Forum Culinar: Tortul - o arta sau nu ... invatam incet - Forum Culinar

Salt la continut

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 137
  • 138
  • 139
  • 140
  • 141
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tortul - o arta sau nu ... invatam incet

#2761 Useril este offline   dora 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 860
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationItaly

Postat 09 June 2010 - 03:48 PM

Vezi postareaboni, la 09 June 2010 - 12:03 PM, a spus:

doamne dora, ce vorbe sunt astea.... :(
orice ar fi sa stii ca totdeauna, dar totdeauna, rasare soarele dupa furtuna. stiu eu ce spun. dumnezeu exista si le randuieste. pana atunci iti doresc sa iti insenineze zilele orice lucru marunt, un flurure, o floare, o raza de soare... :angryfire:

Vezi postareaLuminis, la 09 June 2010 - 12:45 PM, a spus:

Dora, multumesc de aprecieri. :icon_fessee: dar sa stii ca ma superi... sa nu mai spui niciodata vorbe asa grele, orice s-ar intampla viata a frumoasa si merita sa ne bucuram de orice clipa alaturi de cei care ne sunt dragi. Si e pacat sa inchizi acest capitol din viata ta, ai un talent pentru care multi si-ar da o mana (ma rog, un picior... ;) ) Cat despre "plagiat", nu vad care e problema, toti ne inspiram (si tortul meu de plagiat in proportii destul de mari, ca deh... idei proprii nu prea am... mi-a dat Mimi o idee, am preluat-o, am adaugat putin si din mine si a iesit un tort, in afara de voi nu stie nimeni ca e copiat), important e sa o facem cat mai bine, oricum cei la care ajung torturile noastre habar nu au de cartile alea... si se minuneaza de cat suntem de creativi... ;)

Vezi postareagloxinia, la 09 June 2010 - 01:03 PM, a spus:

Dora draga sa nu te aud. Prietena aceea stie ea ce spune. E adevarat. Nu putem fi lasi in fata unor probleme. Stie Dumnezeu de ce face asa. Cine stie. Nebanuite sunt caile lui. Eu te pup si iti doresc multa sanatate si intelepciune. :scratch:

Va multumesc pentru incurajare! ..
din pacate sunt foarte multe momentele cand viata nu ti se pare si chiar nu e ...roz!

#2762 Useril este offline   vrabiuta 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 686
  • Inregistrat: 05-December 09
  • Locationunde se agata harta-n cui

Postat 09 June 2010 - 06:54 PM

Vezi postareadora, la 09 June 2010 - 10:26 AM, a spus:

[
.eu trec printr-o perioada ffff neagra....as putea sa ilustrez starea mea printr-o singura fraza: "Imi vine sa ma sinucid!"
Oricum am de gand sa inchid acest capitol din viata mea.[/b][/color]..am ajuns la concluzia ca n-are rost sa ma lupt cu morile de vant...o prietena draga sufletului meu imi reprosa ca "dau bir cu fugitii"...in anumite circumstante asta e singura solutie din pacate...

Sa stii ca nici mie nu-mi merge mai bine ......... Stiu ca este off topic,da .. sper sa fiu iertata ! Imi tot spun ca D-zeu nu-ti pune-n spate mai mult de cit poti duce,dar cred ca nu mai pot ! Daca de vre-o 3 ani am o mare suparare, acu in iarna, prin februarie, am primit lovitura de gratie ! Am plins saptamini in sir si am rezistat doar cu calmante ! Am un servici si nu-mi pot permite sa-l pierd ! Sunt un om tare,care nu se lasa cu una cu doua, dar ... Organismul m-a tradat si m-a trintit la pamint, la propriu ! Sunt mai bine acum dar... daca am sa lipsesc o perioada prea mare de timp...
Am o fetita deosebita, care-mi aduce numai bucurii ,dar nu ma pot bucura atit cit ar trebui din cauza altor probleme si-mi pare rau ca nu e drept , fata de ea.....
Pentru mine torturile sunt uitare, uitare de sine,uitare a tot...
Dora,iti doresc putere sa-ti depasesti problemele, lucru care mi-l doresc atit de mult si eu, si hai sa ne gindim la fetele minunate pe care le avem si care au nevoie de noi! :icon_fessee:

#2763 Useril este offline   Lissa 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 147
  • Inregistrat: 03-December 09

Postat 09 June 2010 - 08:52 PM

S-au adunat iarasi atatea pagini si nu reusesc sa raspund tuturor ,dar va felicit si urez la multi ani sarbatoritilor pt care ati facut torturile ...toate sunt deosebite .
Nu stiu cui trebuia sa-i mai raspund..la Ramo ..ai dreptate ,gentuta e imbracata de jos in sus si partea din fata am pus-o din doua bucati ,una incretita si deasupra ei o banda dreapta.

Vrabiuta draga mea ,eu iti doresc multa putere sa treci peste tot...sa dea Dumnezeu numai bine.

#2764 Useril este offline   Lissa 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 147
  • Inregistrat: 03-December 09

Postat 09 June 2010 - 08:57 PM

...si doua torturi de majorat unul l-am facut in urma cu doua saptamani crema ciocolata ,vanilie si cafea ,culoarea ce se vede e de fapt un mov deschis si inchis ,dar la mine in poze iasa doar albastru ...si al doilea e de sambata cu crema de ciocolata.

Imagini atasate

• Imagine atasata: monthly_06_2010/post-322-127610966919.jpg
  • Imagine atasata: monthly_06_2010/post-322-127610977059.jpg
  • Imagine atasata: monthly_06_2010/post-322-127610979186.jpg
  • Imagine atasata: monthly_06_2010/post-322-127610980987.jpg

#2765 Useril este offline   Yours4ever 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 324
  • Inregistrat: 05-December 09
  • LocationArad

Postat 09 June 2010 - 09:48 PM

Ramo, Lumi, Lissa :floare:

vrabiuta si dora :pupic:
Raluca

#2766 Useril este offline   Ramo 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 770
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationLa Strumfi

Postat 09 June 2010 - 11:05 PM

Vezi postareadani_ela, la 09 June 2010 - 07:21 AM, a spus:

daca nici pe mine nu ma pot plagia cu succes... .numai ca de data asta nu mi-a iesit plastilina de ciocolata alba- a iesit o chestie sfaramicioasa pe care cu greu am putut sa o folosesc. cel putin la gura-a fost un cosmar. unde am gresit oare? prima inimica a avut gurita mai fromoasa si sprancene albe asa ca nu e tot aia

ramo -sunt tare faine torturile tale, pacat ca vii mai rar pe aici , eu mereu astept sa vad ce minuni mai poti face.
luminis- tortul este superb.

Io nu stiu daca m-as putea plagia asa de perfect ... Ciocolata eu zic ca ori nu a fost de calitate ori ai incalzit-o prea tare si de aia s-o sfaramat.
Nu vin mai rar Daniela, nu am putut pana acum, dar stai linistita ca o sa va bantui des de-acu incolo :P

Vezi postareadora, la 09 June 2010 - 10:26 AM, a spus:

n-am doua torturi la fel...nici macar ca idee...
Raluca multumesc de intrebare...eu trec printr-o perioada ffff neagra....as putea sa ilustrez starea mea printr-o singura fraza: "Imi vine sa ma sinucid!"
Oricum am de gand sa inchid acest capitol din viata mea.[/b][/color]..am ajuns la concluzia ca n-are rost sa ma lupt cu morile de vant...o prietena draga sufletului meu imi reprosa ca "dau bir cu fugitii"...in anumite circumstante asta e singura solutie din pacate...

Ramo esti fantastica!!! Dar tu stii asta...iti doresc sa ramai asa pt eternitate... :pupic:

Multumesc Dora, vreau sa-ti zic doar atat: POT TOTUL IN HRISTOS CARE MA INTARESTEFilipeni 4:13 - e motto-ul vietii mele, sper sa devina si al tau :pupic:

Vezi postareagloxinia, la 09 June 2010 - 01:03 PM, a spus:

Ramo ce faina ti-o iesit biblia. Si restu, da biblia ma baga in boala. Copertile sunt perfecte. Biblia mea era veche de pe la 1800 =))

Mersi Oti :pupic: si daca nu ti-as fi vazut Biblia as fi zis ca ai avut un mare esec dupa cum ai prezentat-o acum, dar noi stim ca e contrat a ceea ce zici :)

Vezi postareaLissa, la 09 June 2010 - 08:57 PM, a spus:

...si doua torturi de majorat unul l-am facut in urma cu doua saptamani crema ciocolata ,vanilie si cafea ,culoarea ce se vede e de fapt un mov deschis si inchis ,dar la mine in poze iasa doar albastru ...si al doilea e de sambata cu crema de ciocolata.

Mersi de raspuns Lissa si felicitari pt torturile de majorat, al doilea mi-a ajuns la inima. Par destul de mari torturile, pentru cate persoane au fost si cat au cantarit?

Vezi postareaYours4ever, la 09 June 2010 - 09:48 PM, a spus:

Ramo, Lumi, Lissa :hungry:

vrabiuta si dora

Ralu :pupic:
Imagine postata Imagine postata Imagine postata

Imagine postata

incepand din 23.03.2011

#2767 Useril este offline   Ramo 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationLa Strumfi

Postat 09 June 2010 - 11:17 PM

Mai vin cu 3 torturi :hungry:
Acesta a fost pentru 1 Iunie si a fost pentru 80 de persoane, nu am avut nici o tema si fiind pentru un centru de plasament am vrut sa fie cat mai colorat si sa se potriveasca si pentru fete si pentru baieti si dupa reactiile tuturor zic eu ca am reusit ...
A avut crema minune a lui gloxi de iaurt si blat negresa

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-160-127611794754.jpg

Mingea e cu crema de cioco si vanilie si e imbracat in pasta de zahar cu accente din cioco plastica

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-160-127611809305.jpg

Acesta a fost un ciocolatos imbracat in pasta si manerul din cioco, plasa rachetei fiind din royal

Imagine atasata: monthly_06_2010/post-160-127611817727.jpg

Imagine postata

incepand din 23.03.2011

#2768 Useril este offline   Luminis 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 652
  • Inregistrat: 09-February 10
  • LocationBraila

Postat 10 June 2010 - 08:45 AM

Vezi postareaRamo, la 09 June 2010 - 11:17 PM, a spus:

Mai vin cu 3 torturi :hungry:
Acesta a fost pentru 1 Iunie si a fost pentru 80 de persoane, nu am avut nici o tema si fiind pentru un centru de plasament am vrut sa fie cat mai colorat si sa se potriveasca si pentru fete si pentru baieti si dupa reactiile tuturor zic eu ca am reusit ...
A avut crema minune a lui gloxi de iaurt si blat negresa

Atasament 1 iunie copy.jpg

Mingea e cu crema de cioco si vanilie si e imbracat in pasta de zahar cu accente din cioco plastica

Atasament minge rugby copy.jpg

Acesta a fost un ciocolatos imbracat in pasta si manerul din cioco, plasa rachetei fiind din royal

Atasament racheta de tenis copy.jpg

Ce frumoase sunt, Ramo! Ala pentru copii imi place cel mai mult, e f f viu colorat si plin de viata. Spune-mi, te rog, cum ai colorat cu verde? Ai cumva pistol sau cu pensula cu praf? Superbe! Superbe!

#2769 Useril este offline   Luminis 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBraila

Postat 10 June 2010 - 08:46 AM

Vezi postareaLissa, la 09 June 2010 - 08:57 PM, a spus:

Lissa! Superbe amandoua... cel roz m-a dat gata! Ma uimesti de fiecare data!

#2770 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,517
  • Locationundeva prin nord vest

Postat 10 June 2010 - 11:33 AM

Ramo ma bagi in boala cu tortanele tale. Woooow!

Lissa m-ai lasat masca. Al doilea e cel care mi-a mers si mie la inima. Incearca sa stetzi aparatul pe mai multe programe, ca iese si movul. Ti-am zis ca am reusit si eu insa nu mai stiu cum :( Si musai lumina naturala.

Lumi, Ramo e smechera ca si-o luat spray :D L-am pus si io pe lista amu cand am vazut efectul :D
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#2771 Useril este offline   cec 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 571
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 10 June 2010 - 12:20 PM

Vezi postareaRamo, la 06 June 2010 - 08:25 PM, a spus:

Cecilia[/b], felicitari pentru catel, ti-a iesit tare dragut, eu as fi insistat mai mult la urechiuse in rest chiar seamana a catel,sweet :D

multumesc, si eu am vazut ca se vad slab de tot urechile, dar dupa ce l-am terminat si nu aveam atata material pt a-l strica si reface
ma bucur ca seamana cat de cat a catel-

Vezi postareaYours4ever, la 07 June 2010 - 03:01 PM, a spus:

[b]Ceci
, felicitari pt ideea cu scrisu'!!!

multumesc
n-a iesit cum as fi vrut dar ma mai straduiesc
mami de fetite si baietei (2+2)

Secretul fericirii este, nu sa faci ce-ti place, ci sa inveti sa-ti placa ceea ce trebuie sa faci.

Timpul tău este viaţa ta, de aceea cel mai mare dar pe care îl poti face cuiva este timpul tău

http://detoatepentru...y.blogspot.com/

#2772 Useril este offline   cec 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 571
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 10 June 2010 - 12:38 PM

bbenyci a iesit draguta inimioara pt nasi

nuzi wow, cat imi plac torturile tale
imi plac mult trandafirii tai si imi place cum ti-a iesit baietelul
ce mai imi place tot ce faci

Miny multi ani inainte, a iesit frumos tortul

dani_ela f fain inimosul

Stefana, ce fain e bustul si nuanta care ti-a iesit

Ramo am ramas fara cuvinte, sunt superbe toate, imi plac mult, dar cel de 1 iunie mi-a ramas intiparit in minte, cat de fain poate sa fie si cat de ingenios sunt "impletite" "desenele" si pt fete si pt baieti
tare de tot

Lumi e f reusit tortul tau
La multi ani nepotului

Lissa wow ce faine sunt
intr-adevar al 2 lea e mai deosebit, imi place mult de tot
mami de fetite si baietei (2+2)

Secretul fericirii este, nu sa faci ce-ti place, ci sa inveti sa-ti placa ceea ce trebuie sa faci.

Timpul tău este viaţa ta, de aceea cel mai mare dar pe care îl poti face cuiva este timpul tău

http://detoatepentru...y.blogspot.com/

#2773 Useril este offline   Ramo 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationLa Strumfi

Postat 10 June 2010 - 12:38 PM

Vezi postareaLuminis, la 10 June 2010 - 08:45 AM, a spus:

Ce frumoase sunt, Ramo! Ala pentru copii imi place cel mai mult, e f f viu colorat si plin de viata. Spune-mi, te rog, cum ai colorat cu verde? Ai cumva pistol sau cu pensula cu praf? Superbe! Superbe!

Mersi mult Lumi, raspunsul lui Oti la intrebarea ta e corect :(

Vezi postareagloxinia, la 10 June 2010 - 11:33 AM, a spus:

Ramo ma bagi in boala cu tortanele tale. Woooow!

Lissa m-ai lasat masca. Al doilea e cel care mi-a mers si mie la inima. Incearca sa stetzi aparatul pe mai multe programe, ca iese si movul. Ti-am zis ca am reusit si eu insa nu mai stiu cum :D Si musai lumina naturala.

Lumi, Ramo e smechera ca si-o luat spray :( L-am pus si io pe lista amu cand am vazut efectul :(

:D:( Cine stie cunoaste, ti-am zis eu ca are efect bun si stai sa vezi ce repede faci ditai tortanu. Cred ca stateam minim juma de ora sa fac iarba cu royal si efectu nu era asa satisfacator zic eu. Sunt foarte multumita de spray-u asta, merge iute si ii de efect, isi merita banii.

Imagine postata

incepand din 23.03.2011

#2774 Useril este offline   Ramo 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationLa Strumfi

Postat 10 June 2010 - 12:41 PM

Vezi postareacec, la 10 June 2010 - 12:38 PM, a spus:

Ramo am ramas fara cuvinte, sunt superbe toate, imi plac mult, dar cel de 1 iunie mi-a ramas intiparit in minte, cat de fain poate sa fie si cat de ingenios sunt "impletite" "desenele" si pt fete si pt baieti
tare de tot

Multumesc mult Cecilia, tortul asta a avut enspe mii de design-uri si in final am facut cu totul altfel de cum am gandit chiar si in dimineata aia si nu imi pare rau mai ales cand va citesc reactiile :D

Pentru toate :D

Imagine postata

incepand din 23.03.2011

#2775 Useril este offline   dora 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 860
  • LocationItaly

Postat 10 June 2010 - 12:54 PM

@ LIssa ..esti fantastica draga mea...superbe creatii!

@ Ramo....
brand-ul Ramo ia tot mai mult amploare...superbissimeeeee...
spune-mi te rog la primul tort pt 1 iunie toate decoratiile sunt facute handmade?..inclusiv printesele?...
sau ai folosit mulaje?

#2776 Useril este offline   Ramo 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationLa Strumfi

Postat 10 June 2010 - 01:21 PM

Vezi postareadora, la 10 June 2010 - 12:54 PM, a spus:

@ LIssa ..esti fantastica draga mea...superbe creatii!

@ Ramo....
brand-ul Ramo ia tot mai mult amploare...superbissimeeeee...
spune-mi te rog la primul tort pt 1 iunie toate decoratiile sunt facute handmade?..inclusiv printesele?...
sau ai folosit mulaje?

Dora draga, exceptand castelul si tunelul care sunt blat-crema si calutii toate decoratiile sunt facute cu mulaj, mulaje facute de mine dupa jucariile copiilor (contribuiesc si ei la prepararea torturilor prin imprumutarea jucariilor :hug:) Cand mergem la cumparaturi intotdeauna ma uit la revistele pentru copii sa vad daca nu au vre-un cadou ce-mi poate folosi la torturi, Rares cand ma vede intotdeauna intreaba: *Ialaci ai tolt cu macinile mele?* :thumleft: La inceput ma chinuiam si sculptam din cutit si cate 2 ore pe o figurina, acum unde pot sa inlocuiesc cu mulaj nu ezit, e mult mai frumos si e la fel de apreciat, nu merita sa stau cu orele sa cioplesc unde nu e cazul :hungry:

Imagine postata

incepand din 23.03.2011

#2777 Useril este offline   Luminis 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBraila

Postat 10 June 2010 - 04:30 PM

Edit PT RAMO, ca am uitat sa dau replay:
OK! Atunci explica-mi si mie, te rooog, cum ai facut mulaj dupa printese, cu silicon sanitar? Te intreb pt ca eu am incercat sa iau mulaj dupa o papusa intreaga dar nu mi-a iesit pentru ca, de ex alba ca zapada are o mana distantata de corp si din cauza asta nu am reusit. Am dezmembrat papusa si am incercat sa fac separat pentru cap, corp si picioare... am imbracat piciorul in silicon, am lasat sa se usuce si am taiat in doua. Parea ca a iesit dar cand puneam pasta iesea pe la lipituri si, fiind f subtire piciorul, cand demulam se deforma de tot. La fel si la maini, ba chair mai rau ca mainile papusii sunt si mai subtiri. Capul sa zicem ca mi-a iesit, cu toate ca si la asta mi se vede urat la imbinarea celor doua jumatati, noroc ca acopar cu par, altfel nu iese fain. Iar cea mai mare problema este la lipitul membrelor pe corp, nu merge deloc...
Tu cum faci mulajul, dintr-o bucata sau tot din doua bucati? Cu silicon sanitar sau ai vreun silicon special?
Tie ti-au iesit super printesele, mor de ciuda ca nu-mi ies si mie... Ai vreo poza de detaliu la ele?
Spray - de care, de unde? Poop!

Aceasta postare a fost editata de Luminis: 10 June 2010 - 04:36 PM

#2778 Useril este offline   Ramo 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationLa Strumfi

Postat 10 June 2010 - 05:10 PM

Vezi postareaLuminis, la 10 June 2010 - 04:30 PM, a spus:

Edit PT RAMO, ca am uitat sa dau replay:
OK! Atunci explica-mi si mie, te rooog, cum ai facut mulaj dupa printese, cu silicon sanitar? Te intreb pt ca eu am incercat sa iau mulaj dupa o papusa intreaga dar nu mi-a iesit pentru ca, de ex alba ca zapada are o mana distantata de corp si din cauza asta nu am reusit. Am dezmembrat papusa si am incercat sa fac separat pentru cap, corp si picioare... am imbracat piciorul in silicon, am lasat sa se usuce si am taiat in doua. Parea ca a iesit dar cand puneam pasta iesea pe la lipituri si, fiind f subtire piciorul, cand demulam se deforma de tot. La fel si la maini, ba chair mai rau ca mainile papusii sunt si mai subtiri. Capul sa zicem ca mi-a iesit, cu toate ca si la asta mi se vede urat la imbinarea celor doua jumatati, noroc ca acopar cu par, altfel nu iese fain. Iar cea mai mare problema este la lipitul membrelor pe corp, nu merge deloc...
Tu cum faci mulajul, dintr-o bucata sau tot din doua bucati? Cu silicon sanitar sau ai vreun silicon special?
Tie ti-au iesit super printesele, mor de ciuda ca nu-mi ies si mie... Ai vreo poza de detaliu la ele?
Spray - de care, de unde? Poop!

Da Lumi cu silicon sanitar fac si eu,cu Bison mai exact la recomandarea lui Oti. Eu fac mulajul dintr-o bucata.
Spray de la wilton

Imagine postata

incepand din 23.03.2011

#2779 Useril este offline   Luminis 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBraila

Postat 10 June 2010 - 07:31 PM

Vezi postareaRamo, la 10 June 2010 - 05:10 PM, a spus:

Da Lumi cu silicon sanitar fac si eu,cu Bison mai exact la recomandarea lui Oti. Eu fac mulajul dintr-o bucata.
Spray de la wilton

Ma scuzi daca de zapacesc, dar daca faci mulajul dintr-o bucata, ma gandesc ca iese de inaltimea papusii, ceva lung si ingust, cu gaura la picioare (vai, ce urat suna..), cum bagi pasta in el si mai ales cum o scoti... Sau faci mulajul "culcat"? Si mana lu' Alba ca zapada? Mana nu e lipita de corp, intre mana si corp e "aer", cum ai facut mulajul, te roog... nu priceeeep...
Pozi pune o poza cu mulajul tau?
Eu daca as face asa mulaj dintr-o bucata, il vad asa incat sa-l scot ca pe o manusa, dar nu merge cu siliconul asta.
Scuze de zapaceala!

Aceasta postare a fost editata de Luminis: 10 June 2010 - 07:33 PM

#2780 Useril este offline   Gabriela Cara 

• Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 6

Postat 10 June 2010 - 07:32 PM

Intru mai rar pe aici, dar asta nu ma impiedica sa va admir munca, felicitari fetelor, faceti torturi de nota 10!
Acum citeam de matritele pe care le faceti din silicon sanitar, ies figuri minunate insa mare atentie, acest silicon este toxic el contine acid acetic, E330 in formula hiperconcentrata. Nu are permisiune sa fie folosit in industria alimentara. Daca folositi acest tip de silicon sanitar cu solventa in acid acetic e bine sa va documentati inainte de a merge mai departe. Singurul care poate fi folosit fara sa aduca atingere mediului inconjurator este silicnul special folosit exclusiv la acvarii, acesta nu afecteaza pestii si ecosistemul acvariului. Nu spun prin asta ca poate fi folosit in industria alimentara, dar este singurul netoxic la indemana tuturor. :floare:

Arata acest topic

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 137
  • 138
  • 139
  • 140
  • 141
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

3 useri citesc topicul