Forum Culinar: Tortul - o arta sau nu ... invatam incet - Forum Culinar

Salt la continut

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 135
  • 136
  • 137
  • 138
  • 139
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tortul - o arta sau nu ... invatam incet

#2721 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,517
  • Inregistrat: 23-November 09
  • Locationundeva prin nord vest

Postat 08 June 2010 - 01:54 PM

Nuzi ce frumoase sunt!!!! Cu ce ai facut nisipul? am sa iti fur ideea in curand :D

Bbnyci foarte frumos gestul tau. As vrea si eu asemenea fini. Din pacate tot eu le fac lor torturi ;) nu invers :(

Miny casa de piatra si La multi ani! Nu mai zic nimc de maci ca sunt superbi!Iar sectiunea, yumi!
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#2722 Useril este offline   dora 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 860
  • LocationItaly

Postat 08 June 2010 - 02:01 PM

Vezi postareagloxinia, la 08 June 2010 - 01:54 PM, a spus:

Nuzi ce frumoase sunt!!!! Cu ce ai facut nisipul? am sa iti fur ideea in curand :D

Bbnyci foarte frumos gestul tau. As vrea si eu asemenea fini. Din pacate tot eu le fac lor torturi ;) nu invers :(

Miny casa de piatra si La multi ani! Nu mai zic nimc de maci ca sunt superbi!Iar sectiunea, yumi!

Pana vine Nuzi iti raspund eu...cu zahar brun de trestie :(:(

#2723 Useril este offline   Simona25 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 57
  • Inregistrat: 27-March 10
  • LocationBucuresti

Postat 08 June 2010 - 02:41 PM

Buna fetelor, am si eu nevoie de ajutorul vostru, am o comanda la un tort, este o supriza, stiu doar ca respectiva persoana este bucatar, aveti vreo imagine sau vreo idee. Va rog din suflet. Va multumesc anticipat :occasion14: :occasion14:

#2724 Useril este offline   Stefana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 507
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationMontreal

Postat 08 June 2010 - 02:50 PM

Vezi postareaSapaceanu Simona, la 08 June 2010 - 02:41 PM, a spus:

Buna fetelor, am si eu nevoie de ajutorul vostru, am o comanda la un tort, este o supriza, stiu doar ca respectiva persoana este bucatar, aveti vreo imagine sau vreo idee. Va rog din suflet. Va multumesc anticipat :occasion14: :occasion14:

Simona,ma gindesc ca daca faci un tort in forma de cratita(colorat cumva, trebuie doar sa ii pui doua toarte, nu e mare filosofie) si cu un capat de polonic ca si cum ar iesi din oala, poate ar fi ok. E doar o idee

#2725 Useril este offline   Foxyy 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 14,143
  • Inregistrat: 24-November 09

Postat 08 June 2010 - 02:50 PM

Vezi postareaSapaceanu Simona, la 08 June 2010 - 02:41 PM, a spus:

Un tort sub forma de boneta n-ar merge? Nu stiu cum s-ar putea realiza, ca n-am prea multe tangente cu decorarile astea, dar banui ca nu-i extraordinar de greu, daca invelesti totul in pasta de zahar.

#2726 Useril este offline   Stefana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationMontreal

Postat 08 June 2010 - 02:54 PM

S-a trezit si Maria,si tot nu am apucat sa fac mare lucru.
Asta e bustul(de fapt mini-bust,ca are cu totul 2,2 kg) de azi.
Are blat de amandina si mousse de cioco alba cu stafide inmuiate bine bine in vanilie.Foarte faina combinatia. E pictat,ca de obicei,si am incercat sa improvizez danteluta si snurulete din royal icing .

Imagine postata
Imagine postata

#2727 Useril este offline   dora 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationItaly

Postat 08 June 2010 - 04:07 PM

Fetelor dragelor va felicit pt torturile minunate pe care le prestati zi dupa zi!!!
Sunteti minunate si asa sa ramaneti mereu!!!
Pentru fiecare o :(, un :occasion14: si o :occasion14:!!!

#2728 Useril este offline   Luminis 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 652
  • Inregistrat: 09-February 10
  • LocationBraila

Postat 08 June 2010 - 04:11 PM

Vezi postareaMiny, la 08 June 2010 - 10:10 AM, a spus:

Doamne, nici nu stiu pe care sa-l admir mai intai. Va felicit pe toate pentru creatiile voaste si vreau sa va arat si eu ultimul tort facut pe 3 iunie cu ocazia implinirii a 10 ani de casatorie. Este un tort cu blat de la prajitura kinder si crema de capsuni. Va multumesc tuturor pentru inspiratie .
Atasament 3.jpg
Atasament 1.jpg
Atasament 2.jpg
Atasament 4.jpg

La multi ani! Sa fiti fericiti in continuare, Foarte frumos tortul! Feicitari!

#2729 Useril este offline   Luminis 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBraila

Postat 08 June 2010 - 04:13 PM

Vezi postareaStefana, la 08 June 2010 - 02:54 PM, a spus:

S-a trezit si Maria,si tot nu am apucat sa fac mare lucru.
Asta e bustul(de fapt mini-bust,ca are cu totul 2,2 kg) de azi.
Are blat de amandina si mousse de cioco alba cu stafide inmuiate bine bine in vanilie.Foarte faina combinatia. E pictat,ca de obicei,si am incercat sa improvizez danteluta si snurulete din royal icing .

Stefana, cred ca ti-am mai spus ca imi plac f mult busturile tale, sunt decente si elegante... upa ce pictezi un tort, in cat timo se usuca?

Aceasta postare a fost editata de Luminis: 08 June 2010 - 04:14 PM

#2730 Useril este offline   Luminis 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBraila

Postat 08 June 2010 - 04:21 PM

Fetelor, eu nu stiu cum puteti sa faceti atat de multe torturi... si sa va iasa toate atat de bine. Eu am muncit azi 6 ore ca sa ornez un tort... abia am teminat si sunt epuizata total... Cred ca nu as face fata daca as avea mai multe de facut intr-o zi. Mai pe seara poate reusesc sa si postez...
Inca o data, va felicit si va admir pe toate!

#2731 Useril este offline   nuzi 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Postari: 51
  • Inregistrat: 07-December 09

Postat 08 June 2010 - 04:24 PM

[quote name='Luminis' date='07 June 2010 - 11:19 PM' timestamp='1275941994' post='41160']

[/quote]

Vai, Nuzi, ce torturi frumoase! Superbe! Trandafirii sunt bestiali. Sa faci o data poze pas cu pas sa vedem si noi cum ii faci. Mereu m-am intrebat cum e facut soarele ala de sta asa teapan... numai din pdz sau are si ceva blat. Nu-mi explic cum sta...
[/quote]
Luminis-multumesc ma bucur ca-ti place,poate odata i-mi fac timp de facut si poze,daca vrei pun poza cum am facut soarele.

[quote name='dora' date='07 June 2010 - 11:34 PM' timestamp='1275942846' post='41163']

Soarele e facut numai din pdz...si daca te uiti mai atent la poza poti observa cele doua scobitori infipte la baza cat pdz este inca moale...apoi se usuca asa si se infige in tort la decorare :(
[/quote]
Dora-tu stiai ca sunt scobitori acolo, fiindca si tu te-ai inspirat aproape la toate torturile din acele carti,dar cine nu a vazut nu era chiar asa usor sa-si fi dat seama,oricum multumesc ca iai dat cateva info.

[quote name='gloxinia' date='08 June 2010 - 02:54 PM' timestamp='1275998051' post='41218']
Nuzi ce frumoase sunt!!!! Cu ce ai facut nisipul? am sa iti fur ideea in curand :occasion14:

Bbnyci foarte frumos gestul tau. As vrea si eu asemenea fini. Din pacate tot eu le fac lor torturi :occasion14: nu invers :(

[/quote]
Gloxi-multumesc tare mult fetiza,nisipul este zahar brun,astept si tortul tau.

#2732 Useril este offline   nuzi 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Postari: 51
  • Inregistrat: 07-December 09

Postat 08 June 2010 - 04:26 PM

Vezi postareadani_ela, la 08 June 2010 - 09:56 AM, a spus:

eu am postat mai devreme ceva :occasion14: unde o fi ajuns oare?
atunci o mai felicit o data pe nuzi- imi plac mult ambele torturi, dar primul e favoritul! nu ne zici unde vii in tara? in ce regiune? sedere placuta si linistita ...
gabrenia-am si eu setul asta, dar a meu nu stie sa faca asa flori fromoase :occasion14:

Daniela-esti o draguza,multumesc frumos :( ,eu merg la galati.

#2733 Useril este offline   Stefana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationMontreal

Postat 08 June 2010 - 04:29 PM

Vezi postareaLuminis, la 08 June 2010 - 04:13 PM, a spus:

Stefana, cred ca ti-am mai spus ca imi plac f mult busturile tale, sunt decente si elegante... upa ce pictezi un tort, in cat timo se usuca?

:occasion14: Multumesc pt aprecieri !

Pai l-am pictat pe la 10 si acum la 4 cind l-am dat era uscat. Am pus alcool destul de putin si un penson de Christmas Red(ca sa fie mai intens),corsetul la origine era deja tot pasta roz. Pasta am framintat-o din start cu mai mult zahar decit de obicei si amidon la fel,ca sa nu am probleme cu condensul,si nici n-am avut.S-a uscat repede,zic eu.L-am pus la frigider la putina vreme dupa ce-l pictasem,nu am vrut sa-l las sa se usuce la temperatura camerei fiindca era deja cald in bucatarie si riscam sa se inmoaie crema inauntru.

#2734 Useril este offline   dora 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationItaly

Postat 08 June 2010 - 04:39 PM

Vezi postareanuzi, la 08 June 2010 - 04:24 PM, a spus:

Dora-tu stiai ca sunt scobitori acolo, fiindca si tu te-ai inspirat aproape la toate torturile din acele carti,dar cine nu a vazut nu era chiar asa usor sa-si fi dat seama,oricum multumesc ca iai dat cateva info.

Draga Nuzi ar fi si pacat sa nu ne inspiram nu?...din moment ce tot exista acele carti :(...
insa fiecare isi pune amprenta personala pe tortul sau...cel putin eu asa am incercat sa fac la toate torturile mele...si nu sa fiu doar o buna imitatoare :occasion14:...asa ca...Traiasca Cartile!!!!:(

Felicitari pt executia profi de care dai dovada la fiecare nou tort....
Drum bun si odihna placuta acasa in sanul familiei....
si daca nu-ti cer prea mult...saluta Galatiul si din partea mea :occasion14:

#2735 Useril este offline   Luminis 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBraila

Postat 08 June 2010 - 05:13 PM

Vezi postareadora, la 08 June 2010 - 04:39 PM, a spus:

Vezi postareanuzi, la 08 June 2010 - 04:24 PM, a spus:

Draga Nuzi ar fi si pacat sa nu ne inspiram nu?...din moment ce tot exista acele carti :(...
insa fiecare isi pune amprenta personala pe tortul sau...cel putin eu asa am incercat sa fac la toate torturile mele...si nu sa fiu doar o buna imitatoare :(...asa ca...Traiasca Cartile!!!!:(

si daca nu-ti cer prea mult...saluta Galatiul si din partea mea :occasion14:

Si nu ne spuneti si noua despre ce carti este vorba? Poate mai invatam si noi. :occasion14:

Dora, daca vrei trag eu un chiot de la mine si salut Galatiul... sigur se aude!

#2736 Useril este offline   dora 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationItaly

Postat 08 June 2010 - 05:18 PM

Vezi postareaLuminis, la 08 June 2010 - 05:13 PM, a spus:

Si nu ne spuneti si noua despre ce carti este vorba? Poate mai invatam si noi. :occasion14:

Dora, daca vrei trag eu un chiot de la mine si salut Galatiul... sigur se aude!

Pai draga mea tu le ai deja!!!...altfel nu-mi explic cum ai fi facut niste personaje atat de perfecte (Winnie the pooh & friends etc) :(:occasion14:
Nu-i nevoie sa tragi chiot..tu mai bine saluta Braila din partea mea...ca acolo am crescut :(

#2737 Useril este offline   Simona25 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 08 June 2010 - 07:18 PM

Imi cer scuze daca nu am voie sa pun aici aceasta poza, uitati eu ma gandeam sa desenez acest bucatar in cocolata. Imi place mult ideea cu oala, multumesc stefana

Imagini atasate

• Imagine atasata: monthly_06_2010/post-629-12760174196.jpg

#2738 Useril este offline   dani_ela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,242

Postat 08 June 2010 - 07:20 PM

stefana- a iesit foarte shic bustul tau, si e atat de decent :blink:
carti? ce carti? hai spuneti-ne si noua :snorting: . nici nu mai dorm la noapte cu gandul la CARTILE alea.
azi am facut o inimioara. de fapt este copia aproape identica a unui alt tort facut de mine anul trecut. dar asta a fost cererea. are crema de ciocolata neagra si crema de vanilie, iar glazura este cea `oglinda`.

Imagine postata

#2739 Useril este offline   dani_ela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,242

Postat 08 June 2010 - 07:25 PM

-simona- sincer si mie imi place ideea de a face o oala. am vazut una la `cake boss` , avea si bulbuci :snorting: din royal
ar merge si dolofanul ala tras in ciocolata, dar parca tot mai misto e oala- parerea mea.

#2740 Useril este offline   Simona25 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 08 June 2010 - 07:56 PM

Da asa e acum asta fac caut torturi in forma de oala, ar fi ceva special

Arata acest topic

• 428 Pagini +
  • « Prima