Forum Culinar: Tortul - o arta sau nu ... invatam incet - Forum Culinar

Salt la continut

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tortul - o arta sau nu ... invatam incet

#2501 Useril este offline   Stefana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 507
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal

Postat 21 May 2010 - 08:03 AM

Vezi postareagloxinia, la 21 May 2010 - 06:11 AM, a spus:

Stefana ce faini ti-au iesit trndafirii! Zici ca sunt albi si pictati???? Din pdz? waaaw!

Da,Gloxi, sunt si eu foarte multumita de rezultat, o sa am grija sa nu-mi lipseasca Christmas Red din casa,clar! Iar culoarea la trandafiri de-acuma numai asa o s-o fac,pictindu-i!

#2502 Useril este offline   Luminis 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 652
  • Inregistrat: 09-February 10
  • LocationBraila

Postat 21 May 2010 - 08:36 AM

Vezi postareaStefana, la 21 May 2010 - 08:01 AM, a spus:

Buna dimineata si la multi,multi ani fericiti Elenelor si Constantinilor!!

Vin si eu cu tortuletele de azi,toate-s cu blat alb,pufos,crema de lamiie si de ciocolata.La bust am pus si aschii de ciocolata neagra in crema de lamiie,foarte faina combinatia.

Vai, ce-mi place bustul ala. E atat de decent, dar totodata incitant. Imi place cum l-ai imbracat si pictat. Super idee, originala!

#2503 Useril este offline   Luminis 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 652
  • Inregistrat: 09-February 10
  • LocationBraila

Postat 21 May 2010 - 08:38 AM

Vezi postareaMIMI, la 20 May 2010 - 04:25 PM, a spus:

Si un tort pentru o doamna-jos crema ciocolata,sus crema de vanilie

Atasament Picture 1102.jpg

MIMI, super torturi, imi place mai ales cel cu 60.

Vezi postareaAnka, la 20 May 2010 - 11:24 PM, a spus:

Va multumesc mult de primire si de aprecieri, inseamna mult pentru mine venind de la voi care faceti niste torturi superbe.
Yoyo, nu e chiar primul tort inafara familiei, am mai facut 2 anul trecut pentru aceiasi prieteni, unul pentru botezul baietelului care a facut 1 an luna trecuta si unul pentru ziua surioarei lui, insa nu sint spectaculoase, cererea e sa fie ornat cu frisca, nu le place pasta de zahar sau alte fondante, asa ca nu-mi pierd vremea framintind la ea.Torturile le-am postat dincolo dar le pun si aici, insa cum am zis nu sint nu stiu ce.

Yours4ever, tortul e cu blat simplu , umplut cu mousse de piersici Lissa si mousse de lamiie Dora, superbe amindoua( va multumesc fetelor :icescream: )
Dora, iti admir torturile de multa vreme, esti fantastica, ca de altfel toate fetele de aici.Am facut tiramisul tau cu lamiie , e super. :icescream:

Anka, bine ai venit la noi! Inceput promitator...

#2504 Useril este offline   Stefana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationMontreal

Postat 21 May 2010 - 09:32 AM

Vezi postareaLuminis, la 21 May 2010 - 08:36 AM, a spus:

Vai, ce-mi place bustul ala. E atat de decent, dar totodata incitant. Imi place cum l-ai imbracat si pictat. Super idee, originala!

:icescream: Multumesc!!! Numai gindul ca mi-ar cere cineva un bust obraznic ,sa modelez la mina sfircuri :floare: si sa le bibilesc intre degete ma infioara :icescream:

#2505 Useril este offline   Doriana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 377
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationOradea

Postat 21 May 2010 - 10:00 AM

La multi ani , de Constantin si Elena ! :icescream:

Ce de torturi minunate au aparut . Va felicit pe toate , pentru torturile ce le-ati facut si le-ati impartasit cu noi .

Vreau sa o :o :icescream: pe Dora in mod deosebit , si s-o rog si eu sa posteze in continuare , toate operele ei , asa cum zice ea ca sunt nereusite ... Draga mea , atunci noi , incepatoarele ar trebui chiar sa ne fie rusine sa postam , deoarece multe dintre noi putem visa doar sa fim putin mai bune in ceea ce facem , nicidecum sa ajungem la perfectiunea ta . Torturile tale sunt adevarate bijuterii . :floare:

Va doresc tuturor multa putere de munca , multe comenzi , si un we linistit !
mama de fete cucuiete Imagine postata

#2506 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,517
  • Inregistrat: 23-November 09
  • Locationundeva prin nord vest

Postat 21 May 2010 - 12:58 PM

Vezi postareaStefana, la 21 May 2010 - 09:32 AM, a spus:

Vezi postareaLuminis, la 21 May 2010 - 08:36 AM, a spus:

:love3: Multumesc!!! Numai gindul ca mi-ar cere cineva un bust obraznic ,sa modelez la mina sfircuri :(( si sa le bibilesc intre degete ma infioara :floare:

La urma urmelor nu e decat un tort, tu lucri cu PASTA, nu vad de ce suntem asa pudici. Nu stiu, poate sunt eu defecta. Zau daca ma gandesc la altceva cand modelez niste sfarcuri. :floare:
Iar bustul daca nu e obraznic, de ce sa il mai fac? Care e rolul lui? De ce ar vrea cineva un bust ascuns dupa o capa?

Lasand astea la o parte ce ai facut tu mai sus e impecabil. Mi-as dori si eu sa fac asa ceva, numai ca mie mi se cer doar "obraznicii" :D
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#2507 Useril este offline   dani_ela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,242

Postat 21 May 2010 - 01:05 PM

Vezi postareayoyo, la 19 May 2010 - 10:55 PM, a spus:

Mai pun un tort facut pentru un baietel care vrea sa fie un fel de medic politist :o.

Ambulanta modelata cu mana si cutzitu....masina politiei dintr-o matrita de fulger dar si aia sculptata. Blat negresa cu 3 feluri de cioco!

foarte fain, si o idee buna pt viitor...

Vezi postareaAnka, la 20 May 2010 - 01:15 AM, a spus:

Bine v-am gasit !
Sint noua aici, dar va stiu operele de dincolo, sinteti minunate toate.
Am si eu pasiunea voastra, dar timp foarte putin, fac torturi pentru ai mei, insa am facut si un tort pentru un baietel de 1 an cu masinute( mamica a cerut asa).Stiu ca nici nu se compara cu ale voastre dar vi-l arat.

felicitari anca! deci tu esti prietena lu` frisca :o faine torturi!

Vezi postareaStefana, la 20 May 2010 - 01:07 PM, a spus:

Pentru azi am avut de facut un tort de botez cu trandafiri in nuanta de rosu inchis,dar nu visiniu :(( sper ca am nimerit-o,mi-a dat mama fetitei o invitatie,ca sa incerc sa reproduc nuanta de rosu,pt ca trebuie asortat tortul cu invitatiile :D .Zic eu ca seamana,noroc de Christmas Red pictat in mai multe straturi.
Are blat alb,pufos,si diplomat cu frisca naturala in care am pus fructe de padure.E o nebunie, e diferenta de la cer la pamint intre diplomatul cu frisca naturala si cel cu frisca vegetala.Ce naiva eram!

Am facut si un tort mititel pentru masa copiilor,m-a rugat in ultimul moment,bine ca a cerut sa fie simplu de tot,cu un trandafir si atit.Are evident aceeasi compozitie.

Mult am avut de tras cu umezeala din bucatarie, e jale.Ploua afara, in casa e cald....am pus eu dezumidificatorul din camera copiilor,dar nu m-a ajutat deloc,desi stringea apa f multa.Abia astept sa vina vara uscata,macar sa stim o treaba

stefana este tare frumos tortul alb cu trandafiri, cum ai reusit sa-i faci sa stea asa tepeni? nu cad? eu am inceput sa ii infig in tort cu tot cu scobitoarea pe care ii fac(asa am vazut io la cake boss :floare: )
si celelalte torturi sunt foarte misto, cum ai reusit sa faci nuanta asta de verde? e tare placuta

Vezi postareaMIMI, la 20 May 2010 - 04:25 PM, a spus:

Si un tort pentru o doamna-jos crema ciocolata,sus crema de vanilie

mimi- :floare: no comment ! chiar nu mai am cuvinte in fata avalansei de torturi unu si unu!

Vezi postareaRamo, la 20 May 2010 - 06:40 PM, a spus:

Girls, la cate minunatii am vazut aici nu-mi ramane decat sa va felicit si sa ma minunez in continuare, sunteti extraordinare toate. Mi-o fost maxim de dor de voi si sper sa fiu aci zilnic din nou. FELICITARI tuturor, va pup pe toate :

da matale ce coci? nu te-am mai vazut pe aici de un car de ani!!! :love3:

#2508 Useril este offline   Stefana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationMontreal

Postat 21 May 2010 - 01:31 PM

Vezi postareagloxinia, la 21 May 2010 - 12:58 PM, a spus:

La urma urmelor nu e decat un tort, tu lucri cu PASTA, nu vad de ce suntem asa pudici. Nu stiu, poate sunt eu defecta. Zau daca ma gandesc la altceva cand modelez niste sfarcuri. :floare:
Iar bustul daca nu e obraznic, de ce sa il mai fac? Care e rolul lui? De ce ar vrea cineva un bust ascuns dupa o capa?

Lasand astea la o parte ce ai facut tu mai sus e impecabil. Mi-as dori si eu sa fac asa ceva, numai ca mie mi se cer doar "obraznicii" :((

Culmea e ca la alte chestii nu-s pudica,primul bust(acum un an) am vrut sa-l fac cu sfircuri,insa nu pot uita reactia sotuluimeu,tip foarte haios si deschis la minte de altfel,care a zis ca mai bine nu-l fac asa obraznic,ca i se pare lui exagerat(era un tort pentru finul nostru,deci amindoi ne dadeam cu parerea despre ce tort as putea face)...cred ca atunci mi s-a fixat in cap ideea ca nu prea e pt mine un bust obraznic.
Chiar sper ca nu te-ai suparat nici tu,nici alte fete care fac busturi asa, eu nu voiam sa deranjez prin ce am scris,pot sa vad si torturi in forma de vagin,ca tot ma intereseaza tehnica si maiestria cu care e facut acel tort. :love3: Si in nici un caz nu e vorba de pudoare :D

Vezi postareadani_ela, la 21 May 2010 - 01:05 PM, a spus:

stefana este tare frumos tortul alb cu trandafiri, cum ai reusit sa-i faci sa stea asa tepeni? nu cad? eu am inceput sa ii infig in tort cu tot cu scobitoarea pe care ii fac(asa am vazut io la cake boss :floare: )
si celelalte torturi sunt foarte misto, cum ai reusit sa faci nuanta asta de verde? e tare placuta

Multumesc,Daniela! Trandafirii i-am infipt in scobitori si asa i-am lasat sa se usuce,infipti in doua portocale mari,apoi dupa ce le-am dat straturile de colorant la fel,tot pe scobitori le-am lasat la uscat,nu am umblat deloc la ele.iar cind a venit vremea sa ornez tortul,la fel am infipt trandafirii in tort,cu tot cu scobitori,de aceea si stau asa tepeni,in directiile pe care le-am vrut eu. Inca o data e clar ca e nevoie de timp pentru asemenea torturi,am nevoie de citeva zile bune la dispozitie ca sa iasa o treaba cit de cit buna.

Nuanta de verde...nu stiu ce sa zic.E verde "leaf green"de la wilton,cu un mic strop de maro.Aveam un rest de pasta verde colorata astfel pentru frunzele de trandafiri(care trebuiau sa fie mai inchise la culoare),si am amestecat-o cu un bulgaras de pasta alba.Eu (si nu cred ca-s singura care face asa) pastrez resturile de pasta de zahar in frigider,si le refolosesc cind am ocazia,le mai combin cu pasta alba sau cu alte culori si incerc sa pierd cit mai putin material.

#2509 Useril este offline   Anka 

• Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 6
  • Inregistrat: 11-May 10

Postat 22 May 2010 - 04:42 PM

Gloxi, da eu am facut decoratiile( cu exceptia bebe-ului care e din gips cred, l-am cumparat de la un magazin cu chestii pentru botez ca sa fie si ceva crestin pe tort), sint din pasta de zahar a Adrianei si a Lissei, le folosesc cind una cind alta. Scule nu am decit setul de flori de la Wilton, in rest improvizez.Merci de laude :occasion15: .

Mimi, mor dupa torturile tale decorate in frisca.Folosesti frisca vegetala de sta asa fain? Eu lucrez cu frisca naturala si nu sta foarte teapana desi pun si stabilizator, nu stiu ce sa-i mai fac sa stea batz.

Luminis, multumesc, ma straduiesc insa mai am multe de invatat, dar dupa cum am spus nu prea am timp.

#2510 Useril este offline   Doriana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 377
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationOradea

Postat 22 May 2010 - 06:57 PM

Pun si eu un ciocolatos , facut cu mult drag pentru vecina mea , Constanta ...
(Tanta , sa ne traiesti , sa fii sanatoasa , sa te bucuri in curand de pensia binemeritata (si asteptata)
acelasi blat negresa , insiropat cu sirop din zahar ars stins cu niste capucino si crema ganache ciocolata cu lapte , glazura Adrianei , dantela din ganache pus cu duiul nr2

Imagine postata

Imagine postata

Anka , bine ai venit !
mama de fete cucuiete Imagine postata

#2511 Useril este offline   MINI07 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Postari: 81
  • Inregistrat: 15-December 09

Postat 22 May 2010 - 08:37 PM

Bine v-am regasit , fetelor ! Nu am mai postat de foarte multa vreme , din lipsa de timp si nici cine stie ce activitate pe partea asta nu prea am mai avut :biggrin: Dar , in limita timpului disponibil v-am urmarit pe toate si am vazut ce evolutii spectaculoase au avut loc la toate fetele :occasion14: Voi incerca sa postez si eu cateva din ultimele torturi , cu toate ca nu stiu daca ma voi descurca cu forumul asta nou ...

#2512 Useril este offline   MINI07 

• Bucatar
  • PipPipPip

Postat 22 May 2010 - 08:40 PM

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-460-127455348942.jpg

Acesta e cu crema de ciocolata amaruie si crema de caramel ,blat cu cacao , insiropat cu capucino de ciocolata ...

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-460-127455355814.jpg

De asemeni , cioco si caramel :occasion14:

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-460-127455361173.jpg

Ia sa vedem , merge ???

#2513 Useril este offline   MINI07 

• Bucatar
  • PipPipPip

Postat 22 May 2010 - 08:45 PM

A mers , super :occasion14: Mai bagam cateva ... :hungry:
Imagine atasata: monthly_05_2010/post-460-127455373699.jpg
Asta e cu blat pandispan , insiropat cu sirop de portocale , crema de cioco amaruie , crema de portocale cu nuci caramelizate

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-460-127455380643.jpg

Asta , tot cu cioco si portocale ...

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-460-127455384566.jpg

La fel ...cerere mare :biggrin:

#2514 Useril este offline   dani_ela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 22 May 2010 - 08:46 PM

Vezi postareaMINI07, la 22 May 2010 - 08:40 PM, a spus:

Acesta e cu crema de ciocolata amaruie si crema de caramel ,blat cu cacao , insiropat cu capucino de ciocolata

Ia sa vedem , merge ???

foarte frumoase, mini! ultimul e preferatul meu

trebuie sa editez, ca am postat odata :occasion14: felicitari pt toaaaate

#2515 Useril este offline   MINI07 

• Bucatar
  • PipPipPip

Postat 22 May 2010 - 08:51 PM

Si mai am vreo doua :

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-460-127455398705.jpg
Acesta e cu blat simplu , pandispan , crema de cioco amaruie , crema de cirese cu cirese conservate

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-460-127455405941.jpg

cioco si caramel

Imagine atasata: monthly_05_2010/post-460-127455412128.jpg

Etajul de jos , blat cacao , crema de cioco si caramel , etajul de sus cu blat alb , crema caramel si crema portocale .

Si cam atat ...deocamdata :occasion14:
Va pup pe toate :biggrin:
Imagine atasata: monthly_05_2010/post-460-127455428697.jpg

#2516 Useril este offline   MINI07 

• Bucatar
  • PipPipPip

Postat 22 May 2010 - 08:54 PM

[/quote]

trebuie sa editez, ca am postat odata :biggrin: felicitari pt toaaaate
[/quote]

Merci mult , Daniela :occasion14:

#2517 Useril este offline   bbenyci 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 125
  • Inregistrat: 09-December 09
  • Locationarad

Postat 23 May 2010 - 07:08 AM

[quote name='MINI07' date='22 May 2010 - 08:54 PM' timestamp='1274554499' post='38505']
[/quote]

trebuie sa editez, ca am postat odata :D felicitari pt toaaaate
[/quote]

Merci mult , Daniela :)
[/quote]
Felicitari fetelor, ma scuzati nu am timp sa stau acuma dar vreau sa va arat primul meu tort pentru botez si prima realizare in pasta de zahar de care eu sunt foarte mandra, astept criticile constructive:)
Tortul este pentru astazi, am avut foarte mari emotii cu el, dar a meritat, am sa va zic si parerea invitatiilor maine.
Va arat si viitoarea tortareasa:)

Imagini atasate

• Imagine atasata: monthly_05_2010/post-421-127459102036.jpg
  • Imagine atasata: monthly_05_2010/post-421-127459111733.jpg
  • Imagine atasata: monthly_05_2010/post-421-127459130992.jpg

Imagine postata

Arienne Sophie

Imagine postata
Nicole Anamaria

http://bbenyci.blogspot.com/

#2518 Useril este offline   Stefana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationMontreal

Postat 23 May 2010 - 11:44 AM

Vezi postareaDoriana, la 22 May 2010 - 06:57 PM, a spus:

Pun si eu un ciocolatos , facut cu mult drag pentru vecina mea , Constanta ...

Foarte frumos tortul,Doriana!se vede ca e facut cu drag!

Vezi postareaMINI07, la 22 May 2010 - 08:37 PM, a spus:

Bine v-am regasit , fetelor ! Nu am mai postat de foarte multa vreme , din lipsa de timp si nici cine stie ce activitate pe partea asta nu prea am mai avut :) Dar , in limita timpului disponibil v-am urmarit pe toate si am vazut ce evolutii spectaculoase au avut loc la toate fetele :D Voi incerca sa postez si eu cateva din ultimele torturi , cu toate ca nu stiu daca ma voi descurca cu forumul asta nou ...

Mini,sunt grozave torturile!!Imiplace atit de mult cel cu crenguta de copac inflorit,am si eu modelul salvat,si imi place tare de tot si ultimul,colorat.etajat si atit de vesel!

Vezi postareabbenyci, la 23 May 2010 - 07:08 AM, a spus:

Felicitari fetelor, ma scuzati nu am timp sa stau acuma dar vreau sa va arat primul meu tort pentru botez si prima realizare in pasta de zahar de care eu sunt foarte mandra, astept criticile constructive:)

felicitari bbenyci!! Mie mi se pare foarte frumos ,papuceii sunt perfecti dupa parerea mea! Singura observatie ar fi cu baza tortului, eu m-am invatat minte sa pun macar o banda simpla pe care sa o apas cu "palmuta" aceea din setul de unelte de modelaj,sau nu stiu,macar o panglicuta sau un snur rasucit din pasta de zahar,ca sa nu se vada marginea.Ai pus floricele si e foarte bine,dar nu se mascheaza de tot marginea.Asta ar fi singura observatie,in rest,felicitari!!! :D

Vin si eu cu doua tortulete, primul meu fluture,foarte grabit,facut de ieri pe azi pentru varul meu preferat care a venit cu treburi in Iasi, il duce azi pina la Constanta,e o surpriza pentru sotia si fetita lui, habar n-am daca va ajunge in buna stare,insa el si-a dorit foarte mult si si-a asumat riscul,sper sa tina!! are blat alb, crema de lamiie cu fulgi de ciocolata si crema de ciocolata. Antenutele sunt din sirma de flori infipta intr-o bucata de pasta de zahar,deci sirma nu are contact direct cu tortul.

Imagine postata
Imagine postata

Si tortuletul facut pentru ziua sotului meu drag , el nici nu voia sa-i fac tort,ca suntem inchisi in casa cu varsatul de vint al Mariei,nu vine nimeni azi pe la noi,insa nu am vrut sa las sa treaca ziua asa.Am incropit un blat din multe albusuri,cacao,nuci macinate,l-am insiropat cu capuccino,am facut o crema de ciocolata,am pus visine si miez de nuca. Nu e el prea dichisit,dar e tare gustos si e facut cu drag :D

Imagine postata

#2519 Useril este offline   dani_ela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 23 May 2010 - 12:21 PM

bbenyci-foarte frumos tortul de botez! felicitari
stefana ,sa iti traiasca sotul! fluturele este atat de deosebit! nici nu am idee cum l-ai facut...

am facut si eu in mare graba o printesa. comanda am primit-o aseara la 18,30 pt azi.deci este cu blat pandispan cu cacao, creme cu fructe : una cu piersici , a doua cu fructe de padure congelate

Imagine postata

#2520 Useril este offline   Yours4ever 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 324
  • Inregistrat: 05-December 09
  • LocationArad

Postat 23 May 2010 - 12:59 PM

Doriana, imi place tare mult , eu nu reusesc nicicum sa fac lace'u, a tau a iesit asa de fain. si margelele cum le'ai facut?

MINI
, bine ai revenit, si bine ca n'ai venit cu mana goala :-* sunt tare faine, nu as putea sa aleg un favorit:D

Blanka, pentru primu tort imbracat in pasta..... e tare tare fain. Ma bucur ca ti'a iesit si ca esti multumita. papuceii sunt asa de faini!!!! Felicitari draga!
Vad ca Nicole si'a pus amprenta pe planatoru' meu :headbang: de'acu o sa'mi amintesc cu drag de ea de fiecare data cand folosesc planatoru' :)

Stefana si Daniela sunteti tari, in asa scurt timp...super!
Stefana,la multi ani sotului!
Raluca

Arata acest topic

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 124
  • 125
  • 126
  • 127
  • 128
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou