Forum Culinar: Tortul - o arta sau nu ... invatam incet - Forum Culinar

Salt la continut

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tortul - o arta sau nu ... invatam incet

#2101 Useril este offline   MIMI 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 629
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationGalati

Postat 22 April 2010 - 09:03 AM

Tortul meu de ieri,a fost o adevarata provocare-mie nu-mi plac SF-urile.

Imagine atasata: monthly_04_2010/post-139-127191976681.jpg
[blog='Bucataria mea']http://cumimiinbucatarie.blogspot.com/[/blog]

#2102 Useril este offline   Luminis 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 652
  • Inregistrat: 09-February 10
  • LocationBraila

Postat 22 April 2010 - 09:51 AM

Vezi postareadora, la 21 April 2010 - 11:17 PM, a spus:

Cred si eu ca a facut senzatie!!! brava ;)
LA MULTI ANI cu sanatate si multe bucurii!!! :) :)

Saru'mana, Dora! :D

Vezi postareamamistef, la 22 April 2010 - 07:32 AM, a spus:

Luminis,fix acelasi lucru ca si Dora voiam sa-l scriu si eu!!! Normal ca a facut senzatie,e minunat,curat si elegant!!! :headbang:

Vin si eu cu tortuletele mele zapacite, tot ce vedeti e cerut de clienta(sora tinerei sarbatorite,de-acum imi este clienta fidela).Ciuperca mare e diplomat cu coctail de fructe in blat alb-carapace,iar ciuperca mica e cumva o amandina,numai ca nu am facut crema cu oua si unt,ci am pus mousse de cioco neagra cu visine din visinata,si blatul e insiropat tot cu sirop alcoolizat.

Multumesc frumos! Imi place tare mult tortul tau, e vesel si frumos colorat. Eu nu reusesc sa pictez pasta asa de fain, imi ies tot felul de urme. Vreun secret, ceva? BTW: chiar asa il cheama pe sarbatorit sau a fost o gluma?

Vezi postareagloxinia, la 22 April 2010 - 08:29 AM, a spus:

wooow Lumi cat e de elegant tortul tau! Moama, moama! :)

Mersi frumos. Aici am folosit forma de margele de 9 mm diametru.

Vezi postareaMIMI, la 22 April 2010 - 09:01 AM, a spus:

Lumi,tortul a fost ffff frumos!

super tare!

Multumesc tare mult! :D

#2103 Useril este offline   Luminis 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBraila

Postat 22 April 2010 - 09:52 AM

Vezi postareaMIMI, la 22 April 2010 - 09:03 AM, a spus:

Atasament Picture 810.jpg

Nu-ti plac, dar iti reusesc! Brava!

#2104 Useril este offline   Stefana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 507
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal

Postat 22 April 2010 - 10:03 AM

Nici mie nu-mi plac SF-urile,dar tortul tau tare imi place,Mimi!! :headbang:

Multumesc fetelor dragi pentru aprecieri,adevarul e ca m-am distrat pe cinste,imi propusesem ca aseara doar sa invelesc ciupercile mari si sa pun verdele "pe jos", urmind sa termin in dimineata,insa nu mi-a venit sa intrerup joaca :D

Cum pictez pasta.... nu stiu ce sa zic,pun niste tuica buna de tzara(nu am vodka in casa iar tuica asta chiar nu e puturoasa deloc) intr-o cescuta,cam doua lingurite cel mult,pun si un penson-doua de colorant,amestec bine si incep sa pensulez...nu e nici un secret, numai ca din cite am observat eu e de preferat ca amestecul sa fie cit mai subtire, e de preferat sa dau 2-3 straturi ca sa se accentueze culoarea.Oricum fiind mai mult alcool se usuca repede,si nu e nici o problema.Alt secret nu am :)

Despre "Flocirica" :) pe sarbatorita o cheama Geo,Georgiana.era vb sa scriu "la multi ani,Geo" insa in ultimul moment m-a sunat sora sarbatoritei(clienta cu tortul Travian, careia i-am mai facut inca un tortulet pe linga acela si doua ture de amandine,de asta ziceam ca e clienta fidela) si m-a rugat sa scriu asa, asa o striga ei la mishto prin casa, nu e in batjocura,ci sunt chestii "de interior" din familia lor,din cite am inteles :D si m-am conformat :)

#2105 Useril este offline   dani_ela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,242

Postat 22 April 2010 - 11:23 AM

vai ce activitate pe aici!! felicitari fetelor, harnicute ca niste furnicute. eu sunt la capitala-deci sunt in pauza de torturi. si imi e asa de dor de bucataria mea...spor la tortulit!

#2106 Useril este offline   nelly_th2001 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 201
  • Inregistrat: 09-December 09
  • Locationadoptata de ardeleni

Postat 22 April 2010 - 12:12 PM

Vezi postareagloxinia, la 20 April 2010 - 09:51 PM, a spus:

Nelly bine ai revenit printre ardeleni ;) foarte vesele torturile se vede ca ai pus suflet in ele.

mersi de urare ,iar imi trebe ceva timp sa ma obisnuiesc cu orasul asta si cu linistea care ma omoara :headbang:
cand m-am dus si cand m-am intors de la galati am vazut o coada mare la un bloc de la tine din oras si nu stiam ce s-a intamplat , cand am ajuns acasa si am intrat pe forum mi-am dat seama de ce era coasa aia la bloc :acolo stai tu nu? :D si toata lumea venea la tine pentru comenzi :)

Vezi postareadelioara, la 21 April 2010 - 09:46 AM, a spus:

Iar productie, nu gluma...
Nelly, tortul pascal e f vesel si colorat, iar capota mi se pare o gaselnita.. din ce e facut parbrizul??

gaselnita a "gasit-o" barbatemiu :D,iar parbrizul e dintr-o cutie de inghetata ovala ,a taiat-o si a luat numai "lateralele"lungi ,si le-a lipit cu scoci, un pic se vede zgariat pentru ca etitcheta a fost lipita bine bine (nici cu apa calda nu am reusit sa o dezlipim ,asa ca a ramas razuitul) :)

Vezi postareamamistef, la 21 April 2010 - 10:47 AM, a spus:

hehe,ce faina e capota masinii Audi! Foarte fain, Nelly!

mamaaa ce fain e ,bine ca ai bagat multe poze cu animalutele si mai ales cu scrisul ,am eu ce am cu scrisul tau :)
nelly_th2001

#2107 Useril este offline   nelly_th2001 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 22 April 2010 - 12:15 PM

Vezi postareaMIMI, la 22 April 2010 - 09:03 AM, a spus:

i-a sa vezi tu cum deacum incolo ai sa ai si nave spatiale si roboti si tot ce vrei ;mai scoate si tu o masina din garaj , mai o mulga :) :headbang:
nelly_th2001

#2108 Useril este offline   yoyo 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 22 April 2010 - 12:38 PM

Oana-Cristina nu e nici un bai ca m-ai botezat ca oricum imi place mielul :occasion14: dar, cel mai mult imi plac margaretele tale care sunt perfecte.

Mimi merci de raspuns insa sa stii ca eu nu inteleg cum faci tu sa curga asa uniform ciocolata pe margine pentru ca eu daca o pun curge in siraguri si nu iese uniform. Ma termini incet cu mingea. Mi-am luat forma rotunda pt minge si sta in debara deja de jumate de an ca am zis ca anticipez cumpararea ei ca nu cumva vre-un tip sa-mi ceara minge si sa nu pot sa-i fac. No da oricum am primit moca tava asa ca nu ma stresez. Deja intri si la sf-uri cu torturile.........aveti clienti faini.

Oti tu esti un fel de Batman-itza a copiilor de faci un tort in mai putin de 24 ore.Esti cea mai rapida!

Nelly merci de raspuns sa stii ca inca ma gandesc cum mi-ai explicat da cred ca is pe durmul cel bun :floare:.

Delioara dupa mine e e perfect scrisul tau!

Luminis chiar ma gandeam la un astfel de tort ca si decor :P.E foarte fain. Spune-mi te rog dunga aceea mai groasa si mai subtire cum le-ai facut asa egale? Si margele sunt cu matritza. Tortul acela special pentru tine "La multi ani!" e foarte finutz. Faldurile alea ma termina. Cum le-ai facut?

Mamistef imi place tare mult tortul tau haios . Foarte fain!

Ma duc sa ma apuc de treaba pentru ca azi ma anunta un client ca in loc de duminica ii trebe pe maine tortu :occasion15:.

#2109 Useril este offline   Luminis 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBraila

Postat 22 April 2010 - 01:58 PM

Draga Ioana, cu snururile alea a fost munca de sclav, adica m-am chinuit cat pentru tot tortul. In primul rand am colorat pasta cu negru si a devenit extrem de sfaramicioasa. Banda mai grosuta am taiat-o cu o scula antica si de demult, cu mai multe rotite una langa alta, pe care o folosea mama pe vremuri ca sa taie taiteii de casa. Snurul mai subtire insa l-am rasucit cu mana si m-am chinuit putin ca sa iasa uniform. Faldurile le-am taiat cu cu garrett frill cutter (se poate si cu o forma de floare rotunda si ii faci o gaura la mijloc) si le-am subtiat cu o scobitoare. De la Dora am invatat asta, ea a povestit odata, Dora :occasion15:

#2110 Useril este offline   vrabiuta 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 686
  • Inregistrat: 05-December 09
  • Locationunde se agata harta-n cui

Postat 22 April 2010 - 08:11 PM

Mamistef foarte frumos tortule tau, vesel ca o zi de primavara ! Felicitri !
Luminis ,La multi ani!
Mimi, zic si eu ce-au zis fetele : nu-ti plac chestiile SF da-ti ies mama, iti ies ! Super, felicitari !

Tortul meu facut aseara-azi noapte,pentru azi, o matusa a implinit frumoasa virsta de ...80 de ani! Blat cu cacao,crema de vanilie si crema de nuci pralinate,invelit in pasta de zahar, decor pasta de zahar si royal icing !

Imagini atasate

• Imagine atasata: monthly_04_2010/post-366-12719598556.jpg
  • Imagine atasata: monthly_04_2010/post-366-127195986875.jpg

#2111 Useril este offline   nelly_th2001 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 22 April 2010 - 08:21 PM

supeer tort vrabiuto sa-ti traiasca matusa ,se vede cu ochiul liber ca iti iubesti matusa ,e atat de finut :love7: in place combinatia asta de alb-verde :occasion14:
nelly_th2001

#2112 Useril este offline   vrabiuta 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 686
  • Inregistrat: 05-December 09
  • Locationunde se agata harta-n cui

Postat 22 April 2010 - 09:05 PM

Vezi postareanelly_th2001, la 22 April 2010 - 08:21 PM, a spus:

supeer tort vrabiuto sa-ti traiasca matusa ,se vede cu ochiul liber ca iti iubesti matusa ,e atat de finut :love7: in place combinatia asta de alb-verde :occasion14:

Multumesc mult ! :love7:

#2113 Useril este offline   Stefana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationMontreal

Postat 23 April 2010 - 12:39 PM

Foarte delicat tortul,Vrabiuto!!iar virsta matusi....e minunata! sa-ti fie sanatoasa,tare cred ca s-a bucurat de tort!;)

Tortul meu de azi e un tort de majorat pentru o fata care culmea,se numeste tot Stefana,adica nu sufar de vreo boala psihica,sa ma apuc sa-mi fac singura torturi, a fost f straniu sa lucrez la un tort pentru o tiza de-a mea ;)

L-am facut cum a vrut,tortul sa aiba mult turcoaz,sa aiba etaje patrate puse pe diagonala,bilutze colorate, 18 maaare cu o coronitza pe 8,numele ei sa stea in picioare pe tort...etajul are crema de ciocolata cu multe visine,iar baza are crema de lamiie si crema de ciocolata,amindoua au blat alb f insiropat.

Imagine postata

#2114 Useril este offline   Doriana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 377
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationOradea

Postat 23 April 2010 - 01:48 PM

Foarte frumoase torturi ati facut , fetelor ! Din lipsa de timp , (servici , casa , fete neastamparate care trebuiesc scoase din casa ca sa se oboseasca )doar v-am urmarit din umbra , ca nu ma pot abtine sa nu dau cate un ochi p-aici ... Harnicute toate ! :occasion14:

Off topic : am intrat sa ma laud putin ... fetita mea cea mare , Teodora a obtinut un rezultat foarte bun la concursul de matematica Micul matematician - 100 de puncte din 100 , faza pe oras ... (musai trebuia sa ma laud putin) :occasion15:

Va pup pe toate si va doresc spor la torturi !
mama de fete cucuiete Imagine postata

#2115 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,517
  • Inregistrat: 23-November 09
  • Locationundeva prin nord vest

Postat 23 April 2010 - 02:14 PM

Mimi, tortul SF-ist e super!

Vezi postareanelly_th2001, la 22 April 2010 - 12:12 PM, a spus:

mersi de urare ,iar imi trebe ceva timp sa ma obisnuiesc cu orasul asta si cu linistea care ma omoara :occasion15:
cand m-am dus si cand m-am intors de la galati am vazut o coada mare la un bloc de la tine din oras si nu stiam ce s-a intamplat , cand am ajuns acasa si am intrat pe forum mi-am dat seama de ce era coasa aia la bloc :acolo stai tu nu? si toata lumea venea la tine pentru comenzi

Trebuie sa te dezamagesc. Nu stau la bloc :pupic: Asa ca cine stie la ce era coada aia :floare: Acolo sta secretara mea, care face programarile :floare: :floare: :floare:

Vezi postareavrabiuta, la 22 April 2010 - 08:11 PM, a spus:

Tortul meu facut aseara-azi noapte,pentru azi, o matusa a implinit frumoasa virsta de ...80 de ani! Blat cu cacao,crema de vanilie si crema de nuci pralinate,invelit in pasta de zahar, decor pasta de zahar si royal icing !

Sa fie matusa sanatoasa, sa ii mai faci multe torturi de acum incolo. Tortul e grozav, imi pac culorile alese. :floare:

Vezi postareaDoriana, la 23 April 2010 - 01:48 PM, a spus:

Off topic : am intrat sa ma laud putin ... fetita mea cea mare , Teodora a obtinut un rezultat foarte bun la concursul de matematica Micul matematician - 100 de puncte din 100 , faza pe oras ... (musai trebuia sa ma laud putin) :occasion14:

Va pup pe toate si va doresc spor la torturi !

wooow! Felicitari si la cat mai multe!
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#2116 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 23 April 2010 - 02:18 PM

Vezi postareamamistef, la 23 April 2010 - 12:39 PM, a spus:

Foarte delicat tortul,Vrabiuto!!iar virsta matusi....e minunata! sa-ti fie sanatoasa,tare cred ca s-a bucurat de tort!:occasion15:

Tortul meu de azi e un tort de majorat pentru o fata care culmea,se numeste tot Stefana,adica nu sufar de vreo boala psihica,sa ma apuc sa-mi fac singura torturi, a fost f straniu sa lucrez la un tort pentru o tiza de-a mea :occasion14:

L-am facut cum a vrut,tortul sa aiba mult turcoaz,sa aiba etaje patrate puse pe diagonala,bilutze colorate, 18 maaare cu o coronitza pe 8,numele ei sa stea in picioare pe tort...etajul are crema de ciocolata cu multe visine,iar baza are crema de lamiie si crema de ciocolata,amindoua au blat alb f insiropat.

eu sunt curioasa cum arata coronita din lateral. Cum ai reusit sa o faci sa stea acolo? Banuiesc ca nu e rotunda...
Ai muncit ceva la el, felicitari!

eu somez pana in 5 mai cand e ziua mamei mele. Nu am nici o comanda, stau si ma odihnesc. Si profit sa le bucataresc alor mei ce le trece prin bibilica... :floare:
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#2117 Useril este offline   Stefana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationMontreal

Postat 23 April 2010 - 03:08 PM

Felicitari,Doriana!!!! bucuriile pe care ni le fac copiii nu sunt nicicind offtopic! :occasion15:

Gloxi,am fost acuma sa pozez coronita :occasion14: nu m-am gindit ca ar interesa pe cineva sa o vada in detaliu. E facuta din gumpaste de citeva zile si lasata pe buretel sa se usuce bine de tot. Am uns baza cu sirop de zahar,am aplicat-o pe 8 si am adaugat de jur imprejur o banda de gumpaste din aceeasi culoare.Am folosit gumpaste ca sa se usuce repede si bine,dar puteam foarte bine sa folosesc pasta de zahar obisnuita la o adica.

uite din profil
Imagine postata

si cumva din spate,am lasat o bucatica de gumpaste in jos pe 8,ca sa fie mai mare suprafata "sudata"

Imagine postata

Nu bagati in seama aspectul "prafuit" al cifrei 18 si al bulinelor,cred ca e efect din cauza blitz-ului in frigider,nu imi explic fenomenul.

#2118 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 23 April 2010 - 03:18 PM

Foarte fain arata. Interesant facuta.

Am bagat la cap ideea. Merci :occasion15:
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#2119 Useril este offline   Anca_B 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 498
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationCluj Napoca

Postat 23 April 2010 - 08:30 PM

Dragele mele prietene,va urmaresc cu drag! Am vazut ca sunteti mai ceva ca niste albinute!Harnicutelor!Din pacate ,io nu prea mi-am rezolvat problema de sanatate cu Matei,si asa nu mai am nici un chef ,nici o vlaga!M-am saturat de doctori(nu vreau sa supar pe nimeni,dar...)asta ca off-topic!Sper sa ma pot "aduna" si sa mai fac cate un tort (mici obligatii,nu comenzi :D ) poate imi revin,ca sa pot merge mai departe(adica si pe la alti doctori)!
Va pup cu drag!abia astept sa-mi revin!
ps. sa ma scuzati pt off-topic,dar... simteam nevoia!
:)

#2120 Useril este offline   Ramo 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 770
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationLa Strumfi

Postat 23 April 2010 - 08:40 PM

Gagici cred ca stiti ca mi-o fost dor de voi, nu? Abia am asteptat azi sa intru sa vad ce ati mai facut si ati facut o gramada de torturi care mai de care, bune modele de inspiratie. Va felicit pe toate si ma bucur sa pot sta iar printre voi desi Kari mi-o terminat ieri cu varicela, dimineata s-au trezi baietii (amandoi) cu bubitze. O sa treaca si la ei, ma rog doar sa nu fie complicatii.

Anca sa dea Domu' ca sa rezolvi problema cu Matei si sa-l vindece El ca sa nu mai faci ture intre medici. Cateodata e nevoie si de ei ca de aia le-o dat Dumnezeu intelepciune sa ne mai rezolve si ei din cand in cand. Fii tare si nu dispera, totul o sa fie bine.
Imagine postata Imagine postata Imagine postata

Imagine postata

incepand din 23.03.2011

Arata acest topic

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 104
  • 105
  • 106
  • 107
  • 108
  • Ultima »