Tortul - o arta sau nu ... invatam incet
#1501
Postat 10 March 2010 - 01:51 PM
#1502
Postat 10 March 2010 - 02:52 PM
imi pare rau ca intru cam rar pe aici si nu apuc sa le iau pe fiecare in parte, dar toate sunt superbe
am asteptat ziua de 8 martie sa fac si eu tort, dar aprope ca m-am facut de ras cu ele (ca au fost 2 la fel)
am pus cam putina gelatina si nu s-a intarit cum trebuie
plus ca glazura s-a intarit cam repede si abia am reusit s-o pun sa-mi ajunga
cu toate ca nu a iesit sa fiu multumita de mancat s-a mancat si a fost apreciat gustul si in mod special florile


Secretul fericirii este, nu sa faci ce-ti place, ci sa inveti sa-ti placa ceea ce trebuie sa faci.
Timpul tău este viaţa ta, de aceea cel mai mare dar pe care îl poti face cuiva este timpul tău
http://detoatepentru...y.blogspot.com/
#1503
Postat 10 March 2010 - 03:20 PM
Anca_B, la 08 March 2010 - 11:57 PM, a spus:
MIMISORam tras o culoare la 5 Am...cred ca inca nu eram bine treaza, ca mie nu mi-i s-o parut prea galben,dar acum cand ma uit la pozee...;ce sa fac?!fac torturi ,pt. ca imi place ma deconecteaza de rutina zilnica:scutece,bibici,primii dintisori,zile de gradinita,zile cu raceli....,si atunci ma scol la 5 daca trebe sa fac torturi ,in tihna!
Martisoarelor tale le dau FB cu *,iar " martisorului ciocolatos" ii dam FB**!dar...numai daca imi spui cum ai facut glazura de cioco'!Multumesc!
yoyo, la 10 March 2010 - 08:29 AM, a spus:
Mimi spune-mi te rog martisorul ciocolatos a fost imbracat in ciocolata plastica sau in glazura lui Adriana insa a fost cantitate mare de ti se plase ase bine si frumos pe margine fara ca sa fie denivelata.
Fetelor multumesc!Sa va raspund amandurora.
Glazura de cioco,cred ca cea mai simpla dintre toate,e din ciocolata amaruie 75% cacao topita la BM si subtiata cu frisca lichida pana la consistenta unei smantani groase.
Inainte de a glazura am imbracat tortul intr-un strat subtire de crema de cioco,cu care a fost umplut si tortul.
#1504
Postat 10 March 2010 - 03:38 PM
Foxyy, la 08 March 2010 - 05:01 PM, a spus:
oooooooooooooo,ce apetisant!
natasha, la 08 March 2010 - 07:35 PM, a spus:
Acum va felicit pe toate pt torturile prestate in grup dar revin mai tirziu ca multe s-au adunat.
Si un tort complect ciocolatos inauntru
pe margini cioco.plastica
superb!
Ramo, la 08 March 2010 - 09:35 PM, a spus:

Torturile mele de primavara, blat de ciocolata si crema de vanilie, imbracat in pasta de zahar, florile la fel

woooowwwww,wooooowwww...si ziceai nu nu te pricepi la flori!
gloxinia, la 08 March 2010 - 09:40 PM, a spus:
Eu azi fiindca voiam sa ii fac ceva la mami dar Alex nu ma slabeste deloc, am improvizat ceva cat timp a dormit el. Deci chec hi-tech in 5 minute la micro, niste dulceata de prune, si un pic de pasta ramasa de la alt tort In 10 minute totul a fost gata. Bine, decorul era facut
Si mi-am incercat si forma diamant. M-o enervat ca dupa ce am pus pasta o venit cineva la mine si pe cand o plecat era deja intarita nu am putut finisa bine gatul vazei :
Otiiii,ce-mi place vaza ta!
Anca_B, la 08 March 2010 - 11:57 PM, a spus:
Si,acum pot sa va prezint si eu 2 torturi de week-end!Tort "cosulet" pt. bunica mea ,care are 87 de ani ;tort diplomat(reteta mea



ffffffffff frumoase!
Miny, la 09 March 2010 - 01:33 PM, a spus:

Tin sa va multumesc tuturor ca mi-ati dat ocazia sa ma inspir in realizarea lui.
Va rog sa ma scuzati dar nu stiu sa pun poza mai mica , daca se poate sa mi-o micsoreze cineva va raman datoare.
fff frumos tortul!si-mi plac si florile!
Oana-Cristina, la 09 March 2010 - 08:04 PM, a spus:


Oana-Cristina ffff frumoase torturile ,felicitari!
Yours4ever, la 10 March 2010 - 10:30 AM, a spus:

deci astea 2 sunt bineinteles ceea ce ziceam mai sus, si pe sf sapt mai am inca unu tot asa
asta e tot pt cei cu Hannah Montana, ca nu au apucat sa manance din celalalt ca au trebuit sa le puna pachet neamurile. E imbracat in pasta de zahar.
si e un tricou, da???

asta e imbracat in marzipan, de fapt e o combinatie, migdale macinate,zahar si lapte praf.Nu gasesc faina de migdale, imi macin eu migdalele si imi raman bucatele mai mari si grasime, nu prea imi place, dar cererea a fost marzipan, ornamentele din pasta de zahar.
Ralu,lucrezi din ce in ce mai frumos!
cec, la 10 March 2010 - 02:52 PM, a spus:
imi pare rau ca intru cam rar pe aici si nu apuc sa le iau pe fiecare in parte, dar toate sunt superbe
am asteptat ziua de 8 martie sa fac si eu tort, dar aprope ca m-am facut de ras cu ele (ca au fost 2 la fel)
am pus cam putina gelatina si nu s-a intarit cum trebuie
plus ca glazura s-a intarit cam repede si abia am reusit s-o pun sa-mi ajunga
cu toate ca nu a iesit sa fiu multumita de mancat s-a mancat si a fost apreciat gustul si in mod special florile
Cecilia fff frumos tortul!Si florile ti le-am admirat ffff mult si la decoratii!
#1505
Postat 10 March 2010 - 04:23 PM
MIMI, la 10 March 2010 - 03:38 PM, a spus:
Foxyy, la 08 March 2010 - 05:01 PM, a spus:
oooooooooooooo,ce apetisant!
Multumesc frumos!

#1506
Postat 10 March 2010 - 04:43 PM
yoyo, la 10 March 2010 - 08:29 AM, a spus:
Crezi ca daca as fi stiut numele sau denumirea n-as fi cautat eu prima?!
Nu stiu cum le zice...nu stiu firma, cine le produce ..nimic...
stiu doar ca le zice creioane vegetale si mai stiu ca-mi trebuieeeeeeeeesc!

Yours4ever, la 10 March 2010 - 10:30 AM, a spus:

Ralu foarte finute...
vezi ce bine se observa diferenta acum ca folosesti planatorul?


Maya, la 10 March 2010 - 10:50 AM, a spus:
Miha din cate am vazut eu arata ca si un creion normal..nu stiu daca e tare sau mai moale...imi trebuiesc la colorat pe pasta...cariocile nu ma satisfac deoarece functioneaza ca un stilou..si pe pasta proaspata urma lasata de ele se labarteaza ca sa zic asa...
nu ramane ferma ca o urma de creion

#1507
Postat 10 March 2010 - 10:06 PM
Vin si eu cu cateva torturi pe care numai nu am reusit sa le postez

Tortul primavaratic adica flori de primavara plus iubire pot transmite numai voiosie si energie este facut din blat negresa, mousse cioco cu lapte si crema iaurt de piersici

La carte sincer nu am mai avut rabdare si cred nici inspiratie sa fac un decor acceptabil macar. La mine bucataria e foarte mica si astfel nu am unde sa scot toate sculele de decor sau cele de le folosesc pe post de scule si dupa ce termin cate un tort imi aduc aminte ca puteam sa fac decorul x, y, z in n feluri. Sunt constienta ca e un tort foarte urat. Daca vreti sa faceti carte nu faceti siruri pentru a face pagini ca va cam mananca timpul


Iar cel din urma fost facut cu blat negresa, mousse de cioco cu lapte si cioco alba a fost pentru botezul unui ingeras.

#1508
Postat 10 March 2010 - 10:34 PM
yoyo, la 10 March 2010 - 10:06 PM, a spus:
Vin si eu cu cateva torturi pe care numai nu am reusit sa le postez

Tortul primavaratic adica flori de primavara plus iubire pot transmite numai voiosie si energie este facut din blat negresa, mousse cioco cu lapte si crema iaurt de piersici

La carte sincer nu am mai avut rabdare si cred nici inspiratie sa fac un decor acceptabil macar. La mine bucataria e foarte mica si astfel nu am unde sa scot toate sculele de decor sau cele de le folosesc pe post de scule si dupa ce termin cate un tort imi aduc aminte ca puteam sa fac decorul x, y, z in n feluri. Sunt constienta ca e un tort foarte urat. Daca vreti sa faceti carte nu faceti siruri pentru a face pagini ca va cam mananca timpul


Iar cel din urma fost facut cu blat negresa, mousse de cioco cu lapte si cioco alba a fost pentru botezul unui ingeras.

Ioana, nu-i urata deloc cartea, e chiar reusita. Dar cel mai tare imi place tortul de botez. Vreau si eu un bebelas din ala. Caut de mult matrita pt el si nu gasesc pe nicaieri. Tu de unde ai luat-o?
#1509
Postat 11 March 2010 - 12:06 AM
Luminis, la 10 March 2010 - 10:34 PM, a spus:
Cartea pe lateral avea snur aproape cat e o pagina roata insa decorul ma omorase ca deja imi peirdusem rabdarea pentru fiecare snur si astfel scrisul ala cu negru dupa mine a stricat tot.
Bebele e luat din Belgia. Nu stiu sa-ti spun taxe si etc pentru ca mi le cumparase cineva si mi le-au adus insa, poti incerca sa intrebi fetele care au comandat chiar in USA diverse produse pentru decor.
#1510
Postat 11 March 2010 - 01:31 AM
Ioana bine ca ti-ai facut curaj sa postezi in sfarsit


Azi pentru o prietena draga, un tortulet simplu : blat negressa, crema de branza cu lamaie, glazura de cioco. Si ornamentele de sezon off cource



si

#1511
Postat 11 March 2010 - 06:58 AM
E bine ca ne vine mintea dupa, oricum mie mi-a fost trimisa poza exact cu una scrijelita asta ca variasnta simpla si am zis profa a zis ca a facut snururi astfel fac si io ca profa nu de alta da am mai buctat-o facand dupa mintea mea

Ma omori cu cioco pe pasta.........da auzi, toata pasta ai pus-o la frezii


PS: Acum mi-am dat seama ca is legate cu banda de flori



Cum ai facut sclipirile alea????Zici ca luceste de parca e diamant....efectu asta il vad eu

#1512
Postat 11 March 2010 - 08:59 AM
Nu va iau pe rand ca mi-ar lua prea mult timp(am eu o mare problema cu timpul asta care parca e tot mai putin) , va felicit pe toate si va imbratisez cu drag .

Ioana , bebelul ala cu fundu`n sus e mortal . Foarte faine torturi ai facut . Patania cu tortul carte e buna de pus la catastif - NU faceti asa !

Gloxi , sclipirile alea le vad si eu , is foarte faine !

Va doresc o zi minunata !
#1513
Postat 11 March 2010 - 09:01 AM






natasha multumesc de urari si pentru sfatul cu ciocolata


oti felicitari si tie pentru toate torturile postate

yoyo cel cu ingerasi e de milioane , ce bine ca ai mulajul ,iar cel primavaratic la fel ;am 2 intrebari pentru tine:1-din ce faci patul asa inalt si 2- cum ai facut creanga de la tort si cu ce colorant (daca e de la wilton n-am nici o sansa ...)?

#1514
Postat 11 March 2010 - 10:45 AM
Freziile le-am legat cu un snur rosu, da nu aratau nicicum. Asa ca le-am legat... cu verde


si

#1515
Postat 11 March 2010 - 10:57 AM
Yoyo, in sfarsit vii cu torturile alea. Nici mie nu imi place cartea ta, dar nu am ce comenta ca eu nu am curaju' sa fac asa ceva


Oti, iarasi tu cu ciocolata, si ideea cu stelutele... super fata, eu fac chestia asta pe spuma de la cafea da nu m'am gandit ca ar arata asa bine pe torturi

#1516
Postat 11 March 2010 - 11:23 AM
Raluca mai trebe sa apar si eu macar odata pe semestru cu torturi nu de alta dar sunt in somaj!Cartea am stricat-o pacat numai ca am poza de unde arata foarte bine insa am zis sa fiu cinstita si sa arat exact ce nu imi place

Nelly referitor la patut cred ca intrebi inaltimea patului de la sol: am folosit polistiren; l-am suprapus pentru ca eu mi-am luat subtire si apoi l-am uns cu unt ca sa stea pasta si apoi am venit cu decorul roata, insa am avut torturi cu bebe unde le-am facut patrate paturile si am taiat o bucata de pasta am taiat patrat si am lasat vre-o 2-3 zile la uscat si se betonase si apoi am facut lateralele patului.
Eu la decor care nu e vizibil cum e scandura patului de exemplu nu folosesc pasta facuta atunci ca nu are rost si atunci pentru ca ramane pasta multa de la alt tort si nu am la ce sa folosesc asa multa o folosesc la decor ascuns:P.
La creanga iau un guguloi si il rulez la dimensiunea care doresc ca sa fac roata tortul si ii dau forma turtita adica sa nu fie perfect rotunda pentru ca creanga nue e perfecta si apoi unde vin cu crengile rup bucati de pasta si o atasez in continuare.
Nuanta aceea maro e o aroma de ciocolata din Ungaria este lichid si am zis ca o folosesc ca stricam prea mult wilton. Pasta am colorat-o cu pensula sa o fac cat mai aproape de culoarea unei crengi.
#1517
Postat 11 March 2010 - 12:02 PM

De-abia acum am avut ceva timp si va arat ce am mai facut si eu ,
-tortul cu ghiocei pentru soacra mea ,a fost ziua ei in 7 martie
blat cu cacao ,crema de lamaie ,jeleu de zmeura si crema cu budinca de capsuni,o combinatie dulce acrisoara.
Imagini atasate
#1518
Postat 11 March 2010 - 12:06 PM

tort de ciocolata si visine
-Pt un copilas -diplomat
-pt o fetita -blat cu nuca si crema de ciocolata
si hannah montana pt aceeasi fetita
Imagini atasate
#1519
Postat 11 March 2010 - 12:11 PM
Yoyo, e superrrr tortul de botez!!!offf,matritele astea,de ce nu cresc si in magazinele din Romania

Lissa,ce sa mai spun? atit de elegant si de....curat

daca tot te-am prins pe aici


intrebarea nu e valabila doar pentru Lissa, daca are cineva o sugestie pentru mine ma bucur tare

#1520
Postat 11 March 2010 - 01:13 PM


si
