Tortul - o arta sau nu ... invatam incet
Postat 22 April 2010 - 09:03 AM

Postat 22 April 2010 - 09:51 AM
dora, la 21 April 2010 - 11:17 PM, a spus:
Cred si eu ca a facut senzatie!!! brava

LA MULTI ANI cu sanatate si multe bucurii!!!

Saru'mana, Dora!

mamistef, la 22 April 2010 - 07:32 AM, a spus:

Vin si eu cu tortuletele mele zapacite, tot ce vedeti e cerut de clienta(sora tinerei sarbatorite,de-acum imi este clienta fidela).Ciuperca mare e diplomat cu coctail de fructe in blat alb-carapace,iar ciuperca mica e cumva o amandina,numai ca nu am facut crema cu oua si unt,ci am pus mousse de cioco neagra cu visine din visinata,si blatul e insiropat tot cu sirop alcoolizat.
Multumesc frumos! Imi place tare mult tortul tau, e vesel si frumos colorat. Eu nu reusesc sa pictez pasta asa de fain, imi ies tot felul de urme. Vreun secret, ceva? BTW: chiar asa il cheama pe sarbatorit sau a fost o gluma?
gloxinia, la 22 April 2010 - 08:29 AM, a spus:

Mersi frumos. Aici am folosit forma de margele de 9 mm diametru.
MIMI, la 22 April 2010 - 09:01 AM, a spus:
Lumi,tortul a fost ffff frumos!
super tare!
Multumesc tare mult!

Postat 22 April 2010 - 09:52 AM
Postat 22 April 2010 - 10:03 AM

Multumesc fetelor dragi pentru aprecieri,adevarul e ca m-am distrat pe cinste,imi propusesem ca aseara doar sa invelesc ciupercile mari si sa pun verdele "pe jos", urmind sa termin in dimineata,insa nu mi-a venit sa intrerup joaca

Cum pictez pasta.... nu stiu ce sa zic,pun niste tuica buna de tzara(nu am vodka in casa iar tuica asta chiar nu e puturoasa deloc) intr-o cescuta,cam doua lingurite cel mult,pun si un penson-doua de colorant,amestec bine si incep sa pensulez...nu e nici un secret, numai ca din cite am observat eu e de preferat ca amestecul sa fie cit mai subtire, e de preferat sa dau 2-3 straturi ca sa se accentueze culoarea.Oricum fiind mai mult alcool se usuca repede,si nu e nici o problema.Alt secret nu am

Despre "Flocirica"

Postat 22 April 2010 - 11:23 AM
Postat 22 April 2010 - 12:12 PM
gloxinia, la 20 April 2010 - 09:51 PM, a spus:

mersi de urare ,iar imi trebe ceva timp sa ma obisnuiesc cu orasul asta si cu linistea care ma omoara

cand m-am dus si cand m-am intors de la galati am vazut o coada mare la un bloc de la tine din oras si nu stiam ce s-a intamplat , cand am ajuns acasa si am intrat pe forum mi-am dat seama de ce era coasa aia la bloc :acolo stai tu nu?

delioara, la 21 April 2010 - 09:46 AM, a spus:
Nelly, tortul pascal e f vesel si colorat, iar capota mi se pare o gaselnita.. din ce e facut parbrizul??
gaselnita a "gasit-o" barbatemiu

mamistef, la 21 April 2010 - 10:47 AM, a spus:
mamaaa ce fain e ,bine ca ai bagat multe poze cu animalutele si mai ales cu scrisul ,am eu ce am cu scrisul tau

Postat 22 April 2010 - 12:15 PM
MIMI, la 22 April 2010 - 09:03 AM, a spus:
i-a sa vezi tu cum deacum incolo ai sa ai si nave spatiale si roboti si tot ce vrei ;mai scoate si tu o masina din garaj , mai o mulga

Postat 22 April 2010 - 12:38 PM

Mimi merci de raspuns insa sa stii ca eu nu inteleg cum faci tu sa curga asa uniform ciocolata pe margine pentru ca eu daca o pun curge in siraguri si nu iese uniform. Ma termini incet cu mingea. Mi-am luat forma rotunda pt minge si sta in debara deja de jumate de an ca am zis ca anticipez cumpararea ei ca nu cumva vre-un tip sa-mi ceara minge si sa nu pot sa-i fac. No da oricum am primit moca tava asa ca nu ma stresez. Deja intri si la sf-uri cu torturile.........aveti clienti faini.
Oti tu esti un fel de Batman-itza a copiilor de faci un tort in mai putin de 24 ore.Esti cea mai rapida!
Nelly merci de raspuns sa stii ca inca ma gandesc cum mi-ai explicat da cred ca is pe durmul cel bun

Delioara dupa mine e e perfect scrisul tau!
Luminis chiar ma gandeam la un astfel de tort ca si decor

Mamistef imi place tare mult tortul tau haios . Foarte fain!
Ma duc sa ma apuc de treaba pentru ca azi ma anunta un client ca in loc de duminica ii trebe pe maine tortu

Postat 22 April 2010 - 01:58 PM

Postat 22 April 2010 - 08:11 PM
Luminis ,La multi ani!
Mimi, zic si eu ce-au zis fetele : nu-ti plac chestiile SF da-ti ies mama, iti ies ! Super, felicitari !
Tortul meu facut aseara-azi noapte,pentru azi, o matusa a implinit frumoasa virsta de ...80 de ani! Blat cu cacao,crema de vanilie si crema de nuci pralinate,invelit in pasta de zahar, decor pasta de zahar si royal icing !
Imagini atasate
Postat 22 April 2010 - 08:21 PM

Postat 23 April 2010 - 12:39 PM

Tortul meu de azi e un tort de majorat pentru o fata care culmea,se numeste tot Stefana,adica nu sufar de vreo boala psihica,sa ma apuc sa-mi fac singura torturi, a fost f straniu sa lucrez la un tort pentru o tiza de-a mea

L-am facut cum a vrut,tortul sa aiba mult turcoaz,sa aiba etaje patrate puse pe diagonala,bilutze colorate, 18 maaare cu o coronitza pe 8,numele ei sa stea in picioare pe tort...etajul are crema de ciocolata cu multe visine,iar baza are crema de lamiie si crema de ciocolata,amindoua au blat alb f insiropat.

Postat 23 April 2010 - 01:48 PM

Off topic : am intrat sa ma laud putin ... fetita mea cea mare , Teodora a obtinut un rezultat foarte bun la concursul de matematica Micul matematician - 100 de puncte din 100 , faza pe oras ... (musai trebuia sa ma laud putin)

Va pup pe toate si va doresc spor la torturi !
Postat 23 April 2010 - 02:14 PM
nelly_th2001, la 22 April 2010 - 12:12 PM, a spus:
mersi de urare ,iar imi trebe ceva timp sa ma obisnuiesc cu orasul asta si cu linistea care ma omoara

cand m-am dus si cand m-am intors de la galati am vazut o coada mare la un bloc de la tine din oras si nu stiam ce s-a intamplat , cand am ajuns acasa si am intrat pe forum mi-am dat seama de ce era coasa aia la bloc :acolo stai tu nu? si toata lumea venea la tine pentru comenzi
Trebuie sa te dezamagesc. Nu stau la bloc

vrabiuta, la 22 April 2010 - 08:11 PM, a spus:
Tortul meu facut aseara-azi noapte,pentru azi, o matusa a implinit frumoasa virsta de ...80 de ani! Blat cu cacao,crema de vanilie si crema de nuci pralinate,invelit in pasta de zahar, decor pasta de zahar si royal icing !
Sa fie matusa sanatoasa, sa ii mai faci multe torturi de acum incolo. Tortul e grozav, imi pac culorile alese.

Doriana, la 23 April 2010 - 01:48 PM, a spus:
Off topic : am intrat sa ma laud putin ... fetita mea cea mare , Teodora a obtinut un rezultat foarte bun la concursul de matematica Micul matematician - 100 de puncte din 100 , faza pe oras ... (musai trebuia sa ma laud putin)

Va pup pe toate si va doresc spor la torturi !
wooow! Felicitari si la cat mai multe!

si

Postat 23 April 2010 - 02:18 PM
mamistef, la 23 April 2010 - 12:39 PM, a spus:

Tortul meu de azi e un tort de majorat pentru o fata care culmea,se numeste tot Stefana,adica nu sufar de vreo boala psihica,sa ma apuc sa-mi fac singura torturi, a fost f straniu sa lucrez la un tort pentru o tiza de-a mea

L-am facut cum a vrut,tortul sa aiba mult turcoaz,sa aiba etaje patrate puse pe diagonala,bilutze colorate, 18 maaare cu o coronitza pe 8,numele ei sa stea in picioare pe tort...etajul are crema de ciocolata cu multe visine,iar baza are crema de lamiie si crema de ciocolata,amindoua au blat alb f insiropat.
eu sunt curioasa cum arata coronita din lateral. Cum ai reusit sa o faci sa stea acolo? Banuiesc ca nu e rotunda...
Ai muncit ceva la el, felicitari!
eu somez pana in 5 mai cand e ziua mamei mele. Nu am nici o comanda, stau si ma odihnesc. Si profit sa le bucataresc alor mei ce le trece prin bibilica...

si

Postat 23 April 2010 - 03:08 PM

Gloxi,am fost acuma sa pozez coronita

uite din profil

si cumva din spate,am lasat o bucatica de gumpaste in jos pe 8,ca sa fie mai mare suprafata "sudata"

Nu bagati in seama aspectul "prafuit" al cifrei 18 si al bulinelor,cred ca e efect din cauza blitz-ului in frigider,nu imi explic fenomenul.
Postat 23 April 2010 - 03:18 PM
Am bagat la cap ideea. Merci

si

Postat 23 April 2010 - 08:30 PM

Va pup cu drag!abia astept sa-mi revin!
ps. sa ma scuzati pt off-topic,dar... simteam nevoia!

Postat 23 April 2010 - 08:40 PM
Anca sa dea Domu' ca sa rezolvi problema cu Matei si sa-l vindece El ca sa nu mai faci ture intre medici. Cateodata e nevoie si de ei ca de aia le-o dat Dumnezeu intelepciune sa ne mai rezolve si ei din cand in cand. Fii tare si nu dispera, totul o sa fie bine.