Forum Culinar: Tortul - o arta sau nu ... invatam incet - Forum Culinar

Salt la continut

  • 428 Pagini +
  • « Prima
  • 291
  • 292
  • 293
  • 294
  • 295
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tortul - o arta sau nu ... invatam incet

#5841 Useril este offline   mihaela-hotea 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 44
  • Inregistrat: 12-February 11

Postat 13 February 2011 - 06:26 PM

Doamne ce ma bucur fetelor ca va amintiti de mine, eu m-am intors in germania de 2 zile, dar promit ca voi posta mult mai des si eu pe forum, pentru ca mi-am adus cu mine aproape toate sculele pt tortalit; deci revin curand.Mi-a fost tare dor de voi =)) ;) ;)

#5842 Useril este offline   gloxinia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,517
  • Inregistrat: 23-November 09
  • Locationundeva prin nord vest

Postat 13 February 2011 - 06:36 PM

Claudia super tortul butoi. La multi ani cumnatului!
Alinus, m-ai dat pe spate cu ghetuta! Mi-nu-nat!!!!
Rosul din torturile mele e facu cu praf de la LB.

Tango, La multi ani, micutei tale!Tortul e foarte reusit, e si normal ca i-a placut mult.
Cu ce e umplut?

Mihaela, super torturi, sper sa revii in curand. Ce fel de culori perlate folosesti?

Livia ce frumos e tortul ursulet! Suna tare bine combinatia de creme.


Daniela, Thomasu e minunat. Nu stiu ce ii mai puteai face. Dar te inteleg si eu cand termin cate un tort sunt foarte dezamagita de rezultat. Mai mereu.
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#5843 Useril este offline   mihaela-hotea 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 44
  • Inregistrat: 12-February 11

Postat 13 February 2011 - 07:29 PM

Draga Gloxinia, scuze ca intarzii cu raspunsul, dar recuperam din filele forumului, culorile sidefate pe care le folosesc deocamdata sunt douanuante de auriu, unul mai inchis si unul mai deschis, iar ceea ce se vede pe marginea portii castelului si in varful turnurilor este un zahar mov sidefat pe care l-am cumparat din Kaufland germania.
daniela, este foarte reusit tortul, inteleg cum te-ai simtit, probabil voiai sa-i mai faci ceva, acelasi lucrui am patit si eu cu castelul pt fiica mea.

#5844 Useril este offline   Luminis 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 652
  • Inregistrat: 09-February 10
  • LocationBraila

Postat 13 February 2011 - 08:24 PM

Vezi postareacristinel, la 12 February 2011 - 04:30 PM, a spus:

Sa va arat ce am conceput pentru unul dintre fratii mei, care va implini pe 14 februarie 40 ani, un joc biliard la care m-am folosit doar de bila alba si bila neagra. Mesajul pe care am dorit sa i-l transmit este longevitate, iar pt a-l motiva...veti vedea la ce am apelat ;) .


Cristinel, ai realizat tare bine acest tort.

Vezi postareanatasha, la 12 February 2011 - 06:56 PM, a spus:


si eu unul de azi
blat bezea crema cioco

:tongue3:


Natasa, jos palaria in fata unei artiste ca tine. Geanta este... :rolleyes:

Vezi postareadani_ela, la 12 February 2011 - 07:09 PM, a spus:


ultimul e inspiratie mariana (se vede , nu?) . toate au crema de ciocolata si crema de iaurt cu fructe


Se vede... si a iesit tare tare bine. Imi place mult... Si literele...

#5845 Useril este offline   Luminis 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 652
  • Inregistrat: 09-February 10
  • LocationBraila

Postat 13 February 2011 - 08:34 PM

Vezi postareaCLAUDIA, la 13 February 2011 - 12:04 AM, a spus:

Tortul meu de azi e pt cumnatelul meu,tort majorat Dora. Atasament P1301487.JPG


Foarte frumos! Petrecaret cumnatu'...

Vezi postareaAlinus, la 13 February 2011 - 12:33 AM, a spus:

Si acum va spun o scurta poveste de familie....fetita mea, Alexia, de cate ori vede ca fac vreun tort imi spune :"mami, imi faci si mie un tort ca asta?". Si m-am decis sa tortelaresc pentru familia mea weekend-ul asta, asa fara ocazie, doar pentru ca ii iubesc foarte mult...
..si-am tortelarit un tort casuta dintr-o ghetuta, in care locuieste o familie fericita de spiridusi (probabil, avand in vedere dimensiunea unei ghete....hehehe)...

V-am umplut de poze, insa mi-a placut cum a iesit...


Imi place tare mult ghetuta... a iesit identica cu modelul. Felicitari, Alinus!

Vezi postareatango, la 13 February 2011 - 08:44 AM, a spus:

Si pentru ca saptamana trecuta fetita mea a implinit 2 ani, trebuia sa-i fac un tort cu printesa preferata: Alba ca Zapada. Am muncit muult la el, dar incantarea din ochii ei a fost mai mult decat ce as fi putut sa-mi doresc. AA, si dupa ce i-am cantat la multi ani si am pus tortul pe masa a strigat: si acuma mancaaam. ;))


La multi ani sanatosi si fericiti fetitei tale, Tango! Sa creasca mare si sa va aduca numai bucurii. Reusit tort!

Vezi postareamihaela-hotea, la 13 February 2011 - 10:12 AM, a spus:

Buna fetelor, in sfarsit am reusit sa ma pot inregistra si eu pe acest site, va salut pe voi fetelor care va cunosc de mai mult timp, nu stiam de ce nu va mai gasesc , si m-am bucurat foarte mult sa va vad aici. Felicitari tuturor fetelor care posteaza pe acest forum, am vazut niste torturi incredibil de frumoase, un izvor de inspiratie ce mai...


Bine ai venit la noi, Mihaela! Te stiu de dincolo, ti-am urmarit evolutia.

Vezi postareadani_ela, la 13 February 2011 - 04:39 PM, a spus:

livia- multumesc ! :tongue3:
si acum ultimul tort din seria asta ! :rolleyes: m-au trecut apele pana l-am gatat ! am lucrat contracronometru , si nu am avut timp de finiseli simandicoase ;) nenea de o venit dupa el , a zis ca e minunat ! asa ca m-am potolit nitel , ca eram tare necajita :(



Ioi, ce mi-e ciuda pe tine ca l-ai facut pe Tomas. Mi-ar placea si mie...

#5846 Useril este offline   elena_antony 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 73
  • Inregistrat: 17-December 09
  • LocationLebanon-Beirut

Postat 13 February 2011 - 08:39 PM

Vai de mine ce de torturi frumoase!!!Exceptionale!!! Fetelor sunteti nemaipomenite,felicitarile mele !!;)

Am facut si eu aseara un tort pentru Valentine's Day,blat pandispan umplut cu frisca si capsuni.L-am acoperit cu Marshmellows fondant ...care e absolut superb la gust....mai greu cu decoratiile insa,pentru ca se usuca cam greu.
Desi am pus o groaza de colorant , nu am putut obtine culoarea rosie asa cum vroiam.Trandafirii i-am pensulat cu putin colorant,cred ca mergea si pe tort, dar mi-a fost frica sa nu-l stric :rolleyes: .
Sa nu va radeti prea tare,doar dupa ce l-am pozat am vazut cat e de stramb :tongue3: Deci al 2-lea meu tort acoperit cu fondant si primii mei trandafiri :(
Acum astept sugestii si critice ;)

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-468-12976223192385.jpg

#5847 Useril este offline   dana3262 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 238
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 13 February 2011 - 09:39 PM

Felicitări tuturor!!!!!!!
Fetelor aveţi un spooor, sunteţi formidabile ce putere de muncă şi ce talent aveţi!
De la fiecare mă inspir şi de la fiecare învăţ câte ceva!!!!
Eu nu fac într-o lună câte faceţi voi într-o săptămână!
Mai pun şi eu câteva:

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-184-12976240318272.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-184-12976240524999.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-184-12976240702121.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-184-12976241542922.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-184-12976241717052.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-184-12976241894089.jpg

ieri a fost ziua de naştere a soţului şi nu puteam să-l las fără tort (are o cremă cu mascarpone, lapte condensat şi frisca, iar cealaltă ciocolată cu lapte şi ciocolată neagră topite în frişcă, turnate alternativ):

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-184-12976242199011.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-184-1297624243826.jpg

tort pentru majorat, 60 persoane, blat mare 38/28 şi blat mic 30/20, inalte de 8 cm, blat de amandină, însiropat cu cafea, o cremă de ciocolată şi o cremă de vanilie cu vişine, a avut 9 kg.

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-184-12976242659239.jpg

la tortul ăsta îmi place culoare pastei cu care e acoperit (de decorat... ştiu că nu are nici cap nici coadă, a fost ultimul şi eram ruptă...), nu pot să vă spun ce faină e în realitate. După ce am vopsit inimioarele, de la tortul de majorat, cu vopseaua pudră de la LB, zic hai să pun ce mi-a rămas în pasta ce tocmai o făceam şi a ieşit super.
Văd că şi Gloxinia a făcut la fel.
Sunt curioasă dacă şi cu praful negru, ar ieşi la fel de intensă culoarea! N-aţi încercat?

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-184-12976242931068.jpg

Încă una cu tortul nedecorat, să vedeţi ce faină e, vreau să vă spun că după ce am acoperit tortul, am vrut să modelez ceva dar toată se sfărma şi n-am mai reuşit să fac nimic, dacă vă hotărâţi să coloraţi cu praful trebuie să lucraţi repede!

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-184-12976243078959.jpg

...în rest fac în continuare tot pădurea neagră a lui kiken, tortul egiptean şi blatul de la kinderpingui cu crema de iaurt a gloxiniei!!!!
dana

#5848 Useril este offline   anasia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 197
  • Inregistrat: 01-December 09

Postat 13 February 2011 - 10:17 PM

dana, ...jos palaria....superbe! eu nu fac intrun an, cate fac fetele intro saptamana ;
o ocazie am avut, pt finuta mea, a vrut capsunica...initial am vrut cu 2 etaje, dar nu le-am mai suprapus, asa a vrut mama si le-am pozat/ definitivat la destinatie (asa ca ma iertati pt decor); imbracate in martipan, mousse de capsuni si crema paradiso (adriana nicoleta);
Imagine atasata: monthly_02_2011/post-265-12976281346057.jpg
Imagine atasata: monthly_02_2011/post-265-12976281908721.jpg
Imagine atasata: monthly_02_2011/post-265-12976282056709.jpg

#5849 Useril este offline   cristinel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 296
  • Inregistrat: 01-November 10
  • Locationarges

Postat 13 February 2011 - 10:24 PM

Vezi postareaanasia, la 13 February 2011 - 10:17 PM, a spus:



Apetisant!!!

#5850 Useril este offline   Luminis 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 652
  • Inregistrat: 09-February 10
  • LocationBraila

Postat 13 February 2011 - 10:24 PM

Vezi postareaelena_antony, la 13 February 2011 - 08:39 PM, a spus:


Am facut si eu aseara un tort pentru Valentine's Day,blat pandispan umplut cu frisca si capsuni.L-am acoperit cu Marshmellows fondant ...care e absolut superb la gust....mai greu cu decoratiile insa,pentru ca se usuca cam greu.
Desi am pus o groaza de colorant , nu am putut obtine culoarea rosie asa cum vroiam.Trandafirii i-am pensulat cu putin colorant,cred ca mergea si pe tort, dar mi-a fost frica sa nu-l stric :rolleyes: .
Sa nu va radeti prea tare,doar dupa ce l-am pozat am vazut cat e de stramb :tongue3: Deci al 2-lea meu tort acoperit cu fondant si primii mei trandafiri ;)
Acum astept sugestii si critice ;)

Atasament DSC00909_resize.JPG


Pentru al doilea tort arata super. As mai fi decupat putin inima.Trandafirii sunt frumosi, dar mai bine ii faceai albi, contrastau frumos cu inima.

Vezi postareadana3262, la 13 February 2011 - 09:39 PM, a spus:

Felicitări tuturor!!!!!!!
Fetelor aveţi un spooor, sunteţi formidabile ce putere de muncă şi ce talent aveţi!
De la fiecare mă inspir şi de la fiecare învăţ câte ceva!!!!
Eu nu fac într-o lună câte faceţi voi într-o săptămână!
Mai pun şi eu câteva:

Atasament 20110113_2.JPG

ieri a fost ziua de naştere a soţului şi nu puteam să-l las fără tort (are o cremă cu mascarpone, lapte condensat şi frisca, iar cealaltă ciocolată cu lapte şi ciocolată neagră topite în frişcă, turnate alternativ):

tort pentru majorat, 60 persoane, blat mare 38/28 şi blat mic 30/20, inalte de 8 cm, blat de amandină, însiropat cu cafea, o cremă de ciocolată şi o cremă de vanilie cu vişine, a avut 9 kg.

la tortul ăsta îmi place culoare pastei cu care e acoperit (de decorat... ştiu că nu are nici cap nici coadă, a fost ultimul şi eram ruptă...), nu pot să vă spun ce faină e în realitate. După ce am vopsit inimioarele, de la tortul de majorat, cu vopseaua pudră de la LB, zic hai să pun ce mi-a rămas în pasta ce tocmai o făceam şi a ieşit super.
Văd că şi Gloxinia a făcut la fel.
Sunt curioasă dacă şi cu praful negru, ar ieşi la fel de intensă culoarea! N-aţi încercat?

Atasament 20110212_26.JPG

Încă una cu tortul nedecorat, să vedeţi ce faină e, vreau să vă spun că după ce am acoperit tortul, am vrut să modelez ceva dar toată se sfărma şi n-am mai reuşit să fac nimic, dacă vă hotărâţi să coloraţi cu praful trebuie să lucraţi repede!

Atasament 20110212_21.JPG

...în rest fac în continuare tot pădurea neagră a lui kiken, tortul egiptean şi blatul de la kinderpingui cu crema de iaurt a gloxiniei!!!!


Dana, in primul rand La multi ani! sotului tau. Imi plac toate torturile pe care le-ai postat, dar rosul ala ma face sa-mi rod unghiile de invidie. Poti sa pui o poza cu cutia colorantului? Cand ai intins pe tort era sfaramicios?

Vezi postareaanasia, la 13 February 2011 - 10:17 PM, a spus:


o ocazie am avut, pt finuta mea, a vrut capsunica...initial am vrut cu 2 etaje, dar nu le-am mai suprapus, asa a vrut mama si le-am pozat/ definitivat la destinatie (asa ca ma iertati pt decor); imbracate in martipan, mousse de capsuni si crema paradiso (adriana nicoleta);



anasia, frumusica a ta capsunica.

#5851 Useril este offline   cristinel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 296
  • Inregistrat: 01-November 10
  • Locationarges

Postat 13 February 2011 - 10:28 PM

Vezi postareadana3262, la 13 February 2011 - 09:39 PM, a spus:



Tu, Dana, ai facut tot ce ai expus intr-o singura zi :rolleyes: ?!

#5852 Useril este offline   Luminis 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 652
  • Inregistrat: 09-February 10
  • LocationBraila

Postat 13 February 2011 - 10:30 PM

Tortul meu de Valentine's; diplomat cu ananas, portocale si banane, decoratiunile le stiti:

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-598-12976288850451.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-598-1297628904104.jpg Imagine atasata: monthly_02_2011/post-598-12976289329365.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-598-12976289193938.jpg


#5853 Useril este offline   cristinel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 296
  • Inregistrat: 01-November 10
  • Locationarges

Postat 13 February 2011 - 10:32 PM

Vezi postareaCLAUDIA, la 13 February 2011 - 12:04 AM, a spus:

Tortul meu de azi e pt cumnatelul meu,tort majorat Dora. Atasament P1301487.JPG

Ha!Ha!Ha! Cumnatelul tau abia a inceput sa soarba, nu are burta!

#5854 Useril este offline   cristinel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 296
  • Inregistrat: 01-November 10
  • Locationarges

Postat 13 February 2011 - 10:34 PM

Vezi postareaLuminis, la 13 February 2011 - 10:30 PM, a spus:



Foarte frumos a iesit si figurinelor chiar li se citeste dragostea in ochi!!!

#5855 Useril este offline   cristinel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 296
  • Inregistrat: 01-November 10
  • Locationarges

Postat 13 February 2011 - 10:40 PM

Tango, sa va traiasca fetita, sa fie vesela, zglobie si sa va aduca numai bucurii!

#5856 Useril este offline   yoyo 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,196
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationIn mijloc de codru des

Postat 13 February 2011 - 11:19 PM

Felicit toate fetele pentru minunatiile facute! Mai spun bun venit si fetelor noi care au aceasi pasiune!

Am o rugaminte pentru fetele din Bucuresti. Una dintre tortalesele noastre care e mai timida de altfel nu stie unde poate gasi energizantul Arovit sau Pambee pentru pasta de zahar.

Va rog astfel sa-mi spuneti locatia daca stiti exact unde poate gasi acest energizant in Bucuresti.

#5857 Useril este offline   Alinus 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 85
  • Inregistrat: 22-January 11
  • LocationBg, Italy

Postat 13 February 2011 - 11:34 PM

Wow cate minunatii ... Am ramas fara cuvinte cat de multe torturi, care mai de care mai frumoase, splendide.
Eu voi atasa poza cu interiorul tortului, asa cum promisesem...
Imagine atasata: monthly_02_2011/post-1066-12976327865134.jpg
Imagine atasata: monthly_02_2011/post-1066-12976328009155.jpg

Felictari inca o data si o saptamana cat mai buna.

#5858 Useril este offline   elena_est 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 20
  • Inregistrat: 18-December 10

Postat 13 February 2011 - 11:36 PM

Vezi postareagloxinia, la 12 February 2011 - 03:22 PM, a spus:


Elena, cu ce ai colorat corsetul rosu? :love7: Si stelele cum le-ai obtinut? :love3:

Oti te plangi degeaba. Rosu ca al tau vroiam si eu :(( , numai ca am pus destul de mult colorant si nu a iesit rosu pe care il vroiam. Apropo, ce culoare folosesti pt rosul tau?
Stelutele ca de obicei, jucariile lui Tudor si "praf de zane", sper sa fie denumira corecta, daca nu scuzati fetelor.
Superbe toate torturile pe care le faceti fetelor. As vrea sa va felicit pe fiecare in parte, dar timpul imi ajunge abia sa va vad si sa raspund la intrebarile, sau observatiile despre torturile mele. :occasion14:
Insanatosire grabnica lui Alex.
Pupici fetelor. :pupic:
Mama de
Imagine postata

#5859 Useril este offline   CLAUDIA 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 84
  • Inregistrat: 20-November 10
  • Locationbrescia italia

Postat 13 February 2011 - 11:56 PM

VRABIUTA-mi-ar face mare placere.Da in ce oras stai?Eu sunt din Borsa.
TANGO-frumos rau tortul tau.La multi ani fetitei tale.
MIHAELA-vad ca ai intrat in forta.Bine ai venit.
LIVIA-intr-adevar torturile imbracate in pdz au o alta eleganta,dar sa-ti spun sincer eu pasta nu o mananc in schimb frisca daaa.
RAMO-noi ne-am mai salutat,da nu-i bai multumesc pt complimente.
DANIELA-pai la cat de multe torturi faci cred si eu ca esti contraconometru,insa nu stiu cum reusesti da toate iti ies de minune.Apropo,foarte zambaret trenuletul ala al tau.
GLOXINIA-multumesc da tu cum de nu ne arati ceva minunatie de-a ta,ti-ai luat concediu weekend-ul asta?
ELENA-un inceput promitator.
DANA-bakuganul ala e tare perfect iar culorile negru si rosu sunt nemaipomenite.Pe ala negru l-ai vopsit?
ANASIA-ce dragalasa e papusica ta.
LUMINIS-decoratiile tale sunt din pdz???Mie mi se par a fi dn plastic.

#5860 Useril este offline   elena_est 

  • Ajutor de bucatar
  • PipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 20
  • Inregistrat: 18-December 10

Postat 14 February 2011 - 12:09 AM

Si ultimul meu tort, blat amandina cu crema de portocale si granache. Tortul in totalitatea lui o fost o dezamagire totala, pasta de zahar parca nu imi mai iese ca prima data, fundita pe care am vrut s-o fac s-o incapatanat sa nu se intareasca si o ramas moale :occasion14: , deci am schimbat decorul noroc ca era pt mine si nu am avut ce zice, dar sincer sunt trista. Visele nu is totuna cu realitatea :pupic: .

Imagini atasate

  • Imagine atasata: monthly_02_2011/post-783-1297634978003.jpg

Mama de
Imagine postata

Arata acest topic


  • 428 Pagini +
  • « Prima
  • 291
  • 292
  • 293
  • 294
  • 295
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

5 useri citesc topicul
0 membri, 5 vizitatori, 0 utilizatori anonimi