Forum Culinar: Tortul - o arta sau nu ... invatam incet - Forum Culinar

Salt la continut

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 99
  • 100
  • 101
  • 102
  • 103
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tortul - o arta sau nu ... invatam incet

#2001 Useril este offline   MIMI 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 629
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationGalati

Postat 12 April 2010 - 04:20 PM

HRISTOS A INVIAT!
Felicitari fetelor,frumoase torturi ati facut!Bravo si cate o :occasion14: pentru fiecare!
Doar atat as adauga;mi s-a taiat respiratia cand am vazut tortul cu maci al Dorei si,Gloxi,tricou ca al tau am facut si eu,doar ca eu am facut si o minge mica pe el;o sa-l postez cand descarc pozele.
[blog='Bucataria mea']http://cumimiinbucatarie.blogspot.com/[/blog]

#2002 Useril este offline   MIMI 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 629
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationGalati

Postat 12 April 2010 - 04:25 PM

Vin cu doua torturi pe care le-am facut la Paste,fara tema pascala

-tort minge-blat simplu si doua mousse-uri:de portocale si ciocolata alba

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-139-127108219879.jpg

-tort Roary-blat amandina si mousse de ciocolata cu lapte

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-139-127108228493.jpg
[blog='Bucataria mea']http://cumimiinbucatarie.blogspot.com/[/blog]

#2003 Useril este offline   elida-silvia 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 98
  • Inregistrat: 21-February 10

Postat 12 April 2010 - 05:37 PM

Vezi postareadora, la 12 April 2010 - 11:46 AM, a spus:

Eu in ultimul timp fac munca extra...in sensul ca desi n-am clienti...cand mai pica cate unul trebuie sa muncesc dublu pt un tort...
De exemplu la tortul ce urmeaza am muncit dublu...blat de amandina si patru creme: crema stracciatella, banana curd, mousse ciocolata cu lapte si bavareza cu alune pralinate...
Mama sarbatoritului s-a gandit sa comande acest tort de ziua baietelului mai mult ca sa guste interiorul, sa-si faca o idee si sa decida asupra compozitiei pentru tortul din mai ce va trebui sa il prepar cu ocazia comunionii fiului.
Si uite cum Dora dadea pe spate in numai doua zile (ca m-a anuntat si in ultimul moment) sa faca blatul, sa imparta, injumatateasca cantitatile ca sa faca jumatate de tort cu un anumit interior si cealalta jumatate cu un interior divers...bine ca n-a vrut mai multe feluri de blat...ca-mi luam campii...
Va spun drept...pentru tortuletul asta mic (a avut 1.560kg fara decoratii) am muncit cat pt doua torturi cu diametru de 22cm.
Timpul scurt nu mi-a permis mesterirea unui personaj 3D...asa ca traiasca royal icing-ul si placa de pdz...pana la urma m-am descurcat...reactia cand l-a vazut?..."OOOooo caspita, è spettacolare!!!"
Astept sa ma sune sa-mi spuna impresia...
Deci se pare ca eu am de muncit pana "ii dau pe brazda" cum s-ar zice pe italianii astia...ce bine de voi ca sunt deja decisi clientii asupra interiorului cand vin sa va comande
Si tortul cu pricina...

Atasament TORTA GOKU D.jpg

Atasament TORTA GOKU A.jpg

Oti uite ca e buna cateodata "culoarea" alba, nu-i asa? ;) :tongue3:

foarte frumos tortul,incet ,incet ii dai pe breazda la minunatiile care ies din mainile tale,felicitari :occasion14:

#2004 Useril este offline   elida-silvia 

• Bucatar
  • PipPipPip

Postat 12 April 2010 - 05:40 PM

Vezi postareaLissa, la 12 April 2010 - 10:07 AM, a spus:

...si un supliment,l-am ornat si pe asta ca nu puteam sa-l las chiar asa gol ;)

sunt o minunatie torturile tale,iti doresc mult spor la lucru in continuare si la cat mai multe...felicitari :tongue3: :occasion14:

#2005 Useril este offline   elida-silvia 

• Bucatar
  • PipPipPip

Postat 12 April 2010 - 05:43 PM

Vezi postareaMIMI, la 12 April 2010 - 04:25 PM, a spus:

Atasament Picture 700.jpg

Atasament Picture 707.jpg

ce sa mai zic,stau si ma tot minunez ce torturi frumoase ies din mainile tale,felicitari si :occasion14: din partea mea

#2006 Useril este offline   delioara 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 158
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 13 April 2010 - 08:55 AM

Fetele, sunteti harnicutze rau :pupic:

Cellya, sa fie intr-un ceas bun blogul, sa ai parte de multi vizitatori si muuulte comenzi. O sugestie, daca nu te superi; am intrat acum pe el, e foarte frumos si colorat, dar scrisul e mult prea deschis, nu stiu daca de la setarile tale sau de la monitorul meu, cert e ca a trebuit sa ma chinuiesc ceva ca sa pot citi ce ai scris.
Raluca, faine si ciocolatoasele, si ciupercutele! Imi place tare modelul imprimat pe pasta, si tortul cu rochie, iar inimioara e bestiala!
Nuzi, impecabile! Mingea, sigla, culorile, tortul cu totul! :-* Am ajuns si la Hello Kitty, e perfect, nici prea golas, nici prea incarcat.
Doriana, vin tarziu cu raspunsul la intrebarea ta cu grasimea in pasta, dar totusi poate mai esti interesata; inainte imi ungeam mainile cu putina margarina cand framantam, dar de cand mi s-a sfaramat (asa cum ma plangeam) am mai facut doua ture in care n-am mai pus deloc, si a fost mai ok. Doar cand am pus pasta in punga am uns-o putin ca sa nu se usuce.
Stefana, bestiale torturile tale, si cel albastru cu clape (imi plac la nebunie notele alea micute), iar casca de pompieri e minunata! Multumesc pentru aprecieri si pentru reteta de blat de amandina, si cel alb si cel cu cacao, le-am incercat la cel mai recent tort, sunt superbe amandoua. :floare:
Livia, torturile tale arata si suna tare yami!
Oana-Cristina, a fost saptamana stelistilor.. foarte frumos lucrat si tortul stelist, si cel poseta. Imi plac detaliile si imi place foarte tare combinatia de gri (care tie ti-a iesit foarte dulce) cu roz, felicitari!
Lissa, impecabil tortul cu floricele, bineinteles; fin si fara cusur, elegant si delicat. De torturile de botez ce sa mai zic? Arata intr-un mare fel, iar picturile de la baza lui... cum sunt facute? Jos palaria, ce sa mai! :-*
Marinaemy, arata bine ciocolatosul, zici ca are inauntru mere cu zahar ars si frisca? :drool:
Vrabiuta, frumoasa si masina, dar tortul ou este wow!
Daniela,in primul rand multumesc de aprecieri :-* , iar in al doilea rand faine oite faci. Mi-a placut cum a sunat comanda, 'tort alb cu o oaie neagra' =)) ; te-ai achitat impecabil de sarcina!
Elida, ai talent la pictura, nu gluma, arata super patutul cu bebe!
Cecilia, arata foarte bine tabla de sah si cred ca a fost si ff gustoasa. La multi ani tatalui tau! Si eu fac exoticul Lissei cu mere in loc de ananas, e ffff bun.
Otilia, f elegante, ai un simt al culorii deosebit. Cartea de povesti e chiar o poveste, tortul de botez e finut si bebe dulce rau, tricoul impecabil iar hannah montana e deosebita. :floare:
Dora, impecabil, ce de-a creme acolo, una si una! Si decorul este chiar spectaculos (a gasit mai bine cuvantul clienta ta, eu nu-l gaseam). Ma bucur din suflet ca vin comenzile, incet-incet or sa se adune, ai toata increderea! :hug:
Mimi, ti s-a mai spus asta, dar ai un stil foarte aparte, pe care l-as recunoaste dintr-o mie. Faine tare si mingea, si Roary. :floare:

Mai am si eu doua bucati, micsorez pozele si le pun mintenas.
www.cristal-furnicutza.blogspot.com

#2007 Useril este offline   delioara 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 158
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 13 April 2010 - 09:11 AM

Cel rotund este blatul exotic al Lissei, crema din frisca si dulceata de fructe de soc.
Papusa are blat de amandina alb si cu cacao, asa cum le-a pus Stefana la topicul dedicat, cu mousse de cioco amaruie si cu lapte, mousse de cioco alba si crema din frisca cu gem de caise.

Imagini atasate

• Imagine atasata: monthly_04_2010/post-171-127114250221.jpg
  • Imagine atasata: monthly_04_2010/post-171-127114436708.jpg

www.cristal-furnicutza.blogspot.com

#2008 Useril este offline   Stefana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 507
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal

Postat 13 April 2010 - 09:26 AM

buna dimineata,fete dragi si harnicute!
(Eu am niste zile mai ciudatzele :-*),v-am admirat toate torturile,sunteti minunate,va trimit tuturor :floare: si :floare:!!! Va urmaresc cu mare drag si va felicit pe toate pentru minunatiile create!

#2009 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,517
  • Inregistrat: 23-November 09
  • Locationundeva prin nord vest

Postat 13 April 2010 - 11:39 AM

Vezi postareaYours4ever, la 12 April 2010 - 09:31 AM, a spus:

Oti, da' chiar ca n'ai stat degeaba! ce'mi plac paginile la carte :-*
si iar crema de afine..... de'abia astept sa apara afinele si poate reusesc sa'mi congelez si eu pt la anu'

Ralu, sa iti congelezi ca merita :floare:

Vezi postareaYours4ever, la 12 April 2010 - 09:43 AM, a spus:

am facut si eu 2 torturi in weekend, de cel cu rochie nu sunt multumita, si iar am zis ca ma las de torturi, si ma reapuc doar cand am casa mea si bucataria mea. Bineinteles ca toata fam are ceva de lucru in bucatarie cand am eu de facut un tort si nu pot lucra asa :-*
A 2 a zi m'am apucat de alt tort, eram singura acasa , a fost asa de bine, l'am facut cu drag, era pentru o fetita care nu a avut posibilitatea sa creasca intr'o familie, si a fost primul ei tort special.

tort 3 feluri de cioco , imbracat cu un pic de frisca si confetti comestibile, tentativa de rochita din pasta de zahar.

si inimioara, blat amandina,cioco si visine si cioco alba, imbracat in pasta de zahar.

Imi plac amandoua, nu stiu ce nu iti place la primul. Cum ai reusit sa inalti asa mult rochita? e crema de cioco inside?

Vezi postareaLissa, la 12 April 2010 - 10:07 AM, a spus:

...si un supliment,l-am ornat si pe asta ca nu puteam sa-l las chiar asa gol :pupic:

Moama ce tortan! Pentru cate persoane e? Imi place cum e ornat suplimentul! Ai avut ceva de lucru la el. Felicitari!

Vezi postareadora, la 12 April 2010 - 11:46 AM, a spus:

Oti uite ca e buna cateodata "culoarea" alba, nu-i asa? =)) :floare:

Dora, mor de invidie cand vad ce fain ai lucrat pielea de cioco. Cat despre creatura, e mai mult decat reusit. Nu inteleg cum ai facut bilele asa in 2 culori. Cat despre alb, zau ca nu stiu la ce l-ai folosit aici. :drool: Dar e util, m-am convins si eu, drept pentru care m-am dotat cu o sticluta :hug:

Vezi postarealivia1981, la 12 April 2010 - 02:41 PM, a spus:

Gloxinia ai muncit nu gluma, felicitari, mie imi plac toate!

Si acum torturile mele:

Merci frumos, nici tu nu te lasi mai prejos. Ai avut ceva curaj sa te apuci de crini, eu inca mai studiez problema :floare:

Deci nici nu stiu care imi place mai mult. Wooow! Roary e adorabil. Rotile sunt doar pasta sau e si blat? Cam cat cantareste o masinuta de asta?

Vezi postareadelioara, la 13 April 2010 - 09:11 AM, a spus:

Cel rotund este blatul exotic al Lissei, crema din frisca si dulceata de fructe de soc.
Papusa are blat de amandina alb si cu cacao, asa cum le-a pus Stefana la topicul dedicat, cu mousse de cioco amaruie si cu lapte, mousse de cioco alba si crema din frisca cu gem de caise.

Ce faine sunt! Cel rotund e atat de finutz! :-* Si papusica adorabila.
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#2010 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 13 April 2010 - 11:46 AM

M-a sunat cineva ca doreste un tort motocicleta. Mic de 2 kg. Asta e:

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-20-127115197899.jpg
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#2011 Useril este offline   cec 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 571

Postat 13 April 2010 - 12:38 PM

[quote name='dora' date='11 April 2010 - 06:04 PM' timestamp='1270998288' post='32017']
La multi ani tatalui tau!!! si tie felicitari pt tort...int-adevar implica mult timp si rabdare un astfel de tort...oricum ceea ce conteaza este ca a fost apreciat

multumesc, a contat ff mult pt mine sa vad ca le-a placut si aspestul si gustul

[quote name='dani_ela' date='10 April 2010 - 06:36 AM' timestamp='1270899412' post='31908']
azi am terminat un tortulet. comanda a fost:`un tort alb cu o oaie neagra`.na, pai cum sa fac asa ceva? deci a iesit ceva mai frez, am pus niste margarete , si oaia aia neagra-dar aduce mai mult a sobolan!!! asta mi-o iesit, asta va arat
[/quote]

Super ti-a iesit oita :-* ...ti-am admirat-o si pe celalalt tort...ai vreun tutorial anume dupa care o construiesti?

[/quote]

ma bucur dora ca iti plac mioarele mele :floare: nu le fac dupa nici un tutorial, atat le modelez pana mi se pare mie ca e ok

silvia, cec, nuzi- felicitari fetele pt torturi minunate
[/quote]
multumesc

[quote name='gloxinia' date='12 April 2010 - 01:18 AM' timestamp='1271024293' post='32087']

Ceci, cutia de sah e foarte reusita iar sectiunea.... offf arata de milioane! La multi ani, tatalui tau!

[/quote]

multumesc
nu a fost ea chiar asa reusuta dar macar s- inteles ce a vrut sa reprezinte

[quote name='Yours4ever' date='12 April 2010 - 10:31 AM' timestamp='1271057511' post='32094']

Ceci
, la multi ani tatalui tau. Cutia de sah e de efect. Si sectiunea.... :floare:

[/quote]

multumesc, chiar a fost de efect
[quote name='livia1981' date='12 April 2010 - 03:41 PM' timestamp='1271076109' post='32157']

Cec ti-a iesit sooper tabla de sah, la multi ani tatalui tau!

[/quote]

multumesc
imi place mult cum ti-au iesit torturile in mod special cel cu crini

[quote name='delioara' date='13 April 2010 - 09:55 AM' timestamp='1271141758' post='32308']
Fetele, sunteti harnicutze rau :floare:

Cecilia, arata foarte bine tabla de sah si cred ca a fost si ff gustoasa. La multi ani tatalui tau! Si eu fac exoticul Lissei cu mere in loc de ananas, e ffff bun.

[/quote]
multumesc
daca zici ca-ti place blatul exotic cu mere cred ca-ti dai seama cam cum a fost
mami de fetite si baietei (2+2)

Secretul fericirii este, nu sa faci ce-ti place, ci sa inveti sa-ti placa ceea ce trebuie sa faci.

Timpul tău este viaţa ta, de aceea cel mai mare dar pe care îl poti face cuiva este timpul tău

http://detoatepentru...y.blogspot.com/

#2012 Useril este offline   cec 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 13 April 2010 - 12:43 PM

Atasament Picture 707.jpg

mingea ca mingea, dar mie imi place mult cum ti-a iesit roary
e tort imbracai in pasta?

imi plac mult trandafirii tai, sunt f reusiti, ai folosit gum paste?
si papusa e fff reusita

Vezi postareagloxinia, la 13 April 2010 - 11:46 AM, a spus:

M-a sunat cineva ca doreste un tort motocicleta. Mic de 2 kg. Asta e:

Atasament P1060086 1600x1200.JPG

reactia copiilor: wooooooooooow
ai migalit mult la el?

Secretul fericirii este, nu sa faci ce-ti place, ci sa inveti sa-ti placa ceea ce trebuie sa faci.

Timpul tău este viaţa ta, de aceea cel mai mare dar pe care îl poti face cuiva este timpul tău

#2013 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 13 April 2010 - 02:41 PM

Vezi postareacec, la 13 April 2010 - 12:43 PM, a spus:

ai migalit mult la el?

Deci de construit a mers repede si imbracat in unt. Insa la partea de migalit am stat de pe la 11 pana la 3 noaptea! :sleepy1: :wasted: Stiu ca pare mult, de obicei ma joc cu ele si uit de mine :D Asa s-a intamplat si azi noapte. Daca as mai avea una de facut ar merge mult mai repede ca as sti ce si cum. Asa patesc de fiecare data cand fac cate un model nou. :toothy9;
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#2014 Useril este offline   cec 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 13 April 2010 - 02:51 PM

Vezi postareagloxinia, la 13 April 2010 - 02:41 PM, a spus:

Vezi postareacec, la 13 April 2010 - 12:43 PM, a spus:

ai migalit mult la el?

Deci de construit a mers repede si imbracat in unt. Insa la partea de migalit am stat de pe la 11 pana la 3 noaptea! :sleepy1: :wasted: Stiu ca pare mult, de obicei ma joc cu ele si uit de mine :D Asa s-a intamplat si azi noapte. Daca as mai avea una de facut ar merge mult mai repede ca as sti ce si cum. Asa patesc de fiecare data cand fac cate un model nou. :toothy9;

rotile cum le-ai facut?
tot din blat (tort)imbracat in pasta?

#2015 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 13 April 2010 - 03:02 PM

Da, rotile sunt blat crema, blat, crema.

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-20-127116379788.jpg

uite una din lateral, poate se vede mai bine.
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#2016 Useril este offline   Stefana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 507
  • LocationMontreal

Postat 13 April 2010 - 03:17 PM

deci...WOOW si eu,Gloxi!!! :toothy9;

#2017 Useril este offline   nuzi 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Postari: 51
  • Inregistrat: 07-December 09

Postat 13 April 2010 - 03:20 PM

dora -ma bucur ca-ti place,nu stiu ce reactie a avut fetiza cand la vazut,abia astept sa ma intanlesc cu mama ei sa vad daca ia placut.Tortul tau e super si doamne ajuta la cat mai multe. dani_ela :wasted: gloxinia-esti tare draguza cu mine,nu postez ca nu prea am ce,ce am facut v-am aratat si voua,mi-as dori sa fac mai multe dar lipsa de clienteala,aici greu le intri in voie,dora stie.Te :D si te felicit sincer pentru tortuletele care le faci foarte frumoase. Yours4ever-multumesc si tu faci, torturi frumoase felicitari. :D lissa-fara cuvinte :toothy9; esti o mare maestra. livia1981multumesc si meriti si tu :sleepy1: pentru torturile prestate.

#2018 Useril este offline   nuzi 

• Bucatar
  • PipPipPip

Postat 13 April 2010 - 03:22 PM

Foarte frumoase, felicitari, papusa e tare reusita :toothy9;

#2019 Useril este offline   nuzi 

• Bucatar
  • PipPipPip

Postat 13 April 2010 - 03:24 PM