Stefana foarte finut si elegant...super te-ai descurcat intr-un timp atat de scurt!
Tortul - o arta sau nu ... invatam incet
Postat 18 May 2010 - 03:55 PM
Stefana foarte finut si elegant...super te-ai descurcat intr-un timp atat de scurt!
Postat 18 May 2010 - 06:14 PM
Va pun tortul prestat pe duminica..am incercat o alta tehnica de decor pentru ca nu vroiam tot flori decorate din PDZ la nivelul la care stiu eu
Postat 18 May 2010 - 06:18 PM
edit: si literele alea ma nerveaza!

si
Postat 18 May 2010 - 06:22 PM
Postat 18 May 2010 - 08:02 PM
yoyo, la 18 May 2010 - 06:14 PM, a spus:
Va pun tortul prestat pe duminica..am incercat o alta tehnica de decor pentru ca nu vroiam tot flori decorate din PDZ la nivelul la care stiu eu
Foarte misto ti-a iesit. Spune-mi, te rog, literele le-ai taiat cu cutter? Te intreb pt ca si eu mi-am comandat de curand niste cuttere pt alfabet si literele ies tot asa, subtiri, insa am o problema cu faptul ca, fiind subtiri, imi ramane pasta in cutter (e ca o rigla), chiar daca l-am dat din belsug cu amidon. Daca ai taiat cu cutter, vrei sa pui o poza sa-l vad si eu? Te rog!
Postat 18 May 2010 - 08:07 PM
MIMI, la 17 May 2010 - 07:07 AM, a spus:
-un tort simplu,ornat cu frisca,blat pandispan si crema vanilie
-un bust cu blat amandina si aceeasi crema de vanilie
Cu tine nu mai vorbesc, ma enervezi rau de tot cu frisca aia. Chiar ca vin la Gl sa iau lectii... Iar bustul, ce sa zic, impresionant!
Yours4ever, la 17 May 2010 - 09:17 PM, a spus:
la figurine nu prea pot sa'mi asum merite, ca a fost lucrare comuna cu ei si alti 2 prieteni:)
a fost cu peripetii ca l'am transportat si asa a ramas una din valize fara maner... ( sunt valize, sa nu aud altceva,da?
din departare e ok, dar de aproape a avut multe defecte, dar a fost facut cu drag
Casa de piatra fratelui tau! Sa stii ca semanati voi doi. Cat despre tort, evoluezi pe zi ce trece. Imi plac si miri de zahar.
Stefana, la 18 May 2010 - 01:22 PM, a spus:
cu blitz
si fara blitz
N-am mai pus materialul cel portocaliu-stins,ca trebuia calcat,sa nu credeti c-am uitat
Culoarea e Christmas Red de la Wilton,trandafirasii sunt pictati dupa uscare.
Cu blitz sau fara, impecabil ai intins pasta aia. Cred ca ai calcat-o...
Postat 18 May 2010 - 08:23 PM
Luminis, la 18 May 2010 - 08:07 PM, a spus:
Multumesc,Luminis!
Apropos de pasta intinsa bine....demult ma tin sa va zic ceva si tot ma opresc,gindind ca poate-s caraghioasa.Eu am o "metoda" in lipsa de planator,nu stiu daca si voi faceti la fel insa na, asta e,zic chiar daca poate-s caraghioasa.
Dupa ce intind pasta pe tort si o asez incet cu miinile ca sa nu faca nici o cuta,o mai mingii un pic apoi tai surplusul.Ce fac eu un pic "altfel" este ca iau un prosop curat de bucatarie si incep sa mingii tortul cu el pe toate partile timpde vreo 2-3 minute,cpina mi se pare ca arata bine.Parerea mea e ca tortul capata un anumit luciu,devine neted si dispare si cea mai mica denivelare si urma de amidon. Asta am descoperit-o intimplator,nici nu mai stiu cum si in ce conditii.
Pe cele care nu aveti planator,ca si mine,poate va ajuta aceasta mica gaselnita.
hai,rideti acuma de prosopul meu
Postat 18 May 2010 - 08:42 PM
gloxinia, la 16 May 2010 - 08:28 PM, a spus:
Tortul e superb!
ufffffff,gloxinia draga ,daca ai sti cat am tanjit dupa forma asta...
elida-silvia, la 16 May 2010 - 08:42 PM, a spus:
si eu te pup draga silvia (am sters pupicul tau ca nu imi ia postarea )
nuzi, la 16 May 2010 - 09:53 PM, a spus:
saru`mana. felicitari pt tortul cu funda- este superb!!!!
yoyo, la 16 May 2010 - 11:40 PM, a spus:
Daniela imi vine sa ma tai la vene la dantela aceea.....e perfecta mai bine zis tot tortul este. Explica-mi te rog si mie cum faci buclele acelea, cu ce forma si cu ce lea-i gaurit in mpe margine:-??.
pai la ce torturi faine faci tuuuu, ce sa-ti tai venele!!! dantela e facuta cu forma special pt volanase (parca ii spune frill rol, dora stie mai bine
MIMI, la 17 May 2010 - 07:02 AM, a spus:
mimi
vrabiuta, la 17 May 2010 - 10:02 AM, a spus:
Felicitari,frumos şi bun rau !
vrabiuta- cica o fost taaaare bun, am aflat si eu de la altii
cellya, la 17 May 2010 - 11:57 AM, a spus:
Dani_ela, superb tortul tau ! trandafirii sunt foarte reusiti ! felicitari !
Citeaza
multumesc frumos !
Mimi, foarte finute ambele torturi ! inca n-am facut bust, dar imi doresc ...sper sa am ocazia ...
Citeaza
oauuuu! multumesc frumos !
eu sunt deja ... plictisita de Spider
va multumesc pentru aprecieri ( si pentru sugestii caci sunt binevenite !)si va doresc o saptamana linistita.
aaa,sa nu uit: sa aveti SPOR !!!
va pup
multumesc cornelia, vacanta linistita la parinti
gabrenia, la 18 May 2010 - 10:39 AM, a spus:
Luminis este beton barca!Si gagicile!Ii da drumul la apa pe Dunare?Te pup si felicitari! Daniela imi place tare mult tortul tau dreptunghiular .imi plac si culorile pastelate si florile.Pupici si sa auzim numai de bine!Raluca sunt super frumoase si finute torturile viitorilor miri!Casa de piatra si sa le fie viata inseninata tot timpul,numai bucurii si viata imbelsugata!
gabrenia-
Postat 18 May 2010 - 08:48 PM
Yours4ever, la 17 May 2010 - 09:11 PM, a spus:
tort 3 feluri cioco, imbracat in frisca si cioco, porumbei din pasta de zahar.
foarte reusite ambele torturi! casa de piatra fratelui!!!
Stefana, la 18 May 2010 - 01:22 PM, a spus:
N-am mai pus materialul cel portocaliu-stins,ca trebuia calcat,sa nu credeti c-am uitat sper sa-mi gasesc pe undeva cheful de calcat zilele astea
Culoarea e Christmas Red de la Wilton,trandafirasii sunt pictati dupa uscare.
cat e de frumoooos, e atat de... pur.
yoyo, la 18 May 2010 - 06:14 PM, a spus:
oau! asta e altceva...ai pictat pur si simplu? fain
Postat 18 May 2010 - 10:02 PM
Stefana, la 18 May 2010 - 08:23 PM, a spus:
Luminis, la 18 May 2010 - 08:07 PM, a spus:
Multumesc,Luminis!
Apropos de pasta intinsa bine....demult ma tin sa va zic ceva si tot ma opresc,gindind ca poate-s caraghioasa.Eu am o "metoda" in lipsa de planator,nu stiu daca si voi faceti la fel insa na, asta e,zic chiar daca poate-s caraghioasa.
Dupa ce intind pasta pe tort si o asez incet cu miinile ca sa nu faca nici o cuta,o mai mingii un pic apoi tai surplusul.Ce fac eu un pic "altfel" este ca iau un prosop curat de bucatarie si incep sa mingii tortul cu el pe toate partile timpde vreo 2-3 minute,cpina mi se pare ca arata bine.Parerea mea e ca tortul capata un anumit luciu,devine neted si dispare si cea mai mica denivelare si urma de amidon. Asta am descoperit-o intimplator,nici nu mai stiu cum si in ce conditii.
Pe cele care nu aveti planator,ca si mine,poate va ajuta aceasta mica gaselnita.
hai,rideti acuma de prosopul meu
Si nu raman scame minuscule pe pasta de la prosop?
Postat 18 May 2010 - 10:34 PM
Nu mai plange tu ca si asa sunt inundatii de la atatea ploi
Stefana multumesc tare mult. Eu am zis ca incerc si astfel am avut tortul model in fata si am tras cu carioca si apoi am venit cu culorile desi aceasta e tehnica picturii cu apa cred insa ca nu se foloseste la torturi pentru ca iti distruge pasta. Am vrut sa vad daca functioneaza si.......sincera sa fiu eu nu sunt prea multumita
Luminis multumesc. Exact acelea le am si eu, o sa fac poza zilele urmatoare pentru ca acum e prea tarziu
Dani_ela' multumesc tare mult si mai ales pentru raspuns referitor la frill roll-ul ala sper ca intr-o zi sa ajung sa-mi cumpar unul:P.
Pentru prima data comand la lumea basmelor cateva produse...prima data a uitat sa puna comanda, acum insa mi-a trimis produse care nu sunt identice cu ceea ce exista pe site. De exemplu luster-ul e la punga asa ca fiti atente si intrebati omu de cate soiuri are deoarece eu am facut comanda de pe site-ul vechi si gri-ul era in cutie.........acum exista doar la punga
Postat 19 May 2010 - 01:14 AM
yoyo, la 18 May 2010 - 10:34 PM, a spus:
Luminis multumesc. Exact acelea le am si eu, o sa fac poza zilele urmatoare pentru ca acum e prea tarziu
Pentru prima data comand la lumea basmelor cateva produse...prima data a uitat sa puna comanda, acum insa mi-a trimis produse care nu sunt identice cu ceea ce exista pe site. De exemplu luster-ul e la punga asa ca fiti atente si intrebati omu de cate soiuri are deoarece eu am facut comanda de pe site-ul vechi si gri-ul era in cutie.........acum exista doar la punga
Eu cred ca voi nu stiti lucra cu ele
Cta despre lumeabasmelor, au site nou draga, tu de ce comandasi de pe cel vechi?

si
Postat 19 May 2010 - 07:02 AM
Luminis, la 18 May 2010 - 10:02 PM, a spus:
Si nu raman scame minuscule pe pasta de la prosop?
Nu,deloc! Oricum,eu in bucatarie folosesc prosoape "neflocoase",deci prosoape simple,din pinza de bumbac,cu diverse modele,nu stiu cum sa spun.Nu-s flausate,nu-s ca prosoapele de baie.Si de fiecare data folosesc prosop curat,evident
Yoyo,eu am fost tot timpul multumita de lumeabasmelor,sper sa nu se porceasca de-acuma ca au devenit mai mari
Postat 19 May 2010 - 09:30 AM
gloxinia, la 19 May 2010 - 01:14 AM, a spus:
yoyo, la 18 May 2010 - 10:34 PM, a spus:
Eu cred ca voi nu stiti lucra cu ele
Cta despre lumeabasmelor, au site nou draga, tu de ce comandasi de pe cel vechi?
Daca nu le-am tras la palme la liniile alea de ma ustura mana, tot nu iesea, mai incerc cu pasta ceva mai tare, trebuie sa iasa.
Cat despre Lumea basmelor si eu am patit sa dau telefon dupa o comanda pt ca nu mi-o mai trimiteau si la telefon mi-au zis ca ei pun la posta comanda dupa nu stiu cate zile, ca intai se prelucreaza comanda,etc etc, vrajeala. Si mi-a venit abia dupa 2 saptamani, au pus-o la posta dupa ce am sunat eu. De aia prefer sa comand pe ebay, aia pun la posta a doua zi, nu "prelucreaza" nimic, si crede-ma au sute de comenzi pe zi. Si sunt mult mai ieftine.
Postat 19 May 2010 - 10:55 PM
Ambulanta modelata cu mana si cutzitu....masina politiei dintr-o matrita de fulger dar si aia sculptata. Blat negresa cu 3 feluri de cioco!
Imagini atasate
Postat 20 May 2010 - 01:15 AM
Sint noua aici, dar va stiu operele de dincolo, sinteti minunate toate.
Am si eu pasiunea voastra, dar timp foarte putin, fac torturi pentru ai mei, insa am facut si un tort pentru un baietel de 1 an cu masinute( mamica a cerut asa).Stiu ca nici nu se compara cu ale voastre dar vi-l arat.

Anca
Postat 20 May 2010 - 08:30 AM
Stefana, cat e de elegant si de finut tortu' inima!!!!imi place tare mult
Ioana, ce faine's torturile tale! imi place mult cel pictat, te invidiez ca eu n'am talent la de astea:))
Anka, bine ai venit. e reusit tortul tau!
Spune'ne si ce se ascunde sub decor:)
Postat 20 May 2010 - 08:32 AM

Ajutor