Forum Culinar: Tortul - o arta sau nu ... invatam incet - Forum Culinar

Salt la continut

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 134
  • 135
  • 136
  • 137
  • 138
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tortul - o arta sau nu ... invatam incet

#2701 Useril este offline   dani_ela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,242
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 07 June 2010 - 07:12 AM

gabrenia- sunt atat de deosebite torturile tale! pt floarea soarelui ai forma anume?

#2702 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,517
  • Inregistrat: 23-November 09
  • Locationundeva prin nord vest

Postat 07 June 2010 - 12:56 PM

Oana torturile tale sunt super! Imi pare rau ca treci printr-o perioada grea :(
Ultimul m-a dat gata! :notworthy:

Daniela tortul cu ponei e foarte reusit. Pasta e cea de zahar? Are un luciu fain zici ca e pasta de lapte praf.

Ramo, merci de sfat. Am vrut sa il aplic insa socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ. Pe motiv de copil urlacios si de oboseala am ales varianta rapida. Intins pasta crestat iute si colorat. Imi pare rau ca nu i-am pis iarba ci frunze insa tot sa termin mai iute ca era f tarziu. Data viitoare sper sa iasa mai bine. :-*

Gabrenia inca o data La multi ani! Torturile tale sunt waaaw, insa de acum asa ne-ai obisnuit deci nu se poate altfel :D

Asta e impricinatul. blat negresa crema cu 3 cioco:

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-20-127590811797.jpg
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#2703 Useril este offline   Luminis 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 652
  • Inregistrat: 09-February 10
  • LocationBraila

Postat 07 June 2010 - 01:05 PM

Vezi postareadani_ela, la 06 June 2010 - 04:23 PM, a spus:

vin in pas de galop :notworthy: cu tortul facut ieri, zic ca in galop ca abia am intrat pe usa, si iar plecam... tortul pony , cu creme de ciocolata neagra, si ciocolata alba.

Foarte misto ti-a iesit! Imi place mult textura pastei... Cum ai facut bilutele de deasupra faldurilor? Poneiul - super! Cat despre probleme, sunt de parera Otiliei... de la torturate.

Vezi postareaadi_edi, la 06 June 2010 - 06:15 PM, a spus:

Foarte vesel tortul tau, dani_ela! Dupa ce l-am vazut mi-am dat seama ca as fi putut face si eu falduri la tortul de botez ce l-am avut pentru weekendul asta, nu mi-au iesit prea bine marginile si ar fi fost o solutie (oricum, tu nu cred ca de aia ai pus faldurile, pasta ta pare sa fi acoperit tortul perfect).
Tortul meu a fost din 2 straturi de pandispan simplu, insiropat cu suc de portocale, si 2 straturi de blat amandina (reteta Lissei), insiropat cu frisca+ciocolata, iar crema a fost de lamaie (cu branza Philadelphia).

Un tort foarte finut. Felicitari! Si la mai multe...

Vezi postareagabrenia, la 06 June 2010 - 10:29 PM, a spus:

Acestea sunt cele doua torturi facute pentru ziua mea;ambele sunt blat pandispan,crema de lamaie lissa si crema de ciocolata cu visine;invelit in pasta de zahar .Am facut doua ca sa duc unul si la colege la munca,cel cu floarea soarelui iar cel cu crini este pentru petrecerea de acasa.Inca o data va felicit pe toate pentru frumusetile care va ies din maini!pupici!

Inca o data La multi ani! Gabrenia. Torturile sunt super-super. Imi place in mod deosebit cel cu floarea soarelui. Poti posta forma cu care ai decupat? Si cum le-ai colorat? Mie nu prea-mi iers "degradeurile"...

#2704 Useril este offline   Luminis 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBraila

Postat 07 June 2010 - 01:06 PM

Vezi postareagloxinia, la 07 June 2010 - 12:56 PM, a spus:

Oana torturile tale sunt super! Imi pare rau ca treci printr-o perioada grea :(
Ultimul m-a dat gata! :notworthy:

Daniela tortul cu ponei e foarte reusit. Pasta e cea de zahar? Are un luciu fain zici ca e pasta de lapte praf.

Ramo, merci de sfat. Am vrut sa il aplic insa socoteala de acasa nu se potriveste cu cea din targ. Pe motiv de copil urlacios si de oboseala am ales varianta rapida. Intins pasta crestat iute si colorat. Imi pare rau ca nu i-am pis iarba ci frunze insa tot sa termin mai iute ca era f tarziu. Data viitoare sper sa iasa mai bine. :-*

Gabrenia inca o data La multi ani! Torturile tale sunt waaaw, insa de acum asa ne-ai obisnuit deci nu se poate altfel :D

Atasament minge.JPG

Ti-a iesit tare bine. Cum ai crestat, cu ce? Ai avut un sablon sau ai crestat cu mana libera... mie nu mi-ar fi iesit hehagoanele fara sablon.

#2705 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,517
  • Locationundeva prin nord vest

Postat 07 June 2010 - 01:17 PM

Vezi postareaLuminis, la 07 June 2010 - 01:06 PM, a spus:

Ti-a iesit tare bine. Cum ai crestat, cu ce? Ai avut un sablon sau ai crestat cu mana libera... mie nu mi-ar fi iesit hehagoanele fara sablon.

Uite cu o scula maro din setul de aici am trasat. Mi-am facut sabloane insa am mai dat si cu mana libera ca m-am saturat sa le tin acolo lipite :notworthy:
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#2706 Useril este offline   Yours4ever 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 324
  • Inregistrat: 05-December 09
  • LocationArad

Postat 07 June 2010 - 03:01 PM

Vezi postareagloxinia, la 05 June 2010 - 03:38 PM, a spus:

Ralu, bebelusul e din pdz dar e facut cu mulaj :notworthy:

Ralu ce ma nervezi tu si rulourile tale. Ale mele au iesit asa grosolane ca nici gand sa le pot folosi :D

Dar tu ce ma enervezi cu bebeu' asta..... vreau si eu!!!! ( si un mulaj si unu' adevarat :-* )

MINI,tortul tau e tare fain si crema imi suna tare bine!

Doriana, trebuie sa'l incerci neaparat, deobicei cand il fac cu toate 3 cioco nu folosesc blat, si cand folosesc il combin cu ceva tot de cioco dar subtirel,la asta o fost cu blat de tort cumparat, ca asa a fost situatia:D
Tortul pentru majorat e finut tare, imi place cum ai pus inimioarele!

Adi_Edi, foarte bine ca te'a tras de urechi cineva! ia sa vii aici cu toate torturile! ca asa invatam unele de la altele.

Ceci, felicitari pt ideea cu scrisu'!!!

Daniela, ce frumos ti'a iesit poneiul! si tortul bineinteles:D

Oana, te imbratisez cu drag si imi pare rau ca treci prin momente de astea, dar ma bucur ca ti'ai gasit timp sa te relaxezi si sa faci si niste torturi.Imi place tare mult portocaliu' asta! a.... si'mi plac florile cu marginea colorata tare mult!

Ramo, multumesc, cred ca in final ma bag si la tortu' de nunta, nu stiu cum o sa le fac pe toate in sapt aia,dar gasesc eu pana atunci o solutie:D
Asteptam cuminti torturile tale:D

Gabrenia, la multi ani! eu m'am indragostit de tortu' cu fl soarelui, daca'l vede mama mea, trebuie sa trec si eu la executat fl soarelui:D

Oti imi place mingea ta! Ai copt blatul in forma sau i'ai dat forma la asamblat?
Raluca

#2707 Useril este offline   dani_ela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 07 June 2010 - 05:35 PM

[quote name='gloxinia' date='07 June 2010 - 01:56 PM' timestamp='1275908215' post='41086']

[/quote]

pasta este din marsmaloaie , dar cum am pus amidon pe silicon era cam murdara pasta, asa ca am dat cu apa, si de aia luceste.
mie imi place cum a iesit mingea. ai forma? daca nu ai , arata-mi si mie oala minune in care ai copt blatul

[quote name='Luminis' date='07 June 2010 - 02:05 PM' timestamp='1275908717' post='41088']

Foarte misto ti-a iesit! Imi place mult textura pastei... Cum ai facut bilutele de deasupra faldurilor? Poneiul - super! Cat despre probleme, sunt de parera Otiliei... de la torturate.

bilutele sunt din royal , puse cu duiul nr.2

[quote name='Yours4ever' date='07 June 2010 - 04:01 PM' timestamp='1275915715' post='41112']
[quote name='gloxinia' date='05 June 2010 - 04:38 PM' timestamp='1275745116' post='40850']

Ralu, bebelusul e din pdz dar e facut cu mulaj :notworthy:

Ralu ce ma nervezi tu si rulourile tale. Ale mele au iesit asa grosolane ca nici gand sa le pot folosi :D

[/quote]

Dar tu ce ma enervezi cu bebeu' asta..... vreau si eu!!!! ( si un mulaj si unu' adevarat :-* )

MINI,tortul tau e tare fain si crema imi suna tare bine!

Doriana, trebuie sa'l incerci neaparat, deobicei cand il fac cu toate 3 cioco nu folosesc blat, si cand folosesc il combin cu ceva tot de cioco dar subtirel,la asta o fost cu blat de tort cumparat, ca asa a fost situatia:D
Tortul pentru majorat e finut tare, imi place cum ai pus inimioarele!

Adi_Edi, foarte bine ca te'a tras de urechi cineva! ia sa vii aici cu toate torturile! ca asa invatam unele de la altele.

Ceci, felicitari pt ideea cu scrisu'!!!

Daniela, ce frumos ti'a iesit poneiul! si tortul bineinteles:D

Oana, te imbratisez cu drag si imi pare rau ca treci prin momente de astea, dar ma bucur ca ti'ai gasit timp sa te relaxezi si sa faci si niste torturi.Imi place tare mult portocaliu' asta! a.... si'mi plac florile cu marginea colorata tare mult!

Ramo, multumesc, cred ca in final ma bag si la tortu' de nunta, nu stiu cum o sa le fac pe toate in sapt aia,dar gasesc eu pana atunci o solutie:D
Asteptam cuminti torturile tale:D

Gabrenia, la multi ani! eu m'am indragostit de tortu' cu fl soarelui, daca'l vede mama mea, trebuie sa trec si eu la executat fl soarelui:D

Oti imi place mingea ta! Ai copt blatul in forma sau i'ai dat forma la asamblat?
[/quote]

multumesc raluca draga!

#2708 Useril este offline   gabrenia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 492
  • Inregistrat: 08-December 09
  • Locationmalul Dunarii

Postat 07 June 2010 - 06:00 PM

Daniela,Gloxinia,Raluca ,Luminis multumesc mult de tot de aprecieri si va pup! Da,parca si mie imi place mai mult cel cu floarea soarelui ,nu stiu de ce poate pentru ca e mai vesel sau pentru ca e noutate,nu am mai facut pana acum floarea soarelui.Decupatoarele le am de la Lumea basmelor,nu costa mult ,16.66 ron.De fapt sunt decupatoare margarete,3 buc.imi pare rau ca am aruncat ambalajul dar fac o poza acusica formelor si va arat .Va pup!
Gabrenia "ce pot face doua maini dibace"

#2709 Useril este offline   bbenyci 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 125
  • Inregistrat: 09-December 09
  • Locationarad

Postat 07 June 2010 - 07:18 PM

Super fetelor,felicitari la toate am si o intrebare, voi nu obositi? vin si eu cu ultimul tort, e blat pandispan cu mouse de ciocolata si piersici. A fost un tort surpriza pentru nasi nostri care au facut 3 ani de casnicie. Stiu ca nu e f bine intinsa frisca pe tort dar eram grabita...oricum nasii au ramas foarte surprpinsi:) asa ca cred ca au fost multumiti.
Va pupacesc si va doresc spor la tortalit.

Imagini atasate

• Imagine atasata: monthly_06_2010/post-421-127593094929.jpg

Imagine postata

Arienne Sophie

Imagine postata
Nicole Anamaria

http://bbenyci.blogspot.com/

#2710 Useril este offline   nuzi 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 51
  • Inregistrat: 07-December 09

Postat 07 June 2010 - 10:09 PM

Buna seara!fetelor va felicit pe toate, in mare graba,eu de fel sunt mereu pe fuga,dar acum si mai si i-mi fac bagajele sa plec in vacanza in ro,uraa abia asteptam o sa stau 3luni yupiii,o sa va urmaresc de pe comp.lu mama, d o sa fac torturi mai putin si mai simplute cred, ca i-mi las sculele in italia,dar nu conteaza merg acasaa,gata ca m-am laudat destul,acum doua torturi facute pentru festa de sfarsit de an,a lui roxi.Va pup pe toate si o sa fiu cu ochi pe voi,acum cred ca o sa am mai mult timp, ca doar merg la mama face ea treaba. :D Imagine atasata: monthly_06_2010/post-395-127594099634.jpgImagine atasata: monthly_06_2010/post-395-127594101265.jpgImagine atasata: monthly_06_2010/post-395-127594103505.jpgImagine atasata: monthly_06_2010/post-395-12759410505.jpg

#2711 Useril este offline   Luminis 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBraila

Postat 07 June 2010 - 10:19 PM

Vezi postareanuzi, la 07 June 2010 - 10:09 PM, a spus:

Buna seara!fetelor va felicit pe toate, in mare graba,eu de fel sunt mereu pe fuga,dar acum si mai si i-mi fac bagajele sa plec in vacanza in ro,uraa abia asteptam o sa stau 3luni yupiii,o sa va urmaresc de pe comp.lu mama, d o sa fac torturi mai putin si mai simplute cred, ca i-mi las sculele in italia,dar nu conteaza merg acasaa,gata ca m-am laudat destul,acum doua torturi facute pentru festa de sfarsit de an,a lui roxi.Va pup pe toate si o sa fiu cu ochi pe voi,acum cred ca o sa am mai mult timp, ca doar merg la mama face ea treaba. :D Atasament P1020762.JPGAtasament P1020763.JPGAtasament P1020764.JPGAtasament P1020765.JPG

Vai, Nuzi, ce torturi frumoase! Superbe! Trandafirii sunt bestiali. Sa faci o data poze pas cu pas sa vedem si noi cum ii faci. Mereu m-am intrebat cum e facut soarele ala de sta asa teapan... numai din pdz sau are si ceva blat. Nu-mi explic cum sta...

#2712 Useril este offline   dora 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 860
  • LocationItaly

Postat 07 June 2010 - 10:34 PM

Vezi postareaLuminis, la 07 June 2010 - 10:19 PM, a spus:

Vai, Nuzi, ce torturi frumoase! Superbe! Trandafirii sunt bestiali. Sa faci o data poze pas cu pas sa vedem si noi cum ii faci. Mereu m-am intrebat cum e facut soarele ala de sta asa teapan... numai din pdz sau are si ceva blat. Nu-mi explic cum sta...

Soarele e facut numai din pdz...si daca te uiti mai atent la poza poti observa cele doua scobitori infipte la baza cat pdz este inca moale...apoi se usuca asa si se infige in tort la decorare :D

#2713 Useril este offline   Luminis 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBraila

Postat 07 June 2010 - 11:24 PM

Vezi postareadora, la 07 June 2010 - 10:34 PM, a spus:

Vezi postareaLuminis, la 07 June 2010 - 10:19 PM, a spus:

Soarele e facut numai din pdz...si daca te uiti mai atent la poza poti observa cele doua scobitori infipte la baza cat pdz este inca moale...apoi se usuca asa si se infige in tort la decorare :D

Daaaa... la fel ai facut si tu la tortul cu cenusareasa... eram sigura ca am mai vazut undeva... il aveam salvat, de atunci astept vreo fetita sa-i fac asa un tort... numai ca nu vine niciuna :P
Pupici multi!

#2714 Useril este offline   dora 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 860
  • LocationItaly

Postat 07 June 2010 - 11:55 PM

Vezi postareaLuminis, la 07 June 2010 - 11:24 PM, a spus:

Daaaa... la fel ai facut si tu la tortul cu cenusareasa... eram sigura ca am mai vazut undeva... il aveam salvat, de atunci astept vreo fetita sa-i fac asa un tort... numai ca nu vine niciuna :(
Pupici multi!

Ntzzz..eu n-am facut la fel...n-am pus scobitori...am indoit niste raze si le-am infilat sub un norisor ;):D

#2715 Useril este offline   gabrenia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 492
  • Inregistrat: 08-December 09
  • Locationmalul Dunarii

Postat 08 June 2010 - 09:51 AM

Daniela,Luminis, buna fetelor!Uite astea sunt formele de margareta cu care am facut floarea soarelui.de la faza cu pictura nu am poze ca nu m-am gandit sa fac dar pui la baza petaklelor mai multa culoare si apoi dai usor cu pensula spre varful petalei;nu stiu prea bine sa explic,mai bine fac niste poze la urmatoarele flori si atunci vei vedea Luminis. va pup!Imagine atasata: monthly_06_2010/post-404-127598336578.jpgnu luati in sama data,am uitat sa resetez camera foto dupa ce i-am schimbat bateria
Gabrenia "ce pot face doua maini dibace"

#2716 Useril este offline   dani_ela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 08 June 2010 - 09:56 AM

eu am postat mai devreme ceva ;) unde o fi ajuns oare?
atunci o mai felicit o data pe nuzi- imi plac mult ambele torturi, dar primul e favoritul! nu ne zici unde vii in tara? in ce regiune? sedere placuta si linistita ...
gabrenia-am si eu setul asta, dar a meu nu stie sa faca asa flori fromoase :D

#2717 Useril este offline   Miny 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 178
  • Inregistrat: 09-December 09
  • LocationTulcea

Postat 08 June 2010 - 10:10 AM

Doamne, nici nu stiu pe care sa-l admir mai intai. Va felicit pe toate pentru creatiile voaste si vreau sa va arat si eu ultimul tort facut pe 3 iunie cu ocazia implinirii a 10 ani de casatorie. Este un tort cu blat de la prajitura kinder si crema de capsuni. Va multumesc tuturor pentru inspiratie .
Imagine atasata: monthly_06_2010/post-418-127598451284.jpg
Imagine atasata: monthly_06_2010/post-418-127598449257.jpg
Imagine atasata: monthly_06_2010/post-418-127598450437.jpg
Imagine atasata: monthly_06_2010/post-418-127598456802.jpg

#2718 Useril este offline   elida-silvia 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Postari: 98
  • Inregistrat: 21-February 10

Postat 08 June 2010 - 10:15 AM

Ramo ,tortul pian e imbracat in pasta de zahar si ornat pe margini cu frisca
Daniela super tortul felicitari

#2719 Useril este offline   Stefana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 507
  • LocationMontreal

Postat 08 June 2010 - 10:53 AM

Vai,fetelor,cite torturi frumoase au aparut in citeva zile!!!Nu stiu la care sa ma opresc! felicitari din suflet,sunt minunate!! ce rau imi pare ca nu am nici timp destul sa stau sa scriu cite ceva pentru fiecare :D
O sa revin si eu mai incolo cu un mini-bust, dupa ce o adorm pe Maria

#2720 Useril este offline   anasia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 197
  • Inregistrat: 01-December 09

Postat 08 June 2010 - 01:47 PM

felicitari, fetelor ;) pentru atatea torturi frumoase si deosebite ! nu nominalizez, sa nu uit pe cineva :D arata de "n" ori mai bine decat la "cake boss"...cu siguranta sunt si foarte gustoase;

Arata acest topic

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 134
  • 135
  • 136
  • 137
  • 138
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

6 useri citesc topicul