Tortul - o arta sau nu ... invatam incet
Postat 11 December 2010 - 03:22 PM

Postat 11 December 2010 - 03:43 PM
Torturi nu am mai facut,dar nici nu as avea timp acum.Ar trebui sa fac unul pt soacra mea si unul sa duc la gradinitza,dar sa vedem cum stam cu sanatatea.
Abia astept sa vad ce ati mai "tortalit"!Va doresc un week-end frumos cu sanatate!
Postat 11 December 2010 - 03:49 PM
Edit ca uitai de tine Punticule de bucurie ca merge arta;Super fain tortul,imi place mult e fin si delicat,trandafirii sunt mai mult dacat reusiti si margelutele acelea ii dau mult farmec;chiar ce fel de margelute sunt?Pupici!
Postat 11 December 2010 - 04:12 PM
bine v-am regasit:-) si abia astept sa vad ce ati mai facut.unele torturi le-am vazut deja pe facebook,dar nu strica sa le mai vad odata:-),asa ca da,bagati tare.
eu n-am facut multe torturi,dar alea pe care le-am facut o sa vi le arat putin mai tarziu.
ce ma framanta acum e ca am nevoie de un logo.cum imi fac un logo pt. un business cared?aveti idee?ma intereseaza in special o poza cu un tort stilizat ,ceva care sa reprezinte ceea ce fac.
va pup si vb mai tarziu
punticu si mie-mi place tortul tau,e fff delicat,waw,am si eu un tort cu trandafiri dar nu arata asa frumos ca al tau.bravo!
Postat 11 December 2010 - 04:36 PM
Anca, imi pare f rau de problemele voastre. Stiu cum e cu copil bolnav, ai mei amindoi au cite o problema de sanatate cu care au de mers prin viata si inteleg framintarile tale

punticu, trandafirii tai imi plac foarte,foarte mult!! tortul e tare elegant,la multi ani si din partea mea!Sa fii sanatoasa si fericita!
Pun si eu aici citeva din torturile din ultimele saptamini, unele din voi deja le stiti.
Un tort facut de Sf. Andrei pt nepotelul meu, a avut blat alb, crema de lamiie si de ciocolata. In poze apar si copilasii mei, Tudor si Maria.

Un tort pt rectorul de la medicina veterinara, surpriza din partea colegilor, am inteles ca a favut mare succes si sper sa imi aduca noi clienti pe viitor. A avut blat de amandina, crema de ciocolata alba cu miez de nuca macinat si caramelizat si visine din visinata. Tortul reprezinta logo-ul universitatii.

Un tort cu Winnie si prietenii, am avut niste emotii la el... a avut si el blat alb si crema de ciocolata alba facuta cu frisca naturala si miez de nuca macinat si caramelizat.

Un tort pentru aniversarea a 5 ani de casnicie a unor tineri (cunoscuti pe facebook, e f buna modalitate de reclama facebookul asta). Am reprodus invitatia lor de la nunta, foarte tare mi-a placut modelul invitatiei, e pe gustul meu.La tortul asta am din fericire si poza cu sectiunea, hihihi. Aceeasi combinatie- blat de amandina, crema de cioco alba cu miez de nuca macinat si caramelizat si visine din visinata.

Si tortuletul de azi, un bust mic la 2,5 kg, blat de amandina si mousse de ciocolata neagra cu visine din visinata.

va pup, spor la treaba si inca o data, bine ne-am regasit!! :*
Postat 11 December 2010 - 05:18 PM

Imagini atasate
Postat 11 December 2010 - 05:25 PM
Punticu, La multi ani! Super tortul aniversar!Stefana superbe toate! Spor la tortareala!
Anca nu stiu daca copilasul tau merge la gradi. In caz ca da, te rog sa verifici personal daca sub covorul din grupa, parchetul nu e umed, sau nu au igrasie, sau mobilierul nu e vechi si plin de acarieni. Ce spui tu imi suna foarte cunoscut. 2 ani m-am confruntat si eu cu Andrei cu asa ceva. Tusea noaptea pana voma o spuma alba. Pana la urma i-am dat de capat alergiei la mucegai si acarieni. E drept ca 2 ani de zile a luat singulair. Si sa stii ca si antibioticele multe provoaca o astfel de sensibilizare. Am trecut pe ceva siropuri si pastile cu aloe plus Praid si mare in acelasi ann si am scapat.Sa bat in lemn de ani de zile nu a mai luat antibiotice tari. Pupici si sanatate la pitici.
O sa vin si eu cu ultimele torturi mai incolo. Pana atunci la cat mai multe torturi!
edit: Gabrenia ai facut niste torturi super! Pana m-am luptateu cu Alex sa ma lase sa scriu ai postat tu

si

Postat 11 December 2010 - 05:31 PM
Anca,multa sanatete la pitici!
Stefana,ca de obicei,foarte frumoase toate!
Gabrenia,superbe amandoua!
Postat 11 December 2010 - 05:44 PM

Multumesc, Gloxi!

Uite ca ce a spus Otilia mi-a adus aminte ce voiam sa adaug si eu- noi am dus-o pe Maria la pneumolog anul trecut( ea acum la sfirsitul lui decembrie va incheia tratamentul de 12 luni cu Singulair....of Gloxi si eu care credeam ca Maria a luat maximum de timp posibil Singulair, si cind colo voi ati avut 2 ani de luat....de unde realizez ca si situatia lui Andrei a fost mult mai grea

Mimi, esti mai bine???
Postat 11 December 2010 - 06:01 PM

si

Postat 11 December 2010 - 08:36 PM

punticu, imi place tare mult tortul, este foarte finut!
gabrenia, stefana...superbe torturi!
anca, sanatate puiului...uite-asa si noi suntem in plimbari la orl...nu mai scapam de una-alta;
u prea ajung sa fac torturi, decat la vreo ocazie...de data asta s-a ivit la gradi, din partea parintilor, de Mos Nicolae, un tortult cu crema ganache , imbracat in martipan;

Postat 11 December 2010 - 08:44 PM
Roberta, Dan, bine ati venit!
Mimi nu stiu daca te'am mai intrebat, da nu se topesc decoratiile tale pe frisca? pui ceva sub ele?
Doriana, tare mult imi place cel cu mov,super!
Anca, imi pare rau sa aud de problemele tale, s1anatate copilasilor!
Gabrenia, imi place de numa cel cu tom si jerry!
Stefana, esti extraordinara!
Anasia, foarte tare tortu' cu cizma!
va rog sa ma iertati daca am omis pe cineva!
Postat 11 December 2010 - 08:55 PM
dar am mai incercat, si urmatorul a iesit mai bine, am incercat un fondant din marshmallow si jell-o, a fost foarte bun la gust. Am facut un tort pentru o fetita de aici, a unor prieteni de'a lu' soramea, cand am intalnit'o pe Hannah m'a impresionat asa de mult si se apropia ziua ei, asa ca am vrut sa ii fac un tort. Hannah are un anisor si a suferit o operatie tare grea acum cateva luni, nu putea sa'si miste mana stanga. acum e in recuperare, nu isi foloseste mana, e legata pe langa corp, dar e un copil asa de fericit, tot timpu' rade, si are o forta extraordinare, merge de'a busilea cu o singura manutza, urca scarile intr'o viteza extraordinara, Am facut un blat de brownies, cu un mousse de cioco alba si visine, am lasat'o pe soramea sa coloreze si sa aseze cercurile.

Postat 11 December 2010 - 09:20 PM

anca- sanatate baiatului !
punticu- cum faci petalele alea asa intoarse la trandafiri? le pui pe lingura si le lasi sa se intareasca ? arata minunat !
ortansa draga , ce e aia business cared?

stefana , gabrenia- felicitari pt torturi ! ati facut doua busturi tare faine ! stefana - ce nuanta de verde folosesti? e tare misto !
anasia- super ideea cu cizma !

raluca- hei america

mimi , oti- va pup !
aoleu ce post luung ...nu am zis ca suntem nevorbite?

Aceasta postare a fost editata de dani_ela: 11 December 2010 - 09:21 PM
Postat 11 December 2010 - 09:43 PM
Ralu, spor la torturit in America! te invidiez si eu pentru sansa de a merge la cursuri wilton

Daniela, eu cumpar numai leaf green(verde frunza) de la wilton iar la tortuletul cu personajele winnie am adaugat si galben gel treptat ,ca sa iasa o nuanta cit mai vie. Tot de la o fata de-a noastra am aflat trucul asta, imi cer scuze ca nu mai stiu cine m-a sfatuit asa, mi-a fost foarte de folos sfatul.
Postat 11 December 2010 - 10:00 PM

Felicitari tuturor pt torturile prestate!!! Cred ca de-abia asteptati sa veniti cu ele la rampa!!!

La multi ani Punticu!!!
Anca multa sanatate ingerasilor tai!!!!
De-abia astept sa vad cu ce mai "sariti la interval"!!!

Postat 11 December 2010 - 10:05 PM

Aceasta postare a fost editata de dani_ela: 11 December 2010 - 10:06 PM
Postat 11 December 2010 - 10:09 PM

mai am vreo trei , dar nu le-am micsorat . alea - maine , ca azi sigur v-ati saturat de mine

Postat 11 December 2010 - 10:12 PM
Anca, sanatate multa puiutului tau!
Gabrenia, margelutele alea sunt de la Dr. Oetker, bilele alea sidefate (au albe cu roz si albe cu albastre), eu doar le-am aranjat asa pe tort, dar daca vrei sa le folosesti sa stii ca nu adera bine de pasta(o iau la vale usor-usor). Trebuia sa le fi pus cu niste RI, dar nu am mai avut timp.
Stefana, foarte frumoase torturile tale! Cel cu masina e bestial (si eu as face dar nu am curaj - si decat sa ma traumatizez mai bine raman la flori

Gabrenia, ma inebunesti cu tortul Tom si Jerry. E super fain!
Anasia, super tortul de Mos Nicolae!
Yours4ever, asa se intampla de obicei cand esti pe teritoriu strain, bine ca pana la urma ai reusit sa te descurci!
Dani_ela, hai cu torturile sa vedem ce ai mai facut! Sunt tare curioasa! Referitor la petale sa stii ca le intorc pe masa, adica le intorc cum vreau eu (de dosul petalei) si apoi le lipesc de pup. Acum cei drept pasta asta e mai elastica, sta mai bine parca. Voi mai face un tort saptamana asta si voi incerca si din pasta de zahar sa vedem daca iese la fel si eventual fac si o poza sa-ti arat (dar chiar tu, care esti o profi sa ma intrebi pe mine, sper ca nu faci misto ...). Apoi le-am uscat cu folie de aluminiu intre petale.
Postat 11 December 2010 - 10:13 PM