi te rog martisorul ciocolatos a fost imbracat in ciocolata plastica sau in glazura lui Adriana insa a fost cantitate mare de ti se plase ase bine si frumos pe margine fara ca sa fie denivelata.
Gloxi imi place foarte mult cartea ta de basm si Hana care a iesit exact ca in desen!
Elida_silvia imi place degradeul tau verde. Am incercat odata sa fac un cer asa si pana la urma a fost doar albatru pentru ca l-am framantat prea mult. Tu cum l-ai facut?
Natasha nu pot spune decat ca tortul tau este superbbbbbbbbbbb. O adevarata capodopera! Multumesc ca ne-ai explicat cum se face desi nu cred ca as reusi asa ceva

Foxyy imi place tortul tau umed. Parca m-as uita la o lamaie la care salivezi de cum o vezi

Oana-Cristina margaretele ma dau pe spate desi cand, vad papusa aceea frumoasa si gingasa am sentimentul un vis frumos de primavara.Snurul la tortul cu 3 etaje imi place ca e rotund si nu e denivelat intelegi tu ce vrei sa zic. Cum l-ai facut? La cel de 18 ani ai fost cel mai bun didact!


multumesc,si mie imi place cum a reusit,am pus o parte verde si una alba,le-am intins putin si pe urma le-am pus una peste alta si le-am framantat foarte putin apoi am intins foaia,asta e tot si a esit ce a esit.te pup
#1493
Postat 10 March 2010 - 10:20 AM
Oti, ce vorbesti... felicitari pt idee si pt executie!
Miny, felicitari, asteptam mai multe torturi sa ne inspiram si noi de la tine

Anca, am copt o raceala zdravana si 2 torturi zilele astea, facute in conditii de boala si sub tratament:) vi le arat imediat.
da vad ca lucrezi si tu, nu stai! nu stiu cum iti gasesti timp sa o faci si sa ai grija de copilasi, eu sunt singura si tot timpu' sunt in criza de timp si in viteza.
Oana- Cristina.... tu cam lipsesti de pe aici, da si cand vii......ne dai gata.... mie imi place de numa mousse'urile cu fl soarelui,super! bine.... no comment pt cel etajat,superb!!!
felicitari si prietenei tale, si tie pt predat

#1494
Postat 10 March 2010 - 10:22 AM
Oana florile m-au dat gata. Dar frunzele alea crestate si mai si! Spune-mi de unde ti-ai luat decupator pentru ele? Ni-l arati? Toate sunt superbe, iar prietena ta e un bune elev. Insa tu esti o si mai buna profesoara! Inca ceva: cum a reusit sa imbrace gaurile din 8?
Ramo, la 09 March 2010 - 03:16 PM, a spus:
Mersi de aprecieri

Ramo tortul planuit se va face, insa nu de 8 martie ci de ziua ei



Merci de urari, facem aerosoli, suntem din ce in ce mei bine.


si

#1495
Postat 10 March 2010 - 10:30 AM

deci astea 2 sunt bineinteles ceea ce ziceam mai sus, si pe sf sapt mai am inca unu tot asa
asta e tot pt cei cu Hannah Montana, ca nu au apucat sa manance din celalalt ca au trebuit sa le puna pachet neamurile. E imbracat in pasta de zahar.
si e un tricou, da???


asta e imbracat in marzipan, de fapt e o combinatie, migdale macinate,zahar si lapte praf.Nu gasesc faina de migdale, imi macin eu migdalele si imi raman bucatele mai mari si grasime, nu prea imi place, dar cererea a fost marzipan, ornamentele din pasta de zahar.

#1496
Postat 10 March 2010 - 10:50 AM
dora, la 09 March 2010 - 11:58 PM, a spus:
Eu caut creioane vegetale, sau alimentare sau cum le-o mai zice...
Carioci am...si nu din acelea caut...
Am inteles ca s-ar gasi mai degraba prin Venezuela, Argentina..
Am vazut de curand o carte de prin partile acelea si vorbeau despre creioane vegetale...
Eu mai caut...sper sa si gasesc[/b][/color][/center]
Dora,dar ce vrei sa faci cu ele?Si daca-s creioane,au mina? Din ce?E tare ca o mina de creion colorat?
-D'ale pisicilor-☀
"I have always imagined that Paradise will be a kind of library.”
― Jorge Luis Borges
#1497
Postat 10 March 2010 - 11:20 AM
Oana-Cristina, la 09 March 2010 - 08:28 PM, a spus:
Foarte buna profesoara essti si prietena ta o buna eleva. Felicitari voua pentru torturile facute, cel cu 18 imi place tare mult

gabrenia, la 09 March 2010 - 09:11 PM, a spus:
Multumesc frumos Gabrenia si eu am ramas surprinsa de culoarea ce mi-a iesit la ghivece chiar semana cu unul real

yoyo, la 10 March 2010 - 08:29 AM, a spus:
Ramo crezi tu ca as putea zice ca de la tine nu imi place ceva? Geanta e exemplara!La ghivece spune-mi cu ce ai facut decor asa mic pe margine ca eu caut de nebuna forme mici de imprimat si nu gasesc poate imi vinzi tu pontul .


Yours4ever, la 10 March 2010 - 10:20 AM, a spus:
Mersi, mersi

gloxinia, la 10 March 2010 - 10:22 AM, a spus:
Ramo tortul planuit se va face, insa nu de 8 martie ci de ziua ei Acum nu voiam sa ii fac tort ci doar asa ceva simbolic. Si cum eu tortalesc doar cand e ea in preajma si are grija de atomic, asta a trebuit sa il fac pe ascuns. Si florile la fel. Alea le-am facut noaptea insa checul e cel facut la micro in 5 minute De aia sta in picioare ca s-o copt in cana
Merci de urari, facem aerosoli, suntem din ce in ce mei bine.
Am incurcat eu borcanele, scuze, credeam ca era de ziua ei nu mi-am dat seama ca e de 8 Martie, asa da fiica nu ca mine

Yours4ever, la 10 March 2010 - 10:30 AM, a spus:
deci astea 2 sunt bineinteles ceea ce ziceam mai sus, si pe sf sapt mai am inca unu tot asa
asta e tot pt cei cu Hannah Montana, ca nu au apucat sa manance din celalalt ca au trebuit sa le puna pachet neamurile. E imbracat in pasta de zahar.
si e un tricou, da???
asta e imbracat in marzipan, de fapt e o combinatie, migdale macinate,zahar si lapte praf.Nu gasesc faina de migdale, imi macin eu migdalele si imi raman bucatele mai mari si grasime, nu prea imi place, dar cererea a fost marzipan, ornamentele din pasta de zahar.
Tricoul tau chiar se vede ca-i tricou si daca nu mentionai, iar la cel de martipan imi place tare gheata, tare bine arata si is de efect sireturile alea. Cum e pasta asta cu lapte praf, nu se betoneaza pe tort? Zi-mi te rog cum e blatu asta? E ud sau mai trebuie insiropat? Eu caut un blat de cioco care sa nu mai trebuiasca insiropat dar care sa aiba tinuta!
#1498
Postat 10 March 2010 - 12:41 PM
Yours4ever, la 10 March 2010 - 10:30 AM, a spus:

deci astea 2 sunt bineinteles ceea ce ziceam mai sus, si pe sf sapt mai am inca unu tot asa
asta e tot pt cei cu Hannah Montana, ca nu au apucat sa manance din celalalt ca au trebuit sa le puna pachet neamurile. E imbracat in pasta de zahar.
si e un tricou, da???


asta e imbracat in marzipan, de fapt e o combinatie, migdale macinate,zahar si lapte praf.Nu gasesc faina de migdale, imi macin eu migdalele si imi raman bucatele mai mari si grasime, nu prea imi place, dar cererea a fost marzipan, ornamentele din pasta de zahar.

WoW! Raluca, vezi daca ai inceput sa folosesti planatoarele (sau cum le-o zice la alea de intinzi pasta pe tort)! Noroc cu fetele astea ca te-au batut la cap; tu le tineai si acum in sertar.


#1499
Postat 10 March 2010 - 01:03 PM
a fost fainutz targu', sincer ma asteptam sa vad ceva noutati in materie de decor, dar nu a fost, au fost mai multe cofetarii si firme cu rochii,dar a fost frumos de vazut,a fost destul de mare targu', si bineinteles am avut ocazia pt o supa in chifla


Mud Cake'u nu mai trebuie insiropat, si are un gust demential. Cat despre tinuta, eu intotdeauna improvizez cate ceva la reteta si iese putin altfel, de data asta am fost pe graba,nu am uns bine tava si am avut dificultati cand l'am scos din tava , l'am cam facut varza , dar tot i'am dat de capat. Iar pasta.... nu se intareste , e mult mai buna la gust, dar iese prea scump cu migdale si lapte praf.
Luminis, multumesc

#1500
Postat 10 March 2010 - 01:17 PM
M-am gandit ca sa fac cu indigou si apoi sa o colorez, dar nu stiu daca e idee buna, apoi trec eu cu coloranti alimentari peste, voi cum faceti? as vrea sa incerc si alta tehnica nu numai cea cu foaie de waffe, va multumesc si astept sugestii.[/font]
Felicitari pentru torturi, care mai de care mai frumos si mai interesant.Torturile in forma de vaza mi-au placut teribil de mult,dar si restul sunt tare reusite.
Nu stiu cum trebuie sa raspund la toate pe rand de aceea va felicit in grup.( Poate imi explica si mie cineva), Ralu la tine am remarcat ca nivelezi foarte bine torturile cu pasta de zahar, asta datorita si planatorului, felicitari din nou. Pe weekend vin si eu cu doua torturi.
Acuma nu imi amintesc bine cine m-a intrebat de foaie de napolitan, raspunsul e simplu, folosesc foaia de waffe direct pe frisca, (adica peste blat pun frisca, nivelez tortul sa arate bine si apoi pun foaia de napolitan,la inceput se va aduna, adica se zbarceste putin, dar apoi isi va da drumul si va arata foarte bine) inca nu am avut curajul sa pun si gelatina peste, dar promit ca in curand am sa incerc si asa ca va fi mult mai aspectuos.
va multumesc si va pup pe toate.