Forum Culinar: Tortul - o arta sau nu ... invatam incet - Forum Culinar

Salt la continut

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tortul - o arta sau nu ... invatam incet

#2461 Useril este offline   dora 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 860
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationItaly

Postat 18 May 2010 - 03:55 PM

Raluca foarte dragute ambele torturi...Casa de piatra fratelui tau si multa fericire si noroc in viata!!!
Stefana foarte finut si elegant...super te-ai descurcat intr-un timp atat de scurt!:rolleyes:

#2462 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,517
  • Locationundeva prin nord vest

Postat 18 May 2010 - 04:24 PM

waaa, Stefana ce fain e! Felicitari! :rolleyes:
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#2463 Useril este offline   Stefana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 507
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal

Postat 18 May 2010 - 04:28 PM

Dora,Gloxi :rolleyes:

#2464 Useril este offline   yoyo 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 18 May 2010 - 06:14 PM

Stefana e foarte frumos chiar prin simplitatea lui il face unic si deosebit.

Va pun tortul prestat pe duminica..am incercat o alta tehnica de decor pentru ca nu vroiam tot flori decorate din PDZ la nivelul la care stiu eu :rolleyes:.
Imagine atasata: monthly_05_2010/post-64-127420051735.jpg

#2465 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 18 May 2010 - 06:18 PM

Waai Ioana ce ma nervezi tu si margelele tale! De pictura nu mai zic nika, merg sa plang sub perna!

edit: si literele alea ma nerveaza!
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#2466 Useril este offline   Stefana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationMontreal

Postat 18 May 2010 - 06:22 PM

Vai,Yoyo, ce frumos e! Am si eu salvate niste torturi pictate si ma uit la ele din cind in cind,si nu gasesc curajul sa incerc si eu!! Ti-a iesit foarte,foarte frumos!!Ai pictat ca la desen,nu?Cum ai facut?

#2467 Useril este offline   Luminis 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 652
  • Inregistrat: 09-February 10
  • LocationBraila

Postat 18 May 2010 - 08:02 PM

Vezi postareayoyo, la 18 May 2010 - 06:14 PM, a spus:

Va pun tortul prestat pe duminica..am incercat o alta tehnica de decor pentru ca nu vroiam tot flori decorate din PDZ la nivelul la care stiu eu :rolleyes:.
Atasament paranteze drepte modified.jpg

Foarte misto ti-a iesit. Spune-mi, te rog, literele le-ai taiat cu cutter? Te intreb pt ca si eu mi-am comandat de curand niste cuttere pt alfabet si literele ies tot asa, subtiri, insa am o problema cu faptul ca, fiind subtiri, imi ramane pasta in cutter (e ca o rigla), chiar daca l-am dat din belsug cu amidon. Daca ai taiat cu cutter, vrei sa pui o poza sa-l vad si eu? Te rog!

#2468 Useril este offline   Luminis 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBraila

Postat 18 May 2010 - 08:07 PM

Vezi postareaMIMI, la 17 May 2010 - 07:07 AM, a spus:

Doua din torturile de saptamana ce tocmai s-a incheiat-mai sunt 3,revin dupa ce micsorez pozele.
-un tort simplu,ornat cu frisca,blat pandispan si crema vanilie

Atasament Picture 1087.jpg

-un bust cu blat amandina si aceeasi crema de vanilie

Atasament Picture 1097.jpg

Cu tine nu mai vorbesc, ma enervezi rau de tot cu frisca aia. Chiar ca vin la Gl sa iau lectii... Iar bustul, ce sa zic, impresionant!

Vezi postareaYours4ever, la 17 May 2010 - 09:17 PM, a spus:

si asta e tortul de logodna pt frate'mio. chocolate mud cake si mousse de cioco alba si neagra ~x(
la figurine nu prea pot sa'mi asum merite, ca a fost lucrare comuna cu ei si alti 2 prieteni:)
a fost cu peripetii ca l'am transportat si asa a ramas una din valize fara maner... ( sunt valize, sa nu aud altceva,da? :D )
din departare e ok, dar de aproape a avut multe defecte, dar a fost facut cu drag

Casa de piatra fratelui tau! Sa stii ca semanati voi doi. Cat despre tort, evoluezi pe zi ce trece. Imi plac si miri de zahar.

Vezi postareaStefana, la 18 May 2010 - 01:22 PM, a spus:

Am facut si eu un tortulet cu crema de lamiie si blat alb,am primit comanda ieri dupa amiaza si din cauza asta e cam grabit dumnealui :violent1:

cu blitz

si fara blitz

N-am mai pus materialul cel portocaliu-stins,ca trebuia calcat,sa nu credeti c-am uitat :rolleyes: sper sa-mi gasesc pe undeva cheful de calcat zilele astea :headbang:

Culoarea e Christmas Red de la Wilton,trandafirasii sunt pictati dupa uscare.

Cu blitz sau fara, impecabil ai intins pasta aia. Cred ca ai calcat-o... :) Simplu si extrem de elegant!

#2469 Useril este offline   Stefana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationMontreal

Postat 18 May 2010 - 08:23 PM

Vezi postareaLuminis, la 18 May 2010 - 08:07 PM, a spus:

Cu blitz sau fara, impecabil ai intins pasta aia. Cred ca ai calcat-o... :floare: Simplu si extrem de elegant!

Multumesc,Luminis!
Apropos de pasta intinsa bine....demult ma tin sa va zic ceva si tot ma opresc,gindind ca poate-s caraghioasa.Eu am o "metoda" in lipsa de planator,nu stiu daca si voi faceti la fel insa na, asta e,zic chiar daca poate-s caraghioasa.
Dupa ce intind pasta pe tort si o asez incet cu miinile ca sa nu faca nici o cuta,o mai mingii un pic apoi tai surplusul.Ce fac eu un pic "altfel" este ca iau un prosop curat de bucatarie si incep sa mingii tortul cu el pe toate partile timpde vreo 2-3 minute,cpina mi se pare ca arata bine.Parerea mea e ca tortul capata un anumit luciu,devine neted si dispare si cea mai mica denivelare si urma de amidon. Asta am descoperit-o intimplator,nici nu mai stiu cum si in ce conditii.
Pe cele care nu aveti planator,ca si mine,poate va ajuta aceasta mica gaselnita.

hai,rideti acuma de prosopul meu ;)

#2470 Useril este offline   dani_ela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,242

Postat 18 May 2010 - 08:42 PM

Vezi postareagloxinia, la 16 May 2010 - 08:28 PM, a spus:

Ufffffffffffffff, Daniela daca ai sti cat te invidiez pentru forma aceea de gerbera... :(
Tortul e superb!

ufffffff,gloxinia draga ,daca ai sti cat am tanjit dupa forma asta...

Vezi postareaelida-silvia, la 16 May 2010 - 08:42 PM, a spus:

VAI CE FAIN A ESIT FELICITARI SI DIN PARTEA MEA

si eu te pup draga silvia (am sters pupicul tau ca nu imi ia postarea )

Vezi postareanuzi, la 16 May 2010 - 09:53 PM, a spus:

daniela -mii de felicitari,tortul arata extraordinar de bine, este frumos, curat,ce mai are totul perfect.Tine-o tot asa.

saru`mana. felicitari pt tortul cu funda- este superb!!!!

Vezi postareayoyo, la 16 May 2010 - 11:40 PM, a spus:

Daniela imi vine sa ma tai la vene la dantela aceea.....e perfecta mai bine zis tot tortul este. Explica-mi te rog si mie cum faci buclele acelea, cu ce forma si cu ce lea-i gaurit in mpe margine:-??.

pai la ce torturi faine faci tuuuu, ce sa-ti tai venele!!! dantela e facuta cu forma special pt volanase (parca ii spune frill rol, dora stie mai bine ;) ), si am gaurit-o cu un dui

Vezi postareaMIMI, la 17 May 2010 - 07:02 AM, a spus:

fff frumos...si volanele imi plac mult!

mimi ;) si mie imi plac tortuletele facute de tine , esti profi la lucrat cu frisca, dar si masinile marca`mimi` sunt misto

Vezi postareavrabiuta, la 17 May 2010 - 10:02 AM, a spus:

Felicitari,frumos şi bun rau !

vrabiuta- cica o fost taaaare bun, am aflat si eu de la altii ;)

Vezi postareacellya, la 17 May 2010 - 11:57 AM, a spus:

Dani_ela
, superb tortul tau ! trandafirii sunt foarte reusiti ! felicitari !

Citeaza

fff frumoase,imi place cum pictezi pasta!

multumesc frumos !
Mimi, foarte finute ambele torturi ! inca n-am facut bust, dar imi doresc ...sper sa am ocazia ...

Citeaza

Ouauuuuuu! Ce fain tortul Spider !!!!!!!!! felicitari!

oauuuu! multumesc frumos ! :floare: chiar asa mult ti-a placut ?
eu sunt deja ... plictisita de Spider ;) intr-o saptamana am facut 2 torturi cu tema asta:))) sper sa primesc si altceva :floare:

va multumesc pentru aprecieri ( si pentru sugestii caci sunt binevenite !)si va doresc o saptamana linistita.
aaa,sa nu uit: sa aveti SPOR !!!

va pup

multumesc cornelia, vacanta linistita la parinti

Vezi postareagabrenia, la 18 May 2010 - 10:39 AM, a spus:

NuziFelicitari!tortul este deosebit si funditele sunt minunate.Poate voi face si eu unul odata asa cu pampoane!Super frumos!
Luminis este beton barca!Si gagicile!Ii da drumul la apa pe Dunare?Te pup si felicitari! Daniela imi place tare mult tortul tau dreptunghiular .imi plac si culorile pastelate si florile.Pupici si sa auzim numai de bine!Raluca sunt super frumoase si finute torturile viitorilor miri!Casa de piatra si sa le fie viata inseninata tot timpul,numai bucurii si viata imbelsugata!

gabrenia- :floare:

#2471 Useril este offline   dani_ela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,242

Postat 18 May 2010 - 08:48 PM

Vezi postareaYours4ever, la 17 May 2010 - 09:11 PM, a spus:

am ramas datoare cu un tort
tort 3 feluri cioco, imbracat in frisca si cioco, porumbei din pasta de zahar.

foarte reusite ambele torturi! casa de piatra fratelui!!!

Vezi postareaStefana, la 18 May 2010 - 01:22 PM, a spus:

Am facut si eu un tortulet cu crema de lamiie si blat alb,am primit comanda ieri dupa amiaza si din cauza asta e cam grabit dumnealui

N-am mai pus materialul cel portocaliu-stins,ca trebuia calcat,sa nu credeti c-am uitat sper sa-mi gasesc pe undeva cheful de calcat zilele astea

Culoarea e Christmas Red de la Wilton,trandafirasii sunt pictati dupa uscare.

cat e de frumoooos, e atat de... pur.

Vezi postareayoyo, la 18 May 2010 - 06:14 PM, a spus:

Va pun tortul prestat pe duminica..am incercat o alta tehnica de decor pentru ca nu vroiam tot flori decorate din PDZ la nivelul la care stiu eu :floare:.

oau! asta e altceva...ai pictat pur si simplu? fain ;)

#2472 Useril este offline   Luminis 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBraila

Postat 18 May 2010 - 10:02 PM

Vezi postareaStefana, la 18 May 2010 - 08:23 PM, a spus:

Vezi postareaLuminis, la 18 May 2010 - 08:07 PM, a spus:

Cu blitz sau fara, impecabil ai intins pasta aia. Cred ca ai calcat-o... :floare: Simplu si extrem de elegant!

Multumesc,Luminis!
Apropos de pasta intinsa bine....demult ma tin sa va zic ceva si tot ma opresc,gindind ca poate-s caraghioasa.Eu am o "metoda" in lipsa de planator,nu stiu daca si voi faceti la fel insa na, asta e,zic chiar daca poate-s caraghioasa.
Dupa ce intind pasta pe tort si o asez incet cu miinile ca sa nu faca nici o cuta,o mai mingii un pic apoi tai surplusul.Ce fac eu un pic "altfel" este ca iau un prosop curat de bucatarie si incep sa mingii tortul cu el pe toate partile timpde vreo 2-3 minute,cpina mi se pare ca arata bine.Parerea mea e ca tortul capata un anumit luciu,devine neted si dispare si cea mai mica denivelare si urma de amidon. Asta am descoperit-o intimplator,nici nu mai stiu cum si in ce conditii.
Pe cele care nu aveti planator,ca si mine,poate va ajuta aceasta mica gaselnita.

hai,rideti acuma de prosopul meu ;)

Si nu raman scame minuscule pe pasta de la prosop?

#2473 Useril este offline   yoyo 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 18 May 2010 - 10:34 PM

gloxinia lasa tu ca tu ma nervezi cate ti-ai facut tu cu mana ta si eu pentru ca nu am prin casa cersesc pe la usi forme sau matrite :). Margelel ta;e draga mea is identice cu astea si eu am dat o caruta de bani pe ele .....tu ai scapat doar cred cu vre-o 2 ron......Literele la cat te chinui cu ele nu ai de ce s ate nervezi Belive Me!
Nu mai plange tu ca si asa sunt inundatii de la atatea ploi :P.

Stefana multumesc tare mult. Eu am zis ca incerc si astfel am avut tortul model in fata si am tras cu carioca si apoi am venit cu culorile desi aceasta e tehnica picturii cu apa cred insa ca nu se foloseste la torturi pentru ca iti distruge pasta. Am vrut sa vad daca functioneaza si.......sincera sa fiu eu nu sunt prea multumita :(. Da am pictat ca la desen adica initial am estompat marginile si apoi am venit cu combinatii de culori amestecate de pe paleta de pictor :P).....pardon tentativa de pictorita.

Luminis multumesc. Exact acelea le am si eu, o sa fac poza zilele urmatoare pentru ca acum e prea tarziu :P. Eu am citit ca trebuie sa le fac cu amidon si sincer cand le decupez nu ma apas sa-mi taie pasta ci doar sa-mi lase urma , forma literei si apoi vin eu o unealta speciala si separ marginile.

Dani_ela' multumesc tare mult si mai ales pentru raspuns referitor la frill roll-ul ala sper ca intr-o zi sa ajung sa-mi cumpar unul:P.

Pentru prima data comand la lumea basmelor cateva produse...prima data a uitat sa puna comanda, acum insa mi-a trimis produse care nu sunt identice cu ceea ce exista pe site. De exemplu luster-ul e la punga asa ca fiti atente si intrebati omu de cate soiuri are deoarece eu am facut comanda de pe site-ul vechi si gri-ul era in cutie.........acum exista doar la punga :P.Si nu am primit nici o factura.........Voi ati avut exeriente asemanatoare?

#2474 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 19 May 2010 - 01:14 AM

Vezi postareayoyo, la 18 May 2010 - 10:34 PM, a spus:

gloxinia lasa tu ca tu ma nervezi cate ti-ai facut tu cu mana ta si eu pentru ca nu am prin casa cersesc pe la usi forme sau matrite :(. Margelel ta;e draga mea is identice cu astea si eu am dat o caruta de bani pe ele .....tu ai scapat doar cred cu vre-o 2 ron......Literele la cat te chinui cu ele nu ai de ce s ate nervezi Belive Me!

Luminis multumesc. Exact acelea le am si eu, o sa fac poza zilele urmatoare pentru ca acum e prea tarziu :P. Eu am citit ca trebuie sa le fac cu amidon si sincer cand le decupez nu ma apas sa-mi taie pasta ci doar sa-mi lase urma , forma literei si apoi vin eu o unealta speciala si separ marginile.

Pentru prima data comand la lumea basmelor cateva produse...prima data a uitat sa puna comanda, acum insa mi-a trimis produse care nu sunt identice cu ceea ce exista pe site. De exemplu luster-ul e la punga asa ca fiti atente si intrebati omu de cate soiuri are deoarece eu am facut comanda de pe site-ul vechi si gri-ul era in cutie.........acum exista doar la punga :).Si nu am primit nici o factura.........Voi ati avut exeriente asemanatoare?

Eu cred ca voi nu stiti lucra cu ele :( Am vazut pe youtubee cum cu literele in liniar :P e ca un liniar nu? le izbea de mana si de masa si literele sareau instant :P Asa ca ia incercati.
Cta despre lumeabasmelor, au site nou draga, tu de ce comandasi de pe cel vechi? :( Serios, am comandat de 2 ori au fost foarte prompti. Le-o fi crescut vanzarile si amu se fac neseriosi. cine stie? :P Vezi ca au forum pe noul site poti sa le lasi acolo cateva vorbe "dulci".
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#2475 Useril este offline   Stefana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationMontreal

Postat 19 May 2010 - 07:02 AM

Vezi postareaLuminis, la 18 May 2010 - 10:02 PM, a spus:

Si nu raman scame minuscule pe pasta de la prosop?

Nu,deloc! Oricum,eu in bucatarie folosesc prosoape "neflocoase",deci prosoape simple,din pinza de bumbac,cu diverse modele,nu stiu cum sa spun.Nu-s flausate,nu-s ca prosoapele de baie.Si de fiecare data folosesc prosop curat,evident :)

Yoyo,eu am fost tot timpul multumita de lumeabasmelor,sper sa nu se porceasca de-acuma ca au devenit mai mari :P

#2476 Useril este offline   Luminis 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBraila

Postat 19 May 2010 - 09:30 AM

Vezi postareagloxinia, la 19 May 2010 - 01:14 AM, a spus:

Vezi postareayoyo, la 18 May 2010 - 10:34 PM, a spus:

gloxinia lasa tu ca tu ma nervezi cate ti-ai facut tu cu mana ta si eu pentru ca nu am prin casa cersesc pe la usi forme sau matrite ;). Margelel ta;e draga mea is identice cu astea si eu am dat o caruta de bani pe ele .....tu ai scapat doar cred cu vre-o 2 ron......Literele la cat te chinui cu ele nu ai de ce s ate nervezi Belive Me!

Luminis multumesc. Exact acelea le am si eu, o sa fac poza zilele urmatoare pentru ca acum e prea tarziu ;). Eu am citit ca trebuie sa le fac cu amidon si sincer cand le decupez nu ma apas sa-mi taie pasta ci doar sa-mi lase urma , forma literei si apoi vin eu o unealta speciala si separ marginile.

Pentru prima data comand la lumea basmelor cateva produse...prima data a uitat sa puna comanda, acum insa mi-a trimis produse care nu sunt identice cu ceea ce exista pe site. De exemplu luster-ul e la punga asa ca fiti atente si intrebati omu de cate soiuri are deoarece eu am facut comanda de pe site-ul vechi si gri-ul era in cutie.........acum exista doar la punga :D.Si nu am primit nici o factura.........Voi ati avut exeriente asemanatoare?

Eu cred ca voi nu stiti lucra cu ele ;) Am vazut pe youtubee cum cu literele in liniar ;) e ca un liniar nu? le izbea de mana si de masa si literele sareau instant ;) Asa ca ia incercati.
Cta despre lumeabasmelor, au site nou draga, tu de ce comandasi de pe cel vechi? ;) Serios, am comandat de 2 ori au fost foarte prompti. Le-o fi crescut vanzarile si amu se fac neseriosi. cine stie? ;) Vezi ca au forum pe noul site poti sa le lasi acolo cateva vorbe "dulci".

Daca nu le-am tras la palme la liniile alea de ma ustura mana, tot nu iesea, mai incerc cu pasta ceva mai tare, trebuie sa iasa.
Cat despre Lumea basmelor si eu am patit sa dau telefon dupa o comanda pt ca nu mi-o mai trimiteau si la telefon mi-au zis ca ei pun la posta comanda dupa nu stiu cate zile, ca intai se prelucreaza comanda,etc etc, vrajeala. Si mi-a venit abia dupa 2 saptamani, au pus-o la posta dupa ce am sunat eu. De aia prefer sa comand pe ebay, aia pun la posta a doua zi, nu "prelucreaza" nimic, si crede-ma au sute de comenzi pe zi. Si sunt mult mai ieftine.

#2477 Useril este offline   yoyo 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 19 May 2010 - 10:55 PM

Mai pun un tort facut pentru un baietel care vrea sa fie un fel de medic politist :angryfire:.

Ambulanta modelata cu mana si cutzitu....masina politiei dintr-o matrita de fulger dar si aia sculptata. Blat negresa cu 3 feluri de cioco!

Imagini atasate

• Imagine atasata: monthly_05_2010/post-64-127430268175.jpg

#2478 Useril este offline   Anka 

• Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 6
  • Inregistrat: 11-May 10

Postat 20 May 2010 - 01:15 AM

Bine v-am gasit !
Sint noua aici, dar va stiu operele de dincolo, sinteti minunate toate.
Am si eu pasiunea voastra, dar timp foarte putin, fac torturi pentru ai mei, insa am facut si un tort pentru un baietel de 1 an cu masinute( mamica a cerut asa).Stiu ca nici nu se compara cu ale voastre dar vi-l arat.

Imagine postata

Imagine postata

Anca

#2479 Useril este offline   Yours4ever 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 324
  • Inregistrat: 05-December 09
  • LocationArad

Postat 20 May 2010 - 08:30 AM

Fetelor, va multumesc pt urari! :lol:

Stefana, cat e de elegant si de finut tortu' inima!!!!imi place tare mult

Ioana, ce faine's torturile tale! imi place mult cel pictat, te invidiez ca eu n'am talent la de astea:))

Anka, bine ai venit. e reusit tortul tau!
Spune'ne si ce se ascunde sub decor:)
Raluca

#2480 Useril este offline   yoyo 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 20 May 2010 - 08:32 AM

Bine ai venit Anca.Foarte reusit tortul tau mai ales luand in considerare ca e primul pentru cineva din afara familiei. Tine-o tot asa. Nici una dintre fete nu se poate compara cu alta...fiecare are stilul sau propriu asa cum tu ti-ai format si-ti vei dezvolta stilul tau.

Arata acest topic

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 122
  • 123
  • 124
  • 125
  • 126
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

1 useri citesc topicul