Forum Culinar: Tortul - o arta sau nu ... invatam incet - Forum Culinar

Salt la continut

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tortul - o arta sau nu ... invatam incet

#1561 Useril este offline   dora 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 860
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationItaly

Postat 14 March 2010 - 01:20 AM

Vezi postareaOana-Cristina, la 09 March 2010 - 08:04 PM, a spus:

Buna seara tuturor.Sa va arat cu ce m-am jucat la sfarsit de saptamana :)

Oana lucrezi super de super....brava ;)

#1562 Useril este offline   dora 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationItaly

Postat 14 March 2010 - 01:28 AM

Vezi postareacec, la 10 March 2010 - 02:52 PM, a spus:

wow ce de minunatii
imi pare rau ca intru cam rar pe aici si nu apuc sa le iau pe fiecare in parte, dar toate sunt superbe
am asteptat ziua de 8 martie sa fac si eu tort, dar aprope ca m-am facut de ras cu ele (ca au fost 2 la fel)
am pus cam putina gelatina si nu s-a intarit cum trebuie
plus ca glazura s-a intarit cam repede si abia am reusit s-o pun sa-mi ajunga
cu toate ca nu a iesit sa fiu multumita de mancat s-a mancat si a fost apreciat gustul si in mod special florile

Ce tort finut e tortul tau de primavara!..brava cecilia =))

Vezi postareayoyo, la 10 March 2010 - 10:06 PM, a spus:

Dora intrebam in ideea in care spuneai tu ca ai citit intr-o revista despre ele si ceream sa zici denumirea in limba respectiva si asa poate gasim ceva.

N-am gasit nici o denumire...doar creion vegetal ii zicea..nimic mai mult...
Brava fata draga pt torturile frumoase :hello:

Vezi postareagloxinia, la 11 March 2010 - 01:31 AM, a spus:

Azi pentru o prietena draga, un tortulet simplu : blat negressa, crema de branza cu lamaie, glazura de cioco. Si ornamentele de sezon off cource B)

Ferice de prietena ta...un tort super finut...brava B)

Vezi postareaLissa, la 11 March 2010 - 12:06 PM, a spus:

-un excavator :D
tort de ciocolata si visine

-Pt un copilas -diplomat
-pt o fetita -blat cu nuca si crema de ciocolata
si hannah montana pt aceeasi fetita

Lissa draga mea esti o mare artista, dar tu stii asta, nu?
La multi ani fericiti mamei tale!...sa-ti traiasca si s-o ai aproape inca zeci de ani de acum inainte! B)

#1563 Useril este offline   dora 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationItaly

Postat 14 March 2010 - 01:36 AM

Vezi postareamamistef, la 12 March 2010 - 06:49 PM, a spus:

Vin si eu acum cu tortuletul facut pentru miine.

Viu colorat tocmai bun pt aniversarea unui copilas...felicitari :hello:

Vezi postareabbenyci, la 12 March 2010 - 08:56 PM, a spus:

am asteptat ziua de 8 martie sa fac si eu tort, dar aprope ca m-am facut de ras cu ele (ca au fost 2 la fel)
am pus cam putina gelatina si nu s-a intarit cum trebuie
plus ca glazura s-a intarit cam repede si abia am reusit s-o pun sa-mi ajunga
cu toate ca nu a iesit sa fiu multumita de mancat s-a mancat si a fost apreciat gustul si in mod special florile

Blanka important este ca s-a mancat si a fost apreciat...acum stii ce sa remediezi data viitoare B) B)

Vezi postareaDoriana, la 12 March 2010 - 10:03 PM, a spus:

Pun si eu doua torturi noi ... B)

Ce finute sunt! ..ai devenit experta in ..."ciupituri" :D =))

#1564 Useril este offline   dora 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationItaly

Postat 14 March 2010 - 01:45 AM

Vezi postareagloxinia, la 12 March 2010 - 10:48 PM, a spus:

Eu pentru azi un tricou rapidist, am avut emotii cu carul pentru culoare, in final a iesit cam "sifonat", insa mamica pustiului a fost foarte incantata.

Fataaa eu ti-am spus ca-mi place!... B)

Vezi postareamihamarky, la 13 March 2010 - 12:20 AM, a spus:

Am sarbatorit 27 de ani de casatorie ai parintilor mei si s-a lasat cu tort: blat cu fulgi de cioco amaruie, mousse de cioco cu lapte si bucatele din chips cu care a fost ornat, blat cu nuca si fulgi de cioco alba si mousse de mascarpone cu cioco alba. Insiropat cu sirop de zahar cu rom si deasupra fonadant cioco alba cu lamaie. nu prea e el artistic da o fost bun bun:

Multi ani fericiti parintilor tai in continuare...tortul este finut si imi imaginez ce savuros a fost B)

Vezi postareaYours4ever, la 13 March 2010 - 03:39 PM, a spus:

si asta cu inimi, m'a chinuit scrisu', ma enerveaza gelurile alea de scris de la Dr Oetker ca nu reusesc sa scriu asa mic

Ralu nu te necaji...sunt frumoase...multi vad, putin cunosc B) B)

Vezi postareadani_ela, la 13 March 2010 - 04:06 PM, a spus:

nu fi trista raluca, multi vad putin cunosc. noi stim cum ar fi putut sa arate torturile, dar cei care nu...sunt fericiti cu ce le dam noi :D .si mie mi se intampla uneori sa nu mearga nimic cum trebuie (bad day ),dar thomas e ok (nu pot spune ca e perfect) ,iar celalalt chiar e fain.

acu spuneti-mi voi ce nu i-a placut barbatului din dotare? :hello: macar sa stiu data aviatoare

Pai nu l-ai intrebat?...sa-ti spuna concret ce si cum B) ...mie imi place =))

Vezi postareaMIMI, la 13 March 2010 - 05:28 PM, a spus:

Vin si eu cu bolidul meu de curse-Roary
-blat amandina,crema ciocolata cu bucatele ananas

Mimisorule super bolidul tau..brava B)

#1565 Useril este offline   natasha 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 201
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 14 March 2010 - 01:54 AM

Eu nu ma mai joc,doamne cit puteti vorbi
iar sau strins pagini si torturi si discutii :hello:
vreau si eu cu voi dar cum? B)
va multumesc la toate pt ca nu apuc sa scriu regulat
si =)) pt fiecare

[quote name='Miny' date='09 March 2010 - 01:33 PM' timestamp='1268134384' post='25393'
Waw, B) , e tot ce pot spune, toate torturile sunt superbe. Va arat si eu unul pe care l-am facut pentru mama de 8 martie.
Tin sa va multumesc tuturor ca mi-ati dat ocazia sa ma inspir in realizarea lui.
[/quote]
Miny foarte frumos tortul de flori nu mai zic nimic,sint superbe

[quote name='dora' date='09 March 2010 - 04:26 PM' timestamp='1268144809' post='25447']
[/quote]

Draga mea Natasha ca faci opere de arta nu e nevoie sa ti-o mai spun...
o stii deja..lucru pt care te felicit B)
Esti atat de draguta incat sa explici cum ai facut modelul lateral al tortului si
cum ai reusit o asa ondulatie de vis a ciocolatei plastice?

[/quote]
Dora draga multumesc mult :D
e nici chiar opere de arta
am vazut ca ai trecut pe la tehnici deci sa rezolvat,ca eu pina ajung...
te pup dulce

[quote name='Oana-Cristina' date='09 March 2010 - 08:04 PM' timestamp='1268157873' post='25486']
Buna seara tuturor.Sa va arat cu ce m-am jucat la sfarsit de saptamana
[/quote]
Oana-Cristina frumos te-ai jucat
foarte frumoase torturile si florile si tot ,mai ales minunea aia mica printre flori B)

#1566 Useril este offline   dora 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationItaly

Postat 14 March 2010 - 02:06 AM

Cred ca majoritatea dintre voi ati citit cat de necajita eram ca nu aveam comenzi si chestia cu afisele de publicitate...

Acum o saptamana ma suna o doamna care vazuse anuntul de publicitate cu torturile mele acum vreo doua luni (prima sa le dau eu jos) in floraria de langa mine.
Imi spune ca la sfarsitul lui mai va fi comunione la fiica sa si vrea un tort special...
dar intre timp ar dori sa guste sa-si faca o parere despre interiorul torturilor mele...
si-mi zice ca pe 9martie este ziua de nastere a fetitei si profita de ocazie sa-i comande un tort la mine si in felul acesta sa-si faca o parere...
I-am dat adresa blogului meu ca sa arunce o privire asupra retelor folosite de mine...
Vine apoi in visita ca sa vada cat de curata este bucataria mea si toata casa...
Apoi comanda un tort de vreo 2kg...fetita a implinit 10ani...o chiama Margherita si-i place baletul...
Mi-a lasat mana libera la decorat...dar mi-a cerut un interior mai elaborat...
Asa ca i-am propus un mousse de cioco si o bavareza cu alune de padure pralinate apoi un blat de cocos
si blatul meu chocolate chunk cookies adaptat...
Azi a venit sa ia tortul...mi-a spus ca ma va suna sa-mi spuna cum i s-a parut gustul...
Hai sa va arat si tortul.
..

Imagine atasata: monthly_03_2010/post-17-126852477172.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2010/post-17-126852481776.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2010/post-17-126852483874.jpg

[center]Acuma eu m-am lovit de problema ambalatului...ca torturile mele fiind inalte si datorita decoratiilor nu incap intr-o cutie de tort normala...chiar daca cutia mea de tort de la LIDL este mai inalta...
Italianii astia sunt tare ciufuti...o tin tare cu igiena...si nu pleaca cu tortul in brate chiar daca ar avea 3 etaje daca nu e impachetat...
Eu pe acesta l-am ambalat in hartie...dar nu stiu cum voi proceda la cel de comunione...pe care il vrea cu cel putin 2 etaje si cu decoratie (topper) inalta in varf...
Voi cum ambalati torturile etajate?

#1567 Useril este offline   natasha 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 14 March 2010 - 02:09 AM

Vezi postareaYours4ever, la 10 March 2010 - 10:30 AM, a spus:

asta e imbracat in marzipan, de fapt e o combinatie, migdale macinate,zahar si lapte praf.Nu gasesc faina de migdale, imi macin eu migdalele si imi raman bucatele mai mari si grasime, nu prea imi place, dar cererea a fost marzipan, ornamentele din pasta de zahar.

Yours4ever sint frumoase torturile si important ca au fost gustoase
la cel tricou de ce nu incerci sa decupezi putin mineca B)

Vezi postareacec, la 10 March 2010 - 02:52 PM, a spus:

wow ce de minunatii
imi pare rau ca intru cam rar pe aici si nu apuc sa le iau pe fiecare in parte, dar toate sunt superbe

nu arata rau deloc
buchetul este foarte frumos asa doar cu florile de primavara B)

Vezi postareayoyo, la 10 March 2010 - 10:06 PM, a spus:

Vin si eu cu cateva torturi pe care numai nu am reusit sa le postez B) nu de alta dar eram prea ocupata sa salivez in fata torturilor voastre superbe postate pana acum!

Tortul primavaratic adica flori de primavara plus iubire pot transmite numai voiosie si energie este facut din blat negresa, mousse cioco cu lapte si crema iaurt de piersici

Toate sint foarte frumoase mai ales primul
felicitari

Vezi postareagloxinia, la 11 March 2010 - 01:31 AM, a spus:

Azi pentru o prietena draga, un tortulet simplu : blat negressa, crema de branza cu lamaie, glazura de cioco. Si ornamentele de sezon off cource :D

Foarte elegant
si ce frumos sclipeste

Vezi postareaLissa, la 11 March 2010 - 12:02 PM, a spus:

Vaaai de mine cate minunatii s-au adunat aici,sunteti grozave ...felicitari tuturor si cate o :hello:

De-abia acum am avut ceva timp si va arat ce am mai facut si eu ,
-tortul cu ghiocei pentru soacra mea ,a fost ziua ei in 7 martie
blat cu cacao ,crema de lamaie ,jeleu de zmeura si crema cu budinca de capsuni,o combinatie dulce acrisoara.

Lissa toate torturile tale sint foarte frumoase,toate =))
cel cu ghiocei este superb, superb
Ce soacra buna trebuie sa ai! B)

#1568 Useril este offline   natasha 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 14 March 2010 - 02:38 AM

[quote name='mamistef' date='12 March 2010 - 06:49 PM' timestamp='1268412584' post='26283']
.

Stiu ca e cam incarcat tortul,insa clienta mi-a trimis pe mess poza clara cu tortul pe care voia sa=l reproduc dupa posibilitati.A vrut si bulinele,si funda,si bilutzele,si dungile,si a vrut si cuburi cu numele baietelului.Asta ca sa nu credeti ca am innebunit eu si am trintit ornamente peste ornamente

[/quote]
asta este cind clientul cere nu este loc pt discutii
fiind un tort pt copil este in regula,nu este chiar asa incarcat
a iesit frumos

[quote name='bbenyci' date='12 March 2010 - 08:56 PM' timestamp='1268420205' post='26313']

[/quote]

Vin si eu cu ultimul tort, terminat la ora 4 pm,e cu tehnica impletitului in premiera, stiu a mai am multe de invatat, dar exersez. Ce parere aveti? cum a iesit?
[/quote]
[/quote]
pt prima data si pt ora 4 nu este rau
cu ce nr de sprit faci impletitura?
deasupra poti trasa cu o scobitoare si apoi vii cu frisca
va arata mult mai alfel
sper ca nu te superi B)

[quote name='Doriana' date='12 March 2010 - 10:03 PM' timestamp='1268424225' post='26337']
Pun si eu doua torturi noi ...

[/quote]

Foarte elegante ca dealfel toate torturile tale =))
[quote name='gloxinia' date='12 March 2010 - 10:48 PM' timestamp='1268426901' post='26367']
Daca va intere ce am combinat pentru visiniu va spun ca am folosit colorant rosu lichid romanesc, albastru la fel si ceva esenta maro din Ungaria. 10 picaturi de rosu, 5 maro si una de albastru da visiniu :hello: Deci am avut ce masura

[/quote]

Oti foarte frumos si tricoul si emblema si visiniul B)
[quote name='mihamarky' date='13 March 2010 - 12:20 AM' timestamp='1268432447' post='26410']
Am sarbatorit 27 de ani de casatorie ai parintilor mei si s-a lasat cu tort: blat cu fulgi de cioco amaruie, mousse de cioco cu lapte si bucatele din chips cu care a fost ornat, blat cu nuca si fulgi de cioco alba si mousse de mascarpone cu cioco alba. Insiropat cu sirop de zahar cu rom si deasupra fonadant cioco alba cu lamaie. nu prea e el artistic da o fost bun bun:

[/quote]

La multiani fericiti si linistiti parintilor
sectiunea arata ...de nota zece
foarte elegant

[quote name='Yours4ever' date='13 March 2010 - 03:39 PM' timestamp='1268487594' post='26480']
ok.... daca aveti topic cu dezastre, spuneti'mi sa mut torturile mele de azi...
azi am zis ca nu mai fac torturile,nimic n'o iesit bine, m'or chinuit rau de tot.
mi s'a cerut Fulger sau Thomas, am zis ca pe Fulger l'am mai facut,hai sa incerc Thomas, si a iesit tare aiurea, taticul era tare incantat cand a venit dupa tort, dar eu am fost tare demoralizata. Asta e

[/quote]
Thomasul nu este rau deloc
cel cu inimi este foarte frumos

[quote name='dani_ela' date='13 March 2010 - 04:06 PM' timestamp='1268489175' post='26486']
la onesti s-a oprit apa B) ,asa ca stam pe arta culinara B) ce ne mai trebuie si mancare .ortansa multumesc pt citate , pana la urma l-am folosit pe ultimul, desi mie imi facea cu ochiul al doilea.
acu spuneti-mi voi ce nu i-a placut barbatului din dotare? B) macar sa stiu data aviatoare
[/quote]
nu stiu ce nu a placut la barbat
mie i-mi place tare
felicitari :D

[quote name='MIMI' date='13 March 2010 - 05:28 PM' timestamp='1268494132' post='26500']
Vin si eu cu bolidul meu de curse-Roary B)

[/quote]
Mimi masinuta de curse este fantastica
si ce-mi plac si cauciucurileee...
felicitari B)

#1569 Useril este offline   natasha 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 14 March 2010 - 02:48 AM

Vezi postareadora, la 14 March 2010 - 02:06 AM, a spus:

Cred ca majoritatea dintre voi ati citit cat de necajita eram ca nu aveam comenzi si chestia cu afisele de publicitate...

b]Acuma eu m-am lovit de problema ambalatului...ca torturile mele fiind inalte si datorita decoratiilor nu incap intr-o cutie de tort normala...chiar daca cutia mea de tort de la LIDL este mai inalta...
Italianii astia sunt tare ciufuti...o tin tare cu igiena...si nu pleaca cu tortul in brate chiar daca ar avea 3 etaje daca nu e impachetat...
Eu pe acesta l-am ambalat in hartie...dar nu stiu cum voi proceda la cel de comunione...pe care il vrea cu cel putin 2 etaje si cu decoratie (topper) inalta in varf...

Doraaaa ce finut este
sint convinsa ca doamna va fi multumita
daca nu chiar trebuie luata de par :hello:
eu cele inalte le duc singura la sala
sau poti o cutie mai inalta imbracata in interior cu hirtie
chiar ca sint ciufuti
te pup si spor la treaba

#1570 Useril este offline   natasha 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 14 March 2010 - 02:52 AM

si eu un tort la foc automat
diplomat cu piscoturi si fructe
Imagine atasata: monthly_03_2010/post-230-126852782373.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2010/post-230-12685278627.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2010/post-230-1268527913.jpg

#1571 Useril este offline   Oana-Cristina 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 81
  • Inregistrat: 05-December 09
  • LocationSuceava

Postat 14 March 2010 - 10:29 AM

Dora tot raul spre bine cred ca doamna o sa fie foarte incantata si comenzile o sa curga garla.Ce nu poate sa-i placa decorul e de vis iar interiorul suna foarte apetisant.Din ce mi-a zis un prieten care a lucrat in italia la mutat mobila a zis ca sunt foarte mazace in bucatarie iar cand ies afara sunt elegante de zici ca merg la bal.Deci nu le bag pe toate intr-oala poate sunt si gospodine dar el a zis ca nu prea.Natasha super tortul,decoratiile sunt facute cu decupator si apoi pictate ? (adica floarea si frunzele la un loc).Am vazut pe un site si tare ma incanta dar nu stiu cum se lucreaza cu ele. Si acum cum am promis vin si eu cu un tort bust,cadou pentru nasul meu.De mult ii purtam gand rau si acum a venit ocazia.Blat pandispan cu mousse de caramel si miere ,retetele Monei pe care o pup.Sunt foarte gustoase.Este acoperit cu fondant facut din bomboane gumate albe care se gasesc la metro la cutii de 1 kg ,nu stiu cum se cheama arata ca niste soareci :hello: Imagine atasata: monthly_03_2010/post-370-126855510605.jpgImagine atasata: monthly_03_2010/post-370-126855507633.jpgOtilia aceasta este formaImagine atasata: monthly_03_2010/post-370-126855512816.jpg

#1572 Useril este offline   Cosmina N 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 423
  • Inregistrat: 06-February 10
  • LocationMalta

Postat 14 March 2010 - 10:32 AM

Dora, Natasha, mi-i s-a taiat respiratia cand am vazut torturile voastre :hello: Sunt incredibile, nu am cuvinte! =))
"Nu putem face lucruri mari, doar lucruri marunte cu multa dragoste." (Maica Terezadel Calcutta)

http://clipedelicioase.blogspot.com/

#1573 Useril este offline   Cosmina N 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Nordic
  • Postari: 423
  • Inregistrat: 06-February 10
  • LocationMalta

Postat 14 March 2010 - 10:34 AM

Oana-Cristina, tortul tau e perfect! :hello:
"Nu putem face lucruri mari, doar lucruri marunte cu multa dragoste." (Maica Terezadel Calcutta)

http://clipedelicioase.blogspot.com/

#1574 Useril este offline   bbenyci 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 125
  • Inregistrat: 09-December 09
  • Locationarad

Postat 14 March 2010 - 12:29 PM

Toate torturile sunt foarte frumoase, Dora imi place foarte mult tortul balerina, sunt convinsa ca tortul pentru comuniune va fi o adevarata capodopera de arta si incet incet vor curge si comenzile.
Multumesc fetelor pentru criticile constructive, o sa tin cont de ele, referitor la intrebarea cu duiul, eu pentru impletitura am folosit duiul cu numarul 47, iar la tehnica cu scobitoarea va rog sa imi dati mai multe explicatii ca nu prea am inteles.
Nu am timp sa va scriu separt la fiecare, dar va felicit pe toate din nou, am observat ca e la mare cautare tortul sub forma de bust? trebuie sa incerc si eu:).
Si acum va pun tortul de azi dimineata, pentru o zi de nastere si logodna in acelas timp, cerinta a fost diplomat cu citrice. Stiu ca poza nu e prea reusita, el e imbracat in trening dar nu e vina mea, poza asta am primit-o, oricum tortul va fi surpriza pentru mire....sper sa le placa si sa va placa si voua.
Mimi poate vei observa ca m-am inspirat de la tine...sper ca nu te vei supara :idea: :?: =))
va pup si va doresc o duminica frumoasa.

Imagini atasate

• Imagine atasata: monthly_03_2010/post-421-12685625317.jpg

Imagine postata

Arienne Sophie

Imagine postata
Nicole Anamaria

http://bbenyci.blogspot.com/

#1575 Useril este offline   Doriana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 377
  • LocationOradea

Postat 14 March 2010 - 01:03 PM

Fetelor , va multumesc tuturor pentru aprecieri ! :?: Toate torturile mele au aparut datorita voua , de la toate am avut cate ceva de invatat . :D

Mihamarky , La multi ani , pentru parintii tai , sa-i ai sanatosi si fericiti inca multi ani de acum incolo . Tortul tau , n-o fi el frumos , desi mie imi place , dar de gustos cred ca a fost din cale-afara ... la cum arata sectiunea ...Yammiiiiiiiii !

Stefana , eu zic sa incerci tortul cu varfuri intoarse , nu e greu deloc , doar putin mai mult de lucru , dar rezultatul e spectaculos . Ciupitura mie imi place mult , acum am in plan comanda de crimpere profi ... Sa vad cum sta cardul , cand iau salaru` ... :D

Raluca , mie imi place thomasul tau . Si daca a fost multumit clientul , eu spun ca e ok . Cel cu inimioare e super . Simplu si elegant .

Daniela , cartea ta e foarte faina , nu stiu ce nu i-o fi placut sotului tau ... Cu ce ai dat pe margini ?

Mimi , :idea: , ma inclin in fata ta . Perfecte , ca intotdeauna . Spune-mi te rog , cum scoti floricele din decupator ? Ca am si eu in sfarsit decupatoare , si raman floricelele lipite acolo , tre` sa le scot cu o scobitoare , munca de chinez batran , asa mi s-a parut . Ale tale sunt asa perfecte , fara margini zdrentuite ... =))

Waw , Dora , te-ai intrecut pe tine . Tortul arata superb , sunt convinsa ca doamna va fi incantata si de gust , si vei avea comenzi de acum inainte . Nu se poate sa-ti scoti ceva autorizatie de mic meserias , parca este la noi , lucrezi acasa , cu materialele tale , la noi stiu ca este , ceva cu prestari servicii ... nu stiu exact , dar ar fi pacat ca un talent ca al tau sa nu fie folosit la maxim . =)) Legat de ambalare , nu ar merge ambalat in ceva folie de celofan , din aia in care se impacheteaza unele flori ? Legat deasupra cu fundita ?

Natasha , superb , fara cuvinte , ma tot minunez in fata torturilor tale . :D

Oana , tortul e belea , perfect decorat . Cred ca domnul va fi incantat .

Blanka
, tortul sigur va fi o surpriza placuta . Ti-a iesit foarte fain .

O duminica minunata tuturor ! =))
mama de fete cucuiete Imagine postata

#1576 Useril este offline   Ramo 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 770
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationLa Strumfi

Postat 14 March 2010 - 01:30 PM

Vezi postareamamistef, la 12 March 2010 - 06:49 PM, a spus:

Are blat de amandina fara cacao si-s tare multumita de pufosenia lui ,mousse de cioco neagra si visine,etajul insiropat cu sirop de caramel,ca sa poata minca din el copiii,iar baza are si visinata adaugata la sirop.

Stiu ca e cam incarcat tortul,insa clienta mi-a trimis pe mess poza clara cu tortul pe care voia sa=l reproduc dupa posibilitati.A vrut si bulinele,si funda,si bilutzele,si dungile,si a vrut si cuburi cu numele baietelului.Asta ca sa nu credeti ca am innebunit eu si am trintit ornamente peste ornamente

Mie tare imi place tortul tau, eu nu i-as fi luat nici funda, nici bulinele, dar as fi facut funda mai bombata. Data viitoare cand ai funda fa-o separat si pune inauntru servetele rolate ca sa se usuce asa bombata, o sa-i schimbe total aspectul :?: Imi place mult si elefantelul =))

Vezi postareaDoriana, la 12 March 2010 - 10:03 PM, a spus:

Pun si eu doua torturi noi ...

Blat negresa , crema mascarpone si ganache de ciocolata cu lapte , facut pentru sefa mea

Blat negresa si crema din budinca cu frisca de caramel si mousse de cocos , facut pentru ziua unui domn (Gloxi)

Parca ii lipsea ceva , nu stiu ce , n-am fost foarte multumita de rezultat ...

Ce te stii Doriana la "intorsul" pastei, vad ca si ciupitura iti iese tare bine. Imi place tare mult si cum intinzi pasta, e impecabila. Felicitari!!!

Vezi postareagloxinia, la 12 March 2010 - 10:48 PM, a spus:

Doriana, sunt super ambele. pai la cel de-al doilea ii lipsea steaua din varf Fii serioasa sunt ok. Iar cel pentru sefa e minunat

Eu pentru azi un tricou rapidist, am avut emotii cu carul pentru culoare, in final a iesit cam "sifonat", insa mamica pustiului a fost foarte incantata. Sper ca si pustiul Dan, care face azi 10 ani Blat negressa, interior crema de iaurt cu caise.

Daca va intere ce am combinat pentru visiniu va spun ca am folosit colorant rosu lichid romanesc, albastru la fel si ceva esenta maro din Ungaria. 10 picaturi de rosu, 5 maro si una de albastru da visiniu : Deci am avut ce masura

O fi cam sifonat triou tau, dar e impaturat impecabil (ma refer la pasta intinsa pe tort), de stema aia ce sa zic ... ti-am zis ca mie mi se pare munca de chinez sa stai sa desenezi toate dungile si dungulitele alea ca sa faci o emblema si sper sa nu am cerere pentru asa ceva ca deja ma vad mancand la nervi ...

Vezi postareamihamarky, la 13 March 2010 - 12:20 AM, a spus:

Si asta ii mai important defapt ... gustul. Mie tare imi place cum ai trasat liniile alea asa fine.

Vezi postareaYours4ever, la 13 March 2010 - 03:39 PM, a spus:

ok.... daca aveti topic cu dezastre, spuneti'mi sa mut torturile mele de azi...
azi am zis ca nu mai fac torturile,nimic n'o iesit bine, m'or chinuit rau de tot.
mi s'a cerut Fulger sau Thomas, am zis ca pe Fulger l'am mai facut,hai sa incerc Thomas, si a iesit tare aiurea, taticul era tare incantat cand a venit dupa tort, dar eu am fost tare demoralizata. Asta e
si asta cu inimi, m'a chinuit scrisu', ma enerveaza gelurile alea de scris de la Dr Oetker ca nu reusesc sa scriu asa mic :idea:

Amandoua is super faine Ralu. Thomasu asa il montez si eu ca si tine, doar ca pasta o pun pe el intreg nu pe parti si o pictez apoi, are alt efect zic eu, iar nasul il fac tot din pasta si il pun pe moaca inainte sa imbrac tortul, asa pare din el si usor cu degetele il mangai de jur imprejur ca sa formeze obraji =)) dar mie imi place cum arata, seamana a Thomas si asta e important.

Vezi postareadani_ela, la 13 March 2010 - 04:06 PM, a spus:

nu fi trista raluca, multi vad putin cunosc. noi stim cum ar fi putut sa arate torturile, dar cei care nu...sunt fericiti cu ce le dam noi .si mie mi se intampla uneori sa nu mearga nimic cum trebuie (bad day ),dar thomas e ok (nu pot spune ca e perfect) ,iar celalalt chiar e fain.

la onesti s-a oprit apa ,asa ca stam pe arta culinara ce ne mai trebuie si mancare .ortansa multumesc pt citate , pana la urma l-am folosit pe ultimul, desi mie imi facea cu ochiul al doilea.am dat comanda la lumea basmelor de coloranti , banda verde ,etc, astept io pachetelul sa vina si cariocile alimentare ,ca deh, trebuia sa scriu pe carte, si cand colo...am uitat sa dau comanda de ele, tocmai de ele care imi trebuiau atat de mult (unde-i ala de se da cu capu de pereti?).asa ca am pictat cu pensulica si colorant negru de mi-a venit rau. asa ca scrisul e ... asa cum e
blat pandispan cu cacao, 2 creme:ganache de cioco neagra cu visine si zmeurici(congelate) si ganache de cioco alba cu vanilie si afine

acu spuneti-mi voi ce nu i-a placut barbatului din dotare? macar sa stiu data aviatoare

Si io ma tot intreb ce nu i-a placut! dar de ce nu l-ai intrebat macar asa de curiozitate ...
Daca asa scrii tu cu pensula ... nu vreau sa vad cum scrii cu carioci ... inseamna ca eu tre sa ma las cu totu de scrisu pe torturi, foarte tare ... si mie chiar imi place cartea ta, intreaba-l amu sa vedem ce motive o avut al tau barbat sa nu fie incantat
Imagine postata Imagine postata Imagine postata

Imagine postata

incepand din 23.03.2011

#1577 Useril este offline   Ramo 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 770
  • LocationLa Strumfi

Vezi postareaMIMI, la 13 March 2010 - 05:28 PM, a spus:

Vin si eu cu bolidul meu de curse-Roary

Oh Mimi, Roary tau e ... superb, tare bine lucrat si tare real. Felicitari!!!

Acum o saptamana ma suna o doamna care vazuse anuntul de publicitate cu torturile mele acum vreo doua luni (prima sa le dau eu jos) in floraria de langa mine.
Imi spune ca la sfarsitul lui mai va fi comunione la fiica sa si vrea un tort special...
dar intre timp ar dori sa guste sa-si faca o parere despre interiorul torturilor mele...
si-mi zice ca pe 9martie este ziua de nastere a fetitei si profita de ocazie sa-i comande un tort la mine si in felul acesta sa-si faca o parere...
I-am dat adresa blogului meu ca sa arunce o privire asupra retelor folosite de mine...
Vine apoi in visita ca sa vada cat de curata este bucataria mea si toata casa...
Apoi comanda un tort de vreo 2kg...fetita a implinit 10ani...o chiama Margherita si-i place baletul...
Asa ca i-am propus un mousse de cioco si o bavareza cu alune de padure pralinate apoi un blat de cocos
Azi a venit sa ia tortul...mi-a spus ca ma va suna sa-mi spuna cum i s-a parut gustul...
..

[center]Acuma eu m-am lovit de problema ambalatului...ca torturile mele fiind inalte si datorita decoratiilor nu incap intr-o cutie de tort normala...chiar daca cutia mea de tort de la LIDL este mai inalta...

O Dora ce bine-mi pare ca te-ai reactivat, eu sunt sigura ca asta e un nou inceput, iti doresc succes si Felicitari pentru acest tort, e impecabil.

Eu torturile mai mari le impachetez in folie de celofan, o cumpar de la florarie ca o vand la metru si o iau cat vreau eu de lunga.

Vezi postareanatasha, la 14 March 2010 - 02:52 AM, a spus:

Tare bine arata, ce-mi place modelul de pe margine( ma refer la cel cu inimi) si mie imi face cu ochiu de cava vreme si sper cat de curand sa am si eu =)) Imi zici te rog cum ai reusit sa imbraci in pasta un tort cu piscoturi? sau nu le-ai insiropat tare?

Vezi postareaOana-Cristina, la 14 March 2010 - 10:29 AM, a spus:

floarea si frunzele la un loc).Am vazut pe un site si tare ma incanta dar nu stiu cum se lucreaza cu ele. [/left][left]Si acum cum am promis vin si eu cu un tort bust,cadou pentru nasul meu.De mult ii purtam gand rau si acum a venit ocazia.Blat pandispan cu mousse de caramel si miere ,retetele Monei pe care o pup.Sunt foarte gustoase.Este acoperit cu fondant facut din bomboane gumate albe care se gasesc la metro la cutii de 1 kg ,nu stiu cum se cheama arata ca niste soareci :?:

Foarte bine lucrat bustul tau, m-ai facut curioasa cu fondantul tau ... E vorba despre altceva decat buretii aia colorati?

Vezi postareabbenyci, la 14 March 2010 - 12:29 PM, a spus:

Toate torturile sunt foarte frumoase, Dora imi place foarte mult tortul balerina, sunt convinsa ca tortul pentru comuniune va fi o adevarata capodopera de arta si incet incet vor curge si comenzile.
Multumesc fetelor pentru criticile constructive, o sa tin cont de ele, referitor la intrebarea cu duiul, eu pentru impletitura am folosit duiul cu numarul 47, iar la tehnica cu scobitoarea va rog sa imi dati mai multe explicatii ca nu prea am inteles.
Nu am timp sa va scriu separt la fiecare, dar va felicit pe toate din nou, am observat ca e la mare cautare tortul sub forma de bust? trebuie sa incerc si eu:).
Si acum va pun tortul de azi dimineata, pentru o zi de nastere si logodna in acelas timp, cerinta a fost diplomat cu citrice. Stiu ca poza nu e prea reusita, el e imbracat in trening dar nu e vina mea, poza asta am primit-o, oricum tortul va fi surpriza pentru mire....sper sa le placa si sa va placa si voua.
Mimi poate vei observa ca m-am inspirat de la tine...sper ca nu te vei supara

Poza aleasa e intr-adevar ciudata mai ales ca e vorba si de logodna, dar asta e problema lor. Partea ta e executata excelent, foarte bine lucrat :idea:
Imagine postata Imagine postata Imagine postata

Imagine postata

incepand din 23.03.2011

#1578 Useril este offline   MIMI 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 629
  • LocationGalati

Vezi postareaOana-Cristina, la 13 March 2010 - 10:48 PM, a spus:

[/left][left]Mimi multumesc,super masinuta e toata din pasta sau are si blat ? De bust nu mai zic nimic e foarte frumos.In sfarsit am facut si eu unul =)) ,dar cred ca-l postez maine ca scriu cu cel mic in brate si mi-e greu.

Oana,te pup!Roary e un tortulet cu blat si crema.

Vezi postareaLuminis, la 13 March 2010 - 11:30 PM, a spus:

Foarte faina masina ta Mimisor. Ia zi tu cum ai nimerit culoarea aia rosie asa de misto? Nu pare pictata...

Luminis,am pus gel pe pasa si am framantat pana mi-a placut culoarea.

Vezi postareadora, la 14 March 2010 - 01:45 AM, a spus:

Mimisorule super bolidul tau..brava =))

saru'mana!

..

am ramas fara cuvinte!

Vezi postareanatasha, la 14 March 2010 - 02:38 AM, a spus:

Mimi masinuta de curse este fantastica
si ce-mi plac si cauciucurileee...
felicitari :D

:idea:

Vezi postareanatasha, la 14 March 2010 - 02:52 AM, a spus:

asta-i tort la foc automat???!!!!!

Vezi postareaOana-Cristina, la 14 March 2010 - 10:29 AM, a spus:

Si acum cum am promis vin si eu cu un tort bust,cadou pentru nasul meu.De mult ii purtam gand rau si acum a venit ocazia.Blat pandispan cu mousse de caramel si miere ,retetele Monei pe care o pup.Sunt foarte gustoase.

superb!

Vezi postareabbenyci, la 14 March 2010 - 12:29 PM, a spus:

Mimi poate vei observa ca m-am inspirat de la tine...sper ca nu te vei supara :D :D =))

Blanca,imi place de tine ca esti perseverenta!Iti ies torturile din ce in ce mai frumoase!Bravo!

Vezi postareaDoriana, la 14 March 2010 - 01:03 PM, a spus:

Mimi , :D , ma inclin in fata ta . Perfecte , ca intotdeauna . Spune-mi te rog , cum scoti floricele din decupator ? Ca am si eu in sfarsit decupatoare , si raman floricelele lipite acolo , tre` sa le scot cu o scobitoare , munca de chinez batran , asa mi s-a parut . Ale tale sunt asa perfecte , fara margini zdrentuite ... :?:

Doriana,esti draguta!Floricelele le scot cu ajutorul unui betisor din acela rotunjit la varf.
[blog='Bucataria mea']http://cumimiinbucatarie.blogspot.com/[/blog]

#1579 Useril este offline   snej 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 539
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationMelbourne

Postat 14 March 2010 - 01:38 PM

..

Eu duc torturile mari fiecare in cutia lui si le asamblez acolo. Chiar ma intrebam ce m-as face daca as avea un tort inalt, cu falduri si zorzoane care ar trebui facute pe loc... Pana acum am avut noroc de modele care nu au fost pretentioase la transport, le mai faceam acea linie de imbinare la destinatie si gata.
Ieri am avut un tort pentru o prietena pentru botez si l-am dus in brate pe o distanta mica, nu aveam nicio cutie pe masura. Ma gandeam cu groaza ce faceam daca avea un kg mai mult, ca si asa abia l-am dus. :?:

Trebuie sa fie o solutie mai simpla decat dusul pe bucati dar nu am descoperit-o inca. Eu trebuie sa tin cont si de strazile pline de gropi si de circulatia din oras ca la o frana la blana nu stiu ce mai salveaza varful tortului sau decoratiile fragile. Complicata viata... :idea:

#1580 Useril este offline   snej 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 539
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationMelbourne

Postat 14 March 2010 - 01:48 PM

Fetele...harnicutelor! Va felicit in grup ca nu o sa-mi ajunga ziua de azi ca sa citez pe fiecare. =)) :D :?: pentru fiecare!

Mami Stef voiam doar sa-ti spun ca am vazut tortulet ca al tau facut de o cofetarie si crede-ma ca al tau a iesit de milioane. Muuult mai frumos si clar mai gustos :idea: . De elefantel nici nu mai vorbesc =)) .

Si Roary m-a dat pe spate, la prima privire am crezut ca e jucarie de plastic apoi mi-am dat seama ca Mimisor sigur l-a facut tortulet :D . Mimisor esti teroare!

Fetelor, daca ati vedea ce imbunatatiri si perfectionari sunt saptamana de saptamana... :D . Ma minunez de fiecare data =)) .

Arata acest topic

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • 81
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

9 useri citesc topicul