Forum Culinar: Tortul - o arta sau nu ... invatam incet - Forum Culinar

Salt la continut

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tortul - o arta sau nu ... invatam incet

#2341 Useril este offline   dora 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 860
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationItaly

Postat 11 May 2010 - 11:48 AM

Vezi postareaDoriana, la 10 May 2010 - 07:50 PM, a spus:

Nu vad de ce m-ar supara ... Doar suntem aici sa invatam (eu mai mult) . Multumesc de aprecieri . Da` ma gandesc , :-* oare ce as putea folosi in mijlocul florilor ?

Fa-le interiorul cat mai natural...colorandu-l...asa cum il vezi in natura:)
ia o floricica si priveste-o atent...apoi incearca s-o redai cat mai fidel in pdz

Vezi postareamarinaemy, la 10 May 2010 - 09:25 PM, a spus:

Am mai facut si eu un tort astazi, blat alb,crema ganache de cioco amaruie,ganache de cioco alba si jeleu de portocale.

Ca ai mai facut se vede;):-*....oare poti detalia culorile (nuantele) folosite?

Vezi postareacellya, la 10 May 2010 - 10:02 PM, a spus:

Dora, am amutit ! nici cuvinte nu mai am ! esti ARTISTA si... nu pot intelege ce-au italienii in cap? oare ei ce vor?!?! :-* ambele torturi sunt superbe, perfecte.

Pai aia e...ca NU vor!!! sunt foarte conservatori...sa nu-i scoti din pan di Spagna normal si crema pasticcera ca iei foc!!!:D...n-au incredere...sau nu stiu ce naiba e in capul lor...ca asa ma enervez cateodata de-mi vine sa las totul balta si sa ma arunc in Dunare:(...aaah, noroc ca aici n-am Dunare:lol:....
Multumesc cellya draga pt aprecieri...primeste felicitarile mele pt ultimele torturi prestate:floare:

Vezi postareaelida-silvia, la 11 May 2010 - 10:30 AM, a spus:

Vin si eu cu un tort,o comanda ptr un baietel de 6 ani il duce la gradinita .
Astept cu nerabdare reactia mamei ,traba sa vina dupa el si intre timp am zis sa postez sa va arat si voua

Foarte vesel Silvia...ce-mi place!:D

#2342 Useril este offline   Stefana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 507
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal

Postat 11 May 2010 - 12:03 PM

Va rog sa ma iertati ca nu comentez pe indelete,ati facut torturi minunate,dar am o stare oribila,ma uit socata la tv si vad ca vor sa taie si din salarii,si din indemnizatiile mamelor,ca sa nu mai vb de pensii...ma rog la Dzeu sa ma ajute sa am in continuare comenzi si sa ne ajute pe toate sa avem comenzi,ca vad ca asta a devenit un venit care ne scoate cit de cit din rahat.Iertati-ma,dar mi-e o sila,nu am cuvinte!Mi-e frica pentru ce va trebui sa induram,nu stiu cum vom face fatza cu totii(nu ma refer doar la mine si la ai mei,ci la TOTI)

#2343 Useril este offline   dora 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationItaly

Postat 11 May 2010 - 12:50 PM

Vezi postareaStefana, la 11 May 2010 - 12:03 PM, a spus:

Va rog sa ma iertati ca nu comentez pe indelete,ati facut torturi minunate,dar am o stare oribila,ma uit socata la tv si vad ca vor sa taie si din salarii,si din indemnizatiile mamelor,ca sa nu mai vb de pensii...ma rog la Dzeu sa ma ajute sa am in continuare comenzi si sa ne ajute pe toate sa avem comenzi,ca vad ca asta a devenit un venit care ne scoate cit de cit din rahat.Iertati-ma,dar mi-e o sila,nu am cuvinte!Mi-e frica pentru ce va trebui sa induram,nu stiu cum vom face fatza cu totii(nu ma refer doar la mine si la ai mei,ci la TOTI)

Draga mea ai mare dreptate...si eu sunt oripilata de ceea ce vad in tv ca le trece prin cap marilor guvernanti...:-*
din pacate situatia este globala...si devine tot mai acuta din zi in zi...
Bunica mea a cunoscut odata un pustnic care avea premonitii...si zicea: "Vor veni timpuri cand vom fi socati de ceea ce ni se intampla...de ceea ce vom vedea in jurul nostru...pe strada si altundeva...incat vom dori sa scoatem mortii afara din groapa si sa intram noi in locul lor pentru a scapa de grozaviile vazute si traite!!!"...nu-mi doresc sa ajung acea zi :D...inalt ruga mea Cerului sa ne ocroteasca si sa ne vegheze pe TOTI!!!

#2344 Useril este offline   nuzi 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 51
  • Inregistrat: 07-December 09

Postat 11 May 2010 - 02:33 PM

Buna ziua!-fetelor va multumesc la toate, pentru cuvintele frumoase, pe care mi le-ati adresat.Va felicit si eu pe cele care ati postat in ultimele zile,le-am vazut un pic in graba dar o sa le reiau.Am promis cand fac catelul, care mi-a dat bataie de cap,(nu stiu daca si voi faceti asa,dar eu cand fac cate un tort sunt in stare, sa-mi pun si sufletul in el,eu vad asta ca pe un defect nu cred ca e bine sa te consumi asa,mai ales ca uni care vad tortul zic, bine da e frumos dar cu asa o voce de-ti crapa inima in tine cand stii cat ai muncit la el).Gata ca va-am zapacit cu atata vb. pe cuvantul meu ca nu l-am copiat de la nimeni, am cautat imagini cu catei pe net, dar nu am gasit ceva sa-mi placa.Aaaa era sa uit stiti ca v-am zis ca-l vrea din frisca pana la urma am mai negociat sa-l fac cum cred eu ca-i mai bine.O sa postez 4 poze sper ca nu mi-o iau pe cocoasa ca sunt prea multe. :angryfire: Imagine atasata: monthly_05_2010/post-395-127358099939.jpg Imagine atasata: monthly_05_2010/post-395-127358102279.jpg Imagine atasata: monthly_05_2010/post-395-127358105845.jpg Imagine atasata: monthly_05_2010/post-395-127358107717.jpg

#2345 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 11 May 2010 - 02:43 PM

Vezi postareanuzi, la 11 May 2010 - 02:33 PM, a spus:

Buna ziua!-fetelor va multumesc la toate, pentru cuvintele frumoase, pe care mi le-ati adresat.Va felicit si eu pe cele care ati postat in ultimele zile,le-am vazut un pic in graba dar o sa le reiau.Am promis cand fac catelul, care mi-a dat bataie de cap,(nu stiu daca si voi faceti asa,dar eu cand fac cate un tort sunt in stare, sa-mi pun si sufletul in el,eu vad asta ca pe un defect nu cred ca e bine sa te consumi asa,mai ales ca uni care vad tortul zic, bine da e frumos dar cu asa o voce de-ti crapa inima in tine cand stii cat ai muncit la el).Gata ca va-am zapacit cu atata vb. pe cuvantul meu ca nu l-am copiat de la nimeni, am cautat imagini cu catei pe net, dar nu am gasit ceva sa-mi placa.Aaaa era sa uit stiti ca v-am zis ca-l vrea din frisca pana la urma am mai negociat sa-l fac cum cred eu ca-i mai bine.O sa postez 4 poze sper ca nu mi-o iau pe cocoasa ca sunt prea multe. :angryfire:

Superb catelul! :D Felicitari! :D Superlativele-s putine, fata de ceea ce as vrea sa-ti transmit! :study:

#2346 Useril este offline   delioara 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 158
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 11 May 2010 - 04:22 PM

Vezi postareaLivia, la 10 May 2010 - 11:29 AM, a spus:

Delioara foarte interesant timbrul tau postal si foarte reusit. N-am avut niciodata de facut un tort la milimetru, nu stiu daca m-as descurca, tot timpul trebuie sa imrpovizez sau sa schimb eu ceva...

Vezi postareamarinaemy, la 10 May 2010 - 01:47 PM, a spus:

Delioara multumesc frumos!
Stai linistita ca nici eu nu ma pricep ,la sculptat si modelat asa ca am cumparat o tava in forma de masinuta (care e destul de scumpa dar avand in vedere ca mai trebuie sa fac vreo 3 masinute merita)
Mie imi plac torturile tale sunt dragute

Vezi postareadani_ela, la 10 May 2010 - 05:46 PM, a spus:

este perfect! foarte reusit si ochios :study:

Vezi postareadora, la 10 May 2010 - 07:45 PM, a spus:

Imi place tortul tau timbru :D

Vezi postareagabrenia, la 10 May 2010 - 09:02 PM, a spus:

Delioara a iesit super reusit Timbrul Felicitari![/left]

Vezi postareacellya, la 10 May 2010 - 10:02 PM, a spus:

Delioara, dintr-un banal timbru, uite ca ai reusit sa scoti o minunatie de tort ! e perfect executat !

Mii de multumiri pentru vorbele frumoase, mi-ati inseninat ziua! :angryfire:
www.cristal-furnicutza.blogspot.com

#2347 Useril este offline   delioara 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 158
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationBucuresti

Postat 11 May 2010 - 04:39 PM

Daniela, e frumos stadionul, mai ales ca e facut cu frisca, e f reusit. :angryfire:

Marianemy, ai facut o cutiuta de bijuterii acolo, nu? Mie una asa imi pare. F frumoasa si delicata pictura, si scrisul imi place tare. :study:

Cellya, m-am scurs de pe scaun la vederea feliei cele ciocolatoase, si imi place ca l-ai decorat si pe cel pentru acasa, bravo! Spiderica e f fain pictat, si literele sunt mai mult decat reusite. Tine-o tot asa! :D

Elida, mamica respectiva n-are de ce sa nu fie superimpresionata, tortul e wow, f frumos lucrat si dulce, exact ceea ce trebuia pentru copii. :D

Nuzi, catelusul e absolut a-do-ra-bil, iti vine sa-l mananci, si la propriu si la figurat. Executat perfect, meriti aplauze! :D

Stefana, am ajuns o tara de tot rasul, nu ca n-am fi fost si inainte, dar parca din ce in ce ne scufundam, in loc sa ne fie cat de cat mai bine ne ajuta guvernantii lui peshte sa ajungem in mormant inainte de vreme.
Mi-e o scarba de tot ceea ce inseamna politic de nu pot sa exprim in cuvinte, dar din pacate cu toata scarba asta, unii isi fac buzunarele mari si isi bat joc de cei multi si fraieri. Ma intreb de ce nu se reactioneaza mai puternic, oare chiar toata lumea e asa de indobitocita incat sa creada ca nu se mai poate face nimic, decat sa mergem orbeste pe mana celor 'alesi'?
As mai avea multe de spus, dar nu prea le am cu polemicele, stiu doar ca nu se mai poate asa. In plus, stric topicul asta cu minunatii, si e pacat.
www.cristal-furnicutza.blogspot.com

#2348 Useril este offline   vrabiuta 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 686
  • Inregistrat: 05-December 09
  • Locationunde se agata harta-n cui

Postat 11 May 2010 - 05:32 PM

[b

Mama -mia ! E bestial !Fata draga zi tot, cum l-ai facut ? Ai cioplit sau .......????????
Am ramas fara cuvinte ! E .......tare de tot ! E superb ! E........ce mai ....

#2349 Useril este offline   vrabiuta 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 686
  • Locationunde se agata harta-n cui

Postat 11 May 2010 - 05:48 PM

Si acu , ca era sa uit , pun si eu tortul meu de simbata, pentru casa, facut cu o ocazia anume, va las sa ghiciti ! Fiind doar pentru noi, am mai exersat cu ciocolata pusa pe hirtie de copt si de data asta s-a desprins ! Si stiu si de ce : hirtia de copt acu e din cea buna !
Blat simplu, crema de capsuni (gloxi - iaurt,smintina si fructe ) si mousse de ciocolata,care din lipsa de gelatina suficienta, putin cam moale ! Suuuuuuuuuper bun !
Apropo, pe la voi se gaseste gelatina dr.O ? Eu la 2 hipermarketuri am cautat si nu aveau si de acolo imi luam mereu ? Ce sa fie, ce sa fie ? :angryfire:

Imagini atasate

• Imagine atasata: monthly_05_2010/post-366-127359285546.jpg
  • Imagine atasata: monthly_05_2010/post-366-12735928758.jpg

#2350 Useril este offline   gabrenia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 492
  • Inregistrat: 08-December 09
  • Locationmalul Dunarii

Postat 11 May 2010 - 05:49 PM

Nuzi catelusul tau e SUPERB ! :angryfire: Imi place asa de mult incat as vrea sa-l iau acasa.Si nu mai fii asa de necajita ca noi stim sa apreciem munca fiecareia dintre noi!Asa este ,unii habar nu au cat efort si cat suflet punem noi in creatiile astea si nu gresesc cand spun creatii;sunt o parte din noi si le-o daruim lor cu fiecare mininatie creata.Inca o data,felicitari!P.S. Poate daca vrei si poti sa detalizi un pic modul de lucru la catel?!Si din ce l-ai facut? :study:
Gabrenia "ce pot face doua maini dibace"

#2351 Useril este offline   gabrenia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 492
  • Inregistrat: 08-December 09
  • Locationmalul Dunarii

Postat 11 May 2010 - 05:55 PM

Vrabiuta arata tare apetisant tortul !Cumva cu ocazia a 20 ani de casnicie? Sper sa nu te fac asa da in varsta dar zau ca altceva nu-mi treca prin cap.Vad inimi,doua verighete...Ce poate fi daca nu asta?La multi ani!!! :angryfire: :study:
Gabrenia "ce pot face doua maini dibace"

#2352 Useril este offline   dora 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationItaly

Postat 11 May 2010 - 06:14 PM

Buna ziua!-fetelor va multumesc la toate, pentru cuvintele frumoase, pe care mi le-ati adresat.Va felicit si eu pe cele care ati postat in ultimele zile,le-am vazut un pic in graba dar o sa le reiau.Am promis cand fac catelul, care mi-a dat bataie de cap,(nu stiu daca si voi faceti asa,dar eu cand fac cate un tort sunt in stare, sa-mi pun si sufletul in el,eu vad asta ca pe un defect nu cred ca e bine sa te consumi asa,mai ales ca uni care vad tortul zic, bine da e frumos dar cu asa o voce de-ti crapa inima in tine cand stii cat ai muncit la el).Gata ca va-am zapacit cu atata vb. pe cuvantul meu ca nu l-am copiat de la nimeni, am cautat imagini cu catei pe net, dar nu am gasit ceva sa-mi placa.Aaaa era sa uit stiti ca v-am zis ca-l vrea din frisca pana la urma am mai negociat sa-l fac cum cred eu ca-i mai bine.O sa postez 4 poze sper ca nu mi-o iau pe cocoasa ca sunt prea multe

Nuzi draga mea ...e F-E-N-O-M-E-N-A-L!!!!!!!...spune-mi te rog de unde ai achizionat forma care reda ideea de cos impletit?...sau de zid?....ce-mi place mie despre tine...ca arunci BOMBA si apoi fugi!!!:angryfire:
Ceva detalii despre cum l-ai facut poti da?..ce contine inauntru catelul?..si cum si cu ce ustensila ai facut striatiile de pe blana catelului si urechile? De undeva tot te-ai inspirat tu, nu-i asa?:study: Ceva tutorial?

#2353 Useril este offline   nuzi 

• Bucatar
  • PipPipPip

Postat 11 May 2010 - 06:36 PM

Fetelor va multumesc tare mult,acum sa va dau tot in fuga(nu vroiam sa ma plang mereu de timp,dar..)cateva detalii catelul este facut din salam de biscuiti,am modelat dupa imaginatie poate nu o sa ma credeti,i-mi pare tare rau ca nu l-am pozat inainte de ai pune pasta pe el, poate asa eram mai credibila.Apoi forma aia de blanitza i-am facuto cu un cutit din plastic gasit prin jucariile lui Roxi.Tortul de sub catel este blat amandina si crema de cioco asa sa cerut.Sa stiti ca-i simplu de facut zic acum :angryfire: dar inainte de al face,mi-am tocit creieri de teama ca nu o sa reusesc dar nu a fost chiar asa,daca mai aveti intrebari incerc sa va rasp.printre timp.

#2354 Useril este offline   dani_ela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,242
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 11 May 2010 - 06:39 PM

silvia- este atat de haios!! ce mutrite simpatice au ursuletii de sub patura
nuzi- hai arata-ne cum ai facut minunea aia de catel!!!! este foarte fain tortul
stefana -hai sa ma vait si eu ca e albastru spre vinetiu viitorul ...astia cica inchid termoelectrica , si eu cu barbat cu tot acolo lucram :study: nu stiu ce ne asteapta...dar nimic bun :angryfire:

#2355 Useril este offline   nuzi 

• Bucatar
  • PipPipPip

Postat 11 May 2010 - 06:46 PM

[/quote]

Nuzi draga mea ...e F-E-N-O-M-E-N-A-L!!!!!!!...spune-mi te rog de unde ai achizionat forma care reda ideea de cos impletit?...sau de zid?....ce-mi place mie despre tine...ca arunci BOMBA si apoi fugi!!!:angryfire:
Ceva detalii despre cum l-ai facut poti da?..ce contine inauntru catelul?..si cum si cu ce ustensila ai facut striatiile de pe blana catelului si urechile? De undeva tot te-ai inspirat tu, nu-i asa?:D Ceva tutorial?

[/quote]
Dora-multumesc,forma am luat-o de vara trecuta de la lumea basmelor,eu nu arunc bomba ca asa vreau,as vrea sa detailez dar nici timp, nici nu stiu daca se doreste asta mereu,cine m-a intrebat am raspuns fara retineri,dupa cum am scris mai sus catelul este din salam de biscuiti,striatiile le-am facut cu cutitul din plastic o jucarie de a lui roxi :study: ,i-mi pare rau ca nu mai crezut ca nu l-am facut dupa tutorial, tare m-as fi bucurat sa fi gasit ceva care sa-mi placa,dar nu am gasit nimik pe net si am incercat asa, dupa poza unui catel adevarat daca vrei o pun sa vezi care e,nu a iesit exact dar asta e .Te pup o seara placuta iti doresc.Astept alte intrebari daca mai ai.

#2356 Useril este offline   dora 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationItaly

Postat 11 May 2010 - 07:10 PM

Vezi postareanuzi, la 11 May 2010 - 06:46 PM, a spus:

Dora-multumesc,forma am luat-o de vara trecuta de la lumea basmelor,eu nu arunc bomba ca asa vreau,as vrea sa detailez dar nici timp, nici nu stiu daca se doreste asta mereu,cine m-a intrebat am raspuns fara retineri,dupa cum am scris mai sus catelul este din salam de biscuiti,striatiile le-am facut cu cutitul din plastic o jucarie de a lui roxi :study: ,i-mi pare rau ca nu mai crezut ca nu l-am facut dupa tutorial, tare m-as fi bucurat sa fi gasit ceva care sa-mi placa,dar nu am gasit nimik pe net si am incercat asa, dupa poza unui catel adevarat daca vrei o pun sa vezi care e,nu a iesit exact dar asta e .Te pup o seara placuta iti doresc.Astept alte intrebari daca mai ai.

Draga mea nu te supara...intentia mea nu a fost asta...eu doar glumeam...cat despre tutorial...ce sa-i faci daca le faci asa perfecte?...pe oricine ai induce in eroare crezand ca ai folosit indicatiile unui tutorial :D
Iti multumesc frumos pentru raspuns...te pup si eu cu drag :angryfire:

aaaa si inca ceva....de unde cumperi marsmallows albe?...ca eu nu gasesc decat in doua culori, alb cu roz...si treb sa tai la ele de-mi vine rau...si tot pierd din cantitatea de alb taind asa!

#2357 Useril este offline   elida-silvia 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Postari: 98
  • Inregistrat: 21-February 10

Postat 11 May 2010 - 07:14 PM

Buna ziua!-fetelor va multumesc la toate, pentru cuvintele frumoase, pe care mi le-ati adresat.Va felicit si eu pe cele care ati postat in ultimele zile,le-am vazut un pic in graba dar o sa le reiau.Am promis cand fac catelul, care mi-a dat bataie de cap,(nu stiu daca si voi faceti asa,dar eu cand fac cate un tort sunt in stare, sa-mi pun si sufletul in el,eu vad asta ca pe un defect nu cred ca e bine sa te consumi asa,mai ales ca uni care vad tortul zic, bine da e frumos dar cu asa o voce de-ti crapa inima in tine cand stii cat ai muncit la el).Gata ca va-am zapacit cu atata vb. pe cuvantul meu ca nu l-am copiat de la nimeni, am cautat imagini cu catei pe net, dar nu am gasit ceva sa-mi placa.Aaaa era sa uit stiti ca v-am zis ca-l vrea din frisca pana la urma am mai negociat sa-l fac cum cred eu ca-i mai bine.O sa postez 4 poze sper ca nu mi-o iau pe cocoasa ca sunt prea multe. :angryfire: Atasament P1020668.JPG Atasament P1020673.JPG Atasament P1020670.JPG Atasament P1020676.JPG

wow superb tortul,felicitari

#2358 Useril este offline   nuzi 

• Bucatar
  • PipPipPip

Postat 11 May 2010 - 07:21 PM

[/quote]

Draga mea nu te supara...intentia mea nu a fost asta...eu doar glumeam...cat despre tutorial...ce sa-i faci daca le faci asa perfecte?...pe oricine ai induce in eroare crezand ca ai folosit indicatiile unui tutorial:)
Iti multumesc frumos pentru raspuns...te pup si eu cu drag:pupic:

[/quote]
Off am scapat de el l-am inmanat cumnatei sarbatoritei, ca ea nu a putut veni sper sa-i placa,am avut niste emoti ca foarte putin pasta roz a facut condens pentru prima data, oare o fi din cauza ca am dat frigiderul cu o treapta mai jos era la -2 si la dat la -3?Dora -nu m-am suparat, stii tu ceva, ca am lucrat si lucrez cand gasesc ce-mi place dupa tutorial nu ma feresc sa recunosc,important este sa-l faci cat mai bine.Dar acum nu am gasit :angryfire: .Ti-am rasp. cu mare placere cum de altfel si tu ai facuto nu de putine ori :study: .

#2359 Useril este offline   nuzi 

• Bucatar
  • PipPipPip

Postat 11 May 2010 - 07:27 PM

[quote name='elida-silvia' date='11 May 2010 - 08:14 PM' timestamp='1273598094' post='36859']

[/quote]
wow superb tortul,felicitari
[/quote]
elida-multumesc, te felicit si eu pentru tortuletul tau este tareee dragalas.

#2360 Useril este offline   Oana-Cristina 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Postari: 81
  • LocationSuceava

Postat 11 May 2010 - 07:51 PM

Nuzi supeeerb catelul,felicitari .Cred ca e cel mai dulce catel vazut pana acum.

Arata acest topic

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 116
  • 117
  • 118
  • 119
  • 120
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

12 useri citesc topicul