Forum Culinar: Tortul - o arta sau nu ... invatam incet - Forum Culinar

Salt la continut

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 259
  • 260
  • 261
  • 262
  • 263
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tortul - o arta sau nu ... invatam incet

#5201 Useril este offline   cec 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 571
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 13 January 2011 - 07:49 PM

Vezi postareaMIMI, la 13 January 2011 - 07:10 PM, a spus:

multumesc fetelor pt urarile voastre!
Divina,da,intr-adevar,e mareeeee strengar!
Nelly,am pus masinutele bot in bot,ca asa a fost dorinta sarbatoritului:"mamiii,masinuta Sally e fetita si trebuie sa-i vada copiii fatza mai bine";asa ca,i-am indeplinit dorinta copilului.
Anca tortul cu lalele e superbbbbb!
Cec,la multi ani soacrei,sa fie sanatoasa!

multumesc
mami de fetite si baietei (2+2)

Secretul fericirii este, nu sa faci ce-ti place, ci sa inveti sa-ti placa ceea ce trebuie sa faci.

Timpul tău este viaţa ta, de aceea cel mai mare dar pe care îl poti face cuiva este timpul tău

http://detoatepentru...y.blogspot.com/

#5202 Useril este offline   punticu 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 485
  • Inregistrat: 09-October 10
  • LocationTg-Jiu

Postat 13 January 2011 - 10:48 PM

Mimi, desi cu intarziere urez La multi ani baietelului tau! Sa creasca mare si sanatos si sa va bucurati de el!
Anca, super torturile!!! Jos palaria! :floare:
Cec, La multi ani soacrei tale!

#5203 Useril este offline   Doriana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 377
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationOradea

Postat 14 January 2011 - 08:42 AM

Mimi , sa-ti traisca barbatelul , sa fie sanatos , sa va aduca multe bucurii . E un scump , cum stie el ca fetitele tre` sa stea in fata ... ;) Si a mea mandra mica , face in curand 6 ani , nu stiu cum trece timpul asa , eu as vrea sa fie tot mica . :-*

Anca
, frumos a iesit tortul cu lalele . Si culorile mi se par foarte finute . Felicitari . Si cel cu fundita ... am io o slabiciune pentru fundite faine .

Cecilia , sa-ti traiasca soacra . Si ei , sa-i traiasca nora , sa faca prajituri si torturi bune si frumoase . ;) Apropo de briose , stie cineva cum se face crema aia ce se pune peste briose , vad pe multe site-uri , frumos pusa cu poshul , chiar nu-mi dau seama ce poate fi . Daca aveti ceva idei/retete , va rog sa le postati .
Imagine postata

Va felicit pe toate pentru torturile prestate de Craciun si Revelion , aveti maini de aur .
:scratch: ;) ;) ;) ;) :scratch: :-*
mama de fete cucuiete Imagine postata

#5204 Useril este offline   vrabiuta 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 686
  • Inregistrat: 05-December 09
  • Locationunde se agata harta-n cui

Postat 14 January 2011 - 04:09 PM

Vezi postareaDoriana, la 14 January 2011 - 08:42 AM, a spus:

Apropo de briose , stie cineva cum se face crema aia ce se pune peste briose , vad pe multe site-uri , frumos pusa cu poshul , chiar nu-mi dau seama ce poate fi . Daca aveti ceva idei/retete , va rog sa le postati .
Imagine postata

Dupa imagine frisca sau ganache! Ba nu.. cred ca doar frisca colorata! :angryfire:
Am googalit un pic, se pare ca sunt creme de care vrei! :angryfire:

#5205 Useril este offline   tango 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 131
  • Inregistrat: 28-December 09

Postat 14 January 2011 - 04:15 PM

Mimi, la multi ani puiului tau. Sa cresteti mari si sanatosi.!!! Si pentru mamica, la cat mai multe torturi frumoase pentru copilul ei. :D .Aaa, si e super explicatia cu masinutele, la cate ii mai duce capul :-*

Anca, super tortul cu lalele, ma duc sa ma uit si eu pe LB sa vad ce decupator ai folosit:)
Doriana, astept si eu sa vad ce zic fetele, ca nu ma pricep, dar tare mi-e sa nu fie vreo crema de unt cum se foloseste in afara. Am fost si eu o perioada pe afara si muream cand vedeam prajiturile, dar la gust erau ingrozitoare. O parte buna tot a fost, ca asa m-am apucat eu de facut in casa, si asa mi-am descoperit pasiunea :angryfire:
Va multumesc pentru sfaturile pentru glazura. Gloxinia, mi-ai dat exact raspunsul pe care l-as fi dat si eu :D
Pana la urma mi-a mai ramas o bucata de blat si l-am acoperit, dar cred ca nu ar fi fost totusi nici o problema, crema era suficient de tare. Incerc data viitoare, sigur mai ajung eu in situatii de-astea.
Si acum rezultatul.
Ambele torturi sunt cu 3 feluri de ciocolata. Colegele mele de munca l-au descoperit si toata lumea il vrea pe-asta :D
Fulgi de nea si buburuze. Mie imi place cum se vad fulgii pe glazura de cioco.
Imagine atasata: monthly_01_2011/post-494-1295014109925.jpg

Gloxinia, nu stiu cate multumiri sa-ti ofer pentru indicatiile de la fulgii de zapada. Dupa ce tooot Craciunul m-am lamentat ca eu nu am forma de fulgi, am reusit sa citesc in ianuarie sfaturile tale. Nu-ti spun ce ciuda m-a apucat ca stateam cu tot ce-mi trebuia langa mine si nu am fost in stare sa ma gandesc la atata lucru-cateva stelute si duiuri puse impreuna :angryfire: . Dar tot n-am lasat iarna sa treaca fara sa fac si eu cativa fulgi.
De asta nu sunt tare incantata, nu am avut deloc inspiratie, bineinteles ca glazura am facut cam putina si se cam vede pe margini, iar tastatura aia printre flori arata cam ciudat zic eu. Intre timp am mai imbogatit tortul cu un "18" si alti cativa trandafirasi mici care sa mascheze defectele glazurii, dar nu am apucat sa mai fac poza.
Imagine atasata: monthly_01_2011/post-494-12950141238657.jpg
www.torturidelicioase.wordpress.com

#5206 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,517
  • Inregistrat: 23-November 09
  • Locationundeva prin nord vest

Postat 14 January 2011 - 05:15 PM

waaaa, Tango, mor cand iti vad trandafirii stilizati. Mie bineinteles ca nu mi-au iesit si nu mai pot de ciuda. Sigur gresesc undeva ca nu imi ies incretiti. De ce?
Stai calma ca la fel am patit cu fulgii si eu anul trecut :angryfire:
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#5207 Useril este offline   tango 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 14 January 2011 - 06:37 PM

Vezi postareagloxinia, la 14 January 2011 - 05:15 PM, a spus:

waaaa, Tango, mor cand iti vad trandafirii stilizati. Mie bineinteles ca nu mi-au iesit si nu mai pot de ciuda. Sigur gresesc undeva ca nu imi ies incretiti. De ce?

Ma bucur ca iti plac trandafirii mei, inca nu am curaj sa ma bag la cei obisnuiti, am mai facut asa, in casa cativa, dar la o comanda serioasa inca nu ma risc. Nu stiu sa explic prea multe la trandafiri, mie mi se pare tare simplu. Atunci cand rotesti pasta strangi de ea in acelasi timp. Ce nu-mi iese foarte bine, este ca atunci cand strang pasta la baza, mijlocul are tendinta sa se ridice prea mult in sus, nu stiu daca ma fac inteleasa.
Tie ce anume nu-ti iese la ei?

Cat despre fulgi, numai faptul ca mi-au placut foarte mult cum mi-au iesit ma fac sa nu ma mai gandesc ce ciuda imi este ca nu am si eu putina imaginatie, si nu ma gadndesc decat ca trebuie sa-mi cumpar diverse lucruri, in loc sa caut sa ma descurc cu ce am in casa :angryfire:

#5208 Useril este offline   tango 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 14 January 2011 - 06:37 PM

Vezi postareagloxinia, la 14 January 2011 - 05:15 PM, a spus:

Ma bucur ca iti plac trandafirii mei, inca nu am curaj sa ma bag la cei obisnuiti, am mai facut asa, in casa cativa, dar la o comanda serioasa inca nu ma risc. Nu stiu sa explic prea multe la trandafiri, mie mi se pare tare simplu. Atunci cand rotesti pasta strangi de ea in acelasi timp. Ce nu-mi iese foarte bine, este ca atunci cand strang pasta la baza, mijlocul are tendinta sa se ridice prea mult in sus, nu stiu daca ma fac inteleasa.
Tie ce anume nu-ti iese la ei?

Cat despre fulgi, numai faptul ca mi-au placut foarte mult cum mi-au iesit ma fac sa nu ma mai gandesc ce ciuda imi este ca nu am si eu putina imaginatie, si nu ma gadndesc decat ca trebuie sa-mi cumpar diverse lucruri, in loc sa caut sa ma descurc cu ce am in casa :angryfire:

#5209 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 14 January 2011 - 08:08 PM

Vezi postareacec, la 13 January 2011 - 07:05 PM, a spus:

Am facut si eu azi un tort pt soacra mea care implineste 66 de ani

Felicitari pentru tort, trandafirii imi plac maxim. Numai mie nu imi ies!!! :angryfire: Oare intind pasta prea subtire? Nu se incretesc si pace!
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#5210 Useril este offline   vrabiuta 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 14 January 2011 - 09:07 PM

Vezi postareagloxinia, la 14 January 2011 - 08:08 PM, a spus:

Vezi postareacec, la 13 January 2011 - 07:05 PM, a spus:

Am facut si eu azi un tort pt soacra mea care implineste 66 de ani

Felicitari pentru tort, trandafirii imi plac maxim. Numai mie nu imi ies!!! :angryfire: Oare intind pasta prea subtire? Nu se incretesc si pace!

Ei... nu-ti ies! Ramo a explicat pe undeva, stiu ca atunci cind am facut poseta si-mi trebuiau si mie trandafiri stilizati,acolo m-am binoclat! Si mi-au iesit tot mai bine ! Iaca.. acu nu stiu exact unde ..daca dau de ei ... spun ... cred ca pe celalalt forum... :angryfire:

#5211 Useril este offline   vrabiuta 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 14 January 2011 - 09:09 PM

[ Nu se incretesc si pace!

Tu ii incretesti cum rulezi, ca n-au cum sa se increteasca singuri! grosimea pastei nu conteaza (cred) ! Ia incearca cu un servetel ! Cind te pliectisesti, scoti servetelul din buzunar si faci trandafiri stilizati! :headbang: =)) :pupic:

#5212 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 14 January 2011 - 10:36 PM

Vezi postareavrabiuta, la 14 January 2011 - 09:09 PM, a spus:

Tu ii incretesti cum rulezi, ca n-au cum sa se increteasca singuri! grosimea pastei nu conteaza (cred) ! Ia incearca cu un servetel ! Cind te pliectisesti, scoti servetelul din buzunar si faci trandafiri stilizati! :pupic: =)) =))

Usor de zis greu de facut :D Cred ca ma apuc de facut trandafiri ca ai lui cali mai degraba. De imi eis astia, o sa dau de baut. cui? Voua desigur! ;)

Ia cu ce mi-am batut azi capu:
prima papusa imbracata in pasta. ceea ce am crezut ca va fi floare la ureche s-a transformat intr-un cosmar. Maaaai da e un chin sa ii faci freza si sa o imbraci pana la brau. Noaaa, nu mai iau eu papusi burzulite de la fatuci aiurite. noooo. Ca mi-o mancat o ora din viata sa o aranjez cat de cat la par si tot ca o buha e. Doraaaa cum reusesti sa le frezezi asa fain? Si rochia. Ce tura de nervi am tras cu ea. Waaaaa. Gata. Nu mai fac papusi.

Fetita si-a dorit o papusa mireasa. Asta e:

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-20-1295037249541.jpg

Partea de jos e negressa cu fructe de padure, rochia negressa cu vanilie ;)

Si acum sa vedem de am reusit sa trec testul. Ziceti voi ce soi de masina e asta si va spun eu daca aia a vrut sa fie. Oricum sunt dezamagita ca nu prea seamana. L-au vrut alb, poate de era colorat arata altfel:

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-20-12950373582758.jpg

Asta e negressa insiropata cu rom jamaican =)) mouse de cioco cu mult rooooooom . Jamaican desigur. Hac! ;) :headbang:
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#5213 Useril este offline   divina 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 250
  • Inregistrat: 21-September 10
  • LocationBucuresti

Postat 15 January 2011 - 12:32 AM

Gloxi, ghici ciuperca ce-i? :pupic: Nu m-am putut abtine si a trebuit sa scriu fugitiv...TRABANT? :headbang:
Se da vreun premiu? =))

#5214 Useril este offline   Anca_B 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 498
  • Inregistrat: 27-November 09
  • LocationCluj Napoca

Postat 15 January 2011 - 12:40 AM

Vezi postareagloxinia, la 14 January 2011 - 10:36 PM, a spus:

Vezi postareavrabiuta, la 14 January 2011 - 09:09 PM, a spus:

Tu ii incretesti cum rulezi, ca n-au cum sa se increteasca singuri! grosimea pastei nu conteaza (cred) ! Ia incearca cu un servetel ! Cind te pliectisesti, scoti servetelul din buzunar si faci trandafiri stilizati! :headbang: =)) =))

Usor de zis greu de facut ;) Cred ca ma apuc de facut trandafiri ca ai lui cali mai degraba. De imi eis astia, o sa dau de baut. cui? Voua desigur! ;)

Fetita si-a dorit o papusa mireasa. Asta e:

Oti draga,ce nu-ti place la miresuca?Mie imi place foarte mult cum ti-o iesit:imi place freza,imi place rochia,si sidefata...cum ai facut-o?
Poate voalul ii putin ...ciudat,dar in rest e foarte reusita ,lucrata frumos , ingrijita!
Intradevar,e de lucru si la papusile astea;de fapt fiecare tort e greu,pt ca noi le bibilim,suntem atente la detalii...noi facem arta....si de aia ii greu!

Tortul nr 2. e cumva trabant?io asa-l vad,dar v-am mai spus eu nu-s blonda,numa' saten deschis! :D Mie imi place tare mult si masinutza,acuma asteptam verdictul clientului!

Referitor la trandafirii stilizati,vroiam sa adaug la ceea ce au spus fetele:incretiturile sunt defapt material pliat si lipit,unul peste altul,ca la "fustele alea impaturite"(sau kilt-urile scotienilor)cum sa zic...? :pupic:
se intelege ceva?Ii seara si stau greu cu exprimarea! =))

#5215 Useril este offline   Anca_B 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationCluj Napoca

Postat 15 January 2011 - 01:04 AM

Vezi postareacec, la 13 January 2011 - 06:58 PM, a spus:

ff faine au iesit, imi plac amandoua :pupic:

Cecy multumesc;sa-ti traiasac soacra,si yami tort i-ai facut.Neaparat sa incerc si eu reteta ta de briose.

Vezi postareaMIMI, la 13 January 2011 - 07:10 PM, a spus:

Anca tortul cu lalele e superbbbbb!

MIMI multumesc mult,ma gandeam cum sa grabesc primavara si am facut un tort cu lalele. ;)

Vezi postareanelly_th2001, la 13 January 2011 - 07:42 PM, a spus:

Vezi postareaAnca_B, la 13 January 2011 - 12:15 AM, a spus:

m-ai dat gata cu ultimul tort, e super frumos =))

nelly nu-mi vine sa cred ce succes a avut tortu' cu lalelel;dar de ma vedeai cu cateva zile in urma...eram suparata pt tortu' galben Guess,si imi venea sa imi arunc toate sculele si colorantii;dar acum....m-am razgandit!

Vezi postareapunticu, la 13 January 2011 - 10:48 PM, a spus:

Anca, super torturile!!! Jos palaria! :headbang:

Punticule multumesc =)) ,dar uneori cand nu imi iese cate un tort ,asa cum vreau eu...asa ma umplu de frustrare...

Vezi postareaDoriana, la 14 January 2011 - 08:42 AM, a spus:

Anca
, frumos a iesit tortul cu lalele . Si culorile mi se par foarte finute . Felicitari . Si cel cu fundita ... am io o slabiciune pentru fundite faine .

Doriana draga, pe unde umbli?hai incoa sa vedem ce-ai mai mesterit!sau, si tu esti ca mine,ai aniversari in familie, de acum incolo?!
Eu,cred ac crema de deasupra e buttercream,sau tot felu' de icing-uri,si unele mai folosescs glazura aia de amandina (si la noi pe forum este reteta,cred ca Luminis a pus-o (sper as nu ma incurc) sau glazura de aia de l aprajitura "broscutza" stii aia verde?!Dar am sa ma mai documentez si iti scriu.

Vezi postareatango, la 14 January 2011 - 04:15 PM, a spus:

Anca, super tortul cu lalele, ma duc sa ma uit si eu pe LB sa vad ce decupator ai folosit:)

tango fugi de vezi decupatorul de la LB ca isi merita toti banii,decat ca iti mai trebuie si o chestie ascutzita de taiat.
Sa stii ca imi plac ff mult torturile tale;tre' sa incerc si io glazura asta de cioco'. Fulgii ti-au iesit tare bine,iar la trandafiri ...ai avut ceva culori la ei,ce coloranti ai folosit?

#5216 Useril este offline   Anca_B 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationCluj Napoca

Postat 15 January 2011 - 01:08 AM

Nu prea vad "tortarese" pe aici,cred ca sunteti ocupate cu comenzi,eu...'nica,pe saptamana viitoare e ziua cumntei mele,dar pana atunci va astept creatiile!Spor la treaba si sa va iasa torturile asa cum vi-i le doriti! :pupic: :headbang:
Dora pe unde esti?sper ca esti deja acasa si ne pregatesti ceva buuuun!

#5217 Useril este offline   Ramo 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 770
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationLa Strumfi

Postat 15 January 2011 - 02:42 AM

Vezi postareaAnca_B, la 15 January 2011 - 01:08 AM, a spus:

Nu prea vad "tortarese" pe aici,cred ca sunteti ocupate cu comenzi,eu...'nica,pe saptamana viitoare e ziua cumntei mele,dar pana atunci va astept creatiile!Spor la treaba si sa va iasa torturile asa cum vi-i le doriti! :pupic: :headbang:
Dora pe unde esti?sper ca esti deja acasa si ne pregatesti ceva buuuun!

Tortaresele tortaresc. Eu mai ianite mi-am terminat treaba, sa fie o juma de ora maxim ... acuma plec la somn si maine daca mai am puteri vin cu torturile si cu comenturile, pana atunci vreau sa-i zic lui Oti ca m-o spart cu masina aia, e bestiala!!!
Imagine postata Imagine postata Imagine postata

Imagine postata

incepand din 23.03.2011

#5218 Useril este offline   vrabiuta 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 15 January 2011 - 10:15 AM

Vezi postareagloxinia, la 14 January 2011 - 10:36 PM, a spus:

[

Ce te jelcuiesti atit ! :pupic: Tortul papusa ti-a iesit foarte frumos! Si miresuca ti-a iesit fain ! Cine te crede ca te-ai chinuit? :headbang:
Si eu zi de masinuta ca seamana a trabant ! O fi , n-o fi? Da arata bine oricum!
Distractie placuta!

#5219 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 15 January 2011 - 11:35 AM

Trabant e :lol:

Deci pot sta linistita. Ma enerveaza ca fiind alb nu prea se vad detaliile.

:pupic:
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#5220 Useril este offline   Livia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 165
  • Inregistrat: 25-November 09
  • LocationTimisoara

Postat 15 January 2011 - 12:58 PM

Doriana si eu cred ca se foloseste buttercrem sau frisca, cele din poza dupa gropite... sunt cu frisca colorata.
Gloxi mie imi plac tare mult amnadoua, trabantul e super, iar papusa o pun la colectie poate ma voi inspira luna viitoare :lol:
Ramo abia astept sa vad ce-ai mai facut!
:pupic:

Arata acest topic

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 259
  • 260
  • 261
  • 262
  • 263
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic