Forum Culinar: Tortul - o arta sau nu ... invatam incet - Forum Culinar

Salt la continut

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tortul - o arta sau nu ... invatam incet

#2121 Useril este offline   Stefana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 507
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal

Postat 23 April 2010 - 08:59 PM

Anca :) imi pare rau, ii doresc lui Matei multa sanatate!!!
Ramo,nu stiam ca si tu ai probleme cu copiii,varicela ....
Va doresc multa sanatate,in primul rind copilasilor,si noua tuturor multa putere,sa-i putem ajuta!

#2122 Useril este offline   dora 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 860
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationItaly

Postat 23 April 2010 - 10:44 PM

Anca_B, Ramo multa sanatate piticilor!!!! :)
Capul sus, nu disperati! Rugati-va bunului Dumnezeu si totul va fi bine!

#2123 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,517
  • Locationundeva prin nord vest

Postat 23 April 2010 - 10:58 PM

Anca, Ramo, sanatate puilor! :)
Si noi suntem raciti, acu la Alex ii trece insa eu sunt... beton! Bine ca nu am nici o comanda pe we a nu stiu cum as face zau.
:D tuturor!
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#2124 Useril este offline   Livia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 165
  • LocationTimisoara

Postat 24 April 2010 - 12:38 PM

Ramo, Anca multa sanatate bebeilor, sa dea Dumnezeu sa scapati repede de probleme!
Gloxi insanatosire grabnica iti doresc!
Vrabiuta foarte frumos tortul tau, felicitari!
Stefana asa cum ne-ai obisnuit, impecabil!
Mimi felicitari, deja si eu tanjesc dupa banda ta, am vazut si tortul cu buburuza, felicitari!
Eu zilele urmatoare ma voi apuca de torturi. Am ceva comenzi, sper sa nu fie iar tzepe :hug: pana atunci trec doar si va salut!

#2125 Useril este offline   gabrenia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 492
  • Inregistrat: 08-December 09
  • Locationmalul Dunarii

Postat 24 April 2010 - 10:15 PM

Buna seara,fetelor! Minunate torturi ati mai facut!Eu nu am mai facut nimic deosebit dar imi place sa intru pe forum cand am timp sa vad ce frumuseti ati mai facut si va felicit pe toate si multi pupici tuturor caci imi sunteti tare dragi!La multi ani Georgetelor! =))
Gabrenia "ce pot face doua maini dibace"

#2126 Useril este offline   Stefana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationMontreal

Postat 25 April 2010 - 10:12 AM

Buna dimineata!
Pt azi am avut de facut avionul asta:

Imagine postata

si ,cu mari emotii,a iesit asa:

Imagine postata
Imagine postata
Imagine postata

A avut blat alb,insiropat cu sirop normal,cu aroma de vanilie, crema de portocale(facuta dupa reteta cremei de lamiie a Lissei,numai ca in loc de suc de lamiie am pus suc de la vreo 4 portocale cu niste gelatina hidratata,ca sa fiu multumita de aroma de portocala) si crema stracciatella inversata( nume dat de mine in lipsa de alte idei)- Nu stiu daca are vreun nume reteta asta, e dupa parerea mea inversul stracciatelei,adica in loc de crema alba cu fulgi negri de cioco am facut crema de cioco neagra cu fulgi de cioco alba.F faina la gust,zic eu.daca stiti numele adevarat al acestei creme,sa mi-l spuneti,sa nu traiesc cu senzatia ca am inventat o crema care poate e ras-stiuta si ras-folosita :)

#2127 Useril este offline   vrabiuta 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 686
  • Inregistrat: 05-December 09
  • Locationunde se agata harta-n cui

Postat 25 April 2010 - 10:50 AM

Anca, multa sanatate lui Matei si tie putere sa treci peste toate ! Va fi bine curind , sunt sigura !
Ramo, nici pe tine nu te invidiez, da trece....
Multa sanatate la toti ! :D

Vezi postareaLivia, la 24 April 2010 - 12:38 PM, a spus:

Vrabiuta foarte frumos tortul tau, felicitari!

Eu zilele urmatoare ma voi apuca de torturi. Am ceva comenzi, sper sa nu fie iar tzepe :) pana atunci trec doar si va salut!

Multumesc frumos ! Spor la tortulit !

Vezi postareaStefana, la 25 April 2010 - 10:12 AM, a spus:

Buna dimineata!

Frumos tortul tau, sunt sigura ca a avut succes ! Felicitari!

#2128 Useril este offline   Luminis 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 652
  • Inregistrat: 09-February 10
  • LocationBraila

Postat 25 April 2010 - 05:01 PM

Buna dimineata!

A avut blat alb,insiropat cu sirop normal,cu aroma de vanilie, crema de portocale(facuta dupa reteta cremei de lamiie a Lissei,numai ca in loc de suc de lamiie am pus suc de la vreo 4 portocale cu niste gelatina hidratata,ca sa fiu multumita de aroma de portocala) si crema stracciatella inversata( nume dat de mine in lipsa de alte idei)- Nu stiu daca are vreun nume reteta asta, e dupa parerea mea inversul stracciatelei,adica in loc de crema alba cu fulgi negri de cioco am facut crema de cioco neagra cu fulgi de cioco alba.F faina la gust,zic eu.daca stiti numele adevarat al acestei creme,sa mi-l spuneti,sa nu traiesc cu senzatia ca am inventat o crema care poate e ras-stiuta si ras-folosita :floare:

Foarte adevarat avionul tau. Copie fidela.

#2129 Useril este offline   Luminis 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 652
  • Inregistrat: 09-February 10
  • LocationBraila

Postat 25 April 2010 - 05:38 PM

Saptamana asta a fost ziua (de nastere si onomastica) a prietenei mele, Georgiana, mare amatoare de moda si brand-uri. M-am gandit sa-i fac un tort cadou, care sa o reprezinte cat mai mult; iata ce-a iesit:

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-598-127220964806.jpg Imagine atasata: monthly_04_2010/post-598-127220962809.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-598-127220966572.jpg Imagine atasata: monthly_04_2010/post-598-127220968807.jpg

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-598-127220970501.jpg

Tot ce pot sa spun e ca a fost foarte incantata... :floare: mai ales ca fost o surpriza.

#2130 Useril este offline   Oana-Cristina 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 81
  • Inregistrat: 05-December 09
  • LocationSuceava

Postat 25 April 2010 - 06:13 PM

Multumesc fetelor pentru felicitari.Un :read2: si o :floare: tuturor.Otilia forma cu care am facut margaretele e forma de gerbera cu piston dar am intins fiecare petala ,am suprapus cate doua si le-am pus la uscat apoi le-am pictat.Dureaza putin pana le faci dar ies frumoase :evil3: Stefana superbe torturi mi-a placut fooooarte mult cel cu animale,e atat de colorat si vesel.Ce mi-as dori sa fac unul, sa ma pot juca si eu,iar cel cu avionul e copie fidela.Felicitari . Luminis ti-a iesit foarte frumos dar papucul m-a dat pe spate.Am facut si eu un tort pentru un domn,pandispan cu mousse de cioco alba si cu lapte.Imagine atasata: monthly_04_2010/post-370-127221178832.jpgImagine atasata: monthly_04_2010/post-370-127221175502.jpg

#2131 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 25 April 2010 - 08:12 PM

Buna dimineata!

Mama mia! E perfect! Copia fidela! :tongue3: Felicitari!

Vezi postareaLuminis, la 25 April 2010 - 05:38 PM, a spus:

Saptamana asta a fost ziua (de nastere si onomastica) a prietenei mele, Georgiana, mare amatoare de moda si brand-uri. M-am gandit sa-i fac un tort cadou, care sa o reprezinte cat mai mult; iata ce-a iesit:

[Tot ce pot sa spun e ca a fost foarte incantata... :) mai ales ca fost o surpriza.

Deci Lumi, nu vrei sa fiu eu prietena ta? Acum hane de firma nu port si nu ma pasioneaza dar mi-ar place sa imi faci un tort surpriza :D
Ai o prietena tare norocoasa. :tongue3:

Vezi postareaOana-Cristina, la 25 April 2010 - 06:13 PM, a spus:

Multumesc fetelor pentru felicitari.Un :lol: si o :tongue3: tuturor.Otilia forma cu care am facut margaretele e forma de gerbera cu piston dar am intins fiecare petala ,am suprapus cate doua si le-am pus la uscat apoi le-am pictat.Dureaza putin pana le faci dar ies frumoase :(( Stefana superbe torturi mi-a placut fooooarte mult cel cu animale,e atat de colorat si vesel.Ce mi-as dori sa fac unul, sa ma pot juca si eu,iar cel cu avionul e copie fidela.Felicitari . Luminis ti-a iesit foarte frumos dar papucul m-a dat pe spate.[left]Am facut si eu un tort pentru un domn,pandispan cu mousse de cioco alba si cu lapte

Ce idee interesanta de camasa. Am furat ideea cu gulerul :D al meu nu a iesit fain asa ca sunt in cautae de idei. :scratch:
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#2132 Useril este offline   Anca_B 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 498
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationCluj Napoca

Postat 25 April 2010 - 11:06 PM

Dragele mele,va multumesc mult pt.incurajari,imi sunt de mare ajutor!
Ramo, da,ai dreptate,stiu ca gasesc ajutor si rezolvare la El,nu stiu de ce "uit" si ma las prada disperarii!Am "auzit" ca si tu esti "in focuri" .Cum sunt copiii cu varicela?!Kari,o scapat,adica i-o trecut?Multa sanatate ,sa va ajute Domnul!

Stefana multumesc! ;) Cand " ai (re)botezat-o" pe Mamistef?!acuma in week-end?!ce tort i-ai facut? :lol: Despre avion,ce pot sa zic:deosebit!i-ai dat "unda verde",nu ti-o fost frica ca vine "noru"?! ;)

Dora, mutumesc pt. gandul tau!Ehe...ai trecut de faze de-astea cu Corina :febra,nopti nedormite,alergatura pe la doctori...

Oti ,multa sanatate si voua si lui Alex!Asa patim si noi,racim la final,dupa ce le-a trecut piticilor!

Livia,multumesc!Doamne ajuta!Si voua,numai bine!

Vrabiuto, tu esti "prietena" cu primavara,deci si cu speranta!Asa ca Doamne ajuta,la toata lumea!Multumesc de incurajare!

Luminis, ff frumos tort!Finut,ingrijit,detalii ...Deosebit!Si io vreau sa fiu prietena ta! ;) Is din martie,deci iti dau un ragaz! :lol:

Oana-cristina, imi place tare mult camasa ta!si ce frumos e "calcata",nici-o cuta! :D

Hai,sa va mai povestesc o patanie! Dupa cum va spuneam,mi-i tare dor sa mai fac un tort,ca sa ma mai detasez de stresul asta cu plimbatul pe la doctori!Si,cineva apropiat,ma rugase sa-i fac un tort fiicei sale, un tort in forma de papusa "bun si ieftin"!Comanda era pe saptamana viitoare,dar m-a sunat aseara pe la 20:40,sa-mi spuna ca party-ul va fi azi,si ca se contramandeaza comanda initiala!Printre altele ma intreaba "in gluma",daca nu cumva am unul gata pregatit !?io zic:"nu am"!Imi cer scuze ca nu o pot ajuta,avand in vedere ca e sambata seara,am 3 copii de pregatit de culcare etc.Dupa ce am inchis telefonul,am mai vb cu sotul meu si eram cam cuprinsa de remuscari,si o sun inapoi ,si ii spun ca am vb cu sotul meu si ma ajuta el cu copii,si ii fac tort cam de 2 kg dobos(ca asa era comanda initiala),DAR ca o costa 50 de ron tortul!La care mi-i se raspunde "lasa ca mergem la cofetarie si cumparam unu' micut"! Asa de prost ma simt!No,ce sa inteleg?ca am cerut mult pe tort?!50 de ron pe 2 kg si dobos?!si comanda de azi pe ieri,vorba aia!?Asa ca... nu ma apuc io de facut "torturi pe comanda" ca vad ca nu merge!Pt. pasiunea mea ,am sa fac torturi ca tot mai am de onorat niste obligatii pe la rude,cunostinte ,prieteni,doctori!
Ramo si tu ai 3 pitici,nu?pai ,la ce pret sa faci un tort,avand in vedere cat lucrezi pe el si cat timp ii "neglijezi" pe cei mici!

Sper ca nu am deranjat pe nimeni,dar as vrea niste pareri de la voi!Va multumesc!

#2133 Useril este offline   Stefana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationMontreal

Postat 26 April 2010 - 07:15 AM

Vezi postareaLuminis, la 25 April 2010 - 05:01 PM, a spus:

Foarte adevarat avionul tau. Copie fidela.

multumesc mult,Luminis! Eu am lesinat cind am vazut pantofiorul acela Jimmy Choo,e minunat tortul fashion!!!

Stefana superbe torturi mi-a placut fooooarte mult cel cu animale,e atat de colorat si vesel.Ce mi-as dori sa fac unul, sa ma pot juca si eu,iar cel cu avionul e copie fidela.Felicitari .

Multumesc mult,tortul tau camasa e tare,tare elegant si curat!! Mie inca nu mi-a cerut nimeni asa ceva, mare placere mi-ar face sa primesc si eu asa o comanda!

Vezi postareagloxinia, la 25 April 2010 - 08:12 PM, a spus:

Mama mia! E perfect! Copia fidela! ;) Felicitari!

saru'mina, Gloxi!

Stefana superbe torturi mi-a placut fooooarte mult cel cu animale,e atat de colorat si vesel.Ce mi-as dori sa fac unul, sa ma pot juca si eu,iar cel cu avionul e copie fidela.Felicitari .

te pup!!!

Vezi postareaAnca_B, la 25 April 2010 - 11:06 PM, a spus:

Stefana multumesc! ;) Cand " ai (re)botezat-o" pe Mamistef?!acuma in week-end?!ce tort i-ai facut? ;) Despre avion,ce pot sa zic:deosebit!i-ai dat "unda verde",nu ti-o fost frica ca vine "noru"?! ;)

hihihi Anca,am prins intimplator pe forum o discutie intre Livia si Maya,Livia dorea sa scape de 1981,iar Maya i-a spus ca asta se poate modifica de la setarile profilului,de la "change display name"parca,am incercat si eu si mi-am modificat mamistef in Stefana,ca tot asta e numele meu :D

Despre tortuletul pe care ioricum l-ai fi dat foarte oeftin,eu am preferat sa fiu foarte clara de la nceput. NU merita sa pierd din timpul meu si al copiilor pentru un tort mic si ieftin.La mine stii ca pretul e 40 ron/kg, si extrem de rar accept sa fac tortulete de 2 kg,asta insemnind deci 80 ron.In general pe cele mici le fac de 2,5,ca sa iau 100 ron in mina. Prefer sa tin stacheta sus, pentru ca nu ma forteaza nimeni sa fac torturi la comanda,tin la munca mea si la timpul meu si prefer sa pun niste conditii clare decit sa imi fie ciuda dupa aia ca a profitat cineva de munca mea.Mi s-a intimplat odata o faza penibila cu o avocata de succes din Iasi(am scris atunci si pe blog dar am sters postarea a doua zi,pt ca strica toata atmosfera frumoasa de pe blog),care a comandat un tort de azi pe miine,m-a terminat psihic pina sa se hotarasca ce model vrea, mi-a cerut si rosu-turcoaz :lol: (pina sa o corectez eu sa-i zic de rosu-ciclame) iar la sfirsit la telefon mi-a cerut "reducerea,reducerea,unde-i reducerea?") de am crezut ca-mi crapa inima in mine.Pina la urma a trimis baiatul cu 15 ron in minus, eu bleaga i-am dat tortul si am plins de nervi acasa, iar de atunci George (sotul) mi-a zis ca se supara EL pe mine daca mai las vreun client sa-si bata joc de munca si de timpul meu.A zis ca mai bine ma intorc cu spatele cind vad o faza din asta si aduc tortul acasa sa-l impartim cu prietenii,decit sa pling de ciuda.Pentru ca oamenii sunt de diverse tipuri,mare parte din ei au senzatia ca-ti fac tie o favoare ca iti comanda un tort,insa noi ar trebui sa vedem INVERS lucrurile. NOI le facem o favoare,noi le oferim un serviciu minunat, o bucata din timpul nostru,din talentul nostru si din indeminarea noastra.Nu priviti altfel lucrurile, nu cred ca e vreuna de aici care traieste exclusiv din torturi. deci daca i s-a parut scump tortul Dobos,sa mearga linistita sa manince margarina si resturi de prajituri amestecate in blat de la cofetarie!!!Cumnata mea a lucrat la o cofetarie de prestigiu din iasi si mi-a povestit cum se recicleaza resturile de prajituri,le mixeaza si le baga in creme si in blaturi!Cine-i snob si crede ca un tort de la cofetariile "bengoase" e ceva garantat,se inseala amarnic!
Of ce m-as lungi,am asa multe de spus cind vine vorba de asta....revin mai incolo,deocamdata am o cacacioasa mica si ciufulita trezita din somn!

mdaaaa,nu ma lasa sa public mesajul,aflati ca va pusesem cite un pup la fiecare raspuns,asa ca va pup in grup !!!:lol:

#2134 Useril este offline   yoyo 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 26 April 2010 - 07:45 AM

Stefana e foarte frumos avionul tau e ca si poza. Felicitari.

Luminita e tare frumos al tau tort, imi place ca e ingrijit si finut.

Anca sanatate ii doresc piticului vostru. Pentru o comanda de azi pe maine eu zic ca nu ai cerut mult. Insa sa nu te deranjeze ca nu au vrut sa le faci, mai ales ca tu faci totul natural pe cand la cofetarie au prafuri si apa si gata crema si blaturile. Ei au fost cei care au pierdut!

#2135 Useril este offline   cec 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 571

Postat 26 April 2010 - 12:25 PM

wooowwww Stefana ce torturi frumoase ai facut, imi plac mult
cat despre avion au dreptate fetele a iesit perfect, o copie ff fidela
felicitari :occasion15:

Mimi sf sau nu a iesit f fain tortul :occasion14:

Vrabiuta f finut si elegant ti-a iesit tortul
imi place mult combinatia dintre alb si verde :boohoo:

wow ce frumos ti-a iesit tortul, Luminis
sa tot ai asa prietene(ca tine care sa faca astfel de surprize)
mami de fetite si baietei (2+2)

Secretul fericirii este, nu sa faci ce-ti place, ci sa inveti sa-ti placa ceea ce trebuie sa faci.

Timpul tău este viaţa ta, de aceea cel mai mare dar pe care îl poti face cuiva este timpul tău

http://detoatepentru...y.blogspot.com/

#2136 Useril este offline   cec 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 26 April 2010 - 12:30 PM

tortul facut de ziua mea, dar facut cadou
blat pufos
crema mascarpone cu visine
am facut ceva impresie cu tortul acesta si e posibil sa primesc o comanda pt o nunta
a fost f pozat si cu greu s-au indurat sa bage cutitul (cel putin asa mi s-a spus

Imagini atasate

• Imagine atasata: monthly_04_2010/post-91-127227784554.jpg
  • Imagine atasata: monthly_04_2010/post-91-127227785367.jpg

Secretul fericirii este, nu sa faci ce-ti place, ci sa inveti sa-ti placa ceea ce trebuie sa faci.

Timpul tău este viaţa ta, de aceea cel mai mare dar pe care îl poti face cuiva este timpul tău

#2137 Useril este offline   Stefana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationMontreal

Postat 26 April 2010 - 12:37 PM

Foarte frumos tortul Ceci,ti l-am admirat si dincolo! Doamne-ajuta si de o comanda de tort de nunta!:occasion15:

Yoyo,Ceci va multumesc mult pentru aprecieri :occasion14:

#2138 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 26 April 2010 - 12:46 PM

Ceci super tortul. Deci ai refacut orhideea alba, vad. O puteai picta cu buline mici pe aia roz si sa o folosesti. Faceai un contrast in buchet. Oricum tortul e super asa. :occasion15:
Tort de nunta zici? Au, au, inca nu ma bag la asa ceva. E tare mult de lucru. Ma rog, daca nunta nu e cumva de 50 persoane :occasion14:
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#2139 Useril este offline   cec 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 26 April 2010 - 12:51 PM

Vezi postareagloxinia, la 26 April 2010 - 12:46 PM, a spus:

Ceci super tortul. Deci ai refacut orhideea alba, vad. O puteai picta cu buline mici pe aia roz si sa o folosesti. Faceai un contrast in buchet. Oricum tortul e super asa. :occasion15:
Tort de nunta zici? Au, au, inca nu ma bag la asa ceva. E tare mult de lucru. Ma rog, daca nunta nu e cumva de 50 persoane :occasion14:

multumesc de aprecieri
nunta e de vreo 200 de persoane si de asta mi-e frica sa ma bag
as face-o dar am rezerve ca sunt incepatoare in ale torturilor si e prea mult dintr-o data
ma mai documentez sa vad daca e ceva ce pot sau ceva ce ma depaseste
apropo de tort de nunta cele care faceti unde le bagati? (aveti frigider special pt torturi?)

#2140 Useril este offline   cec 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 26 April 2010 - 12:53 PM

Vezi postareaStefana, la 26 April 2010 - 12:37 PM, a spus:

Foarte frumos tortul Ceci,ti l-am admirat si dincolo! Doamne-ajuta si de o comanda de tort de nunta!:occasion15:

Yoyo,Ceci va multumesc mult pentru aprecieri :occasion14:

multumesc pt aprecier
nu stiu daca ma bucura o comanda pt nunta ca nu prea am conditii pt torturi asa mari
dar ramane de vazut ce va mai fi

Arata acest topic

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • 109
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic