Forum Culinar: Tortul - o arta sau nu ... invatam incet - Forum Culinar

Salt la continut

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 132
  • 133
  • 134
  • 135
  • 136
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tortul - o arta sau nu ... invatam incet

#2661 Useril este offline   Lissa 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 147
  • Inregistrat: 03-December 09

Postat 04 June 2010 - 07:21 AM

Vezi postareaLuminis, la 03 June 2010 - 08:52 AM, a spus:

Vezi postareaLissa, la 03 June 2010 - 08:12 AM, a spus:

Un ciocolataos cu jidvei :D si cel cu poseta e cu crema de capsuni si crema de vanilie.

Minunate toate torturile pe care le-ai postat, Lissa. Dar asta o stii...
La multi ani Karinei, sa fie sanatoasa si mult noroc in viata ii urez! La multi ani si surorii tale!
Spune-mi, te rog, platoutile pe care asezi torturile patrate este de fapt carton, imbracat in... ce? Cumva ambalaj pentru flori? Hartie cerata?

Multumesc frumos :P
...ai dreptate cu platourile ,cumpar de la florarie pt ambalat flori si mai pun deasupra o folie de celofan transparent..tot de la florarie.

Vezi postareaCosmina N, la 03 June 2010 - 09:43 AM, a spus:

Waaaaw Lissa! :D Sunt mortale torturile!!!

Eu cred ca o sa copiez ideea tortului cu posetuta pentru tortul unei colege :P Trebuie sa-l fac in weekendul acesta. Posetuta e din ciocolata plastica? :occasion15:

Multumesc Cosmina!Posetuta e imbracata in ciocolata plastica,inauntru e blat cream ,are la baza 10/4 cm si inaltime de 8 fara maner..deci nu e foarte mare si da bine pe tort ,d-na a zis sa fac ce vreau eu si mie mi s-a parut ca i se potriveste gentuta si intradevar a fost tare incantata. :P

Vezi postareaelida-silvia, la 03 June 2010 - 11:46 AM, a spus:

Foarte frumoase torturi Lissa,esti o adevarata artista,inca odata La multi ani Karinei,multa sanatate fericire si tot ce iasi doreste in viata sa i se implineasca :D :P

Multumesc frumos Elida :D

#2662 Useril este offline   Lissa 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 04 June 2010 - 07:29 AM

Cec ,catelul tau e super reusit :occasion15: eu inca nu am incercat unul.
Luminis ,la multi ani pt socrul tau ,cu siguranta s-a bucurat de asa frumusete de tort .. stai linistita ca nu se vede nimic ,eu pun intotdeauna imbinarea la spate unde nu se vede si dau la urma cu putina ciocolata topita ca sa ascund cat de cat daca nu se imbina f bine.
Vrabiuta te pup si multumesc.
yours4ever pupici de la mine.

Vezi postareagloxinia, la 03 June 2010 - 11:51 PM, a spus:

Lissa absolut superbe torturile tale! la multi ani Karinei! :D
As fi curioasa sa stiu cum ai sprijinit inima pe tortul Karinei. De poseta nu mai zic nimic ca sunt verde de invidie. Pare reala!

Cec frumos tort, data viitoare vei sti ce sa indrepti. Oricum faptul ca le-a placut copiilor e cel mai important.

Lumi, sa stii ca nici mie nu mi-a iesit glazura Adrianei si am incercat-o de 2 ori. Asa ca am renuntat deocamdata. Cat despre cioco pe hartia de copt a ta a iesit impecabila. :D

Multumesc frumos Gloxi,cand am facut inimioara i-am bagat in f.. :D o scobitoare si asa am implantat-o.

#2663 Useril este offline   dani_ela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,242
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 04 June 2010 - 11:36 AM

lissa-sunt superbe toate! te rog , imi spui si mie cum folosesti siliconul de imprimat pasta? am si eu ,dar abia maine vreau sa o folosesc, si m-ar interesa experienta ta (sau a celorlalte fete care au folosit-gloxinia parca)
cecilia catelul e chiar haios, data viitoare stii ce trebuie sa retusezi. eu nu am de gand sa fac asa ceva, mi se pare tare greu.
luminis- sa iti traiasca socrul ! tortul este foarte frumos si elegant . mi-am propus sa fac si eu ceva in genul asta pe duminica .(e ziua fratiorului meu drag ), dar depinde cat de obosita sunt-mai bine-zis cat de odihnita :floare:

Aceasta postare a fost editata de dani_ela: 04 June 2010 - 11:37 AM

#2664 Useril este offline   Lissa 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 04 June 2010 - 12:54 PM

Daniela :notworthy: ,eu intind prima data pasta ,o pun pe silicon si apoi mai dau peste ea cu sucitorul ca sa se imprime formele.Am incercat si sa intind pasta direct pe silicon dar se deformeaza imprimeurile.
O poti intoarce peste tort direct cu siliconul si apoi o aranjezi.

..sa va arat ce am facut azi...iar un ciocolatos,se pare ca in ultimul timp doar ciocolata se vrea :violent1: .

Imagini atasate

• Imagine atasata: monthly_06_2010/post-322-127564884608.jpg

#2665 Useril este offline   Stefana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 507
  • LocationMontreal

Postat 04 June 2010 - 01:42 PM

Minunate torturi am vazut in urma,Ralu,e tare fina inimioara ta, catelul lui Cec la fel(nici eu nu ma bag la asa ceva,deci tot respectul pentru curajoase!!),e absolut superb tortul tau,Luminis, m-am indragostit de trandafirii de cioco alba,ai pus si ceva din caramel pe acolo,nu?Dupa parerea mea este un aranjament ornamental minunat,felicitari!!! La multi ani socrului!

Iar despre torturile Lissei,ce pot sa spun?? sunt minunate,minunate toate!! insa de departe,preferatul meu e ultimul,cel cu maci,obsesia mea,macii... la multi ani Karinei,sotului, felicitari din suflet pentru tot,Lissa! Ador,ador buchetul tau de flori de peultimultort,si ador macii!!!

Eu am primit ieri dupa amiaza o comanda si n-am avut inima s-o refuz pe doamna,care imi este clienta fidela de-acuma.... m-a rugat sa fac un tortulet pentru un bunic pasionat de table,care implinea 64 de ani.Virsta am scris-o pe zaruri. Inauntru blat alb pufos si crema diplomat cu frisca naturala, bucatele de ananas si bucatele de cioco.Asta e:

Imagine postata
Imagine postata

#2666 Useril este offline   elida-silvia 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 98
  • Inregistrat: 21-February 10

Postat 04 June 2010 - 09:43 PM

Lissa ,ce finut e tortul felicitari :hug: B)

#2667 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,517
  • Inregistrat: 23-November 09
  • Locationundeva prin nord vest

Postat 05 June 2010 - 09:01 AM

Lissa m-ai dat gata cu macii aia :happy4: Tortul e super! :happy4:

Stefana, ce idee super cu tablele! Am sa o pastrez pe ziua socrului :D

Am terminat si eu azi noapte tortul de botez. Blat negressa crema de iaurt cu fructe de padure. Acoperit cu pdz, decoratii de asemenea.

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-20-127572127549.jpg

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-20-127572129977.jpg
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#2668 Useril este offline   Stefana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 507
  • LocationMontreal

Postat 05 June 2010 - 09:48 AM

Tare frumos,Gloxi! ce-mi plac culorile tale sidefate,de decoratii nici numai vorbesc! Fluturasul acela roz care se vede in a doua poza mai de aproape e de o delicatete ...:happy4:

Tortuletul meu de azi e comandat iarasi in graba( am eu talentul asta, repet...), in schimb desi e destul de umeda atmosfera am ascultat-o pe Gloxi :happy4: si e perfect! Am pus mai mult zahar si mai mult amidon si torturile arata impecabil,nici urma de condens!!(ma refer si la cel de ieri,cu jocul de table,absolut nici o problema n-am avut,dimpotriva!) Saru-mina ca mi-ai deschis ochii , e f bine asa cu un pic de amidon in plus la framintat si cu zahar extra!

Sa revin: tortuletul are personaje Disney,sper ca-s usor de recunoscut, initial ma rugase mamica baietelului sa incerc si un Goofy daca pot insa fiind prea din scurt,nu am mai avut putere si concentrare sa fac si un Goofy.oricum a fost mai mult decit incintata de rezultat,si ma bucura asta! Inauntru am pus blat pufos(amandina fara cacao ca de obicei), crema de caramel a Lissei-superrrrr,am incercat-o pt prima data si e mi-nu-na-ta!! si crema de frisca in care am pus mult miez de nuca macinat,esenta de rom si un pic de gelatina-f faina combinatia. Bucata decupata din tort am mincat-o noi, de asta sunt asa de relaxata in privinta gustului .

Imagine postata
Imagine postata

Va pup,fetelor!

#2669 Useril este offline   Yours4ever 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 324
  • Inregistrat: 05-December 09
  • LocationArad

Postat 05 June 2010 - 10:23 AM

Lissa, tare finut si elegant!

Oti, vai ce frumos e!!! Daca'mi spui ca bebeu' e din pdz drept mor.....

Stefana, tortu' cu tablele e foarte foarte tare. imi place de numa ideea cu zarurile. si asta cu Disney e vesel de numa. si imi place cum i'ai dat forma si ai pus acolo jos persoajele:)
Raluca

#2670 Useril este offline   Yours4ever 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 324
  • Inregistrat: 05-December 09
  • LocationArad

Postat 05 June 2010 - 10:46 AM

o alta fortareata de cioco, un blat de tort subtire cu 3 feluri de cioco, imbracat intr'o tentativa de roluri de cioco , de data asta facute din ciocolata topita.

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-360-127572755948.jpg
Raluca

#2671 Useril este offline   dani_ela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,242

Postat 05 June 2010 - 12:07 PM

Vezi postareaLissa, la 04 June 2010 - 12:54 PM, a spus:

Daniela :floare: ,eu intind prima data pasta ,o pun pe silicon si apoi mai dau peste ea cu sucitorul ca sa se imprime formele.Am incercat si sa intind pasta direct pe silicon dar se deformeaza imprimeurile.
O poti intoarce peste tort direct cu siliconul si apoi o aranjezi.

..sa va arat ce am facut azi...iar un ciocolatos,se pare ca in ultimul timp doar ciocolata se vrea .

multumesc de sfat, azi il pun in aplicare. ce frumos ai folosit royal-ul! este atat de finut!! iar de buchet...nu mai am cuvinte, este foarte frumos.

Vezi postareaStefana, la 04 June 2010 - 01:42 PM, a spus:

Eu am primit ieri dupa amiaza o comanda si n-am avut inima s-o refuz pe doamna,care imi este clienta fidela de-acuma.... m-a rugat sa fac un tortulet pentru un bunic pasionat de table,care implinea 64 de ani.Virsta am scris-o pe zaruri. Inauntru blat alb pufos si crema diplomat cu frisca naturala, bucatele de ananas si bucatele de cioco.Asta e:

vai ce-mi place ideea cuu tablele! am retinut ideea. iar tortul cu donald si soricutii este minunat! foarte reusit...

Vezi postareagloxinia, la 05 June 2010 - 09:01 AM, a spus:

Am terminat si eu azi noapte tortul de botez. Blat negressa crema de iaurt cu fructe de padure. Acoperit cu pdz, decoratii de asemenea.

ce imi place bebelusa! ai cumparat mulajul, sau l-ai facut tu? iar culorile astea sidefate sunt tare faine. cum se cheama cel argintiu? nu il pot localiza la lumea basmelor

Vezi postareaYours4ever, la 05 June 2010 - 10:46 AM, a spus:

o alta fortareata de cioco, un blat de tort subtire cu 3 feluri de cioco, imbracat intr'o tentativa de roluri de cioco , de data asta facute din ciocolata topita.

foarte frumos, raluca. este foarte elegant

#2672 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 05 June 2010 - 03:38 PM

Fetelor merci frumos de aprecieri. :floare:

Ralu, bebelusul e din pdz dar e facut cu mulaj :D
Da Daniela eu am facut mulajul dupa un bebe din pdz primit cadou de la o tortaleasa de pe forum :D

Ralu ce ma nervezi tu si rulourile tale. Ale mele au iesit asa grosolane ca nici gand sa le pot folosi :D

Stefana ce fain e tortuletul! Si ce bine ca nu ai mai avut probleme cu pdz.
Am si eu emotii ca tortul de botez a fost transportat 30 km in orasulm vecin. Sper sa fi ajuns cu bine mai ales ca au venit cu o masina fara clima dupa el si afara fix atunci era un soareeeeeeeeeee.
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#2673 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 05 June 2010 - 03:43 PM

Daniela ce vezi tu ca luceste e colorant luster perla de la lb. Iar ala roz e wilton
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#2674 Useril este offline   MINI07 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Postari: 81
  • Inregistrat: 15-December 09

Postat 05 June 2010 - 03:57 PM

[quote name='MIMI' date='02 June 2010 - 01:02 PM' timestamp='1275472941' post='40093']
Vin si eu cu ce am mai facut(chiar daca am o stare de tot rahatul)
-un tort cu blat cacao,mousse de cioco amaruie si mousse vanilie

[/quote]
Foarte frumoase torturile , Mimi !!!

[quote name='Yours4ever' date='02 June 2010 - 07:46 PM' timestamp='1275497196' post='40173']
pentru azi am facut un tort pt un baby shower, am folosit 2 blaturi de tort de cumparat ca eram in criza de timp, am pus capsuni intregi peste care am turnat mousse de cioco neagra. a fost o comanda de ultim moment dar imi erau dragi clientii, nu am putut refuza:D

[/quote]
Mama , ce de torturi prestezi ...si care mai de care mai frumoase :P

[quote name='Lissa' date='03
Tortul de l-am facut de ziua sotului,
-diplomat cu fructe
[/quote]
Lissa , sunt minunate toate :D Ai o rabdare si un talent de invidiat ...Cum faci marginea aceea la torturi cu bulinute ? Cu spritul ?

[quote name='Luminis' date='03 June 2010 - 04:23 PM' timestamp='1275571425' post='40484']
[center]Azi e ziua socrului meu. Nu ma intrebati cati ani face, spre rusinea mea, nu stiu... cred ca vreo 65...(vai, ce nora ignoranta mai sunt :D ...). I-am facut un tortulet cu blad negresa (Dora, :floare: ) cu faina de migdale, mousse de ciocolata si crema de mascarpone cu portocale. Deasupra (si aici e un mare OFF!) am turnat glazura oglinda 2 a Adrianei (Adriana, :D ) care nu stiu de ce nu mi-a iesit chiar oglinda. Am facut putina, doar cat sa torn deasupra tortului, dar am respectat cu stictete proportiile ingredientelor. Totusi mi-a iesit prea groasa iar dupa ce am turnat-o au aparut niste firicele, ca de grasime, iar glazura are un aspect usor taiat. Pe margini am pus ciocolata de aia cum am invtat de la voi, cu foaie de copt si aici am iar un off, dar mai mic: ce faceti voi acolo unde se imbina hartia, ca mie mi-a iesit o chestie uratica, pe care am mascat-o oarecum cu niste frunzulite.
Decorurile sunt din ciocolata plastica alba (se lucreaza tare greu pe caldura asta) si zahar ars. Cred ca o sa-i placa socrului meu, l-am facut cu mare drag:
[/quote]
Sa stii ca e foarte reusit ! Eu nu am curajul sa ma bag la glazura aceea de cioco :D

[quote name='Stefana' date='04 June 2010 - 02:42 PM' timestamp='1275651729' post='40696']

[/quote]
Foarte frumos , Stefana ! Si cel pt. copilas :P Cat de repede ai facut figurinele !!!

[quote name='gloxinia' date='05 June 2010 - 10:01 AM' timestamp='1275721317' post='40814']

[/quote]

Imi place tare mult , Gloxi ! Cum aplici culorile alea sidefate ? Dai cu pensula pe deasupra sau le bagi in pdz ?

#2675 Useril este offline   MINI07 

• Bucatar
  • PipPipPip

Postat 05 June 2010 - 04:02 PM

Postez si eu tortul ce tocmai l-am terminat , e pt. un barbat , nu prea am stiut ce sa-i fac si mai ales ce culori sa aleg , sper sa dea bine pana la urma :floare: Domnisoara e cam cu capu' mare :D , da' ce sa-i faci , mai am mult de exersat :D Tortul are blat alb de pandispan , crema ganache de cioco amaruie si crema de cirese+compot de merisoare , o combinatie foarte buna...

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-460-127574650119.jpg

#2676 Useril este offline   MINI07 

• Bucatar
  • PipPipPip

Postat 05 June 2010 - 04:03 PM

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-460-127574660307.jpg

#2677 Useril este offline   Doriana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 377
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationOradea

Postat 05 June 2010 - 04:31 PM

Cecilia , frumos catelul tau , pentru prima incercare e foarte reusit . Eu cred ca nici dupa muuuulte incercari n-as reusi asa ceva . Sa-ti traiasca copilasii , sa te bucuri de ei !

Lissa , La multi ani Karinei , sa fie sanatoasa , sa-ti aduca doar bucurii ! La multi ani sotului , sa petreceti inca multe aniversari fericite impreuna . Asa cum ne-ai obisnuit , torturile tale sunt fara cusur ! Felicitari . Cel cu maci imi place tare mult , si ce frumos ai facut impletitura aia cu royal ...

Luminis , sa-ti traiasca socrul , iar lui , sa-i traiasca nora care i-a facut asa un tort frumos . Defectele alea , pe care le vezi tu , nu se prea vad , sa stii . Si eu spun mereu ca doar din experienta invatam , la urmatorul sunt sigura ca vei fi multumita de rezultat . Repet , e foarte frumos , iar trandafirii , minunati .

Stefana , faina ideea cu zarurile ! Tortul cu Disney e tare dragut , si imi place cum ai facut asa decupat ... Figurinele , zici ca-s facute din plastic asa-s de perfecte ... Nu voi putea face veci asa ceva ...

Gloxinia , ti-am admirat deja decoratiile dincolo , dar tortul intreg m-a lasat fara replica ... Atat de finut , elegant ... Patutul cu bebelina e ... :D Si sideful tau imi place ... Si cum ai facut pe margine ... Super , ce sa mai vorbim ...

Raluca
, faina de tot fortareata ta ... Rulourile alea ma baga-n boala , io-s mare fan cioco . Tre` sa incerc intr-o zi tortul cu trei cioco ... Ce blat folosesti la el ?

Mini , faina de tot sexoasa ta ... cred ca doamnul respectiv a fost incantat de asa un tort dragut ... Si culorile sunt dragute ...

R evin mai pe seara , cu tortul ce l-am facut , doamne ce m-am mai chinuit ... :floare:
mama de fete cucuiete Imagine postata

#2678 Useril este offline   elida-silvia 

• Bucatar
  • PipPipPip

Postat 05 June 2010 - 06:24 PM

gloxinia,stefana,Raluca.MINIO7,Felicitari ptr frumoasele si reusitele torturi :floare: :D

#2679 Useril este offline   elida-silvia 

• Bucatar
  • PipPipPip

Postat 05 June 2010 - 06:26 PM

vin si eu cu tortul ce l-am avut de facut ptr astazi
Imagine postata

Uploaded with ImageShack.us

#2680 Useril este offline   Doriana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 377
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationOradea

Postat 05 June 2010 - 11:30 PM

Asa cum am promis , tortul de azi , pentru un majorat , de fapt doua majorate , sarbatorite impreuna . (tortul e inspiratie Ramo :) )
Evelyn si Ionut , sa fiti sanatosi , tot ce doriti voi sa vi se implineasca . (Ionut e baiatul nasilor nostri si Evelyn e prietena lui :occasion14: )

Imagine postata

Imagine postata

blat negresa , crema ganache de ciocolata cu lapte si crema mascarpone

Elida finut tare tortuletul tau , ai facut niste trandafiri super , eu mai am de muncit ... Cred ca am facut petalele prea mici si multe ...
mama de fete cucuiete Imagine postata

Arata acest topic

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 132
  • 133
  • 134
  • 135
  • 136
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic