Forum Culinar: Tortul - o arta sau nu ... invatam incet - Forum Culinar

Salt la continut

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 261
  • 262
  • 263
  • 264
  • 265
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tortul - o arta sau nu ... invatam incet

#5241 Useril este offline   Luminis 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 652
  • Inregistrat: 09-February 10
  • LocationBraila

Postat 16 January 2011 - 01:31 PM

Vezi postareagloxinia, la 14 January 2011 - 10:36 PM, a spus:

Ia cu ce mi-am batut azi capu:
prima papusa imbracata in pasta. ceea ce am crezut ca va fi floare la ureche s-a transformat intr-un cosmar. Maaaai da e un chin sa ii faci freza si sa o imbraci pana la brau. Noaaa, nu mai iau eu papusi burzulite de la fatuci aiurite. noooo. Ca mi-o mancat o ora din viata sa o aranjez cat de cat la par si tot ca o buha e. Doraaaa cum reusesti sa le frezezi asa fain? Si rochia. Ce tura de nervi am tras cu ea. Waaaaa. Gata. Nu mai fac papusi.

Fetita si-a dorit o papusa mireasa. Asta e:

Atasament P1100221 1600x1200.JPG

Partea de jos e negressa cu fructe de padure, rochia negressa cu vanilie :unsure:

Si acum sa vedem de am reusit sa trec testul. Ziceti voi ce soi de masina e asta si va spun eu daca aia a vrut sa fie. Oricum sunt dezamagita ca nu prea seamana. L-au vrut alb, poate de era colorat arata altfel:

Atasament P1100236 1600x1200.JPG

Asta e negressa insiropata cu rom jamaican :tongue3: mouse de cioco cu mult rooooooom . Jamaican desigur. Hac! :tongue4: :drunken:

Fataaa! Ce-ai cu papusa? E super. Unde vezi tu ca e buha? Si ce e aia buha? Mie imi place mult!

Si masina e super... E trabant? Acu' sa nu te superi daca nu e si ai vrut sa faci un ferari... :unsure: dar mie imi pare trabant, si inca unul reusit! Chiar e tare!

#5242 Useril este offline   gabrenia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 492
  • Inregistrat: 08-December 09
  • Locationmalul Dunarii

Postat 16 January 2011 - 04:30 PM

off mai fetelor dar ce ati mai tortarit si vorbit!Am avut de recuperat vro 5 pagini!Ceci La multi ani soacrei tale si multa sanatate!Mimi La multi ani baietelului si sa creasca sanatos si frumos si la punga gros! :) Tortul cu masinute e frumos tare,felicitari!Tangoai rezolvat problema fulgilor si a tastaturii onorabil,felicitari! Si mie imi plac mult trandafirii stilizati dar uite ca nu am apucat sa fac niciodata. cred ca m-am obisnuit sa fac din acestia,naturali ca sa zic asa ,mai stii?Oti mireasa imi place foarte mult,cred ca te-a chinuit asa cum m-a chinuit si pe mine cascheta pe care o sa o arat mai incolo.Asa se intampla cateodata,ai senzatia ca e usor de executat ceva dar cand tre sa pui in practica...Oricum ,mie imi place tare mult,e chiar frumoasa,nu te necaji si cred ca si fetita a fost incantata !Trabantul e foarte reusit,felicitari!pare micut,cam cat de mare e?Ramo te felicit din toata inima pentru talentul tau,pentru harnicia ta (Doamne cate torturi ai putut sa faci intr-un WE !) si nu in ultimul rand pentru executia impecabila! Nu pot sa-ti spun care imi place mai mult,toate sunt frumoase!Felicitari!!Ortansa te-ai scos!A iesit minunat tortul de botez! Imi place mult nuanta aleasa,executia impecabila,felicitari!Nu e kitsch,stai linistita,vezi,asta e greu:sa impaci dorintele clientului cu arta.Dar imaginatia ta si cu manutele tale pricepute au creat un tot unitar foarte frumos!
Gabrenia "ce pot face doua maini dibace"

#5243 Useril este offline   Doriana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 377
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationOradea

Postat 16 January 2011 - 04:41 PM

Tango , pana la urma ai impacat bine fulguletii cu mamarutele . Si glazura ti-a iesit faina . Ce de-a trandafiri stilizati . Super . :)

Gloxi , mai io nu stiu ce ai , cand faci asa torturi faine , tu esti tot nemultumita . Pai , printesa , mai faina decat asa , nu stiu ce-i puteai face ... zau asa . Trabantul e ... adevarat , sa stii , eu am un vecin cu trabant , l-am recunoscut din prima . :D

Ramo , nici nu stiu care-mi place mai mult . Parca ala cu mov , desi poneii is super faini , terenul e asa verde ... pianul , iara imi place , torturile cu fundita is slabiciunea mea ... noah , ti-am zis ca-mi plac toate . Pentru februarie , pt mandra mare , tre` sa fac si eu tort cu capac , cine stie ce-mi va iesi , ca n-am idee cum sa-l fac ... Imbraci tortul de-a totului si apoi pui o bordura ? Parca asa se vede .

Ortansa
, ai reusit sa satisfaci cerintele , pana la urma . Mie imi place cum ti-a iesit . Bebele ingeras , e asa dulce , esti maestra in bebei , ce sa mai , stiu ca-i faci cu mana libera ... felicitari .

Gabrenia
, te asteptam cu cascheta .

Acuma , pun si eu tortul de 6 ani , al mandrei mici ... Doamne , cum trece timpul ?

Imagine postata

Nu prea am avut insiratie , ea voia sa fie mov , cu masca ... dar n-am mai apucat sa fac masca , i-a facut sora-sa de-alea din carton ... Blat negresa fara cacao , insiropat cu sirop de zahar ars , crema de mascarpone . L-am facut mare , sa putem pune si la pachet . :D
mama de fete cucuiete Imagine postata

#5244 Useril este offline   gabrenia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationmalul Dunarii

Postat 16 January 2011 - 04:55 PM

Acum sa va prezint tortul meu de ieri,o cascheta de politist pentru baiatul prietenilor nostri de familie cu ocazia zilei de nastere.Blat pandispan,crema de ciocolata si rom.Partea de deasupra este blat simplu,neinsiropat(multumesc fetelor pentru sfaturi:Luminis,Daniela) invelit in pasta MMF.Are 3 kg.,am facut blatul mic in forma de 22 cm. diam. si pentru capac am facut un blat in forma de 28 cm. diam. Nu mi-a iesit din prima culoarea bleumarin cum as fi vrut si de aceea am colorat cu pensula dupa aceea. Nu sunt adepta aplicarii vopselei peste pasta da zahar sau mmf pentru ca oricat as vrea,tot se cunoaste pensulatia dar de nevoie...Va pup si mai vorbim!Doriana si eu cred ca e crema pe baza de unt,ceva din poze arata nemaipomenit dar ce-ti veni cu broisele cu crema?

Imagini atasate

• Imagine atasata: monthly_01_2011/post-404-12951897313652.jpg
  • Imagine atasata: monthly_01_2011/post-404-12951897494341.jpg

#5245 Useril este offline   MINI07 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 81
  • Inregistrat: 15-December 09

Postat 16 January 2011 - 05:04 PM

Vezi postareatango, la 14 January 2011 - 04:15 PM, a spus:

Gloxinia, nu stiu cate multumiri sa-ti ofer pentru indicatiile de la fulgii de zapada. Dupa ce tooot Craciunul m-am lamentat ca eu nu am forma de fulgi, am reusit sa citesc in ianuarie sfaturile tale. Nu-ti spun ce ciuda m-a apucat ca stateam cu tot ce-mi trebuia langa mine si nu am fost in stare sa ma gandesc la atata lucru-cateva stelute si duiuri puse impreuna :) . Dar tot n-am lasat iarna sa treaca fara sa fac si eu cativa fulgi.

Mai bine mai tarziu decat niciodata , nu ??? A iesit foarte bine , si imi plac tare trandafirii tai stilizati !

Vezi postareagloxinia, la 14 January 2011 - 10:36 PM, a spus:

Ia cu ce mi-am batut azi capu:
prima papusa imbracata in pasta. ceea ce am crezut ca va fi floare la ureche s-a transformat intr-un cosmar. Maaaai da e un chin sa ii faci freza si sa o imbraci pana la brau. Noaaa, nu mai iau eu papusi burzulite de la fatuci aiurite. noooo. Ca mi-o mancat o ora din viata sa o aranjez cat de cat la par si tot ca o buha e. Doraaaa cum reusesti sa le frezezi asa fain? Si rochia. Ce tura de nervi am tras cu ea. Waaaaa. Gata. Nu mai fac papusi.

Fetita si-a dorit o papusa mireasa. Asta e:

Partea de jos e negressa cu fructe de padure, rochia negressa cu vanilie :D

Si acum sa vedem de am reusit sa trec testul. Ziceti voi ce soi de masina e asta si va spun eu daca aia a vrut sa fie. Oricum sunt dezamagita ca nu prea seamana. L-au vrut alb, poate de era colorat arata altfel:

Arata foarte frumos , iar freza arata beton , nu stiu de ce nu-ti place ...sideful ala ma innebuneste si pe mine , si eu folosesc alcool cand pensulez dar tot ...nimic ...

Vezi postareaRamo, la 15 January 2011 - 09:23 PM, a spus:

Eu am avut un w-e nebun asa ca am ce sa va arat acum. Cremele au fost: iaurt cu visine, iaurt cu capsuni, vanilie, caramel, ciocolata si la unele am pus si nuci caramelizate. Acoperite cu pasta de zahar si la unele mai apare si ceva ciocolata.
Acuma stiu ca is multe, dar macar unu sper sa va fie de inspiratie. Preferatul meu e casuta cu poney

Si al meu !!! Dar si pianul imi place tare si Kitty si cutiutele !!! Nu stiu cand ai timp de atatea !

Vezi postareaortansa, la 16 January 2011 - 01:00 AM, a spus:

gata,asta e.le-am cam ingramadit.a iesit kitsch?

E superb , Ortansa !!! Cred ca a fost super incantat clientul ! Este original , in stilul tau , nicidecum kitsch..

Vezi postareaDoriana, la 16 January 2011 - 04:41 PM, a spus:

[Acuma , pun si eu tortul de 6 ani , al mandrei mici ... Doamne , cum trece timpul ?

Foarte finut , Doriana ! Imi place de mor combinatia de alb-lila , la multi ani si sa te bucuri de ea !!!

#5246 Useril este offline   MINI07 

• Bucatar
  • PipPipPip

Postat 16 January 2011 - 05:07 PM

Vezi postareagabrenia, la 16 January 2011 - 04:55 PM, a spus:

Acum sa va prezint tortul meu de ieri,o cascheta de politist pentru baiatul prietenilor nostri de familie cu ocazia zilei de nastere.Blat pandispan,crema de ciocolata si rom.Partea de deasupra este blat simplu,neinsiropat(multumesc fetelor pentru sfaturi:Luminis,Daniela) invelit in pasta MMF.Are 3 kg.,am facut blatul mic in forma de 22 cm. diam. si pentru capac am facut un blat in forma de 28 cm. diam. Nu mi-a iesit din prima culoarea bleumarin cum as fi vrut si de aceea am colorat cu pensula dupa aceea. Nu sunt adepta aplicarii vopselei peste pasta da zahar sau mmf pentru ca oricat as vrea,tot se cunoaste pensulatia dar de nevoie...Va pup si mai vorbim!Doriana si eu cred ca e crema pe baza de unt,ceva din poze arata nemaipomenit dar ce-ti veni cu broisele cu crema?

Oaaaauuuu!!! Ti-a iesit super !!! Nu prea inteleg cum ai facut , dar zici ca-i reala !!!

#5247 Useril este offline   gabrenia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationmalul Dunarii

Postat 16 January 2011 - 05:07 PM

Doriana acum am vazut postarea,cred ca scriam simultan amandoua.La multi ani fatitei tale,sa fie sanatoasa si fericita iar voi sa va bucurati de ea,sa va aduca numai bucurii!E asa de frumoasa!Seamana cu mamica ei!Tortul arata de nota 20,imi place cum ti-a iest lila-ul si monogramele,felicitari! Da' stiu ca ai muncit la el ceva,nu gluma!cate kg. a avut ,ca e mare tare!Ai facut sa imparti la tot poporul chinez? :) Imi aduc aminte ,anul trecut i-am facut soacrei mele un tort cam de 5 kg. si cand l-a vazut a facut ochii mari si mi-a zis " mama dar de aici dau la tot cartierul!" :D Pupici si inca o data La multi ani fetitei tale!

#5248 Useril este offline   MINI07 

• Bucatar
  • PipPipPip

Postat 16 January 2011 - 05:16 PM

Si daca tot am ,, loc '' la calculator , ca de altfel nu prea prind :D , voi posta si eu cateva torturi , cam din noiembrie ...asa ... :D Sunt neprelucrate pozele ca nu ma pricep , dar sper sa ma iertati ... :)

De Mihail si Gavril :D

Unul cu crema ganache de cioco si crema ruseasca de rom :
Imagine atasata: monthly_01_2011/post-460-12951908799585.jpg

Ganache de cioco cu lapte , crema lamaie si crema de zmeura , frisca si mascarpone ,ca tot vorbeati de lalele rosii:Imagine atasata: monthly_01_2011/post-460-12951909650969.jpg

#5249 Useril este offline   Doriana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 377
  • Inregistrat: 30-November 09
  • LocationOradea

Postat 16 January 2011 - 05:18 PM

Gabrenia , am facut mare , sa am sa pun la pachet , ca eu ma stiu pe mine , cand mergem la ceva petrecere , pe cand vine tortul is plina , si abia gust din el ... daca-mi pune la pachet , a doua zi , cand ma trezesc e asa de bun ceva dulce ... Am impartit la toata lumea , 8 copii cu 4 mamici , a dus sotul la lucru , acuma mergem pana la mama mea , pe maine nu mai am nici o farama ... Nu stiu cate kg a avut , cantarul meu duce doar pana la 5 kg , puteam sa le cantaresc separat , da` n-am mai avut nervi ... stiu doar ca era greu ...

Despre briose , ma gandeam sa fac sa duca fetele pentru colegi , io imi inchipui ceva crema asa , care sa se intareasca la suprafata , si interiorul ramane moale ... nu prea stiu cum sa explic . Am mancat candva , la o matusa un fel de conuri subtiri , ca un fel de cornete de inghetata , doar ca mai mici , nu erau facute din napolitana , si aveau asa o crema buna , cum va spun , crocanta la suprafata si in interior moale ... eram copil atunci ... crema era de cioco ...

Tortul cascheta e foarte fain . A avut doua blaturi , si l-ai sculptat , ca nu inteleg ? Blatul mic jos si cel mare deasupra ?
mama de fete cucuiete Imagine postata

#5250 Useril este offline   MINI07 

• Bucatar
  • PipPipPip

Postat 16 January 2011 - 05:23 PM

Un tort cu Kitty , cu ganache de cioco amaruie , crema de zmeura cu mascarpone :

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-460-12951913423983.jpg

Un tort cu Spiderman , cu ganache cioco si crema caramel :

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-460-12951913796319.jpg

#5251 Useril este offline   MINI07 

• Bucatar
  • PipPipPip

Postat 16 January 2011 - 05:28 PM

Un tort pt. baiatul meu care a implinit 11 ani , R2D2 se numeste robotul , din Star Wars , tortul a fost cu crema de cioco amaruie cu sirop de menta :

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-460-12951916568739.jpg

#5252 Useril este offline   MINI07 

• Bucatar
  • PipPipPip

Postat 16 January 2011 - 05:34 PM

Un tort cu crema ganache de cioco amaruie si crema caramel :

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-460-12951920429591.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-460-12951920550752.jpg

#5253 Useril este offline   MIMI 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 629
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationGalati

Postat 16 January 2011 - 05:36 PM

multumim inca o data pt urarile adresate puiului !
Tango,stilizatii tai sunt superbi!
Gloxinia imi place miresuca de mor,iar trabantul e perfect!
Ortansa e asa de frumos tortul tau de botez,ai aranjat super bine ornamentele.
Doriana,la multi ani sanatosi si fericiti "mandrei" tale;e o adevarata domnisoara.Foarte frumos tortul si mareeeeeee
Gabrenia e asa de reusita cascheta ca zici ca-i adevarata!super!
MINI foarte frumoase torturile tale.La multi ani,baietelului tau!
[blog='Bucataria mea']http://cumimiinbucatarie.blogspot.com/[/blog]

#5254 Useril este offline   MINI07 

• Bucatar
  • PipPipPip

Postat 16 January 2011 - 05:39 PM

Un tort pentru un baietel de 4 ani , care , anul trecut a vrut ,,un tort rosu cu o macara '', iar anul acesta a vrut un ,, tort cu o macara rosie '' :) Tortul a fost cu ganache de cioco si crema cu dulceata de pepene rosu , dar macaraua aia m-a chinuit tare de tot , pt. ca a trebuit sa fac componentele macaralei din pdz si sa la acopar cu pasta de lapte praf in care am pus o tona de colorant rosu praf ...:

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-460-12951923201691.jpg

Imagine atasata: monthly_01_2011/post-460-12951923354606.jpg

#5255 Useril este offline   gabrenia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationmalul Dunarii

Postat 16 January 2011 - 05:42 PM

MINI07 multumes de aprecieri!Imi plac mult torturile tale,in special primul,cel cu buline albastre dar si Kitty e frumoasa!felicitari! Ce ai asteptat sa le arati?a,ai zis,nu prea ai acces la calculator! :D Pupici!Doriana multumesc de aprecieri!Da,am facut doua blaturi ,unul mic pe care l-am facut ca un tort obisnuit cu crema si insiropat peste care am pus cel de-al doilea blat ,mai mare dar pe care nu l-am mai insiropat,l-am copt in forma usor inclinat ca sa-i realizez inclinatia si sa nu mai tai din el (Multumesc Luminitei pentru idee )L-am uns cu unt si apoi acoperit cu MMf si gata! :) Pupici!

#5256 Useril este offline   MINI07 

• Bucatar
  • PipPipPip

Postat 16 January 2011 - 05:44 PM

Un tort cu ganache de cioco si crema cu dulceata de pepene rosu :
Imagine atasata: monthly_01_2011/post-460-12951924588926.jpg

De sarbatori am mai prestat cateva :unul cu ganache cioco si crema visine :
Imagine atasata: monthly_01_2011/post-460-1295192538268.jpg
Ganache cioco si crema portocale cu nuci caramelizate :
Imagine atasata: monthly_01_2011/post-460-1295192633042.jpg

#5257 Useril este offline   MINI07 

• Bucatar
  • PipPipPip

Postat 16 January 2011 - 05:47 PM

Inca unul cu dulceata de pepene rosu :
Imagine atasata: monthly_01_2011/post-460-12951927645376.jpg

Si unul cu crema de portocale cu nuci caramelizate:
Imagine atasata: monthly_01_2011/post-460-12951928125332.jpg

#5258 Useril este offline   vrabiuta 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 686
  • Inregistrat: 05-December 09
  • Locationunde se agata harta-n cui

Postat 16 January 2011 - 05:48 PM

Vezi postareagabrenia, la 16 January 2011 - 04:55 PM, a spus:

Acum sa va prezint tortul meu de ieri,o cascheta

Foarte frumos ti-e iesit, felicitari! :)

#5259 Useril este offline   vrabiuta 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 16 January 2011 - 05:50 PM

Vezi postareaDoriana, la 16 January 2011 - 04:41 PM, a spus:

[

Acuma , pun si eu tortul de 6 ani , al mandrei mici ... Doamne , cum trece timpul ?

Superb si culoare, si modul de decorare, de printesa ce sa mai vorbim! :) pe obrajorii frumosi!

#5260 Useril este offline   vrabiuta 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 16 January 2011 - 05:51 PM

Vezi postareaMINI07, la 16 January 2011 - 05:47 PM, a spus:

Inca

Ce de torturi frumoaseeeeeee! Felicitari! :)

Arata acest topic

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 261
  • 262
  • 263
  • 264
  • 265
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

12 useri citesc topicul