Forum Culinar: Tortul - o arta sau nu ... invatam incet - Forum Culinar

Salt la continut

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tortul - o arta sau nu ... invatam incet

#1981 Useril este offline   elida-silvia 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 98
  • Inregistrat: 21-February 10

Postat 11 April 2010 - 10:29 AM

Imagine postata
Buna fetelor ,felicitari tuturor ptr frumoasele torturi,tortul postat de mine este ptr un baietel mi-a cam dat de lucru :occasion14:
compozitia este: blat simplu si crema portocale

#1982 Useril este offline   cec 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 571
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 11 April 2010 - 11:08 AM

felicitari tuturor pt torturile realizate :occasion14:

un tort de ziua tatalui meu pasionat de sah
ne-avand facute piesele de sah am ales sa fac o cutie inchisa
e un pic cam chinuit tortul (se putea si mai bine) dar e facut la o ora ff tarzie de noapte(cu toateca asta nu ar trebuisa fie o scuza)
blat exotic (dar cu mere in loc de ananas)
crema iaurt+frisca+gelatina+fructe(ananas si portocala)
a fost ffff apreciat si asta m-a bucurat mult

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-91-127097681225.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-91-127097690691.jpg

si sectiunea

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-91-127097683834.jpg
mami de fetite si baietei (2+2)

Secretul fericirii este, nu sa faci ce-ti place, ci sa inveti sa-ti placa ceea ce trebuie sa faci.

Timpul tău este viaţa ta, de aceea cel mai mare dar pe care îl poti face cuiva este timpul tău

http://detoatepentru...y.blogspot.com/

#1983 Useril este offline   nuzi 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Postari: 51
  • Inregistrat: 07-December 09

Postat 11 April 2010 - 04:11 PM

Buna ziua!ce torturi frumoase pe aici,dar eu ca de obicei, nu am timp, sa felicit in parte si tare mi-as dori asa ca primiti de la mine multe :lol: =)) =)) si =))

#1984 Useril este offline   nuzi 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Postari: 51
  • Inregistrat: 07-December 09

Postat 11 April 2010 - 04:18 PM

Postez si un tort care l-am facut pentru o fetiza tare draga mi-e,la inceput l-am facut, fara floricelele roz si mi se parea ca e prea gol.Apoi le-am adaugat ca i-mi era teama sa nu-l incarc prea tare.Deci Hello Kitty. Imagine atasata: monthly_04_2010/post-395-127099544344.jpg Imagine atasata: monthly_04_2010/post-395-12709954605.jpg Imagine atasata: monthly_04_2010/post-395-127099548011.jpg

#1985 Useril este offline   dora 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 860
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationItaly

Postat 11 April 2010 - 04:38 PM

Multumesc fetelor pentru aprecieri...pielea mea de ciocolata :lol: =)) are printre componente ciocolata si mierea ca si la plastelina de cioco...tot lucrez la o reteta noua care sa ma satisfaca si tot experimentez...Indata ce voi fi multumita de experiment vin sa va spun reteta =))

#1986 Useril este offline   dora 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationItaly

Postat 11 April 2010 - 05:04 PM

@Ralu tare dragute torturile tale...chiar ca banda rulanta la tine Ralu :lol:

Stefana superbe...casca e mortala!

@livia1981 ...Ce dragute sunt!!!

Vezi postareagloxinia, la 08 April 2010 - 01:12 PM, a spus:

Fetelor eu nu pot tine pasul cu voi. Harnicutze ce sunteti Multumesc tuturor pentru aprecieri, acum cand ma uit la tortul meu de botez mi se pare o hidosenie fata de ale voastre si o zic din suflet. Dora, fara exagerare tortul cu maci e cel mai frumos pe care l-am vazut pana acum. Poate de ce sunt ahtiata dupa ei?
Sunt intr-o pasa proasta acum, sper sa imi treaca. Am fost cu micutul la dermatolog in Cluj si doctorul un renumit profesor ne-a fuserit in 3 minute. Sunt f suparata, asa ca nu ma bagati in seama.

Daca zici tu fata draga...asa o fi =)) ..Te inteleg perfect cu Alexutu...dar stai linistita ca se va rezolva...ti-am spus ce-am patit si eu intr-o situatie similara...si uite ca s-a rezolvat....deci nu trebuie sa disperi...se gaseste rezolvare pt toate

Oana-Cristina devii tot mai profi pe zi ce trece!!!

Lissa super finut si elegant!!!te pup fata draga

Vezi postareamarinaemy, la 09 April 2010 - 05:53 AM, a spus:

Crema de zahar ars cu mere intregi coapte si blat turnat,ornat cu frisca si ciocolata

Cred c-a fost foarte bun!!!

Vezi postareavrabiuta, la 09 April 2010 - 05:05 PM, a spus:

A venit primavara si pe acest topic ! Au aparut o sumedenie de torturi, unul mai frumos ca celalalt si la cit sunt de ramasa in urma nu pot decit sa va felicit pe toate in grup ca ar fi nedrept sa omit pe cineva ! pentru toate

Vrabiuto dar ai avut treaba nu gluma de Paste!!!

Vezi postareadani_ela, la 10 April 2010 - 01:36 PM, a spus:

azi am terminat un tortulet. comanda a fost:`un tort alb cu o oaie neagra`.na, pai cum sa fac asa ceva? deci a iesit ceva mai frez, am pus niste margarete , si oaia aia neagra-dar aduce mai mult a sobolan!!! asta mi-o iesit, asta va arat

Super ti-a iesit oita =)) ...ti-am admirat-o si pe celalalt tort...ai vreun tutorial anume dupa care o construiesti?

Vezi postareaelida-silvia, la 11 April 2010 - 10:29 AM, a spus:

Buna fetelor ,felicitari tuturor ptr frumoasele torturi,tortul postat de mine este ptr un baietel mi-a cam dat de lucru
compozitia este: blat simplu si crema portocale

Foarte dragut si ingenios draga Silvia!! =))

Vezi postareacec, la 11 April 2010 - 11:08 AM, a spus:

un tort de ziua tatalui meu pasionat de sah
ne-avand facute piesele de sah am ales sa fac o cutie inchisa
e un pic cam chinuit tortul (se putea si mai bine) dar e facut la o ora ff tarzie de noapte(cu toateca asta nu ar trebuisa fie o scuza)
blat exotic (dar cu mere in loc de ananas)
crema iaurt+frisca+gelatina+fructe(ananas si portocala)
a fost ffff apreciat si asta m-a bucurat mult

La multi ani tatalui tau!!! si tie felicitari pt tort...int-adevar implica mult timp si rabdare un astfel de tort...oricum ceea ce conteaza este ca a fost apreciat

Vezi postareanuzi, la 11 April 2010 - 04:18 PM, a spus:

Postez si un tort care l-am facut pentru o fetiza tare draga mi-e,la inceput l-am facut, fara floricelele roz si mi se parea ca e prea gol.Apoi le-am adaugat ca i-mi era teama sa nu-l incarc prea tare.Deci Hello Kitty.

Draga mea ai facut un tort ff frumos..sunt convinsa ca fetita a fost super incantata!

#1987 Useril este offline   dani_ela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,242

Postat 11 April 2010 - 07:51 PM

[quote name='dora' date='11 April 2010 - 06:04 PM'

[quote name='dani_ela' date='10 April 2010 - 06:36 AM' timestamp='1270899412' post='31908']
azi am terminat un tortulet. comanda a fost:`un tort alb cu o oaie neagra`.na, pai cum sa fac asa ceva? deci a iesit ceva mai frez, am pus niste margarete , si oaia aia neagra-dar aduce mai mult a sobolan!!! asta mi-o iesit, asta va arat
[/quote]

Super ti-a iesit oita =)) ...ti-am admirat-o si pe celalalt tort...ai vreun tutorial anume dupa care o construiesti?

[/quote]

ma bucur dora ca iti plac mioarele mele :lol: nu le fac dupa nici un tutorial, atat le modelez pana mi se pare mie ca e ok

silvia, cec, nuzi- felicitari fetele pt torturi minunate

#1988 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,517
  • Locationundeva prin nord vest

Postat 12 April 2010 - 12:18 AM

De la ultimul mesaj al meu vad ca s-au strans cateva torturi aici.
Livia, tortuletele tale arata tare yumy.
Oana-Cristina merci frumos, bebelusul asta l-am primit facut de la o culinareasa draga. Mi-am facut si eu mulaj chiar acum am pasta in el, sa vedem dimineata ce o iesi de acolo ;) Cat costa soarecii aia albi?
Torturile tale sunt foarte ingrijite, imi plac amandoua foarte mult.
Lissa, ficare tort al tau e o poveste. Una frumoasa ;)
Marina salivez aici cand ma gandesc la e tort ai tu acolo. Miami!
Vrabiuta, oul e megafantastic! Cum ai reusit sa ii dai forma asta? Mai arata-ne!
Daniela tortul cu oaia e f reusit. Crimperele tale ma baga in boala. Dar ti-am mai spus asta ;)
Elida patutul-tort e minunat. Pacat ca nu ne-ai pus si o poza din lateral. Sunt curioasa cum ai facut gratiile.Si beblusul, e pictat? Felicitari ! ;)
Ceci, cutia de sah e foarte reusita iar sectiunea.... offf arata de milioane! La multi ani, tatalui tau!
Nuzi, tortul tau e superb! Atat de finutz, atat de ingrijit! Pacat ca nu postezi mai des, eu cred ca tu faci mult mai multe decat ne arati, ca altfel nu vad cum ti-ai facut asa o mana. Sau esti un talent nativ? Oricum, ma inclin in fata ta! ;)
Dora ;) Asteptam reteta pielii perfecte.
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#1989 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,517
  • Locationundeva prin nord vest

Postat 12 April 2010 - 12:27 AM

Nici eu nu am stat chiar degeaba, am facut cateva torturi, bineinteles ca la toate le vad defectele niciodata nu sunt multumita de ele.
Un tort carte cu frumoasa din padurea adormita. Blat negressa, crema de iaurt cu visine.
Imagine atasata: monthly_04_2010/post-20-127102466091.jpg
Un tort de botez, crema de afine:
Imagine atasata: monthly_04_2010/post-20-127102474095.jpg
Un minitricou crema de cioco:
Imagine atasata: monthly_04_2010/post-20-12710247751.jpg
Si Hannah Montanna again ;) , tort cu 3 cioco:
Imagine atasata: monthly_04_2010/post-20-127102482214.jpg

Acestea fiind zise, va ;) pe toate si va doersc spor la lucru ;)
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#1990 Useril este offline   Yours4ever 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 324
  • Inregistrat: 05-December 09
  • LocationArad

Postat 12 April 2010 - 09:31 AM

Vrabiutzo, da si la tine a venit primavara, sau ai adus'o tu cu torturile tale ;)

Daniela
, ce faina e oitza!!!!! si tortul e tare de tot!

Elida-Silvia, ce fain e patutu' si bebelushu'. detaliaza'ne un pic cum l'ai facut.

Ceci
, la multi ani tatalui tau. Cutia de sah e de efect. Si sectiunea.... ;)

Nuzi
.... Hello Kitty a ta e tare reusita.

Oti, da' chiar ca n'ai stat degeaba! ce'mi plac paginile la carte ;)
si iar crema de afine..... de'abia astept sa apara afinele si poate reusesc sa'mi congelez si eu pt la anu'
Raluca

#1991 Useril este offline   elida-silvia 

• Bucatar
  • PipPipPip

Postat 12 April 2010 - 09:37 AM

Vezi postareanuzi, la 11 April 2010 - 04:18 PM, a spus:

Postez si un tort care l-am facut pentru o fetiza tare draga mi-e,la inceput l-am facut, fara floricelele roz si mi se parea ca e prea gol.Apoi le-am adaugat ca i-mi era teama sa nu-l incarc prea tare.Deci Hello Kitty. Atasament P1020592.JPG Atasament P1020596.JPG Atasament P1020600.JPG

felicitari,e o minunatie tortul si de o finete rara ,primeste din partea mea ;) ;)

#1992 Useril este offline   elida-silvia 

• Bucatar
  • PipPipPip

Postat 12 April 2010 - 09:39 AM

Vezi postareaYours4ever, la 12 April 2010 - 09:31 AM, a spus:

Vrabiutzo, da si la tine a venit primavara, sau ai adus'o tu cu torturile tale ;)

Daniela
, ce faina e oitza!!!!! si tortul e tare de tot!

Elida-Silvia, ce fain e patutu' si bebelushu'. detaliaza'ne un pic cum l'ai facut.

Ceci
, la multi ani tatalui tau. Cutia de sah e de efect. Si sectiunea.... ;)

Nuzi
.... Hello Kitty a ta e tare reusita.

Oti, da' chiar ca n'ai stat degeaba! ce'mi plac paginile la carte ;)
si iar crema de afine..... de'abia astept sa apara afinele si poate reusesc sa'mi congelez si eu pt la anu'

multumesc ptr aprecieri,foarte simplu am facut bebeul,am desenat pr pasta de zahar si l-am decupat pe urma l-am colorat

#1993 Useril este offline   Yours4ever 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 324
  • Inregistrat: 05-December 09
  • LocationArad

Postat 12 April 2010 - 09:43 AM

am facut si eu 2 torturi in weekend, de cel cu rochie nu sunt multumita, si iar am zis ca ma las de torturi, si ma reapuc doar cand am casa mea si bucataria mea. Bineinteles ca toata fam are ceva de lucru in bucatarie cand am eu de facut un tort si nu pot lucra asa ;)
A 2 a zi m'am apucat de alt tort, eram singura acasa , a fost asa de bine, l'am facut cu drag, era pentru o fetita care nu a avut posibilitatea sa creasca intr'o familie, si a fost primul ei tort special.

tort 3 feluri de cioco , imbracat cu un pic de frisca si confetti comestibile, tentativa de rochita din pasta de zahar.
Imagine atasata: monthly_04_2010/post-360-127105804242.jpg

si inimioara, blat amandina,cioco si visine si cioco alba, imbracat in pasta de zahar.
Imagine atasata: monthly_04_2010/post-360-127105814693.jpg
Raluca

#1994 Useril este offline   elida-silvia 

• Bucatar
  • PipPipPip

Postat 12 April 2010 - 09:57 AM

Vezi postareagloxinia, la 12 April 2010 - 12:18 AM, a spus:

De la ultimul mesaj al meu vad ca s-au strans cateva torturi aici.
Livia, tortuletele tale arata tare yumy.
Oana-Cristina merci frumos, bebelusul asta l-am primit facut de la o culinareasa draga. Mi-am facut si eu mulaj chiar acum am pasta in el, sa vedem dimineata ce o iesi de acolo :D Cat costa soarecii aia albi?
Torturile tale sunt foarte ingrijite, imi plac amandoua foarte mult.
Lissa, ficare tort al tau e o poveste. Una frumoasa :floare:
Marina salivez aici cand ma gandesc la e tort ai tu acolo. Miami!
Vrabiuta, oul e megafantastic! Cum ai reusit sa ii dai forma asta? Mai arata-ne!
Daniela tortul cu oaia e f reusit. Crimperele tale ma baga in boala. Dar ti-am mai spus asta :lol:
Elida patutul-tort e minunat. Pacat ca nu ne-ai pus si o poza din lateral. Sunt curioasa cum ai facut gratiile.Si beblusul, e pictat? Felicitari ! :floare:
Ceci, cutia de sah e foarte reusita iar sectiunea.... offf arata de milioane! La multi ani, tatalui tau!
Nuzi, tortul tau e superb! Atat de finutz, atat de ingrijit! Pacat ca nu postezi mai des, eu cred ca tu faci mult mai multe decat ne arati, ca altfel nu vad cum ti-ai facut asa o mana. Sau esti un talent nativ? Oricum, ma inclin in fata ta! :floare:
Dora :pupic: Asteptam reteta pielii perfecte.

bebelusul l-am desenat pe pasta de zahar l-am decupar si l-am pictat,iar gratile la patut am intins rulouri le-am taiat la dimensiunea dorita si le-am lesat sa se usuce

#1995 Useril este offline   elida-silvia 

• Bucatar
  • PipPipPip

Postat 12 April 2010 - 10:00 AM

Vezi postareaYours4ever, la 12 April 2010 - 09:43 AM, a spus:

am facut si eu 2 torturi in weekend, de cel cu rochie nu sunt multumita, si iar am zis ca ma las de torturi, si ma reapuc doar cand am casa mea si bucataria mea. Bineinteles ca toata fam are ceva de lucru in bucatarie cand am eu de facut un tort si nu pot lucra asa :floare:
A 2 a zi m'am apucat de alt tort, eram singura acasa , a fost asa de bine, l'am facut cu drag, era pentru o fetita care nu a avut posibilitatea sa creasca intr'o familie, si a fost primul ei tort special.

tort 3 feluri de cioco , imbracat cu un pic de frisca si confetti comestibile, tentativa de rochita din pasta de zahar.
Atasament bride.jpg

si inimioara, blat amandina,cioco si visine si cioco alba, imbracat in pasta de zahar.
Atasament sweet 16.JPG

felicitari amandoua sunt frumoase,dar al doilea e deosebit sigur l-ai facut cu drag,felicitari ptr gestul facut :floare: :floare:

#1996 Useril este offline   Lissa 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 147
  • Inregistrat: 03-December 09

Postat 12 April 2010 - 10:05 AM

:floare: :floare: pentru toate ,foarte frumoase torturi
vin si eu cu tortul de botez ce l-am facut sambata.
-blat cu cacao
-crema de vanilie cu felii de piersica ,
-crema cu budinca de capsune si frisca prin care am pus capsuni ,
-crema cu gust de lamaie.

Imagini atasate

• Imagine atasata: monthly_04_2010/post-322-127105945144.jpg
  • Imagine atasata: monthly_04_2010/post-322-127105947325.jpg

#1997 Useril este offline   Lissa 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 147
  • Inregistrat: 03-December 09

Postat 12 April 2010 - 10:07 AM

...si un supliment,l-am ornat si pe asta ca nu puteam sa-l las chiar asa gol :floare:

Imagini atasate

• Imagine atasata: monthly_04_2010/post-322-127105963278.jpg

#1998 Useril este offline   dora 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationItaly

Postat 12 April 2010 - 11:33 AM

Deci eu ma las pagubasa..nu pot tine pasul cu voi...sunteti fantastice si va invidiez pentru ca aveti activitate...si faceti torturi multe...si foooooooooooarte frumoase :lol:

Vezi postareagloxinia, la 12 April 2010 - 12:27 AM, a spus:

Nici eu nu am stat chiar degeaba, am facut cateva torturi, bineinteles ca la toate le vad defectele niciodata nu sunt multumita de ele.
Acestea fiind zise, va pe toate si va doersc spor la lucru :floare:

Fataaaaaa se vede ca n-ai stat degeaba...superbe torturile...dar Hannah m-a dat gata :floare:

Vezi postareaYours4ever, la 12 April 2010 - 09:43 AM, a spus:

am facut si eu 2 torturi in weekend, de cel cu rochie nu sunt multumita, si iar am zis ca ma las de torturi, si ma reapuc doar cand am casa mea si bucataria mea. Bineinteles ca toata fam are ceva de lucru in bucatarie cand am eu de facut un tort si nu pot lucra asa

Ralu te inteleg perfect...ai mei deja au lectia invatata...si cand vad ca am un tort de facut...evita bucataria cat mai mult posibil...ma si bufneste rasul cand isi mai vira cate unul nasul pe crapatura usii si intreaba sfios: "Putem sa mancam si noi ceva?..ne este foameeee" :pupic:...Finuta inimioara!

Vezi postareaLissa, la 12 April 2010 - 10:07 AM, a spus:

...si un supliment,l-am ornat si pe asta ca nu puteam sa-l las chiar asa gol :D

Lissa draga mea ce minunatie au mesterit din nou mainile tale vrajite....I just love it :floare:

#1999 Useril este offline   dora 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationItaly

Postat 12 April 2010 - 11:46 AM

Eu in ultimul timp fac munca extra...in sensul ca desi n-am clienti...cand mai pica cate unul trebuie sa muncesc dublu pt un tort...
De exemplu la tortul ce urmeaza am muncit dublu...blat de amandina si patru creme: crema stracciatella, banana curd, mousse ciocolata cu lapte si bavareza cu alune pralinate...
Mama sarbatoritului s-a gandit sa comande acest tort de ziua baietelului mai mult ca sa guste interiorul, sa-si faca o idee si sa decida asupra compozitiei pentru tortul din mai ce va trebui sa il prepar cu ocazia comunionii fiului.
Si uite cum Dora dadea pe spate in numai doua zile (ca m-a anuntat si in ultimul moment) sa faca blatul, sa imparta, injumatateasca cantitatile ca sa faca jumatate de tort cu un anumit interior si cealalta jumatate cu un interior divers...bine ca n-a vrut mai multe feluri de blat...ca-mi luam campii...
Va spun drept...pentru tortuletul asta mic (a avut 1.560kg fara decoratii) am muncit cat pt doua torturi cu diametru de 22cm.
Timpul scurt nu mi-a permis mesterirea unui personaj 3D...asa ca traiasca royal icing-ul si placa de pdz...pana la urma m-am descurcat...reactia cand l-a vazut?..."OOOooo caspita, è spettacolare!!!"
Astept sa ma sune sa-mi spuna impresia...
Deci se pare ca eu am de muncit pana "ii dau pe brazda" cum s-ar zice pe italianii astia...ce bine de voi ca sunt deja decisi clientii asupra interiorului cand vin sa va comande
Si tortul cu pricina...

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-17-127106543633.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-17-127106546001.jpg

Oti uite ca e buna cateodata "culoarea" alba, nu-i asa? :floare: :floare:

#2000 Useril este offline   Livia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 165
  • LocationTimisoara

Postat 12 April 2010 - 02:41 PM

Dani-ela super oaia neagra!
Nuzi faci niste torturi deosebite, felicitari!
Cec ti-a iesit sooper tabla de sah, la multi ani tatalui tau!
Elida foarte frumos bebe!
Gloxinia ai muncit nu gluma, felicitari, mie imi plac toate!
Raluca inimioara ti-a iesit foarte bine!
Lissa no comment, e prefect tortul de botez!
Dora, chiar “è spettacolare”!

Si acum torturile mele:
Imagine postata

Blat negresa, fara cacao, crema mousse de ciocolata alba si mousse de portocale. Acest tort l-am servit impreuna cu colegii la servici, au fost foarte incantati, acum astept comenzile :occasion14:
Imagine postata

Si cum cunoasteti povestea cu pantofarul, asta e tortul de ziua mea pt acasa, un altfel de dobos, din 7 foi in blat negresa fara cacao.

Imagine postata

Arata acest topic

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 98
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic