Forum Culinar: Tortul - o arta sau nu ... invatam incet - Forum Culinar

Salt la continut

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tortul - o arta sau nu ... invatam incet

#1541 Useril este offline   Doriana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 377
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationOradea

Postat 12 March 2010 - 10:22 PM

Ortansa , multumesc . :tongue3: Bilutele sunt ornamente din zahar , scrie pe plic bilute decorative , se gasesc la raionul cu zahar vanilat , praf de copt , le-am luat de la real , parca , se gasesc in mai multe magazine , sunt intr-o punguta mai multe culori , eu a trebuit sa aleg doar argintii si albastre . Am facut urmele de stelute pe pasta , apoi cu o scobitoare am facut un locsor , am dat cu pensula cu putina apa si apoi am pus biluta , si am apasat-o pana a intrat in locul ala .
mama de fete cucuiete Imagine postata

#1542 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,517
  • Inregistrat: 23-November 09
  • Locationundeva prin nord vest

Postat 12 March 2010 - 10:48 PM

Doriana, sunt super ambele. pai la cel de-al doilea ii lipsea steaua din varf :floare: Fii serioasa sunt ok. Iar cel pentru sefa e minunat :scratch:

Eu pentru azi un tricou rapidist, am avut emotii cu carul pentru culoare, in final a iesit cam "sifonat", insa mamica pustiului a fost foarte incantata. Sper ca si pustiul Dan, care face azi 10 ani :floare: Blat negressa, interior crema de iaurt cu caise.

Daca va intere ce am combinat pentru visiniu va spun ca am folosit colorant rosu lichid romanesc, albastru la fel si ceva esenta maro din Ungaria. 10 picaturi de rosu, 5 maro si una de albastru da visiniu :tongue3: Deci am avut ce masura :floare:

Imagine atasata: monthly_03_2010/post-20-126842695008.jpg
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#1543 Useril este offline   Doriana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationOradea

Postat 12 March 2010 - 10:57 PM

Vezi postareagloxinia, la 12 March 2010 - 10:48 PM, a spus:

Doriana, sunt super ambele. pai la cel de-al doilea ii lipsea steaua din varf :floare:

Gloxi , :floare: , ai dreptate , ii lipsea steaua din varf , da` nu mi-a mai ajuns materialul , ca asa voiam sa iasa , da` nu stiu cum am masurat ... :tongue3: Tu cum ai facut de ti-a ajuns de jur imprejur si a ajuns si pana sus sa pui steaua ? :floare:

Eu pentru azi un tricou rapidist,

E super .

Daca va intere ce am combinat pentru visiniu va spun ca am folosit colorant rosu lichid romanesc, albastru la fel si ceva esenta maro din Ungaria. 10 picaturi de rosu, 5 maro si una de albastru da visiniu :scratch: Deci am avut ce masura :floare:

Noah , bine ca ti-a iesit , ce esenta maro ? Ca la noi in piata aduc din Ungaria , da` n-am vazut nici o esenta maro ...

#1544 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 12 March 2010 - 11:33 PM

Vezi postareaDoriana, la 12 March 2010 - 10:57 PM, a spus:

Gloxi , :floare: , ai dreptate , ii lipsea steaua din varf , da` nu mi-a mai ajuns materialul , ca asa voiam sa iasa , da` nu stiu cum am masurat ... :tongue3: Tu cum ai facut de ti-a ajuns de jur imprejur si a ajuns si pana sus sa pui steaua ? :scratch:

Eu pentru azi un tricou rapidist,

E super .

Noah , bine ca ti-a iesit , ce esenta maro ? Ca la noi in piata aduc din Ungaria , da` n-am vazut nici o esenta maro ...

Pai am facut sa imi ajunga pana sus... din 2 bucati :floare: Ca nici mie nu mi-a ajuns :drool: Dar am mascat cu o stea :floare:

Esenta e ... maro. Habar n-am de care fel ca nu stiu ungureste din pacate. Da e esenta de ceva :floare:
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#1545 Useril este offline   Doriana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationOradea

Postat 12 March 2010 - 11:44 PM

Gloxi , esti totala . Eu ma gandeam , daca Gloxi a facut asa , dintr-o bucata , asa tre` sa fac si eu ...
Si daca m-ai fi vazut cum am masurat , cu metrul de croitorie ... :floare: Data viitoare , fac si eu din doua bucati . :tongue3: Si-i pun si stea in varf ... =))

#1546 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 13 March 2010 - 12:19 AM

Vezi postareaDoriana, la 12 March 2010 - 11:44 PM, a spus:

Gloxi , esti totala . Eu ma gandeam , daca Gloxi a facut asa , dintr-o bucata , asa tre` sa fac si eu ...
Si daca m-ai fi vazut cum am masurat , cu metrul de croitorie ... :floare: Data viitoare , fac si eu din doua bucati . :tongue3: Si-i pun si stea in varf ... :P

Asa am vrut sa fac si eu dar din cele 2 sau 3 bucati metru de croitorie care le am in casa, atunci n-am gasit niciunul. Si am zis, fie ce o fi :D Si n-o ajuns =)) Insa eu am o vorba: totul se poate repara! Asa ca am improvizat :D
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#1547 Useril este offline   mihamarky 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 142
  • Inregistrat: 25-November 09
  • Locationconstanta

Postat 13 March 2010 - 12:20 AM

Am sarbatorit 27 de ani de casatorie ai parintilor mei si s-a lasat cu tort: blat cu fulgi de cioco amaruie, mousse de cioco cu lapte si bucatele din chips cu care a fost ornat, blat cu nuca si fulgi de cioco alba si mousse de mascarpone cu cioco alba. Insiropat cu sirop de zahar cu rom si deasupra fonadant cioco alba cu lamaie. nu prea e el artistic da o fost bun bun:

Imagine atasata: monthly_03_2010/post-124-126843213754.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2010/post-124-126843216083.jpg

#1548 Useril este offline   Stefana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 507
  • LocationMontreal

Postat 13 March 2010 - 08:16 AM

Multumesc pentru pareri,fetelor! Asa e,Ortansa, si mie mi se pare funda cam mare si cam groasa :floare:

Doriana,eu la sfirsit e tot pensulez tot amidonul cu un penson uscat,suflind usor.Dispar toata urmele "prafuite".Albastrul este cel obisnuit de la Wilton(am un lapsus acum,dar e cel de mijloc,nici bleu nici bleumarin, cred ca ii spune albastru-cer)
Torturile tale sunt minunate, imi place la nebunie primul tort, cred ca am spus-o de mai multe ori,si inca tot nu am gasit curaj si ocazia sa incerc si eu decupajul in triunghi :D Tie iti iese minunat,si cu trandafirii stilizati,si cu ciupitura =))

Eheee,Gloxi, am fost si eu fan Rapid pe vremea cind era Razvan Lucescu antrenor....avea ceva special echipa in acea perioada :D foarte fain visiniul,si foarte fain tricoul!!!

Mihamarky, mie imi place f tare tortul tau,e foarte,foarte pofticios!!!:tongue3:

#1549 Useril este offline   dani_ela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,242

Postat 13 March 2010 - 11:47 AM

gloxinia- ce misto e tricoul, cum sa nu-i placa pustiului?
mihamarky- sa-ti traiasca parintii si sa fie sanatosi. cred ca a fost bun tortul :floare: :pupic:
doriana- sunt bestiale ambele torturi. eu la al doilea as fi facut macar o fundita ( eu am in frigider o punguta cu resturi de pasta de toate culorile si in caz de nevoie, asa cum ai patit tu, scotocesc si incerc sa folosesc ceva)
am terminat cartea :occasion15: . io-s multumita de ea ,dar barbatu meu nu m-o laudat asa cum face el de obicei :angry: ,deci ceva nu e in regula. cand descarc pozele vin cu ele la `judecata` :lol: . maine mai termin un tort si gata cu comenzile, iar intru in pauza :((

#1550 Useril este offline   Cosmina N 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 423
  • Inregistrat: 06-February 10
  • LocationMalta

Postat 13 March 2010 - 02:38 PM

Doriana, nota 10+ :floare: Imi place cum imbraci torturile in pasta!

Eu pentru azi un tricou rapidist, am avut emotii cu carul pentru culoare, in final a iesit cam "sifonat", insa mamica pustiului a fost foarte incantata. Sper ca si pustiul Dan, care face azi 10 ani :(( Blat negressa, interior crema de iaurt cu caise.

SUPERB, Gloxi! :lol: Sunt sigura ca a fost incantat pustiulica. Ce rabdare de chinez ai avut tu cu sigla de Rapid. Si prietenul meu e rapidist si am tot zis ca-i fac un tort cu Rapid, dar asa de lene si frica mi-i sa ma apuc de sigla :((
Eu pt visiniu folosesc colorant gel de la wilton. De pensulat merge, dar daca framant pasta cu colorant iese un roz bonbon :((

Vezi postareamihamarky, la 13 March 2010 - 12:20 AM, a spus:

Am sarbatorit 27 de ani de casatorie ai parintilor mei si s-a lasat cu tort: blat cu fulgi de cioco amaruie, mousse de cioco cu lapte si bucatele din chips cu care a fost ornat, blat cu nuca si fulgi de cioco alba si mousse de mascarpone cu cioco alba. Insiropat cu sirop de zahar cu rom si deasupra fonadant cioco alba cu lamaie. nu prea e el artistic da o fost bun bun:

Iaaaaam...nu te contrazic! Sectiunea arata de milioane! Ce pofta mi-ai facut! :occasion15: :pupic: :angry: Si nici tortul nu arata rau =))

Aceasta postare a fost editata de Cosmina N: 17 May 2010 - 05:51 PM

"Nu putem face lucruri mari, doar lucruri marunte cu multa dragoste." (Maica Terezadel Calcutta)

http://clipedelicioase.blogspot.com/

#1551 Useril este offline   Yours4ever 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 324
  • Inregistrat: 05-December 09
  • LocationArad

Postat 13 March 2010 - 03:13 PM

Stefana, e incarcat intr'adevar, dar e incarcat intr'un mod vesel si placut

Blanka, tie chiar iti place sa lucrezi cu frisca, te admir pentru perseverenta, mie nu imi place sa ma joc cu frisca, niciodata nu'mi iese bine :occasion15:

Doriana, ce fain is lucrate torturile tale! la cel albastru parerea mea e ca ii lipsea un pic de culoare, ceva accente de culoare.

Oti, i'ai facut si maneci! si stema...super

mihamarky, imi place decoru', liniile de cioco arata tare bine
Raluca

#1552 Useril este offline   Yours4ever 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 324
  • LocationArad

Postat 13 March 2010 - 03:39 PM

ok.... daca aveti topic cu dezastre, spuneti'mi sa mut torturile mele de azi...
azi am zis ca nu mai fac torturile,nimic n'o iesit bine, m'or chinuit rau de tot.
mi s'a cerut Fulger sau Thomas, am zis ca pe Fulger l'am mai facut,hai sa incerc Thomas, si a iesit tare aiurea, taticul era tare incantat cand a venit dupa tort, dar eu am fost tare demoralizata. Asta e

Imagine atasata: monthly_03_2010/post-360-126848729218.jpg

si asta cu inimi, m'a chinuit scrisu', ma enerveaza gelurile alea de scris de la Dr Oetker ca nu reusesc sa scriu asa mic :occasion15:

Imagine atasata: monthly_03_2010/post-360-1268487241.jpg
Raluca

#1553 Useril este offline   dani_ela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,242

Postat 13 March 2010 - 04:06 PM

nu fi trista raluca, multi vad putin cunosc. noi stim cum ar fi putut sa arate torturile, dar cei care nu...sunt fericiti cu ce le dam noi :(( .si mie mi se intampla uneori sa nu mearga nimic cum trebuie (bad day =)) ),dar thomas e ok (nu pot spune ca e perfect) ,iar celalalt chiar e fain.

la onesti s-a oprit apa :lol: ,asa ca stam pe arta culinara :(( ce ne mai trebuie si mancare .ortansa multumesc pt citate , pana la urma l-am folosit pe ultimul, desi mie imi facea cu ochiul al doilea.am dat comanda la lumea basmelor de coloranti , banda verde ,etc, astept io pachetelul sa vina si cariocile alimentare ,ca deh, trebuia sa scriu pe carte, si cand colo...am uitat sa dau comanda de ele, tocmai de ele care imi trebuiau atat de mult :occasion15: :floare: (unde-i ala de se da cu capu de pereti?).asa ca am pictat cu pensulica si colorant negru de mi-a venit rau. asa ca scrisul e ... asa cum e :pupic:
blat pandispan cu cacao, 2 creme:ganache de cioco neagra cu visine si zmeurici(congelate) si ganache de cioco alba cu vanilie si afine

Imagine postata

Imagine postata

acu spuneti-mi voi ce nu i-a placut barbatului din dotare? :angry: macar sa stiu data aviatoare

#1554 Useril este offline   MIMI 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 629
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationGalati

Postat 13 March 2010 - 05:25 PM

Mamaaaa,ce de-a frumuseti!
YOYO,toate sunt frumoase,dra cel de botez e superb.
GLOXI imi place tare mult tricoul,iar de sigla nu mai zic.
LISSA,nu stiu care-mi place mai mult!
Mamistef sa stii ca mie-mi place mult,asa cum e!
Blanka,foarte frumos si ingrijit!
Dorianaambele sunt ffff frumoase.
Mihamarky,ce sectiune apetisanta!
Raluca,frumos si Thomas,frumos si inimosul!
Danielabarbatul din dotarea ta o fi frate cu al meu??!!
[blog='Bucataria mea']http://cumimiinbucatarie.blogspot.com/[/blog]

#1555 Useril este offline   MIMI 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationGalati

Postat 13 March 2010 - 05:28 PM

Vin si eu cu bolidul meu de curse-Roary :P
-blat amandina,crema ciocolata cu bucatele ananas

Imagine atasata: monthly_03_2010/post-139-126849409497.jpg

#1556 Useril este offline   MIMI 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationGalati

Postat 13 March 2010 - 05:30 PM

Si o pereche de sani :P -diplomat Lissa :P

Imagine atasata: monthly_03_2010/post-139-126849421519.jpg

#1557 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 13 March 2010 - 05:42 PM

Vezi postareamihamarky, la 13 March 2010 - 12:20 AM, a spus:

La multi ani! parintilor tai. Tortul arata bine si cred ca a fost si bun.

Vezi postareaCosmina N, la 13 March 2010 - 02:38 PM, a spus:

SUPERB, Gloxi! Sunt sigura ca a fost incantat pustiulica. Ce rabdare de chinez ai avut tu cu sigla de Rapid. Si prietenul meu e rapidist si am tot zis ca-i fac un tort cu Rapid, dar asa de lene si frica mi sa ma apuc de sigla :P
Eu pt visiniu folosesc colorant gel de la wilton. De pensulat merge, dar daca framant pasta cu colorant iese un roz bonbon

Am si eu burgundy de la wilton dar nu mi s-a parut a fi acel visiniu din tricourile rapidistilor. Cat despre sigla nu e greu deloc. O printezi, o decupezi cu foarfeca, o pui pe pasta, tai iar la interior merge repede cu o carioca nu e cine stie ce complicat. Si apoi .. pictura .

Vezi postareaYours4ever, la 13 March 2010 - 03:13 PM, a spus:

Oti, i'ai facut si maneci! si stema...super

Pai trebuia sa ii fac, altfel mai semana a tricou de rapidist?

Vezi postareaYours4ever, la 13 March 2010 - 03:39 PM, a spus:

ok.... daca aveti topic cu dezastre, spuneti'mi sa mut torturile mele de azi...
azi am zis ca nu mai fac torturile,nimic n'o iesit bine, m'or chinuit rau de tot.
mi s'a cerut Fulger sau Thomas, am zis ca pe Fulger l'am mai facut,hai sa incerc Thomas, si a iesit tare aiurea, taticul era tare incantat cand a venit dupa tort, dar eu am fost tare demoralizata. Asta e

Taci amu ca nu e chiar asa rau. Esti prea exigenta. Cat despre geluri, nici eu nu le pot folosi, nu reusesc sa scriu cu ele Am auzit de la cineva ca ar trebui sa fie caldte sa iasa usor gelul, ma gandesc cand le-oi mai folosi sa le tin undeva la caldura inainte.

Vezi postareadani_ela, la 13 March 2010 - 04:06 PM, a spus:

nu fi trista raluca, multi vad putin cunosc. noi stim cum ar fi putut sa arate torturile, dar cei care nu...sunt fericiti cu ce le dam noi :P .si mie mi se intampla uneori sa nu mearga nimic cum trebuie (bad day :lol: ),dar thomas e ok (nu pot spune ca e perfect) ,iar celalalt chiar e fain.

la onesti s-a oprit apa :(( ,asa ca stam pe arta culinara :lol: ce ne mai trebuie si mancare .ortansa multumesc pt citate , pana la urma l-am folosit pe ultimul, desi mie imi facea cu ochiul al doilea.am dat comanda la lumea basmelor de coloranti , banda verde ,etc, astept io pachetelul sa vina si cariocile alimentare ,ca deh, trebuia sa scriu pe carte, si cand colo...am uitat sa dau comanda de ele, tocmai de ele care imi trebuiau atat de mult :P :D (unde-i ala de se da cu capu de pereti?).asa ca am pictat cu pensulica si colorant negru de mi-a venit rau. asa ca scrisul e ... asa cum e :P
blat pandispan cu cacao, 2 creme:ganache de cioco neagra cu visine si zmeurici(congelate) si ganache de cioco alba cu vanilie si afine

acu spuneti-mi voi ce nu i-a placut barbatului din dotare? :P macar sa stiu data aviatoare

Deci cartea ca atara arata super! Cenu i-o fi placut omului? Ca nu e colorata strident? Ca altceva nu vad ce. Poate il loc de trandafir mergea sa faci o floare de aia a la Lissa. Nu stiu, zic si io. Poate asta nu i-o placut. Ca e trandafirul pe cartea pt baieti.
Dar cum ti-am zis cartea e super! Eu nu am mai avut loc pe tava sa ii fac cartii de povesti coperta. A ta arata de milioane!
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#1558 Useril este offline   elida-silvia 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Postari: 98
  • Inregistrat: 21-February 10

Postat 13 March 2010 - 08:44 PM

Vezi postareadani_ela, la 13 March 2010 - 04:06 PM, a spus:

nu fi trista raluca, multi vad putin cunosc. noi stim cum ar fi putut sa arate torturile, dar cei care nu...sunt fericiti cu ce le dam noi :P .si mie mi se intampla uneori sa nu mearga nimic cum trebuie (bad day :P ),dar thomas e ok (nu pot spune ca e perfect) ,iar celalalt chiar e fain.

la onesti s-a oprit apa :(( ,asa ca stam pe arta culinara :D ce ne mai trebuie si mancare .ortansa multumesc pt citate , pana la urma l-am folosit pe ultimul, desi mie imi facea cu ochiul al doilea.am dat comanda la lumea basmelor de coloranti , banda verde ,etc, astept io pachetelul sa vina si cariocile alimentare ,ca deh, trebuia sa scriu pe carte, si cand colo...am uitat sa dau comanda de ele, tocmai de ele care imi trebuiau atat de mult :P :P (unde-i ala de se da cu capu de pereti?).asa ca am pictat cu pensulica si colorant negru de mi-a venit rau. asa ca scrisul e ... asa cum e :P

Imagine postata

Imagine postata

acu spuneti-mi voi ce nu i-a placut barbatului din dotare? :P macar sa stiu data aviatoare
:lol:
frumoasa cartea si citatul care e scris e super imi place tare mult ,felicitari :lol:

#1559 Useril este offline   Oana-Cristina 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Postari: 81
  • LocationSuceava

Postat 13 March 2010 - 10:48 PM

Ramona multumesc.Sunt o mare admiratoare a torturilor tale,chiar daca nu scriu asa de des.Sper candva sa ajung macar pe jumatate talentata ca tine :) Luminis nu am nici un secret la moussuri pur si simplu trebuie sa le nivelezi bine si atat,adevarul e ca am facut si multe si am experienta :D .Gabrenia multumesc vad ca avem aceeasi meserie ;) ,florile le-am facut cu forma cu piston de gerbera si am latit putin petalele,se fac foarte usor.Yoyo ma mir si eu ca am facut un snur asa frumos la 1 noaptea,ciuda mi-e ca jos mai trebuia putin dar mi-a fost frica sa nu se rupa si am uitat si sa maschez lipsa lui.Imi plac torturile tale in special cel cu flori de primavara .Ramurica arata super.Felicitari.Raluca draga multumesc dar nici tu nu stai degeaba faci torturi pe banda rulanta si care mai de care mai frumos.Mie-mi place thomas,trebuie sa fac si eu pentru ziua baietelului meu ,mai e pana atunci dar ma documentez intens :D .I-am zis ca-i fac cu masina dar el a zis ca nu ,vrea uuuuu titi (in traducere libera tren :P )Otilia frunzele sunt facute cu o forma de plastic veche pe care am cumparat-o de la tarabele cu rusi ,nu taie foarte bine ca e cam groasa jos dar mai merg ajustate,cand am timp poate o pozez sa o vezi.Cat despre gaurile din 8, a acoperit intai tot tortul cu pasta ,a decupat cu un pahar pasta ,si-a facut un dreptunghi din pasta de inaltimea tortului si l-a pus cu grija roata roata in gaura iar cu floricele a mascat imbinarile,nu e greu deloc .Mimi multumesc,super masinuta e toata din pasta sau are si blat ? De bust nu mai zic nimic e foarte frumos.In sfarsit am facut si eu unul ;) ,dar cred ca-l postez maine ca scriu cu cel mic in brate si mi-e greu.Daniela frumoasa carte si la mine e pe lista de asteptare dar cum am multi sarbatoriti in familie in perioada urmatoare poate fac si eu una :P Scuze de raspunsurile intarziate dar am avut o saptamana cu multe ture la scarbici si nu am avut timp.De aruncat un ochi la ce a-ti facut am aruncat dar tot pe fuga si tot de la servici ;) :P :D

#1560 Useril este offline   Luminis 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 652
  • Inregistrat: 09-February 10
  • LocationBraila

Postat 13 March 2010 - 11:30 PM

Vezi postareaMIMI, la 13 March 2010 - 05:28 PM, a spus:

Vin si eu cu bolidul meu de curse-Roary :)
-blat amandina,crema ciocolata cu bucatele ananas

Atasament Picture 487.jpg

Foarte faina masina ta Mimisor. Ia zi tu cum ai nimerit culoarea aia rosie asa de misto? Nu pare pictata...

Arata acest topic

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 76
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul