Tortul - o arta sau nu ... invatam incet
Postat 12 December 2010 - 10:42 AM
m-am uitat, de mov nu am, dar am gasit ceva la rusi;
din rosu si albastru (o parte cu o parte) se obtine violet;
o parte de violet cu putin rosu obtii un mov
ca acesta
http://www.kuharka.r...s/6140.html?p=2 (postarea lui emerald)
Postat 12 December 2010 - 10:58 AM

Am mai facut si eu cate ceva ..un tort de ciocolata pt un baietel

tot de ciocolata pt un baietel de 5 ani fooarte rusinos,dar cand a vazut tortul si-a mai revenit

Postat 12 December 2010 - 11:10 AM
Secretul fericirii este, nu sa faci ce-ti place, ci sa inveti sa-ti placa ceea ce trebuie sa faci.
Timpul tău este viaţa ta, de aceea cel mai mare dar pe care îl poti face cuiva este timpul tău
http://detoatepentru...y.blogspot.com/
Postat 12 December 2010 - 12:01 PM
Stefana, la 11 December 2010 - 05:44 PM, a spus:

Oarecum,multumesc!daca nu am ajuns la dializa,sper sa fie bine!!!!
anasia, la 11 December 2010 - 08:36 PM, a spus:

u prea ajung sa fac torturi, decat la vreo ocazie...de data asta s-a ivit la gradi, din partea parintilor, de Mos Nicolae, un tortult cu crema ganache , imbracat in martipan;
super tare!
Yours4ever, la 11 December 2010 - 08:44 PM, a spus:
Mimi nu stiu daca te'am mai intrebat, da nu se topesc decoratiile tale pe frisca? pui ceva sub ele?
Ralu,nu,nu am avut niciodata probleme cu decoratiile.Nu pun nimic sub ele.
dani_ela, la 11 December 2010 - 10:05 PM, a spus:

Dani,tu stii parerea mea despre torturile tale!te admir fffffffff mult pentru ceea ce faci;ca sunt comezi si merge banda,foarte bine,multumeste-i Domnului ca iti permite sanatatea!

Postat 12 December 2010 - 12:12 PM

Intr-adevar am uitat sa pun ceva... Aveam eu o impresie vaga ca ceva imi scapa !... Alzi e de vina !

deci, tort cu blat negresa si mousse de portocale ! A fost foarte apreciat ! Copiii au cerut si-a doua portie ! mai mult de-atit nu se poate sa-ti doresti! Asta e adevarata plata pentru tot!
Cred ca alte torturi nepuse nu am!

Imagini atasate
Postat 12 December 2010 - 12:29 PM
vrabiuta, la 12 December 2010 - 08:32 AM, a spus:
felicitari fetelor care au postat torturi minunate !
Ce-am facut si eu ieri:
blat negresa,crema de ciocolata cu visine
blat negresa, crema de iaurt cu piersici
pentru acest tort, m-am inspirat de pe forumul rusoaicelor! Stiti ce-i hazliu,m-am uitat aseara pe la ele ( nu stiam ca merge forumul nostru!) si erau postate ieri mai multe torturi sacuti cu bani ! Deci eram pe aceeasi lungime de unda mai multe!
foarte frumoase!si ce gentuta eleganta!
Sapaceanu Simona, la 12 December 2010 - 09:11 AM, a spus:
fff de efect!
cec, la 12 December 2010 - 10:24 AM, a spus:
75 de briose pt un majorat + imbracat si ornat un tort pt o majora care doreste sa devina doctorita
Un tort de multumire pt celebrarea a 10 ani de la inaugurarea bisericii la care merg
blat exotic Lissa(multumesc pt reteta creme: ganache si banana crud Dora(multumiri pt reteta A fost fff apreciat si laudat pe langa aspect gustul acestui tort ceea ce m-a bucurat mult. Am vrut sa fac cartea pe o masa (acoperita cu fata de masa) dar m-a incurcat tava si asta e tot ce am mai putut scoate
foarte frumoase!felicitari,mai ales pentru briose,munca de chinez batran!
gloxinia, la 12 December 2010 - 10:24 AM, a spus:
Vrabiuta triseaza, eiiiii ia sa aduci si racheta aici si restul care mai sunt

Ralu impresionanta povestea frumos tortul.

Simona simplu si frumos! Bravo!
Ai mei clienti nu mai vor decat foarte rar figurine in plan

De cand nu ne-am vazut am facut si eu cateva torturi, toate sunt cu blat negressa, unele cu crema de aiurt si afine, sau iaurt si caise din compot, altele cu 3 cioco.
Deci:
Asta a fost pentru un baietel ce implinea un an. Figurinele sunt facute dupa o poza cu jucariile cu care se joaca:
Asta a fost de ziua husbandului, l-a dus la servici

Asta a fost pentru un baietel si l-au vrut neaparat cu glazura de cioco. A iesit albasta pana la urma

Pentru baiatul verisoarei mele, fan Rapid:
De asta nu sunt tare mandra, insa cum putea iesi o centrala pe gaz? Si e singurul care iese din tipar cu o crema de cocos
Un tort roz pentru o fetita
Ponei again:
Si Mikey
edit: Ceci ce faine sunt toate. M-au dat gata briosele medicinale

superbe toate!
La multi ani sotului tau!
Postat 12 December 2010 - 12:32 PM
Lissa, la 12 December 2010 - 10:59 AM, a spus:
toate sunt superbe,dar asta m-a uns la suflet!
Postat 12 December 2010 - 12:54 PM

..vai Vrabiuta ce-mi place tortul

Postat 12 December 2010 - 12:54 PM

si

Postat 12 December 2010 - 01:37 PM

mimi- fata , dar eu nu am stiut ca esti bolnava

bradutii mei sunt ninsi cu royal , iar fulgii de nea tot din royal. multumesc fetele , am fost obosita , dar am avut si zile intregi de pauza , si e ok.
edit: n-am zis io ca uit pe cineva? simona vina-ncoa sa te pup si pe tine

Aceasta postare a fost editata de dani_ela: 12 December 2010 - 01:52 PM
Postat 12 December 2010 - 01:47 PM
Stefana ti-am admirat torturile si pe blog, foarte frumoase toate, cel cu Winnie si prietenii e pe gustul meu!
Gabrenia, felicitari, sunt tare faine amandoua!
Anasia imi place mult cizma!
Raluca te-ai descurcat admirabil!Multa sanatate fetitei!
Daniela te urmaresc des si pe blog, chiar daca nu scriu, te felicit si aici, sunt foarte frumoase toate!
Vrabiuta frumoasa geanta si pantoful e pe masura, iar sacul cu banii…oau imi place si racheta, felicitari!
Simona tare reusit Scooby!
Cecy imi plac toate, dar tortul pt doctorita e superb!
Gloxy imi era dor de torturile tale, cele pt copii sunt asa vesele! La multi ani sotului!
Lissa, intr-un cuvant-perfect!
Fetelor am nevoie de un mic ajutor. N-am mai lucrat cu royal pana acum, as vrea sa lipesc niste figurine cu royal si sa fac niste fulgi pe pasta de zahar. Cum sa procedez? Mi-e frica sa nu se topeasca in frigider, sa nu curga…daca nu e uscat. Tortul trebuie sa-l fac de maine pt marti.
Si cel mai recent tort...

Postat 12 December 2010 - 02:31 PM
Livia, la 12 December 2010 - 01:47 PM, a spus:
Fetelor am nevoie de un mic ajutor. N-am mai lucrat cu royal pana acum, as vrea sa lipesc niste figurine cu royal si sa fac niste fulgi pe pasta de zahar. Cum sa procedez? Mi-e frica sa nu se topeasca in frigider, sa nu curga…daca nu e uscat. Tortul trebuie sa-l fac de maine pt marti.
Si cel mai recent tort...
livia- de ce sa curga royalul de pe tort? il faci cum scrie la carte (aia scrisa de dora noastra:) ), bati 10 minute cu ochii pe ceas , si faci linistita ce vrei cu el pe tort . si la frigider se intareste , nu curge !
ceasu e de cioco?
Aceasta postare a fost editata de dani_ela: 12 December 2010 - 02:32 PM
Postat 12 December 2010 - 03:49 PM
Tortul e acoperit cu pasta de zahar cu cacao, am uitat sa spun ca in interior a fost negresa si mousse din cioco alba si cioco neagra.
Postat 12 December 2010 - 05:12 PM

Blatul a fost simplu, baza insiropata cu capucino si crema un fel de mouse de ciocolata alba cu bucatele de snickers(initial am vrut sa fac crema snickers a lui dora dar cum nu am gasit creme fraiche, asa ca am adaptat reteta ) iar etajul l-am insiropat cu compot de coacaze iar crema a fost de iaurt de piersici (asta pentru ca am vrut sa guste si pitica mea. Tortul l-am acoperit cu pasta marshmallow.
Stiu ca nu se ridica la inaltimea torturilor voastre care sunt absolut superbe dar eu sunt tare mandra de el mai ales ca l-am facut si decorat fara nici o ustensila de patiserie (nici macar posh nu am

A si nu l-am pus la topicul "primul meu tort " ca nu am cu ce sa il compar

Postat 12 December 2010 - 05:22 PM
Felicitari Livia pentru ceas, arata foarte bine !
Felicitari Biara pentru tort, stiu ce inseamna sa n-ai de nici unele si sa improvizezi, sunt maestra in arta improvizatiei!

Pup micuta printesa pe obrajori! E o dulce ! Sa aiba parte numai de bucurii si voua asemenea!
Postat 12 December 2010 - 05:29 PM
vrabiuta, la 12 December 2010 - 05:22 PM, a spus:
Felicitari Livia pentru ceas, arata foarte bine !
Felicitari Biara pentru tort, stiu ce inseamna sa n-ai de nici unele si sa improvizezi, sunt maestra in arta improvizatiei!

Pup micuta printesa pe obrajori! E o dulce ! Sa aiba parte numai de bucurii si voua asemenea!
Multumim Vrabiuta

Tortul meu nu se poate compara cu minunatiile pe care le faceti voi, dar ma incurajez singura ca pentru inceput e bine