Forum Culinar: Tortul - o arta sau nu ... invatam incet - Forum Culinar

Salt la continut

  • 428 Pagini +
  • « Prima
  • 221
  • 222
  • 223
  • 224
  • 225
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tortul - o arta sau nu ... invatam incet

#4441 Useril este offline   natasha 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 201
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 22 November 2010 - 12:33 AM

[quote name='gloxinia' date='21 November 2010 - 11:56 AM' timestamp='1290333402' post='65605']


Din ciclul daca doriti sa revedeti,

Mi-am promis ca nu mai fac modelul asta, e al 3-lea tort pe aceasta tema, deja mi s-o aplecat.
Din atita?Inca ai seanse sa-ti revii cu putina lamiie :rolleyes:
Super,foarte reusit si frumos chiar daca tu te-ai plictisit


[quote name='CLAUDIA' date='21 November 2010 - 12:32 PM' timestamp='1290335523' post='65614']
Buna fetelor,ma numesc Claudia si sunt noua pe forum.Sunt pasionata de ornarea torturilor,insa nici macar nu sper,sa ajung vreodata sa creez opere de arta asa ca voi.Apreciez foarte mult faptul ca va rupeti din timpul vostru(care este destul de pretios,din cate se vede)si impartasiti experienta voastra,celor care au nevoie.Am incercat si eu sa va "fur"meseria,insa nu am reusit nici pe departe.
[/quote]
Bun venit Claudia
trebuie sa speri pentru ca atunci stii ce vrei
ca incurajare baga putin ochiul la topicul Gabreniei <Primul meu tort>
topic de care eu am ramas incintata

#4442 Useril este offline   Miny 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 178
  • Inregistrat: 09-December 09
  • LocationTulcea

Postat 22 November 2010 - 09:59 AM

Buna, foarte frumoase torturile voastre, sa va arat si torturile mele , primul este pentru o aniversare de 50ani casatorie, blat kinder cu frisca naturala, portocale si straciatela
Imagine atasata: monthly_11_2010/post-418-129041237889.jpg

al doilea este facut pentru fratele meu care a implinit 40 ani, blat kinder, crema de ciocolata si trufe cu rom jamaican si cu sos de visine si visinata la mijloc
Imagine atasata: monthly_11_2010/post-418-12904124651.jpg
si inca una
Imagine atasata: monthly_11_2010/post-418-129041248813.jpg
este primul de acest gen eu zic ca mi-a iesit destul de bine (oricum sarbatoritul a fost foarte incantat)

#4443 Useril este offline   gloxinia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,517
  • Inregistrat: 23-November 09
  • Locationundeva prin nord vest

Postat 22 November 2010 - 10:10 AM

Vezi postareaMiny, la 22 November 2010 - 09:59 AM, a spus:

Buna, foarte frumoase torturile voastre, sa va arat si torturile mele , primul este pentru o aniversare de 50ani casatorie, blat kinder cu frisca naturala, portocale si straciatela
Atasament DSC08877.JPG

al doilea este facut pentru fratele meu care a implinit 40 ani, blat kinder, crema de ciocolata si trufe cu rom jamaican si cu sos de visine si visinata la mijloc
Atasament DSC08870.JPG
si inca una
Atasament DSC08873.JPG
este primul de acest gen eu zic ca mi-a iesit destul de bine (oricum sarbatoritul a fost foarte incantat)

Foarte frumos ti-a iesit, eu raman in continuare cu ideea ca la 40 de ani se mergea o buda :floare: (asa cum i-am facut eu la cumnatu' :) )

Combinatia de creme e delicioasa.
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#4444 Useril este offline   gloxinia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,517
  • Inregistrat: 23-November 09
  • Locationundeva prin nord vest

Postat 22 November 2010 - 10:11 AM

Claudia bine ai venit. Ai mana buna, trebuie doar exersata. Bafta!
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#4445 Useril este offline   gloxinia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,517
  • Inregistrat: 23-November 09
  • Locationundeva prin nord vest

Postat 22 November 2010 - 10:12 AM

Natasa, merci frumos te asteptam si pe tine cu ultimele creatii. Florile tale ma baga in boala.
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#4446 Useril este offline   Miny 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 178
  • Inregistrat: 09-December 09
  • LocationTulcea

Postat 22 November 2010 - 10:19 AM

Vezi postareagloxinia, la 22 November 2010 - 10:10 AM, a spus:


Foarte frumos ti-a iesit, eu raman in continuare cu ideea ca la 40 de ani se mergea o buda :) (asa cum i-am facut eu la cumnatu' :D )

Combinatia de creme e delicioasa.


Multumesc :floare: , dar ideea a fost a cumnatei, eu am fost doar cu executia.

#4447 Useril este offline   divina 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 250
  • Inregistrat: 21-September 10
  • LocationBucuresti

Postat 22 November 2010 - 12:03 PM

Gloxi, a doua specialista in torturi carapace, dupa Dora bineinteles! :lol: Chiar esti culmea, e ff frumos, nu stiu ce ai cu "aplecatul"! :)

Miny, dragute foc tortuletele, te-ai descurcat bine cu "dotarile" care am vazut ca au si tatuaj!
Blatul kinder folosit e cel din 10 oua, facut in forma rotunda detasabila si pe urma taiat in
3? Sau nu? Cremele super super suna! :P

Claudia, bine ai venit la noi! Eu zic sa pastrezi pozele astea de inceput ca in curand ai putea sa le postezi in topicul "primul meu tort" si vei fi surprinsa de evolutia ta! :P

#4448 Useril este offline   gabrenia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 492
  • Inregistrat: 08-December 09
  • Locationmalul Dunarii

Postat 22 November 2010 - 12:07 PM

Bine v-am regasit fetelor! Cristinel tortul cu balena ucugasa imi place mult tare;cum spunea si Dora esti foaret atenta la detalii si asta e de bine.aceia din spate ce sunt,stabilopozi? e frumos realizat,imi place!Punticule este interesanta ideea cu sticla,am citit cum ai facut-o.Poate un pic de culoare nu strica in plus,asa sa fie tortul mai viu si mai vesel :lol:Natasha ne era dor de tine,ce ne mai arati?Oti chiar daca tu te-ai saturat de vesnica Hannah sa stii ca ti-a iesit super frumos!Imi place mult combinatia de roz cu lila,e finut si delicat.te pup!Claudia bine ai venit printre noi,sa stii ca ai ce invata de la toate fetele acestea minunate;si eu am "furat"din secretele lor si uite ca m-am descurcat,cred ca ai vazut primul meu tort,da?Binee!Persevereaza si nu vei regreta,ai ceva idee despre cum se face un tort,nu esti chiar incepatoare.te pup si mult spor in tot ceea ce faci! Era sa uit:micsoreaza te rog pozele inainte de a le posta ca se deschide pagina greeeeu.Miny ai reusit doua torturi foarte frumoase,cel mai mult mi-a placut primul,cel cu aniversarea a 50 ani.floarea aceea mi-a atras atentia in mod deosebit si imi place tare mult . e hibiscus?ai decupator pentru asa ceva? E reusita ,felicitari!
Gabrenia "ce pot face doua maini dibace"

#4449 Useril este offline   gabrenia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 492
  • Inregistrat: 08-December 09
  • Locationmalul Dunarii

Postat 22 November 2010 - 12:21 PM

Acum sa va prezint si eu cea mai recenta creatie,e un tort inima cu orhidee din lapte praf,imbracat cu mmf. interiorul :blat pandispan simplu ,crema chantilly (Pupici Dora ,e nemaipomenit de buna !) si crema de iaurt cu piersici=oti .Pupici! acest tort l-am facut la dorinta verisoarei mele a carei fiu l-a facut cadou prietenei lui cu ocazia zilei de nastere.Va pup si mult spor!

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_11_2010/post-404-129042124827.jpg
  • Imagine atasata: monthly_11_2010/post-404-129042126182.jpg

Gabrenia "ce pot face doua maini dibace"

#4450 Useril este offline   divina 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 250
  • Inregistrat: 21-September 10
  • LocationBucuresti

Postat 22 November 2010 - 12:47 PM

Vezi postareagabrenia, la 22 November 2010 - 12:21 PM, a spus:

Acum sa va prezint si eu cea mai recenta creatie,e un tort inima cu orhidee din lapte praf,imbracat cu mmf. interiorul :blat pandispan simplu ,crema chantilly (Pupici Dora ,e nemaipomenit de buna !) si crema de iaurt cu piersici=oti .Pupici! acest tort l-am facut la dorinta verisoarei mele a carui fiu l-a facut cadou prietenei lui cu ocazia zilei de nastere.Va pup si mult spor!


Ce frumoooos Gabrenia! Multa, multa dragoste exprima tortuletul! Florile-s impecabile, imi place mesajul, banuiesc ca e ales de "el" pentru "ea"! Bravo! :lol:

#4451 Useril este offline   Miny 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 178
  • Inregistrat: 09-December 09
  • LocationTulcea

Postat 22 November 2010 - 12:58 PM

[quote name='divina' date='22 November 2010 - 12:03 PM' timestamp='1290420184' post='65836']
[
Miny, dragute foc tortuletele, te-ai descurcat bine cu "dotarile" care am vazut ca au si tatuaj!
Blatul kinder folosit e cel din 10 oua, facut in forma rotunda detasabila si pe urma taiat in
3? Sau nu? Cremele super super suna! :notworthy:

Multumesc Divina, da are si tauaj. Blatul este cel cu 10 oua, dar eu i-l coc in foi individuale cel rotund a avut 6 blaturi in forma de 28 cm (numai ca s-au mai retras si a iesit de 28 imbracat)

[quote name='gabrenia' date='22 November 2010 - 12:07 PM' timestamp='1290420463' post='65838']
Bine v-am regasit fetelor! [bMiny[/color][/b] ai reusit doua torturi foarte frumoase,cel mai mult mi-a placut primul,cel cu aniversarea a 50 ani.floarea aceea mi-a atras atentia in mod deosebit si imi place tare mult . e hibiscus?ai decupator pentru asa ceva? E reusita ,felicitari!
[/quote]
Multumesc Garbenia, este floarea de hibiscus intradevar, nu am un decupator pentru petale , mi-am facut din carton ca o petala si decupez dupa ea, am in schimb pentru striatiile de pe petala ceva din silicon de la LB.
Si inimioara ta e super i-mi place tare mult mesajul, continut, format, culoare. Poti spune cum i-l faci?


#4452 Useril este offline   divina 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 250
  • Inregistrat: 21-September 10
  • LocationBucuresti

Postat 22 November 2010 - 01:02 PM

[quote name='Miny' date='22 November 2010 - 12:58 PM' timestamp='1290423501' post='65863']
[quote name='divina' date='22 November 2010 - 12:03 PM' timestamp='1290420184' post='65836']
[
Miny, dragute foc tortuletele, te-ai descurcat bine cu "dotarile" care am vazut ca au si tatuaj!
Blatul kinder folosit e cel din 10 oua, facut in forma rotunda detasabila si pe urma taiat in
3? Sau nu? Cremele super super suna! :hug:

Multumesc Divina, da are si tauaj. Blatul este cel cu 10 oua, dar eu i-l coc in foi individuale cel rotund a avut 6 blaturi in forma de 28 cm (numai ca s-au mai retras si a iesit de 28 imbracat)

[/quote]

6 blaturi? n-ai incercat unul singur si sa-l tai? ca e cam mult de stat langa atatea blaturi! :notworthy:

#4453 Useril este offline   Miny 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 178
  • Inregistrat: 09-December 09
  • LocationTulcea

Postat 22 November 2010 - 01:38 PM

[quote name='divina' date='22 November 2010 - 01:02 PM' timestamp='1290423774' post='65864']
[quote name='Miny' date='22 November 2010 - 12:58 PM' timestamp='1290423501' post='65863']
[quote name='divina' date='22 November 2010 - 12:03 PM' timestamp='1290420184' post='65836']
[
Miny, dragute foc tortuletele, te-ai descurcat bine cu "dotarile" care am vazut ca au si tatuaj!
Blatul kinder folosit e cel din 10 oua, facut in forma rotunda detasabila si pe urma taiat in
3? Sau nu? Cremele super super suna! :hug:

Multumesc Divina, da are si tauaj. Blatul este cel cu 10 oua, dar eu i-l coc in foi individuale cel rotund a avut 6 blaturi in forma de 28 cm (numai ca s-au mai retras si a iesit de 28 imbracat)

[/quote]

6 blaturi? n-ai incercat unul singur si sa-l tai? ca e cam mult de stat langa atatea blaturi! :notworthy:
[/quote]

Ba da am incercat dar nu mi-a placut cum s-a comportat la taiere ,dar per total pot sa zic ca e cu 30 de minute mai mult.

#4454 Useril este offline   divina 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 250
  • Inregistrat: 21-September 10
  • LocationBucuresti

Postat 22 November 2010 - 02:05 PM

[quote name='Miny' date='22 November 2010 - 01:38 PM' timestamp='1290425922' post='65870']
[quote name='divina' date='22 November 2010 - 01:02 PM' timestamp='1290423774' post='65864']
[quote name='Miny' date='22 November 2010 - 12:58 PM' timestamp='1290423501' post='65863']
[quote name='divina' date='22 November 2010 - 12:03 PM' timestamp='1290420184' post='65836']
[
Miny, dragute foc tortuletele, te-ai descurcat bine cu "dotarile" care am vazut ca au si tatuaj!
Blatul kinder folosit e cel din 10 oua, facut in forma rotunda detasabila si pe urma taiat in
3? Sau nu? Cremele super super suna! :)

Multumesc Divina, da are si tauaj. Blatul este cel cu 10 oua, dar eu i-l coc in foi individuale cel rotund a avut 6 blaturi in forma de 28 cm (numai ca s-au mai retras si a iesit de 28 imbracat)

[/quote]

6 blaturi? n-ai incercat unul singur si sa-l tai? ca e cam mult de stat langa atatea blaturi! :notworthy:
[/quote]

Ba da am incercat dar nu mi-a placut cum s-a comportat la taiere ,dar per total pot sa zic ca e cu 30 de minute mai mult.
[/quote]

Da, la inceput le faceam si eu pe rand ca sa iasa simetrice...acum nu...doar daca e un tort cu foi ...cum am avut la ultimul cu 12 si a fost si de intins fiecare foaie!
Multumesc de informatii, imi place si mie blatul de la Kinder de asta ma interesam! :hug:

#4455 Useril este offline   punticu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 485
  • Inregistrat: 09-October 10
  • LocationTg-Jiu

Postat 22 November 2010 - 02:17 PM

Vezi postareaMiny, la 22 November 2010 - 09:59 AM, a spus:

Buna, foarte frumoase torturile voastre, sa va arat si torturile mele , primul este pentru o aniversare de 50ani casatorie, blat kinder cu frisca naturala, portocale si straciatela
Atasament DSC08877.JPG

al doilea este facut pentru fratele meu care a implinit 40 ani, blat kinder, crema de ciocolata si trufe cu rom jamaican si cu sos de visine si visinata la mijloc
Atasament DSC08870.JPG
si inca una
Atasament DSC08873.JPG
este primul de acest gen eu zic ca mi-a iesit destul de bine (oricum sarbatoritul a fost foarte incantat)

Foarte elegante, iar florile la primul, bestiale! M-ar bate gandul si pe mine cu un tort cu tzitzi pentru cumnatul meu, dar cum cumnata e mai saraca in dotari sunt sigura ca s-ar ofusca, chiar daca cumnatul ar fi in culmea fericirii (nu ca mi-ar iesi asa ca si tie, dar noa macar sa se distinga cam ce ar vrea sa fie).

#4456 Useril este offline   punticu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 485
  • Inregistrat: 09-October 10
  • LocationTg-Jiu

Postat 22 November 2010 - 02:19 PM

Vezi postareagloxinia, la 21 November 2010 - 11:56 AM, a spus:

Fetelor, eu nu pot tine pasul cu voi. Aveti un spor... Felicitari sincere tuturor :notworthy:

Din ciclul daca doriti sa revedeti, azi tortul cu 3 cioco (vad ca e la moda :) ) imbracat in pdz. Tortul e cu blat negressa si e carapace.

Mi-am promis ca nu mai fac modelul asta, e al 3-lea tort pe aceasta tema, deja mi s-o aplecat.


Atasament P1090749 1600x1200.JPG

mai am 2 torturi incepute aseara la 9 :) cu copt desigur, unul pentru casa si unul pentru soacra sor-mii. Descarc si revin. :hug:

E frumos! Ce daca se repeta modelul? Pai pune-ma pe mine sa fac 2 la fel! Sau 2 trandafiri identici. Eu cred ca daca reusesti sa faci 2 la fel inseamna ca primul nu a fost din noroc si inseamna ca te pricepi! Felicitari! :((

#4457 Useril este offline   Miny 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 178
  • Inregistrat: 09-December 09
  • LocationTulcea

Postat 22 November 2010 - 02:43 PM

Vezi postareapunticu, la 22 November 2010 - 02:17 PM, a spus:

Vezi postareaMiny, la 22 November 2010 - 09:59 AM, a spus:

Buna, foarte frumoase torturile voastre, sa va arat si torturile mele , primul este pentru o aniversare de 50ani casatorie, blat kinder cu frisca naturala, portocale si straciatela
Atasament DSC08877.JPG

al doilea este facut pentru fratele meu care a implinit 40 ani, blat kinder, crema de ciocolata si trufe cu rom jamaican si cu sos de visine si visinata la mijloc
Atasament DSC08870.JPG
si inca una
Atasament DSC08873.JPG
este primul de acest gen eu zic ca mi-a iesit destul de bine (oricum sarbatoritul a fost foarte incantat)

Foarte elegante, iar florile la primul, bestiale! M-ar bate gandul si pe mine cu un tort cu tzitzi pentru cumnatul meu, dar cum cumnata e mai saraca in dotari sunt sigura ca s-ar ofusca, chiar daca cumnatul ar fi in culmea fericirii (nu ca mi-ar iesi asa ca si tie, dar noa macar sa se distinga cam ce ar vrea sa fie).



:notworthy: si la mine cumnata e cam saracuta in "dotari" si totusi ea a fost cu ideea. iar la marime au fost facute dupa dimensiunile fratelui (are 1,90inaltime si 115kg) sa aibe cu ce sa-si "umple mana si el" :hug: si a fost mai incantat ca un copil ce a primit jucaria visata .

#4458 Useril este offline   punticu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 485
  • Inregistrat: 09-October 10
  • LocationTg-Jiu

Postat 22 November 2010 - 03:03 PM

Vezi postareagabrenia, la 22 November 2010 - 12:21 PM, a spus:

Acum sa va prezint si eu cea mai recenta creatie,e un tort inima cu orhidee din lapte praf,imbracat cu mmf. interiorul :blat pandispan simplu ,crema chantilly (Pupici Dora ,e nemaipomenit de buna !) si crema de iaurt cu piersici=oti .Pupici! acest tort l-am facut la dorinta verisoarei mele a carei fiu l-a facut cadou prietenei lui cu ocazia zilei de nastere.Va pup si mult spor!

Ce culoare frumoasa are tortuletul tau! Si ce buchet! :notworthy:

#4459 Useril este offline   punticu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 485
  • Inregistrat: 09-October 10
  • LocationTg-Jiu

Postat 22 November 2010 - 03:05 PM

Vezi postareaMiny, la 22 November 2010 - 02:43 PM, a spus:




:notworthy: si la mine cumnata e cam saracuta in "dotari" si totusi ea a fost cu ideea. iar la marime au fost facute dupa dimensiunile fratelui (are 1,90inaltime si 115kg) sa aibe cu ce sa-si "umple mana si el" :hug: si a fost mai incantat ca un copil ce a primit jucaria visata .


Pai cred ca a fost fericit! La asa dotari ... :)

#4460 Useril este offline   tango 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 131
  • Inregistrat: 28-December 09

Postat 22 November 2010 - 03:20 PM

Cristinel, multumesc de explicatii, poate o sa ma incumet la un tort pentru acasa sa renunt la carapace.

Gloxinia, important e ca nu se cunoaste ca ti s-a aplecat de model, tortul arata foarte bine. Si ma bucur ca ai revenit :notworthy: . Si daca tot veni vorba, tu ce fel de cioco folosesti la tortul asta?

Miny, frumoase torturile, iar floarea zici ca e reala. Cat despre blaturi, nu stiu daca as avea rabdare sa coc atatea foi separat, de asta nu m-am incumetat inca un dobos, desi arata asaaa bine.

Gabrenia, buchetul de flori e superb. Trebuie sa incerc si eu zilele astea sa exersez niste floricele, daca tot am timp liber.
www.torturidelicioase.wordpress.com

Arata acest topic


  • 428 Pagini +
  • « Prima
  • 221
  • 222
  • 223
  • 224
  • 225
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul
0 membri, 2 vizitatori, 0 utilizatori anonimi