Avand in vedere ca v-ati mutat aici:) vin si eu cu tortul de Craciun facut de mine. Maine sper sa-l pun si pe cel de revelion. De craciun crema de cioco si vanilie cu fructe. Am avut ceva probleme cu pasta, dar am mascat putin:)
Tortul - o arta sau nu ... invatam incet
Postat 04 January 2011 - 06:37 PM
Avand in vedere ca v-ati mutat aici:) vin si eu cu tortul de Craciun facut de mine. Maine sper sa-l pun si pe cel de revelion. De craciun crema de cioco si vanilie cu fructe. Am avut ceva probleme cu pasta, dar am mascat putin:)
Postat 04 January 2011 - 07:40 PM

Postat 04 January 2011 - 07:57 PM

Postat 04 January 2011 - 09:19 PM

Felicitari tuturor pentru frumoasele torturi postate !

Postat 04 January 2011 - 09:43 PM

Postat 04 January 2011 - 10:50 PM
Amorasa, la 04 January 2011 - 06:37 PM, a spus:
Bine ai venit! Felicitari pentru tort!
Postat 04 January 2011 - 11:24 PM
Amorasa vrem si tortul de Rev!

Gabrenia sper sa ma uite relele de tot

Cristinel am o nelamurire maaare. Pai ai tu fecior student? Dar in poza de la avatar e fiica ta si nepoata?

si

Postat 05 January 2011 - 12:08 AM
gloxinia, la 03 January 2011 - 01:04 PM, a spus:
Reteta e aceeasi pt amandouadoar ca in cea alba nu am pus cacao.Iti scriu aici reteta sper ca nu fac o greseala.
150 ml apa
500 gr zahar
400 gr lapte praf
100 gr margarina
50 gr cacao
1 lg margarina pt uns forma in care scoatem cioco.
Punem cei 150 ml apa la fiert impreuna cu zaharul.Fierbem timp de 4 min.siropul rezultat la care adaugam apoi si cele 100 gr margarina si mai lasam pe foc pana se topeste.Cernem intr-un vas laptele praf si cacaoa,dupa care turnam siropul de mai sus si amestecam pana se omogenizeaza.Tin sa precizez ca eu nu pun niciodata tot siropul,pt ca e prea mult si nu se intareste ciocolata.Eu pun la ochi,iti dai seama dupa consistenta pe care o are.Se pot adauga nuci,stafide sau alune.Eu de obicei pun alune prajite in prealabil.
Este suuuper delicioasa.Anunta-ma daca o faci,ca sunt curioasa sa vad cum ti-a iesit.
Postat 05 January 2011 - 12:29 AM
gloxinia, la 02 January 2011 - 11:48 AM, a spus:
Claudia, bravo, ai muncit ceva nu gluma. Sectiune la cioco de cassa nu ai?
Oti, mersi de aprecieri. Ce noroc ai tu ca m-am uitat pe net chiar daca nu am postat, asa am reusit sa fac o poza la ultimele 2 felii ascunse in congelator de musafiri pentru fratele meu

Pun aici poza ca sa nu mai postez inca o data:

...deci tortul asta e delicios, chiar daca e iarna afara. Saptamana asta cred ca mai fac unu si daca apuc ii fac poza si intreg, desi nu e nimic spectaculos

dani_ela, la 02 January 2011 - 12:47 PM, a spus:
Mersi Daniela. Stiu ca multe fete folosesc pearl dust'u diluat, eu il pensulez direct pe tort asa praf cum e, mi-am luat o pensula mare, de aia pentru "farduri" se consuma mai mult, dat imi place cum arat, nu e patat

punticu, la 02 January 2011 - 12:57 PM, a spus:
Multumesc Punticu, cum am facut parte din acea petrecere nu m-au interesat kg, dar dupa marime si dupa cum au iesit altele pot sa zic ca in jur de 19-20kg
bbenyci, la 02 January 2011 - 02:17 PM, a spus:
Wow ce de torturi, toate sunt frumoase, dar a lui Ramo m-a fermecat. Super super. Bravo!
Va arat si eu torturile mele, sper sa va placa.
Primul este tort diplomat cu fructe.
Al doilea este tortul de Revelion cu glazura de cioco scursa.
Al treilea pentru 1 ianuarie pentru un domn, am incercat sa fac cornelli lace si primii mei trandafiri din frisca, stiu ca data aviatoare o sa fie si mai frumoase. va pup cu drag.
bbenyci, ma simt onorata ca tortul meu te-a fermecat si iti multumesc pentru remarca. Ce pot sa zic decat ca nici cu torturile tale nu imi e rusine

punticu, la 03 January 2011 - 12:48 AM, a spus:
Imi pare rau ca nu se vede dar pe margine sunt niste porumbei si niste RI si niste fundite.
Ce faini trandafiri ai facut ...
cec, la 03 January 2011 - 09:38 AM, a spus:
Urarea de pe tort suna asa: De Anul Nou eu iti doresc Sa fii mai bun crestine Si sa traiesti ca si Isus, Iubind ca El, facand doar bine! De Anul Nou eu iti doresc Sa stai mai mult in fata Lui Genunchii tu sa ti-i apleci, Cand stai in fata Domnului!
in interior a fost blat alb, ganache, blat negru, mascarpone cu visine. M-am bucurat mult ca a fost apreciat si pe placul lor gustul.
Wow Ceci chiar ca ai avut un mesaj lung si l-ai scris si fain. Acuma imi doresc si eu sa ma fi straduit mai mult la scriere in clasele primare

MIMI, la 03 January 2011 - 11:16 AM, a spus:
Felicitari tuturor pt tortulete!
Ramo,am ramas muta ca defiecare data cand privesc un tort de-al tau!
Mimi

Postat 05 January 2011 - 12:32 AM
gloxinia, la 03 January 2011 - 01:11 PM, a spus:
blat negressa, carapace, in interior o "inima" facuta astfel: creale cu cioco maruntite, amestecate cu cioco Primola cu alune, peste care e un strat de mouse de cioco cu menta apoi iar cereale cu cioco. "Inima" e imbracata intr-un strat "protector" generos de crema de mascarpone si piure de castane plus frisca. Si totul e ascuns in carapace sub glazura oglinda a Adrianei. Si inca ceva: nu are gelatina deloc in creme
Trebuie sa ii multumesc expres Dorei caci de la ea m-am inspirat in construirea tortului chiar daca reteta e din cap si din ce am avut la indemana prin camara
Cu siguranta am sa il refac, caci e de mare efect. Un singur minus are: stratul de cereale si cioco e cam gros si se taie mai greu. Dar e atat de bun....
ioi cum arata ciocolata aia

Lissa, la 03 January 2011 - 02:34 PM, a spus:
am ramas datoare la Gloxinia cu cateva explicatii de la saniuta,am cateva poze si o sa le pun mai tarziu sau poate maine ,acum va arat si tortul meu de revelion si inca doua ce le-am facut in ultima saptamana a anului ce trecu.
tortul meu a fost cu frisca si fructe multe,cu mascarpone si ciocolata.
pe margine am facut fasie din ciocolata neagra,am folosit fasie dintr-o punga de ambalat ,stiti ambalajul acela care are buline pronuntate si pe care ne place sa-l pocnim ....am taiat o fasie cat sa cuprinda tortul si de inaltimea tortului,am topit ciocolata si am intins pe ea,apoi am pus in jurul tortului,e tare de efect.
Lissa, superbe, toate imi plac dar cel cu catei e minunat!
divina, la 03 January 2011 - 05:25 PM, a spus:
Deci: Aplauze Ramonei pentru tortul superb si Lissei, care vine ca de obicei cu frumuseti pe la noi si idei bune de urmat! Multumim!
Dana, mersi, dar mie mi-ai zis asa ca nu se pune

dora, la 03 January 2011 - 06:30 PM, a spus:
Ramo felicitari pt noul tort!!! superb!!!
Lissa scumpa din nou manutele tale vrajite au scos la iveala noi minunatii!!!
Ceci brava fata!!!
Dora, thank you

dora, la 03 January 2011 - 08:04 PM, a spus:
Tortul a fost preparat pt o pereche de tineri insuratei ce-au sarbatorit 1 an de la casatorie - Alex si Carmen...
Blat Margherita cu scortisoara, blat de cioco, salsa visine, mousse cioco lapte si bavareza de vanilie.
[/center]
Eu cred ca noi intelegem diferit termenul asta - fiasco

Eu ma tot intreb cum faci tu royalul sa stea asa tzeapan sa poti sa faci minunatiile astea. Care e noua tehnica folosita? ca mie mi se pare ca e aceeasi pe care o folosesti tu si doar tu.
Anca_B, la 04 January 2011 - 01:59 PM, a spus:
Acu' ca am inceput un nou an,va doresc sa aveti parte de multa sanatate,pace si muuulta dragoste!Va imbratisez cu drag:Dora,Doriana,Dani_ela,Ramo,Lissa,,Gabrenia,Oti,MIMI,Miny,Ortansa,Ceci,Nelly,Livia,MINI07,Ralu',Divina,Punticu,Stefana,Cristinel,Vrabiuta,Oana-Cristina,bbenyci,Tango,Anasia,Irenke,Claudia(...oau ce multe sunteti,am incercat sa va trec in ordine alfabetica,in speranta sa nu uit pe nimeni).
Eu,deocamdata nu fac nici un tort,la noi aniversarile incep acum din ianuarie.
Anca, multumim si multa sanatate la pitici.
Amorasa, la 04 January 2011 - 06:37 PM, a spus:
Bine ai venit, frumoasa intrare ti-ai facut cu tortuletul tau minunat!
cristinel, la 04 January 2011 - 07:40 PM, a spus:
yummy

gloxinia, la 04 January 2011 - 11:24 PM, a spus:
Amorasa vrem si tortul de Rev!
Gabrenia sper sa ma uite relele de tot
Cristinel am o nelamurire maaare. Pai ai tu fecior student? Dar in poza de la avatar e fiica ta si nepoata?
tuturor!
Si pe mine m-ai bagat in ceata Cristinel, eram convinsa ca persoana de la avatar esti tu. De vii acuma si zici ca esti tu si ca ai si copil student nu mai mananc nimic pana ajung ca tine, cam un an asa ...
Postat 05 January 2011 - 01:45 AM
Postat 05 January 2011 - 02:34 AM

O imbratisare pentru toate

Dora, am vrut doar sa te rog sa explici (daca n-ai facut-o pana acum, n-am citit alte subiecte), cum ai facut ornamentele la ultimul tort. Eu mi-am salvat mai demult o poza (un detaliu de la un tort facut de o cofetarie pentru o nunta regala, cred), cred ca era pasta de zahar (sau fondant) si royal icing, asa ai folosit si tu? Detaliile de la tortul tau sunt, ca de obicei, foarte delicate, iar tortul tau ar face cinste oricarei cofetarii... regale.
Postat 05 January 2011 - 05:59 AM
Postat 05 January 2011 - 06:29 AM

Cristinel , multumesc pentru sectiunea cu 3 cioco...eu te batusem la cap cu asta

Deci asa petreci tu revelion! Bravo!

Ramo, sectiunea e bestiala, iese aroma prin poza!

Anca, multumim, te asteptam si sa inceapa aniversarile!

Claudia, multumim de reteta, parca as avea si eu ceva asemanator printr-un caiet vechi cu retete!

Postat 05 January 2011 - 06:32 AM
Yours4ever, la 05 January 2011 - 01:45 AM, a spus:
Raluca...mai poti? Cum e? Cand te intorci?

Postat 05 January 2011 - 08:23 AM
bobita de cafea - te rog zi-mi ce tort ai tu la avatar? ma innebuneste culoarea aia verde

ramo- ai scris pe undeva ce fel de inghetata ai in felia aia?
Aceasta postare a fost editata de dani_ela: 05 January 2011 - 08:24 AM
Postat 05 January 2011 - 11:32 AM

Postat 05 January 2011 - 12:37 PM
Ramo superb tortul de revelion si culoarea e tare reusita, iar seciunea de la inghetata e tare…

Punticu ai facut niste trandafiri superbi!
Cec ai muncit mult, felicitari rezultatul e pe masura!
Gloxi ce sectine oau, cred ca a fost foarte bun!
Lissa ca de obicei, impecabil!
Dora nu pot zice decat sublim, eu nu voi putea face niciodata sa ceva, te felicit inca odata si te voi admira mereu pt rabdare si talent!
Bun venit fetelor noi!
Pun si eu ultimul tort imbracat in frisca. Mi-am promis ca e ultimul pt ca m-a dezamagit total, ori n-am avut eu rabdarea necesara, am batut frisca de nush cate ori, n-am nici varfuri ca lumea, mi-am omorat o mie de neuroni si tot n-a iesit cum as fi vrut...si era chiar tortul pt puiul meu

Postat 05 January 2011 - 01:18 PM

Blat simplu , pandispan , umplut cu ganache de ciocolata , invelit in plastelina de ciocolata , florile din fondant de marshmallows .
A fost facut mai mult pentru amuzament , pentru ca de mancat a facut ea unul.