Forum Culinar: Tortul - o arta sau nu ... invatam incet - Forum Culinar

Salt la continut

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tortul - o arta sau nu ... invatam incet

#1601 Useril este offline   bristena 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 1,329
  • Inregistrat: 26-November 09

Postat 15 March 2010 - 01:34 PM

[/quote] Ioi apropo de doleante diferite. Am o comanda peste vreo luna pentru un pici de 5 ani, indragostit de... ratze!Si m-o sunat personal sa imi spuna sa fac ratzele in picioare, sa li se vada picioarele, nu asa cum o vazut el torturi cu ratze pe net, adica pe apa! :) Asa ca acum incep sa ma documentez sa vad cum suparare sa le fac sa li se vada labile :D /quote]

Oti, am gasit cate ceva
Imagine atasata: monthly_03_2010/post-142-126865028889.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2010/post-142-126865032046.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2010/post-142-126865035656.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2010/post-142-126865039094.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2010/post-142-126865044529.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2010/post-142-126865233171.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2010/post-142-126865238288.jpg

2 linkuri
http://www.pastrywiz...r/chickduck.htm
http://www.pastrywiz.../chickduck1.htm

nu am stiut unde sa le pun, daca nu e bine rog un admin sa le mute unde crede ca e mai potrivit
fiica dacilor

#1602 Useril este offline   bristena 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,329

Postat 15 March 2010 - 01:40 PM

inca doua
Imagine atasata: monthly_03_2010/post-142-126865312583.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2010/post-142-12686531597.jpg

cred ca aste-s cele mai faine (sau macar usor de facut)

scuzati, editez ca am mai gasit ceva

Imagine atasata: monthly_03_2010/post-142-126865581653.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2010/post-142-126865584499.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2010/post-142-126865586894.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2010/post-142-12686559001.jpg
fiica dacilor

#1603 Useril este offline   cec 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 571
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 15 March 2010 - 01:44 PM

Vezi postareaYours4ever, la 13 March 2010 - 03:39 PM, a spus:

ok.... daca aveti topic cu dezastre, spuneti'mi sa mut torturile mele de azi...
azi am zis ca nu mai fac torturile,nimic n'o iesit bine, m'or chinuit rau de tot.
mi s'a cerut Fulger sau Thomas, am zis ca pe Fulger l'am mai facut,hai sa incerc Thomas, si a iesit tare aiurea, taticul era tare incantat cand a venit dupa tort, dar eu am fost tare demoralizata. Asta e

Atasament thomas.jpg

si asta cu inimi, m'a chinuit scrisu', ma enerveaza gelurile alea de scris de la Dr Oetker ca nu reusesc sa scriu asa mic

Atasament silvia.jpg

nu stiu de ce ai fost asa demoralizata dar in poza pusa arata destul de bine Thomas-ul tau si e bine ca cei care l-au mancat au fost incantati de el

Vezi postareadani_ela, la 13 March 2010 - 04:06 PM, a spus:

blat pandispan cu cacao, 2 creme:ganache de cioco neagra cu visine si zmeurici(congelate) si ganache de cioco alba cu vanilie si afine

Imagine postata

Imagine postata

acu spuneti-mi voi ce nu i-a placut barbatului din dotare? macar sa stiu data aviatoare

sunt mare fan al torturilor in forma de carte si imi place mult cum ti-a iesit cartea :)

Vezi postareaMIMI, la 13 March 2010 - 05:28 PM, a spus:

Vin si eu cu bolidul meu de curse-Roary
-blat amandina,crema ciocolata cu bucatele ananas

Atasament Picture 487.jpg

ce faina masinuta
cred ca pana la urma va trebui sa o fac si eu ca mezinul e fff fermecat de roary (nu imi da voie sa umblu pe calculator ca vrea sa se uite la "loli")
deci daca imi dai cateva detalii cred ca imi vor fi de ajutor

Vezi postareaOana-Cristina, la 14 March 2010 - 10:29 AM, a spus:

Si acum cum am promis vin si eu cu un tort bust,cadou pentru nasul meu.De mult ii purtam gand rau si acum a venit ocazia.Blat pandispan cu mousse de caramel si miere ,retetele Monei pe care o pup.Sunt foarte gustoase.Este acoperit cu fondant facut din bomboane gumate albe care se gasesc la metro la cutii de 1 kg ,nu stiu cum se cheama arata ca niste soareci [/left]Atasament Picture 1386.jpgAtasament Picture 1389.jpgOtilia aceasta este formaAtasament Picture 1383.jpg

imi place cum ai ornat bustul :D

Vezi postareabbenyci, la 14 March 2010 - 12:29 PM, a spus:

Si acum va pun tortul de azi dimineata, pentru o zi de nastere si logodna in acelas timp, cerinta a fost diplomat cu citrice. Stiu ca poza nu e prea reusita, el e imbracat in trening dar nu e vina mea, poza asta am primit-o, oricum tortul va fi surpriza pentru mire....sper sa le placa si sa va placa si voua.
Mimi poate vei observa ca m-am inspirat de la tine...sper ca nu te vei supara
va pup si va doresc o duminica frumoasa.

o fi poza nepotrivita cu evenimentul, dar m-ai dat gata cu tortul tau :P
mami de fetite si baietei (2+2)

Secretul fericirii este, nu sa faci ce-ti place, ci sa inveti sa-ti placa ceea ce trebuie sa faci.

Timpul tău este viaţa ta, de aceea cel mai mare dar pe care îl poti face cuiva este timpul tău

http://detoatepentru...y.blogspot.com/

#1604 Useril este offline   Anca_B 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 498
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationCluj Napoca

Postat 15 March 2010 - 01:58 PM

Fetelor,va felicit pe toate pt. minunatele torturi! Va rog sa ma iertati ca sunt asa de "pe scurt", dar revin eu sa-mi "fac temele cu voi".
Pt. maine as vrea sa fac un tort cu etaj, dar nu am separatoare de tort. Pot sa improvizez ceva? Sau ...ii neaparat sa pun betisoare in blat? As vrea 2 blaturi suprapuse si nici sa nu iasa mare, numai sa fie ideea de tort cu etaj! :) Si inca ceva, as vrea o culoare pt pdz, un mov. Cam in ce proportii sa pun colorant lichid rosu si albastru, dintr' aceia romanesti? Ca altii nu am.

VA MULTUMESC ANTICIPAT!

#1605 Useril este offline   snej 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 539
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationMelbourne

Postat 15 March 2010 - 02:51 PM

Pune pe un cartonas invelit in folie cel de-al doilea etaj. Taiat dupa forma celui de sus.
In cel de jos infige frigarui sau ce bete solide ai, taiate cat tortul.
Depinde cat e de teapan cel de jos ca sa il sustina pe cel de sus dar nu as risca. Mai bine muncesti 5 min in plus decat sa-ti para rau apoi o ora :) .

La faza cu colorantii nu-s experta dar ti-as sugera sa pui un pic cate un pic pana ajungi la ceva ce-ti place. Si coloreaza toata pasta de care ai nevoie odata ca sa nu risti sa nu-ti ajunga si apoi sa nu mai reusesti sa ajungi la nuanta de ai facut-o prima data. :D

#1606 Useril este offline   Yours4ever 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 324
  • Inregistrat: 05-December 09
  • LocationArad

Postat 15 March 2010 - 03:41 PM

fetelor, va multumesc tuturor pt incurajari, conteaza enorm.
felicitari pentru noile torturi postate si ma iertati ca sunt asa de scurta si impersonala, am avut un weekend tare aglomerat!

Anca, eu pana acuma nu am folosit nici bete nici carton la torturile suprapuse,dar cred ca e indicat sa folosesti.
eu nu am avut probleme niciodata,dar nu se stie :)
Raluca

#1607 Useril este offline   Ramo 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 770
  • LocationLa Strumfi

Postat 15 March 2010 - 04:26 PM

Bristena, cred ca mergeau mai bine pozele tale la "Torturi de pe internet" e tot aici topicu' la Tehnici. Pozele ce le-ai pus sunt superbe si cred ca ai d-unde te inspra acuma Oti, cu siguranta ne vor fi si noua folositoare :)

Imi cer scuze ca nu am pus pana acum torturile din w-e dar nu am reusit sa le postez la mine, asta fuse motivu ...

Incep cu Cars pentru ca la asta i-ati vazut deja decoratiile. Mersi Anasia de poze :)A avut 2 randuri de crema de vanilei, in randul de jos am pus fructe, iar pe cel de sus l-am aromatizat cu portocale, a avut un gust superb, blat de cioco, insiropat cu sirop de zahar ars :)

Imagine atasata: monthly_03_2010/post-160-126866271903.jpg

La al doilea am facut ce am vrut eu, mi s-a cerut doar sa aiba funda pe el, nu a vrut sa-mi zica nici culoare, nici model, asa ca m-am jucat dupa bunul plac, asta e ce mi-a iesit. Blat cioco, crema de cioco cu visine si nuci

Imagine atasata: monthly_03_2010/post-160-126866277317.jpg

Iar al treilea a fost o comanda ad-hoc. M-au sunat vineri dupa-masa ca il vor pe sambata la amiaz, initial am vrut sa refuz comanda din cauza timpului atat de scurt, dar nu m-a lasat inima asa ca am onorat-o si spre surprinderea mea nici nu am stat toata noaptea sa il fac :D Acesta a fost in totalitate un ciocolatos :)

Imagine atasata: monthly_03_2010/post-160-126866291532.jpg
Imagine postata Imagine postata Imagine postata

Imagine postata

incepand din 23.03.2011

#1608 Useril este offline   Anca_B 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 498
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationCluj Napoca

Postat 15 March 2010 - 04:57 PM

Snej sa stii ca asa am sa fac,am sa tin cont de ceea ce mi-ai spus!Iti multumesc mult!
Ralu de cand a dat primavara ,nu te mai "vede" omu'!
Ramo foarte frumoase torturi...ca de obicei!

#1609 Useril este offline   vrabiuta 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 686
  • Locationunde se agata harta-n cui

Postat 15 March 2010 - 05:16 PM

[quote name='Ramo' date='15 March 2010 - 04:26 PM' timestamp=

[/quote]

Toate sunt frumoase, da pisica m-a dat pe spate ! E super ! asta de ce a-i facut-o la viteza ! :occasion14:

#1610 Useril este offline   Stefana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 507
  • LocationMontreal

Postat 15 March 2010 - 05:21 PM

Vai,Ramo.....nu am cuvinte....absolut minunate toate torturile!!!!!!!!!!! :occasion14: :floare: :D

Anca ,eu niciodata nu am riscat.la toate tortuletele etajate am decupat un carton rotund,l-am invelit in staniol si folie alimentara si etajul l-am pus pe baza dupa ce am infipt bete de frigaruie taiate la inaltimea tortului de la baza,asa cum au spus si fetele. Nu mi-am permis sa ma joc, nu stii cum manevreaza clientul tortul,pe mina cui incape la sala sau unde se maninca si apoi cade vina pe tine,ca nu ai stiut sa asiguri tortul cumva.Mai bine iti bati capul un pic acasa cu asigurarile astea decit sa patesti vreo nazdravanie.

iar despre coloranti, eu zilele astea aveam nevoie de mov si am crezut ca daca o sa combin rosu cu albastru o sa fie ok.Pot sa spun ca foaaarte greu am ajuns la un mov rezonabil,si tot mult prea inchis mi s-a parut.Cel putin acum sunt decisa sa comand un mov de la lumea basmelor, desi am auzit ca nu e grozav.Macar la pictat sa-l folosesc.
Combina rosu cu albastru daca nu ai alta solutie,insa pune picatura cu picatura, uneori citeva picaturi fac diferenta.

#1611 Useril este offline   nelly_th2001 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 201
  • Inregistrat: 09-December 09
  • Locationadoptata de ardeleni

Postat 15 March 2010 - 08:23 PM

ciao =)) ,deci nu ma mai joc iar am ramas in urma cu paginile
mamistef nici eu nu cred ca e prea incarcat tortul tau ,doar ca mie mi se pare un pic cam groasa trompa elefantului inspre nari ,vorbea experta de mine :occasion14:
Doriana ce bine o imiti pe lissa, foarte frumos si rozul imi place ,in care piata sunt esente unguresti?
gloxinia sanatate lu praslea, imi plac torturile de numa numa ,cum ai facut copacul si unde e tortul cu dalmatieni?
Yours4ever s-a deschis un topic cu dezastre,dar la tine nu e cazul
dani_ela imi place mult mesajul de pe carte (si sotul meu isi da cu parerea, mai ales la gusturi si ca sa ma oftice, ca stie ca ma oftic imi zice ca e "comestibil")
MIMI de Paste vin in galati =)) (tara mea de bastine ,tara mea de dor,doamne cat pot iubi orasul asta )nu vrei tu sa ma astepti la intrarea in oras si in loc sa ma intampini cu paine si sare, mai bine ma intampini cu un tort din asta de-al tau?
natasha deci iar m-ai lasat :lol: ,pe margini e tot royal (la modelul ala de pe laterale ma refer ) ?
dora te felicit si aici :D
Oana_Cristina bustul e foarte reusit ,imi place pasta cum ai intins-o perfect ,culorile insa m-au dat pe spate
Ramo suuuuuppeerrr =)) ,la primul imi inchipuiam deja cum o sa arate si stiam ca o sa fie perfect,dar celelalte doua =)) ,cum ai facut fundita culoarea nu mai zic, iar de pisica ce sa zic sunt alergica dar la a ta cu siguranta nu cum ai reusit sa-i faci aspectul de blana?
cate o :floare: pentru fiecare :D
nelly_th2001

#1612 Useril este offline   nelly_th2001 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 15 March 2010 - 08:47 PM

uitai sa va arat ultimul meu tort la care am experimentat impletitura ,pe marginea de sus nu am putut sa pun alt model ca nu imi mai incapea scrisul Imagine atasata: monthly_03_2010/post-424-126867873154.jpg
nelly_th2001

#1613 Useril este offline   cec 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 15 March 2010 - 08:50 PM

Vezi postareaRamo, la 15 March 2010 - 04:26 PM, a spus:

Bristena, cred ca mergeau mai bine pozele tale la "Torturi de pe internet" e tot aici topicu' la Tehnici. Pozele ce le-ai pus sunt superbe si cred ca ai d-unde te inspra acuma Oti, cu siguranta ne vor fi si noua folositoare :P

Imi cer scuze ca nu am pus pana acum torturile din w-e dar nu am reusit sa le postez la mine, asta fuse motivu ...

Incep cu Cars pentru ca la asta i-ati vazut deja decoratiile. Mersi Anasia de poze :)A avut 2 randuri de crema de vanilei, in randul de jos am pus fructe, iar pe cel de sus l-am aromatizat cu portocale, a avut un gust superb, blat de cioco, insiropat cu sirop de zahar ars :)

Atasament cars.jpg

La al doilea am facut ce am vrut eu, mi s-a cerut doar sa aiba funda pe el, nu a vrut sa-mi zica nici culoare, nici model, asa ca m-am jucat dupa bunul plac, asta e ce mi-a iesit. Blat cioco, crema de cioco cu visine si nuci

Atasament funda.jpg

Iar al treilea a fost o comanda ad-hoc. M-au sunat vineri dupa-masa ca il vor pe sambata la amiaz, initial am vrut sa refuz comanda din cauza timpului atat de scurt, dar nu m-a lasat inima asa ca am onorat-o si spre surprinderea mea nici nu am stat toata noaptea sa il fac :lol: Acesta a fost in totalitate un ciocolatos :)

Atasament pisica.jpg

wow, ce mult imi plac
nu pot sa mai zic altceva decat ca esti binecuvantata cu niste maini fff talentate

Secretul fericirii este, nu sa faci ce-ti place, ci sa inveti sa-ti placa ceea ce trebuie sa faci.

Timpul tău este viaţa ta, de aceea cel mai mare dar pe care îl poti face cuiva este timpul tău

#1614 Useril este offline   cec 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 15 March 2010 - 08:51 PM

Vezi postareanelly_th2001, la 15 March 2010 - 08:47 PM, a spus:

uitai sa va arat ultimul meu tort la care am experimentat impletitura ,pe marginea de sus nu am putut sa pun alt model ca nu imi mai incapea scrisul Atasament DSC00336bbbbbbbbbbbbbbbbbbbb.JPG

ti-a iesit ff faina impletitura

#1615 Useril este offline   nelly_th2001 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 15 March 2010 - 09:02 PM

si tot mai uitai ceva :am o comanda de un avion de vreo 6 kg dar vrea numai avionul credeti ca e posibil sa il pot face asa mare ,adica io ma gandeam sa fac baza dreptunghiulara si pe baza un avion, "idei" am dar ce am vazut nu sunt asa mari :lol:
nelly_th2001

#1616 Useril este offline   nelly_th2001 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 15 March 2010 - 09:02 PM

Vezi postareacec, la 15 March 2010 - 08:51 PM, a spus:

Vezi postareanelly_th2001, la 15 March 2010 - 08:47 PM, a spus:

uitai sa va arat ultimul meu tort la care am experimentat impletitura ,pe marginea de sus nu am putut sa pun alt model ca nu imi mai incapea scrisul Atasament DSC00336bbbbbbbbbbbbbbbbbbbb.JPG

ti-a iesit ff faina impletitura

multam mult :lol:
nelly_th2001

#1617 Useril este offline   yoyo 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 16 March 2010 - 01:19 AM

Dani_ela imi place cum ai facut modelul pe ciocolata.Felicitari!

Oti deja transferi povestea pe pasta de zahar!!!! Eu i-as spune baietelului cantecelul "O latzusca sta pe lac mac mac mac!" (astfel ii explici ca si in cantec latzusca stau asa ca li cam greu sa stea in picoare din cauza penelor :P).

Ramo sunt bestiale torturile. Eu inca tot stau sa ma minunez pe soseaua ta :P pentru ca nu cred ca e pictata si tot ma intreb oare ai pus colorant in ea sau ce i-ai facut :D . Tortul funda e finutz finutz imi place tare mult. Cel cu pisica intra la genul torturilor "sper sa pot face si eu" inca sunt in faza de decupaj neinteles =)) dar sper cand voi fi mare sa stiu decupa frumos ca tine macar o Minie :P.

Nelly imi place impletitura ta.

#1618 Useril este offline   elida-silvia 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Postari: 98
  • Inregistrat: 21-February 10

Postat 16 March 2010 - 07:06 AM

Ramo sunt superbe, sunt de o finete, eleganta rara, felicitarile mele =)) :D

#1619 Useril este offline   anasia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 197
  • Inregistrat: 01-December 09

Postat 16 March 2010 - 09:03 AM

ramo, superbe torturi! =))
Anca, daca faci cremele tepene, cele de mousse, n-ai treaba, am facut fara nimic si au stat super...

#1620 Useril este offline   Yours4ever 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 324
  • LocationArad

Postat 16 March 2010 - 09:33 AM

Anca, ai dreptate cu disparutu', cu primavara.... ieri a nins la noi :floare:

Ramo
... ce sa mai zic? :P imi place cel mai mult cel cu funda , imi place modelul de pe lateral tare mult. l'ai facut cu forma sau decupat cu mana libera?

Nely, e vesel tortul tau!
si impletitura, felicitari. eu nu am curaj sa ma apuc de asa ceva :P
Raluca

Arata acest topic

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 79
  • 80
  • 81
  • 82
  • 83
  • Ultima »