Forum Culinar: Tortul - o arta sau nu ... invatam incet - Forum Culinar

Salt la continut

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 244
  • 245
  • 246
  • 247
  • 248
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tortul - o arta sau nu ... invatam incet

#4901 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,517
  • Inregistrat: 23-November 09
  • Locationundeva prin nord vest

Postat 31 December 2010 - 06:26 PM

Daniela si cristinel ati facut niste torturi super!

Eu cu un tort al carui interior o sa il dezvolt zilele urmatoare si glazura oglinda a Adrianei. :-*

Ornarea de moment :)
Nu bagati in seama faptul ca arata ca o sorcova :) nu vine imparatu' la masa :P

Imagine atasata: monthly_12_2010/post-20-12938128065301.jpg
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#4902 Useril este offline   divina 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 250
  • Inregistrat: 21-September 10
  • LocationBucuresti

Postat 31 December 2010 - 07:29 PM

Daniela, Gloxi, Cristinel...Frumoase torturile pe ultimii metri...nu s-ar zice ca sunteti obosite! :) Bravo!

Gata am terminat si eu tortul...acelasi tort cu foi ...nu m-am chinuit prea mult ca e pentru noi (familie si cativa prieteni)! Glazura n-a iesit ca de obicei (asta ca m-a deochiat Gloxi :)). Stiu unde am gresit ...am folosit smantana lichida de 15% in loc de 30-35% si n-a avut aceeasi consistenta! Se va manca pana la urma...ca altceva nu au ce! :P

Petrecere frumoasa...oriunde sunteti, un an nou mai bun si cu multa sanatate!!! :-*
:)

#4903 Useril este offline   divina 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 31 December 2010 - 07:31 PM

Am uitat tortul...daca -s in viteza...se intampla!!!
:)

Imagine atasata: monthly_12_2010/post-730-12938166519998.jpg

#4904 Useril este offline   ortansa 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 292
  • Inregistrat: 02-December 09
  • LocationBeirut,Lebanon

Postat 31 December 2010 - 07:52 PM

La multi ani fericiti cu multa sanatate,fericire,noroc si cat mai multe torturi!Sper ca anul 2011 sa fie un an fantastic pentru toata lumea.

Ce rau imi pare ca n-am planuit si eu un tort de Revelion,of,chiar mi-e pofta.Am facut in schimb pe ultima suta de m,niste choux-uri dupa reteta de eclere a Natashei.multuuumesc din toata inima mea pt reteta asta,e prima oara cand imi ies,sunt bune,bune si perfecte.Am sa umplu jumatate din ele cu crema patiserie si alta jumatate le papam cu o crema din piept de pui,ciuperci,porumb maioneza,patrunjel etc-le-am testat,sunt o nebunie,

La multi ani inca odata!

#4905 Useril este offline   Ramo 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 770
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationLa Strumfi

Postat 31 December 2010 - 08:33 PM

Wow ce de troturi, ce fain sentiment de sarbatoare transmit :)

An nou fericit fetelor!!! Va doresc ca acest an sa fie unul mai bun decat oricare an pe care l-ati avut. Pacea, dragostea si respectul sa domneasca in casele voastre!!! La multi ani!!!
Imagine postata Imagine postata Imagine postata

Imagine postata

incepand din 23.03.2011

#4906 Useril este offline   Livia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 165
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationTimisoara

Postat 31 December 2010 - 08:52 PM

Divina foarte frumoase toate!
Daniela imi plac mult amandoua, ce crema ai folosit pe margine la tortul pt Vasile, are o tinuta foarte buna si arata bine!
Cristinel ai muncit ceva la pitici, imi place si omul de zapada!
Gloxi ti-a iesit f bine glazura …si eu tot cu frisca vegetala lichida o fac si pana acum mi-a iesit :) .

Si tortul meu trebuia sa fie in trend cu celelalte pe pagina asta :)
Imagine postata
contine blat alb insiropat cu cafea si amaretto, crema tiramisu varianta mea

La multi ani 2011, sa avem parte de un an mai bun!
:P

#4907 Useril este offline   dora 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 860
  • LocationItaly

Postat 31 December 2010 - 10:21 PM

Fetelor dragelor felicitari pt torturile pregatite pt familie cu atata drag!!!!
Confirmand vorba "croitorul n-are haine, cizmarul n-are cizme....etc" eu anul acesta n-am pregatit decat un tort simplu acoperit cu frisca folosind o reteta din tineretile mele...tip joffre...superbuna!!!
Profit si eu a va ura un An Nou fericit plin de liniste, pace si bucurii....cu multa sanatate si cu vise realizate 100%!!!
LA MULTI ANI!

#4908 Useril este offline   Doriana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 377
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationOradea

Postat 31 December 2010 - 10:31 PM

La multi ani , tuturor ! Va imbratisez cu mare drag , va doresc sa aveti un An Nou plin de impliniri , sa fiti sanatoase si voioase ca intotdeauna ! :-*

Fetelor torturile voastre pentru acasa is faine de numa ` , daca il pun eu pe al meu iau premiul intai , si coronita pe deasupra . :)
Toate mi-au mers de-andoaselea azi ... :)

Sa ne auzim cu bine in noul an . :P
mama de fete cucuiete Imagine postata

#4909 Useril este offline   Oana-Cristina 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Postari: 81
  • Inregistrat: 05-December 09
  • LocationSuceava

Postat 01 January 2011 - 11:59 AM

La multi ani, sanatate, fericire si tot binele din lume va doresc.Vorba Dorei : "croitorul n-are haine, cizmarul n-are cizme....etc" asa si tortul de ziua mea .Cum l-am scos din inel asa l-am lasat.Asa ca Doriana eu iau premiul intai si coronita :occasion15: .Sper sa ma revansez cu tortul care-l duc luni la servici.Inca o data la multi ani tuturor si un an mai prosper din toate punctele de vedere.

#4910 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 01 January 2011 - 12:17 PM

La multi ani cu sanatate va doresc tuturor!
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#4911 Useril este offline   punticu 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 485
  • Inregistrat: 09-October 10
  • LocationTg-Jiu

Postat 01 January 2011 - 01:31 PM

Fetelor, va felicit pentru ultimele torturi realizate! :occasion15: Nu va doresc decat fericire pentru noul an, pentru ca daca suntetii fericite inseamna ca le aveti pe toate: sanatate, dragoste, bani etc.
Va doresc un calduros LA MULTI ANI!

#4912 Useril este offline   punticu 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationTg-Jiu

Postat 01 January 2011 - 02:16 PM

Am muncit o gramada in ultimele 2 saptamani (pentru mine e record). Dupa maratonul prajiturilor de Craciun a urmat maratonul torurilor:
Tort pentru verisorul sotului de Sf. Stefan. A fost chin cu el. Am comandat de la LB duiul de iarba dar am luat cupla mare si nu am reusit sa-l folosesc (crema de cioco alba si caramel). El saracutul a fost incantat de el, dar mie imi venea sa plang de ciuda :tongue3:
Imagine atasata: monthly_01_2011/post-739-12938831046747.jpg

Apoi ziua urmatoare a fost ziua de nastere a cumnatei mele. O postez cand primesc poze (David a facut febra si eram ingrijorata si repede repede am uitat sa-i trag o poza).

Pe urma lumea s-a saturat de prajituri, si creme si am primit comanda pentru Revelion pentru ceva usor (de digerat) :biggrin: asa ca m-am conformat si am tras 4 torturi intr-o zi (am zis ca le ornez cu frisca ca merge mai repede. Repede a mers (intr-o ora au fost gata toate 4 ornate) dar rezultatul este jalnic. Frisca nu m-a ascultat deloc :occasion15: si cum duiurile de la LB n-am avut cum sa le folosesc m-am chinuit cu din alea ieftine din plastic gen 3 la leu (acum caut motiv sa ma scot-stiu :love7: ). Important e ca familia a fost incantata ca au iesit bune si pentru ei "foarte deosebite"(
ei au fost simtiti saracii). Pentru toate am folosit blat Milch-snitte.

Tortul pentru bunici cu crema de iaurt si fruscte de padure:

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-739-12938836992779.jpg

Tortul pentru socri cu crema de iaurt si visine:

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-739-1293883838995.jpg

Tortul pentru matusa si unchiul sotului cu crema de iart si caise:

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-739-1293883883255.jpg

Si ultimul pentru noi tort cu fructe de padure:

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-739-12938841265485.jpg

#4913 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 01 January 2011 - 02:52 PM

Wooow Punticu, ai muncit ceva nu gluma! Felictari! :occasion15: Nu inteleg cum nu te-a ascultat frisca. Eu cred ca ai lasat-o prea moale. Ca de era tzapana iesea super prin duiuri. Am si eu duiul de iarba si doar daca e moale crema/frisca nu iese bine prin el. Ca un tips. Dupa ce frisca sta batz, pune-i 2 linguri de zahar pudra si mai bate-o putin. Va sta ca un burete si se va comporta bine la ornat.
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#4914 Useril este offline   ortansa 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 292
  • Inregistrat: 02-December 09
  • LocationBeirut,Lebanon

Postat 01 January 2011 - 03:48 PM

punticu=foarte frumoase,te-ai descurcat bine chiar si fara duiuri.sa stii ca poti folosi duiurile si fara cupla-le introduci in pos ,in varf si gata.atata doar ca n-ai sa poti schimba duiurile sa lucrezi cu mai multe deodata.

#4915 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 01 January 2011 - 04:16 PM

Vezi postareaortansa, la 01 January 2011 - 03:48 PM, a spus:

punticu=foarte frumoase,te-ai descurcat bine chiar si fara duiuri.sa stii ca poti folosi duiurile si fara cupla-le introduci in pos ,in varf si gata.atata doar ca n-ai sa poti schimba duiurile sa lucrezi cu mai multe deodata.

Nici mie nu imi place sa folosesc cupla desi am. Mai bine am mai multe posuri de unica folosinta cica, de alea de plstic taiate la dimensiuni diferite. :occasion15:
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#4916 Useril este offline   punticu 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationTg-Jiu

Postat 01 January 2011 - 04:28 PM

Vezi postareaortansa, la 01 January 2011 - 03:48 PM, a spus:

Da, asa e ... puteam, daca nu as fi taiat si posul dupa cupla mare (abia apoi am incercat duiurile) :occasion15: .

Si Gloxi, ala verde pe tortul cu mingea e RI (sunt tare, nu? :occasion15: )

#4917 Useril este offline   dani_ela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,242
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 01 January 2011 - 04:36 PM

punticu - felicitari pt torturi ! fructele alea arata intr-un mare fel !
livia- crema aceea este unt frecat si amestecat cu ciocolata amaruie topita .

#4918 Useril este offline   divina 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBucuresti

Postat 02 January 2011 - 12:24 AM

Punticu, imi place maratonul tau de torturi! :P Te inteleg cand ai asteptari sa-ti iasa ceva cum trebuie si nu iese din diverse motive! Mie si mingea imi place, de cele cu fructe nu mai zic...arata apetisant si cred ca au mers perfect dupa meniul de craciun! Bravo! Imi place ca te-ai gandit la toate rudele! :D Eu am avut intentia sa duc la mama/socri un tort de-al meu cu foi dar m-au lasat bateriile si-i tot amenint cu data viitoare! :santa:

#4919 Useril este offline   CLAUDIA 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Postari: 84
  • Inregistrat: 20-November 10
  • Locationbrescia italia

Postat 02 January 2011 - 02:13 AM

La multi ani!!!Va doresc un an nou fericit si implinirea tuturor dorintelor.Sper ca ati avut parte de sarbatori fericite si linistite,avand in vedere munca pe care ati depus-o pt a-i incanta pe cei dragi voua,cu minunatiile pe care le-ati creat.
Iata si ultimele mele"capodopere":
Tort amandina,facut cu ocazia aniversarii surorii mele,care a implinit frumoasa varsta de 30 de aniImagine atasata: monthly_01_2011/post-771-12939268407063.jpg
Pandispan cu crema diplomat,fara fructeImagine atasata: monthly_01_2011/post-771-1293926983038.jpg
Tort mars luat de pe blogul Dorei...suuper bunImagine atasata: monthly_01_2011/post-771-1293927112412.jpg
Ciocolata de casaImagine atasata: monthly_01_2011/post-771-12939271658751.jpg

#4920 Useril este offline   CLAUDIA 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Postari: 84
  • Inregistrat: 20-November 10
  • Locationbrescia italia

Postat 02 January 2011 - 02:22 AM

Vezi postareadani_ela, la 20 December 2010 - 08:45 PM, a spus:

mimi- cate torturi ai facut ! si foarte faine toate !
dora- perfect halatu` .
lissa- ce sa mai zic :santa: . cum ai facut brazii? parca nu sunt facuti dupa tehnica natashei , dar nici cu forfecuta :D si stelutele cele mari cum le-ai decupat?
claudia- foarte reusit tortul cu batraneii . dar ce ma amuza cum te descurci tu cu o singura culoare :P . eu pana sa imi cumpar culori de astea gel , am avut cele trei culori de baza - rosu , albastru si galben, lichid de ala ieftin , dar m-am descurcat asa.

Daniela,tin sa te anunt ca mi-am luat si eu culori,dar nu stiu ce se intampla ca nu prea functioneaza.Am incercat sa colorez pasta pt mos craciun,am pus o cantitate destul de mare de gel insa nu mi-a iesit asa ca am fost nevoita sa-l pictez si nici asta nu pot sa spun ca a fost o reusita pt ca nu s-au uscat culorile f bine,insa a fost bine si asa am fost destul de multumita de rezultat.

Arata acest topic

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 244
  • 245
  • 246
  • 247
  • 248
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

2 useri citesc topicul