Forum Culinar: Tortul - o arta sau nu ... invatam incet - Forum Culinar

Salt la continut

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 280
  • 281
  • 282
  • 283
  • 284
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tortul - o arta sau nu ... invatam incet

#5621 Useril este offline   nelly_th2001 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 201
  • Inregistrat: 09-December 09
  • Locationadoptata de ardeleni

Postat 01 February 2011 - 07:54 PM

Vezi postareaMIMI, la 01 February 2011 - 10:18 AM, a spus:

Aduc si eu ultimile mele realizari-primele doua de duminica,poseta de ieri

:-* MIMI ,mamaaa cat poate fi de frumos crinul tau :lol:,schimba foarte mult "fata" tortului ,iar poseta... :)
nelly_th2001

#5622 Useril este offline   nelly_th2001 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 01 February 2011 - 07:57 PM

Vezi postareagloxinia, la 30 January 2011 - 02:12 PM, a spus:

Cu ajutortul fetelor poiete :-* Am reusit si eu sa termin tortul Dariei. (fan Bibi Blocksberg)
Asta e:

Foarte frumos Oti ,cred ca daca puneai doar o poezie pe tort nu iesea asa frumos (ma duc sa vad si cine a castigat ,nu am mai intrat de ceva timp deci am de lucru :lol: )
Am dat edit sa te felicit si pentru tortul cu winnie si pentru spray-ul achizitionat

Aceasta postare a fost editata de nelly_th2001: 01 February 2011 - 08:17 PM

nelly_th2001

#5623 Useril este offline   nelly_th2001 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 01 February 2011 - 08:00 PM

Vezi postareacristinel, la 30 January 2011 - 11:52 PM, a spus:

Am mai facut si eu o masina de 3 kg, pt un baietel de 3 ani, tot cu mousseuri de ciocolata:

:-* frumos ochios ,observ ca mai multe fete asa il vad "un ochios" :lol:
nelly_th2001

#5624 Useril este offline   nelly_th2001 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 01 February 2011 - 08:08 PM

Vezi postareadani_ela, la 31 January 2011 - 08:58 AM, a spus:

pt ieri am mai facut si un tortuletz de botez . creme de ciocolata si vanilie ; decorul cerut de doamna mamica , exact asa cum il vedeti (mai sa nu incapa :-* )

Felicitari pentru tort este minunat ,stii tu albastru pentru mine... :lol:
Din toata inima vreau sa iti urez La multi ani (scuze ca vin asa tarziu cu urarile :) ),sa te bucuri de tot ce e in jurul tau si tu sa ne bucuri pe noi cu torturile tale :) :)
nelly_th2001

#5625 Useril este offline   nelly_th2001 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 01 February 2011 - 08:11 PM

Vezi postareapunticu, la 31 January 2011 - 03:32 PM, a spus:

Pai asta imi faci tu mie... ma tii cu inima la gura cu povestea ta, abia asteptam sa vad tortul si cand colo ce sa vezi ... o minunatie , ntz ntz ntz asa ceva nu se face :lol: ,atunci cand am vazut trandafirii am si uitat ca unu e din 2 culori :) :-*
nelly_th2001

#5626 Useril este offline   nelly_th2001 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 01 February 2011 - 08:14 PM

Vezi postareavrabiuta, la 31 January 2011 - 09:42 PM, a spus:

Tortul meu de azi,

Deci pana acum am vazut un fulger roz si unu albastru dar care mi-au placut foarte mult (spre deosebire de mine care nu am facut niciunul pana acum :lol: )
Felicitari :-* :)
nelly_th2001

#5627 Useril este offline   vrabiuta 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 686
  • Inregistrat: 05-December 09
  • Locationunde se agata harta-n cui

Postat 01 February 2011 - 08:36 PM

Vezi postareaMIMI, la 01 February 2011 - 10:18 AM, a spus:

Aduc si eu ultimile mele realizari-primele doua de duminica,poseta de ieri

-

Da si iar ma oftici pentru cum iti arata torturile ornate cu frisca ! Foarte frumoase evident ! Doar tie pot sa-ti iasa asa ! :lol:
Foarte faina si gentuta!

Vezi postareaelena_est, la 01 February 2011 - 12:44 PM, a spus:

Bine-ai venit si spor la tortalit! :-*

Vezi postareaLiliana, la 01 February 2011 - 06:04 PM, a spus:

Bine-ai venit si tie si la cit mai multe torturi frumoase ! Te straduiesti deci iti place, esti pe drumul cel bun ! :)

#5628 Useril este offline   cec 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 571
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 01 February 2011 - 09:02 PM

Vezi postareaLiliana, la 01 February 2011 - 06:04 PM, a spus:

Buna fetelor...Ma alatur si eu voua...Faceti niste torturi super!!!!Felicitari!!!!am de unde invata.Am inceput si eu sa fac torturi...va arat si eu ce am facut...sunt inca o incepatoare.

Primul meu tort imbracat in pasta e lapte praf si facut fara scule...inca nu am in dotare

bine ai venit, inceput e bun si cu ceva perseverenta si rabdare vei fi uimita de ceea ce poti realiza
mami de fetite si baietei (2+2)

Secretul fericirii este, nu sa faci ce-ti place, ci sa inveti sa-ti placa ceea ce trebuie sa faci.

Timpul tău este viaţa ta, de aceea cel mai mare dar pe care îl poti face cuiva este timpul tău

http://detoatepentru...y.blogspot.com/

#5629 Useril este offline   cec 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 01 February 2011 - 09:05 PM

Vezi postareabbenyci, la 01 February 2011 - 04:48 PM, a spus:

Dragelor sunteti super talentate, ce ma bucur ca pot face parte si eu din echipa voastra. V-am parcurs dar din lipsa de timp ca stau cu pitica care plange din cauza dinstisorilor va felicit pe toate iar in mod special vreau sa ii urez La multi ani din suflet Danielei sa fie sanatoasa si sa aibe benzi rulante si in continuare!!!! bineintels si voua va doresc acelas lucru sanatate si multe comenzi:)
Am sa va arat si eu un tort in prima executie, cam are multe greseli dar sarbatoritul a fost tare incantat, daca va zic ca nu am avut sablon, nu am stiut cum se face un tort sub forma de minge si na m-am incumetat totusi ca a fost cadou si nu comanda asa ca data aviatore stiu unde am gresit.
As vrea acuma sa va intreb niste lucruri ca sunteti profesioniste pe langa mine si aveti si experienta.
In 13 martie am bortezul la Arienne si o sa am in jur de 40 de persoane, intrebarea mea este cate kg de tort trebuie sa fac? apoi as vrea sa il fac etajat si sa il invelesc in cioco plasticam va rog din suflet sa imi dati o reteta pentru cioco plastica care aveti dar nu in gramaje ci cu masuratori cu lingura ca spre rusinea mea nu am cantar numai care cantareste de la 100 gr in sus, si nu ma pricep.
Acum alte rugaminti, am de facut pe wk un tort sub forma de pian si pe marti unul sub forma de chitara, va rog imi puteti da cumva ceva sabloane? multumesc din suflet fetelor.
Va pup si scuzati ca intru mai rar. Si acuma urla pitica mea si nu pot sta, ma iertati va rog?

imi place mult cum ti-a iesit mingea si daca e facuta fara sablon inseamna ce esti f talentata, felicitari

Secretul fericirii este, nu sa faci ce-ti place, ci sa inveti sa-ti placa ceea ce trebuie sa faci.

Timpul tău este viaţa ta, de aceea cel mai mare dar pe care îl poti face cuiva este timpul tău

#5630 Useril este offline   anasia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 197
  • Inregistrat: 01-December 09

Postat 01 February 2011 - 10:12 PM

gloxinia, imi place Bibi, ai cumva un sablon (desen..)?
punticu, elegant si finut tortul, asa cu cioco...mie nu-mi iese dantela de nici un fel... :violent1:
daniela, felicitari , chiar este dragalas tortul de botez;
Mimi, in general imi plac torturile tale cu frisca, dar posetuta este superba!
cristinel, vrabiuta :floare:
elena, liliana, felicitari, fetelor, la cat mai mult torturi!
eu am dat gres chiar la sfarsit! am "stricat" vederea de ansamblu a tortului cu praful de zane ...care s-a lipit pe o portiune si a dat impresia de "pete" urate ;bine ca era doar pt acasa; alta data sa-mi fie invatatura de minte;

#5631 Useril este offline   elena_est 

• Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 20
  • Inregistrat: 18-December 10

Postat 01 February 2011 - 11:49 PM

Vezi postareagloxinia, la 01 February 2011 - 03:10 PM, a spus:

Elena draga da-mi voie sa te felicit. Esti la al treilea ? tort si deja ai facut cioco plastica? woooow! Mie mi-au trebuit vreo 2 ani sa o incerc :santa: Iti vad un viitor mare in tortalit :violent1:

Draga oti, nu prea am avut de ales. Oli a vrut tort maro cu inimioare roz, si cum colorantii is cam putini la mine in frigider, ciocolata plastica a fost singura alternativa. In plus reteta de pe culi este destul de usoara, nu am stors bine ciocolata dar data viitoare o sa stiu ce sa fac. :drool: :floare:
Multumesc mult fetelor care au inceput discutiile de ciocolata plastica, ca altfel eram in situatia de a o convinge pe nepoata, ca tortul arata mult mai bine alb cu inimioare roz :help: . Ce sa-i faci asa e la inceput. Visez sa ajung priceputa ca voi, pana atunci mai fac cate un tort cu ce am in dotare.
Va pup fetelor, spor la tortalit. :drool:
Mama de
Imagine postata

#5632 Useril este offline   Crisu' 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Postari: 91
  • Inregistrat: 27-January 11

Postat 02 February 2011 - 12:54 AM

Buna fetelor! Mai ce rapide sunteti, ce de torturi frumoase ati facut si nu am stat prea mult departe.
Punticu, te inteleg perfect, bebita mea are un an si doua luni si imi face programul in fiecare zi :violent1: . Micutul tau ce varsta are? E tare dulce!
Gloxi, multumesc. Am scris cu RI colorat cu negru de la Wilton, spritat cu... punga... nu radeti...
Felicitari pentru tort, e foarte gingas cu toate detaliile micute si frumusele.
Izuk, tare frumos si Winnie al tau, imi place. Sectiunea imi lasa gura apa...
Mimi, wow, ce de torturi ai facut in doar doua zile! Foarte frumoase, primul este simplu si de efect. Cel cu crinul, nu mai vorbesc, ma omorati voi cu crinii astia superbi. Tare as vrea sa fac si eu, dar nu am decupatoare... Poseta e foarte faina, atat de delicata si fin lucrata! Felicitari!
Ca tot adusesi vorba de cantar, voi cu ce cantariti torturile, fetelor? Mai ales pe cele mai maricele... Aveti cantare ca la alimentara? Ca al meu imi cam da eroare cand e greutatea sau volumul prea mare (am unul mic, de bucatarie, pana la 3 kg).
Elena, bine ai venit si felicitari pentru tort! Abia asteptam sa vedem ce urmeaza!
Livia, multumesc, esti o dulce!
Bbenyci, foarte faina mingea ta, mai ales ca zici ca ai facut-o de mana. Eu nu cred ca m-as fi descurcat. Pupici bebitei tale si cat mai putine dureri de dintisori!
Liliana, bine ai venit! Si eu sunt noua pe aici, dar imi permit sa te felicit si sa iti urez spor la tortalit, cum le place fetelor sa spuna. Te asteptam cu noi creatii!
Ortansa, multumesc pentru primire!

#5633 Useril este offline   Crisu' 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Postari: 91
  • Inregistrat: 27-January 11

Postat 02 February 2011 - 12:56 AM

Iar acum, pentru fetele care erau interesate de blatul meu cel nou, Madeira, am vesti! In incapatanarea mea, nu m-am lasat batuta si m-am mai pus o data pe copt. Tot am eu de facut un tort pt we, asa ca am incercat din nou reteta, de data asta cu un extra secret, sa folosesc si untul si ouale la temperatura camerei. Buuuuun... Totul a decurs minunat pana la adaugarea celui de-al treilea ou, cand mi s-a taiat frumusete de aluat. Acum, ca tot il stricasem si eram in teste, zic sa testez si metode de reparat aluaturi. Zis si facut. Am pus frumusel bolul cu aluatul intr-un vas cu apa calda si da-i si bate-l si asa mai departe pana m-am prins ca muncesc in zadar (mi se parea mie ca vazusem pe undeva metoda asta, cu incalzitul, dar n-a fost sa fie). Ca sa nu ma dau batuta asa usor, am incercat si varianta opusa, congelatorul. Si surpriza! Dupa o ora si jumatate de stat in congelator, aluatul meu (in stadiul dinainte de adaugarea fainei) s-a dres cand l-am batut din nou! In locul fainei cu agent de crestere am pus fix un plic de praf de copt si o lingurita de bicarbonat de sodiu (just in case) la un aluat din 5 oua. S-a copt ceva mai repede decat scria in reteta, adica in vreo 45 de minute fata de 1 ora si un sfert, dar a iesit exact de consistenta pe care o cautam, cea ideala pentru sculptat. Dupa cum va dati seama, numai de poze nu-mi ardea mie in mijlocul campului de lupta, cand stateam si cu urechea ciulita la usa sa nu cumva sa imi planga fata. Asa ca las sedinta foto pe data viitoare, adica in curand, ca vreau sa incerc un topsy turvy si-mi mai trebuie un etaj....
Va pup si somn usor :violent1: !

#5634 Useril este offline   punticu 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 485
  • Inregistrat: 09-October 10
  • LocationTg-Jiu

Postat 02 February 2011 - 08:26 AM

Crisu, imi place ce experiente faci! Sa vii sa ne arati poze cu blatul madeira. Bebe-ul meu are 1 an si 4 luni.

#5635 Useril este offline   Amorasa 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Postari: 51
  • Inregistrat: 16-November 10

Postat 02 February 2011 - 01:36 PM

Hai sa pun si eu torturile de saptamana trecuta. Majoritatea sunt cu ciocolata si crema vanilie.

Imagini atasate

• Imagine atasata: monthly_02_2011/post-769-12966465627557.jpg
  • Imagine atasata: monthly_02_2011/post-769-12966465686804.jpg
  • Imagine atasata: monthly_02_2011/post-769-12966465870622.jpg

#5636 Useril este offline   Amorasa 

• Bucatar
  • PipPipPip

Postat 02 February 2011 - 01:38 PM

Le-am aranjat ca .. tuta. Nu mai fac masini in viata mea, am pierdut ore la ea si nici nu mi-a iesit cum mi-am dorit. Nu am pozat sigla era a unui BMW.Fetita este inspiratie Mariana caruia ii multumesc :occasion14:))

#5637 Useril este offline   Liliana 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 123
  • Inregistrat: 09-April 10
  • LocationDej

Postat 02 February 2011 - 02:49 PM

Vrabiuta, crisu, cec, anasia multumesc de primire :occasion14:

#5638 Useril este offline   cec 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 02 February 2011 - 03:03 PM

Vezi postareaAmorasa, la 02 February 2011 - 01:38 PM, a spus:

Le-am aranjat ca .. tuta. Nu mai fac masini in viata mea, am pierdut ore la ea si nici nu mi-a iesit cum mi-am dorit. Nu am pozat sigla era a unui BMW.Fetita este inspiratie Mariana caruia ii multumesc :)))

Nu stiu ce te nemultumeste la masinuta, dar mie imi place cum a iesit. Cand am citit acest comentariu ma asteptam sa vad o caricatura ceva, dar am vazut in schimb o masina chiar reusita.
Primul tort imi place mult fetita din cutiuta, fundita de pe capac fff reusite.
Felicitari pt torturi.

#5639 Useril este offline   Amorasa 

• Bucatar
  • PipPipPip

Postat 02 February 2011 - 03:35 PM

Multumesc mult Cec! Eu as fi vrut sa o fac alba, sigur iesea mai frumoasa. Nu prea mi-a reusit la imbinaturi, pe la geamuri. Las ca ma fac eu mare:))

#5640 Useril este offline   ortansa 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 292
  • Inregistrat: 02-December 09
  • LocationBeirut,Lebanon

Postat 02 February 2011 - 04:11 PM

Amorasa, foarte frumoase torturile tale, figurinele sunt super. Nu ai un prim plan cu fetitza, pare tare reusita :)

Arata acest topic

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 280
  • 281
  • 282
  • 283
  • 284
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

15 useri citesc topicul