Forum Culinar: Tortul - o arta sau nu ... invatam incet - Forum Culinar

Salt la continut

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 200
  • 201
  • 202
  • 203
  • 204
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tortul - o arta sau nu ... invatam incet

#4021 Useril este offline   MIMI 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 629
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationGalati

Postat 20 October 2010 - 05:46 PM

Vezi postareatango, la 19 October 2010 - 10:57 PM, a spus:

salutari la toate fetele.Va citesc cat pot de des dar nu reusesc sa scriu si nici nu prea am multe de spus, nu prea mai vor multi torturi. noroc cu aniversarile din familie ca ma mai antrenez :)

Modelul tortului este unul de la Ramo, mi-a placut mult. Dar ca sa stric eu lucrurile, pentru ca la ce fac in casa nu am asa multa rabdare, nu am masurat tortul cand am intins pasta si nu mi-a ajuns pana jos. Asa ca l-am lasat cu fustita.

Inauntru am vrut sa incerc mai multe lucruri si a iesit asa: blat pandispam, crema de cioco cu lapte, crema de lamaie Lissa, trebuia mai multa, jeleu de lamaie Dora, crema de cioco alba cu nuci caramelizate, si astea cam putine. A fost fff bun dupa parerea celor care l-au gustat, Exelenta si crema de lamaie si jeleul.

Si o felie pentru voi :)

si asa cu fustita-i tare vesel cu trandafirasii colorati,iar felia-i super apetisanta!

Vezi postareaMiny, la 20 October 2010 - 08:11 AM, a spus:

Foarte frumoase toate torturile. Ieri a fost ziua sotului meu si i-am pregatit un tort pentru la servici (a sarbatorit prin munca ,a fost tura de noapte). Blatul este de la Kinder iar crema a fost crema de mascarpone si portocale (si mi se parea prea putina si am adaugat si putina frisca naturala).

La multi ani sotului si multa sanatate!

Vezi postareagabrenia, la 20 October 2010 - 10:34 AM, a spus:

MIMI super frumos tirul!La multi ani sotului tau si multa sanatate si noroc!

:) :)

Vezi postareaelena_antony, la 20 October 2010 - 12:19 PM, a spus:

Multumesc mult Ortansa!
Cu aceasta ocazie ,vreau sa va spun ca am avut marea placere de a cunoaste una dintre cele mai talentate culinarese ale noastre,Ortansa.Ortansa este o frumoasa si o draguta ,cum nu mi-am imaginat!Este foarte talentata,asta stiti, dar si foarteeeeeeeeeeee modesta!Mi-a facut o deosebita placere sa o cunosc si imi pare rau ca timpul a fost scurt si nu am avut ocazia sa vorbim mai multe....Poze de la intalnire nu avem, ne-am adus aminte la plecare, dar nu-i nimic,recuperam noi :D Locuim destul de aproape una de cealalta si sper sa ne mai intalnim.
Tortul a fost foarteeee delicios, nici nu se compara cu torturile de cofetarie de aici!!De fetita mea, nici nu trebuie sa va mai zic, a fost superrr incantata.Cand a vazut tortul a ramas speechless :) ,iar pe masina ma innebunise, tot la 2-3 minute ii trebuia sa-i intorc cutia sa vada tortul . ;)
Multumesc mult inca o data pentru tot si pentru munca depusa !

Chiar vroiam sa-ti zic ca bananele acelea i-au dat un gust deosebit tortului!Cu ce le-ai insiropat?

Si o poza cu sarbatorita

Eram sigura ca de tine-i vorba!
Sa-ti traiasca printesa !!!Se face din ce in ce mai frumoasa!
[blog='Bucataria mea']http://cumimiinbucatarie.blogspot.com/[/blog]

#4022 Useril este offline   MIMI 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationGalati

Postat 20 October 2010 - 05:49 PM

Eram datoare cu doua torturi de we-dul trecut

-un tort cu crema de ciocolata si ornat cu frisca,pt un major

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-139-128758969673.jpg

-si un tort pinguin-blat insiropat si doua creme-de lamaie si de ciocolata

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-139-128758975724.jpg

#4023 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 20 October 2010 - 06:19 PM

Va dau voie sa radeti.Am facut tortul Barbie pentru Manu, asta vara.

Blatul: 5 oua
75 gr faina
75 gr amidon
150 gr zahar
vanilina, sare

Oua si zahar batute spuma, adaugat faina cu amidonul.

Crema: o crema pe baza de nutella(crema pasticcera cu nutella).

Acoperit cu MMF.

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-9-12875913566.jpg

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-9-128759139388.jpg

Pozele sunt facute inainte de ai da luciu.

#4024 Useril este offline   tango 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 131
  • Inregistrat: 28-December 09

Postat 20 October 2010 - 09:57 PM

Immm, bun bun de tot!
Si... deci (scuze ca insist) la cioco plastica merge cioco de menaj sau din aceea mai scumpa!? Nu prea am gasit cioco de menaj care sa-mi placa! La tortul tau e ff neagra!
:floare:
[/quote]

Nu-i nimic, nu am fost suficient de clara. Am folosit ciocolata de menaj Festina, gasita la Real. Si e intr-adevar foarte neagra. Au acolo si varianta cu lapte si alba. De cea cu lapte nu am luat, ciocolata alba am folosit-o la crema in tort.
www.torturidelicioase.wordpress.com

#4025 Useril este offline   cec 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 571
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 21 October 2010 - 12:02 AM

multumesc pt aprecieri, laude, felicitari sa stiti ca nu am facut vreo reteta sofisticata, ci ceva destul de simplu si bun, cand am timp mai mult poate pun si reteta pe undeva.
Tortul nu l-am facut eu ca nu aveam cum sa fac si una si alta si nici conditii pt un tort asa mare (am mai povestit despre asta). fiindca ortansa a cerut o poza mai de aprope sa vada incretiturile mai pun una

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-91-12876120625.jpg

cred ca-s mai vizibile aici
mami de fetite si baietei (2+2)

Secretul fericirii este, nu sa faci ce-ti place, ci sa inveti sa-ti placa ceea ce trebuie sa faci.

Timpul tău este viaţa ta, de aceea cel mai mare dar pe care îl poti face cuiva este timpul tău

http://detoatepentru...y.blogspot.com/

#4026 Useril este offline   cec 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 571
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 21 October 2010 - 01:04 AM

tango, Miny, Mimi si eataly felicitari pt torturile facute

Cum facem 10 ani de la casatorie nu putea lipsi si un tort de la acest eveniment, asa ca m-am tot gandit ce sa fac sa fie deosebit , unicat (daca se poate) si diferit de ce am facut pana acum (adica sa nu tot fac inimioare si flori in fiecare an) ......... si uite asa a aparut ....... acest tort

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-91-128761576118.jpg

Imagine atasata: monthly_10_2010/post-91-128761573579.jpg
mami de fetite si baietei (2+2)

Secretul fericirii este, nu sa faci ce-ti place, ci sa inveti sa-ti placa ceea ce trebuie sa faci.

Timpul tău este viaţa ta, de aceea cel mai mare dar pe care îl poti face cuiva este timpul tău

http://detoatepentru...y.blogspot.com/

#4027 Useril este offline   Yours4ever 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 324
  • Inregistrat: 05-December 09
  • LocationArad

Postat 21 October 2010 - 08:35 AM

felicitari tuturor.
Dati'mi voie sa o felicit pe Ceci pentru idee. Ceci la multi ani, tortul tau e unicat intr'adevar.
Raluca

#4028 Useril este offline   divina 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 250
  • Inregistrat: 21-September 10
  • LocationBucuresti

Postat 21 October 2010 - 11:02 AM

[quote name='tango' date='20 October 2010 - 10:57 PM' timestamp='1287604664' post='60902']
Immm, bun bun de tot!
Si... deci (scuze ca insist) la cioco plastica merge cioco de menaj sau din aceea mai scumpa!? Nu prea am gasit cioco de menaj care sa-mi placa! La tortul tau e ff neagra!
:?:
[/quote]

Nu-i nimic, nu am fost suficient de clara. Am folosit ciocolata de menaj Festina, gasita la Real. Si e intr-adevar foarte neagra. Au acolo si varianta cu lapte si alba. De cea cu lapte nu am luat, ciocolata alba am folosit-o la crema in tort.
[/quote]

E bine ca se gaseste la Real pentru ca pot ajunge foarte usor acolo! V-am mai auzit vorbind de Festina ...si o voi incerca cu siguranta!
Multumesc frumos, Tango! :hug:

#4029 Useril este offline   divina 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 21 October 2010 - 11:08 AM

Vezi postareacec, la 21 October 2010 - 01:04 AM, a spus:

Cum facem 10 ani de la casatorie nu putea lipsi si un tort de la acest eveniment, asa ca m-am tot gandit ce sa fac sa fie deosebit , unicat (daca se poate) si diferit de ce am facut pana acum (adica sa nu tot fac inimioare si flori in fiecare an) ......... si uite asa a aparut ....... acest tort

Ce idee grozava ...ai mai schimbat decorul obisnuit! Toate dichisite, aranjate...si cu petale de trandafiri! :?: Felicitari pentru executie si multi ani sanatosi si fericiti sa aveti impreuna! :hug:

#4030 Useril este offline   MIMI 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationGalati

Postat 21 October 2010 - 12:01 PM

Vezi postareaEataly, la 20 October 2010 - 06:19 PM, a spus:

ooooooooooo,Lili,esti modesta,da-i foarte frumos tortul!
Cred ca a fost fff incantata blondina ta frumoasa!

Vezi postareacec, la 21 October 2010 - 01:04 AM, a spus:

Cecilia,foarte frumos si deosebit tortul tau!
La multi ani sanatosi si fericiti impreuna!

#4031 Useril este offline   punticu 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 485
  • Inregistrat: 09-October 10
  • LocationTg-Jiu

Postat 21 October 2010 - 12:23 PM

Buna,fetelor!
Dupa indelungi aventuri (primii 2 l de frisca s-au taiat cand i-am batut, iar urmatorii 2 cand am pus fructele; apoi noaptea la 2 am constatat ca nu am decat 500 g de zahar pudra) am reusit sa termin si eu tortul pentru ziua lui David.

Imagini atasate

• Imagine atasata: monthly_10_2010/post-739-128765658971.jpg

#4032 Useril este offline   divina 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 21 October 2010 - 12:31 PM

Vezi postareaMIMI, la 20 October 2010 - 05:49 PM, a spus:

Eram datoare cu doua torturi de we-dul trecut

-un tort cu crema de ciocolata si ornat cu frisca,pt un major

-si un tort pinguin-blat insiropat si doua creme-de lamaie si de ciocolata

Mimi...dar ce pinguin simpatic avem noi aici...imbracat bine bine de tot sa nu cumva sa-i fie frig!
;)
Bravo, esti o harnicuta! De frisca ce sa mai zic...ca iar ma apuca :?:
:hug:

#4033 Useril este offline   divina 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 21 October 2010 - 12:38 PM

Vezi postareapunticu, la 21 October 2010 - 12:23 PM, a spus:

Buna,fetelor!
Dupa indelungi aventuri (primii 2 l de frisca s-au taiat cand i-am batut, iar urmatorii 2 cand am pus fructele; apoi noaptea la 2 am constatat ca nu am decat 500 g de zahar pudra) am reusit sa termin si eu tortul pentru ziua lui David.

Buna Punticu! Chiar daca ai trecut prin cateva aventuri cu dna FRISCA, rezultatul face sa stearga toate neplacerile, nu-i asa? E un tort frumos, viu colorat, perfect pentru puiul mamei de 1 anisor! ;) Felicitari, te-ai descurcat de minune (noroc ca ai apucat sa faci animalutele dinainte :hug: )!
La multi ani voiosi si sanatosi! :?:

#4034 Useril este offline   divina 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 21 October 2010 - 12:43 PM

Vezi postareaEataly, la 20 October 2010 - 06:19 PM, a spus:

Da' mie mi se pare asa finut lucrata printesa...cu impletituri...Delicata! :?: :hug:

#4035 Useril este offline   punticu 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationTg-Jiu

Postat 21 October 2010 - 12:57 PM

[/quote]

Buna Punticu! Chiar daca ai trecut prin cateva aventuri cu dna FRISCA, rezultatul face sa stearga toate neplacerile, nu-i asa? E un tort frumos, viu colorat, perfect pentru puiul mamei de 1 anisor! :P Felicitari, te-ai descurcat de minune (noroc ca ai apucat sa faci animalutele dinainte :hug: )!
La multi ani voiosi si sanatosi! :?:
[/quote]

Multumesc,Divina!
Da, am avut noroc ca am mai avut niste pasta colorata ce mi-a ramas de la animale si am reusit sa maschez cat de cat imperfectiunile ce se vedeau prin pasta alba care era mult prea subtire. ;)

#4036 Useril este offline   tango 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 131
  • Inregistrat: 28-December 09

Postat 21 October 2010 - 01:09 PM

Mimi, nu ne spui si noua cum ai facut pinguinul? Te rooog ;)

Eataly, e foarte frumoasa papusa. Si mai ales ca ai imbracat-o in MMF care mie nu mi-a iesit de nici o culoare. Am incercat de 2 ori si de fiecare data a ajuns la gunoi :hug: .

Cec, la cat mai multi ani impreuna. Iar tortul este deosebit, super idee. Asa o masa dulce cred ca ar pefera si sotul meu :P

Punticu, in primul rand la multi ani puiului tau. Stiu cum e sa vrei sa faci cel mai frumos tort pentru copilul tau. Iar tie ti-a reusit. Poate or fi fost defecte dar nu se vad deloc. Iar animalutele m-au dat pe spate. Cred ca ai lucrat o gramada la ele.

Divina, vin acum cu continuarea mesajului cu ciocolata. Am incercat aseara din cateva cubulete de ciocolata alba tot Festina sa o fac plastelina. S-a separat un lichid alb cand am amestecat-o cu mierea, nu am mai patit asa cand am facut cu alta ciocolata. Dar am pus-o asa la frigider, sa vad ce iese.
Esti norocoasa ca ai Real aproape, presupun ca si alte supermarketuri, eu nu am decat Kaufland, pentru toate celelalte trebuie sa merg in excursie. Nu pot sa spun ce mult caut uneori frisca naturala sau alte chestii :?:
www.torturidelicioase.wordpress.com

#4037 Useril este offline   punticu 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationTg-Jiu

Postat 21 October 2010 - 01:13 PM

Multumesc, Tango!

#4038 Useril este offline   Eataly 

• Moderator
  • Grup: Moderators
  • Postari: 8,680
  • Inregistrat: 22-November 09
  • LocationTorino

Postat 21 October 2010 - 01:26 PM

Fetelor va multumesc!La toate:V-am citit si admirat creatiile mereu.Tortul l-am facut din august, dar n-am indraznit sa vi-l prezint.Mi se pare o caricatura pe langa torturile voastre.Manu a fost fericita si pentru mine asta a contat.

Acum am prins curaj si in noiembrie fac o masinuta, pentru baietelul unei prietene.

Pentru cine a mai lucrat cu MMF, ce ziceti, cum se comporta colarat, nu tot, unde-i cazul, gen roti, cu carioca?

#4039 Useril este offline   divina 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 21 October 2010 - 01:45 PM

[quote name='punticu' date='21 October 2010 - 01:57 PM' timestamp='1287658626' post='60956']
[/quote]

Buna Punticu! Chiar daca ai trecut prin cateva aventuri cu dna FRISCA, rezultatul face sa stearga toate neplacerile, nu-i asa? E un tort frumos, viu colorat, perfect pentru puiul mamei de 1 anisor! :P Felicitari, te-ai descurcat de minune (noroc ca ai apucat sa faci animalutele dinainte :?: )!
La multi ani voiosi si sanatosi! ;)
[/quote]

Multumesc,Divina!
Da, am avut noroc ca am mai avut niste pasta colorata ce mi-a ramas de la animale si am reusit sa maschez cat de cat imperfectiunile ce se vedeau prin pasta alba care era mult prea subtire. :P
[/quote]

Ai reusit de minune! :hug:

#4040 Useril este offline   divina 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 21 October 2010 - 01:53 PM

Vezi postareatango, la 21 October 2010 - 01:09 PM, a spus:

Divina, vin acum cu continuarea mesajului cu ciocolata. Am incercat aseara din cateva cubulete de ciocolata alba tot Festina sa o fac plastelina. S-a separat un lichid alb cand am amestecat-o cu mierea, nu am mai patit asa cand am facut cu alta ciocolata. Dar am pus-o asa la frigider, sa vad ce iese.
Esti norocoasa ca ai Real aproape, presupun ca si alte supermarketuri, eu nu am decat Kaufland, pentru toate celelalte trebuie sa merg in excursie. Nu pot sa spun ce mult caut uneori frisca naturala sau alte chestii :hug:

Bine, deci daca incerc ca sa nu fiu dezamagita voi incepe cu cioco neagra! :?:
Da, sa zicem ca mai sunt si cateva lucruri bune in Bucuresti...cum ar fi reteaua extinsa de magazine! Dar ...culmea...eu nu am nici un Kaufland pe linga mine...si n-am fost in nici unul pana acum! ;) Real-ul e la 3 statii de tramvai (daca nu merg cu masina)! La ce frisca naturala te referi?
Daca ai nevoie de ceva anume...te pot ajuta cu mare placere! :P

Arata acest topic

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 200
  • 201
  • 202
  • 203
  • 204
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic