Tortul - o arta sau nu ... invatam incet
Postat 13 February 2011 - 06:26 PM
Postat 13 February 2011 - 06:36 PM
Alinus, m-ai dat pe spate cu ghetuta! Mi-nu-nat!!!!
Rosul din torturile mele e facu cu praf de la LB.
Tango, La multi ani, micutei tale!Tortul e foarte reusit, e si normal ca i-a placut mult.
Cu ce e umplut?
Mihaela, super torturi, sper sa revii in curand. Ce fel de culori perlate folosesti?
Livia ce frumos e tortul ursulet! Suna tare bine combinatia de creme.
Daniela, Thomasu e minunat. Nu stiu ce ii mai puteai face. Dar te inteleg si eu cand termin cate un tort sunt foarte dezamagita de rezultat. Mai mereu.

si
Postat 13 February 2011 - 07:29 PM
daniela, este foarte reusit tortul, inteleg cum te-ai simtit, probabil voiai sa-i mai faci ceva, acelasi lucrui am patit si eu cu castelul pt fiica mea.
Postat 13 February 2011 - 08:24 PM
cristinel, la 12 February 2011 - 04:30 PM, a spus:
Cristinel, ai realizat tare bine acest tort.
natasha, la 12 February 2011 - 06:56 PM, a spus:
si eu unul de azi
blat bezea crema cioco
Natasa, jos palaria in fata unei artiste ca tine. Geanta este...
dani_ela, la 12 February 2011 - 07:09 PM, a spus:
ultimul e inspiratie mariana (se vede , nu?) . toate au crema de ciocolata si crema de iaurt cu fructe
Se vede... si a iesit tare tare bine. Imi place mult... Si literele...
Postat 13 February 2011 - 08:34 PM
CLAUDIA, la 13 February 2011 - 12:04 AM, a spus:
Foarte frumos! Petrecaret cumnatu'...
Alinus, la 13 February 2011 - 12:33 AM, a spus:
..si-am tortelarit un tort casuta dintr-o ghetuta, in care locuieste o familie fericita de spiridusi (probabil, avand in vedere dimensiunea unei ghete....hehehe)...
V-am umplut de poze, insa mi-a placut cum a iesit...
Imi place tare mult ghetuta... a iesit identica cu modelul. Felicitari, Alinus!
tango, la 13 February 2011 - 08:44 AM, a spus:
La multi ani sanatosi si fericiti fetitei tale, Tango! Sa creasca mare si sa va aduca numai bucurii. Reusit tort!
mihaela-hotea, la 13 February 2011 - 10:12 AM, a spus:
Bine ai venit la noi, Mihaela! Te stiu de dincolo, ti-am urmarit evolutia.
dani_ela, la 13 February 2011 - 04:39 PM, a spus:
si acum ultimul tort din seria asta !
Ioi, ce mi-e ciuda pe tine ca l-ai facut pe Tomas. Mi-ar placea si mie...
Postat 13 February 2011 - 08:39 PM
Am facut si eu aseara un tort pentru Valentine's Day,blat pandispan umplut cu frisca si capsuni.L-am acoperit cu Marshmellows fondant ...care e absolut superb la gust....mai greu cu decoratiile insa,pentru ca se usuca cam greu.
Desi am pus o groaza de colorant , nu am putut obtine culoarea rosie asa cum vroiam.Trandafirii i-am pensulat cu putin colorant,cred ca mergea si pe tort, dar mi-a fost frica sa nu-l stric
Sa nu va radeti prea tare,doar dupa ce l-am pozat am vazut cat e de stramb
Acum astept sugestii si critice
Postat 13 February 2011 - 09:39 PM
Fetelor aveţi un spooor, sunteţi formidabile ce putere de muncă şi ce talent aveţi!
De la fiecare mă inspir şi de la fiecare învăţ câte ceva!!!!
Eu nu fac într-o lună câte faceţi voi într-o săptămână!
Mai pun şi eu câteva:

ieri a fost ziua de naştere a soţului şi nu puteam să-l las fără tort (are o cremă cu mascarpone, lapte condensat şi frisca, iar cealaltă ciocolată cu lapte şi ciocolată neagră topite în frişcă, turnate alternativ):

tort pentru majorat, 60 persoane, blat mare 38/28 şi blat mic 30/20, inalte de 8 cm, blat de amandină, însiropat cu cafea, o cremă de ciocolată şi o cremă de vanilie cu vişine, a avut 9 kg.

la tortul ăsta îmi place culoare pastei cu care e acoperit (de decorat... ştiu că nu are nici cap nici coadă, a fost ultimul şi eram ruptă...), nu pot să vă spun ce faină e în realitate. După ce am vopsit inimioarele, de la tortul de majorat, cu vopseaua pudră de la LB, zic hai să pun ce mi-a rămas în pasta ce tocmai o făceam şi a ieşit super.
Văd că şi Gloxinia a făcut la fel.
Sunt curioasă dacă şi cu praful negru, ar ieşi la fel de intensă culoarea! N-aţi încercat?

Încă una cu tortul nedecorat, să vedeţi ce faină e, vreau să vă spun că după ce am acoperit tortul, am vrut să modelez ceva dar toată se sfărma şi n-am mai reuşit să fac nimic, dacă vă hotărâţi să coloraţi cu praful trebuie să lucraţi repede!

...în rest fac în continuare tot pădurea neagră a lui kiken, tortul egiptean şi blatul de la kinderpingui cu crema de iaurt a gloxiniei!!!!
Postat 13 February 2011 - 10:17 PM
o ocazie am avut, pt finuta mea, a vrut capsunica...initial am vrut cu 2 etaje, dar nu le-am mai suprapus, asa a vrut mama si le-am pozat/ definitivat la destinatie (asa ca ma iertati pt decor); imbracate in martipan, mousse de capsuni si crema paradiso (adriana nicoleta);

Postat 13 February 2011 - 10:24 PM
elena_antony, la 13 February 2011 - 08:39 PM, a spus:
Am facut si eu aseara un tort pentru Valentine's Day,blat pandispan umplut cu frisca si capsuni.L-am acoperit cu Marshmellows fondant ...care e absolut superb la gust....mai greu cu decoratiile insa,pentru ca se usuca cam greu.
Desi am pus o groaza de colorant , nu am putut obtine culoarea rosie asa cum vroiam.Trandafirii i-am pensulat cu putin colorant,cred ca mergea si pe tort, dar mi-a fost frica sa nu-l stric
Sa nu va radeti prea tare,doar dupa ce l-am pozat am vazut cat e de stramb
Acum astept sugestii si critice
Pentru al doilea tort arata super. As mai fi decupat putin inima.Trandafirii sunt frumosi, dar mai bine ii faceai albi, contrastau frumos cu inima.
dana3262, la 13 February 2011 - 09:39 PM, a spus:
Fetelor aveţi un spooor, sunteţi formidabile ce putere de muncă şi ce talent aveţi!
De la fiecare mă inspir şi de la fiecare învăţ câte ceva!!!!
Eu nu fac într-o lună câte faceţi voi într-o săptămână!
Mai pun şi eu câteva:
ieri a fost ziua de naştere a soţului şi nu puteam să-l las fără tort (are o cremă cu mascarpone, lapte condensat şi frisca, iar cealaltă ciocolată cu lapte şi ciocolată neagră topite în frişcă, turnate alternativ):
tort pentru majorat, 60 persoane, blat mare 38/28 şi blat mic 30/20, inalte de 8 cm, blat de amandină, însiropat cu cafea, o cremă de ciocolată şi o cremă de vanilie cu vişine, a avut 9 kg.
la tortul ăsta îmi place culoare pastei cu care e acoperit (de decorat... ştiu că nu are nici cap nici coadă, a fost ultimul şi eram ruptă...), nu pot să vă spun ce faină e în realitate. După ce am vopsit inimioarele, de la tortul de majorat, cu vopseaua pudră de la LB, zic hai să pun ce mi-a rămas în pasta ce tocmai o făceam şi a ieşit super.
Văd că şi Gloxinia a făcut la fel.
Sunt curioasă dacă şi cu praful negru, ar ieşi la fel de intensă culoarea! N-aţi încercat?
Încă una cu tortul nedecorat, să vedeţi ce faină e, vreau să vă spun că după ce am acoperit tortul, am vrut să modelez ceva dar toată se sfărma şi n-am mai reuşit să fac nimic, dacă vă hotărâţi să coloraţi cu praful trebuie să lucraţi repede!
...în rest fac în continuare tot pădurea neagră a lui kiken, tortul egiptean şi blatul de la kinderpingui cu crema de iaurt a gloxiniei!!!!
Dana, in primul rand La multi ani! sotului tau. Imi plac toate torturile pe care le-ai postat, dar rosul ala ma face sa-mi rod unghiile de invidie. Poti sa pui o poza cu cutia colorantului? Cand ai intins pe tort era sfaramicios?
anasia, la 13 February 2011 - 10:17 PM, a spus:
o ocazie am avut, pt finuta mea, a vrut capsunica...initial am vrut cu 2 etaje, dar nu le-am mai suprapus, asa a vrut mama si le-am pozat/ definitivat la destinatie (asa ca ma iertati pt decor); imbracate in martipan, mousse de capsuni si crema paradiso (adriana nicoleta);
anasia, frumusica a ta capsunica.
Postat 13 February 2011 - 10:30 PM

Postat 13 February 2011 - 10:32 PM
Postat 13 February 2011 - 10:40 PM
Postat 13 February 2011 - 11:19 PM
Am o rugaminte pentru fetele din Bucuresti. Una dintre tortalesele noastre care e mai timida de altfel nu stie unde poate gasi energizantul Arovit sau Pambee pentru pasta de zahar.
Va rog astfel sa-mi spuneti locatia daca stiti exact unde poate gasi acest energizant in Bucuresti.
Postat 13 February 2011 - 11:34 PM
Eu voi atasa poza cu interiorul tortului, asa cum promisesem...

Felictari inca o data si o saptamana cat mai buna.
Postat 13 February 2011 - 11:36 PM
gloxinia, la 12 February 2011 - 03:22 PM, a spus:
Elena, cu ce ai colorat corsetul rosu?
Oti te plangi degeaba. Rosu ca al tau vroiam si eu
Stelutele ca de obicei, jucariile lui Tudor si "praf de zane", sper sa fie denumira corecta, daca nu scuzati fetelor.
Superbe toate torturile pe care le faceti fetelor. As vrea sa va felicit pe fiecare in parte, dar timpul imi ajunge abia sa va vad si sa raspund la intrebarile, sau observatiile despre torturile mele.
Insanatosire grabnica lui Alex.
Pupici fetelor.
Postat 13 February 2011 - 11:56 PM
TANGO-frumos rau tortul tau.La multi ani fetitei tale.
MIHAELA-vad ca ai intrat in forta.Bine ai venit.
LIVIA-intr-adevar torturile imbracate in pdz au o alta eleganta,dar sa-ti spun sincer eu pasta nu o mananc in schimb frisca daaa.
RAMO-noi ne-am mai salutat,da nu-i bai multumesc pt complimente.
DANIELA-pai la cat de multe torturi faci cred si eu ca esti contraconometru,insa nu stiu cum reusesti da toate iti ies de minune.Apropo,foarte zambaret trenuletul ala al tau.
GLOXINIA-multumesc da tu cum de nu ne arati ceva minunatie de-a ta,ti-ai luat concediu weekend-ul asta?
ELENA-un inceput promitator.
DANA-bakuganul ala e tare perfect iar culorile negru si rosu sunt nemaipomenite.Pe ala negru l-ai vopsit?
ANASIA-ce dragalasa e papusica ta.
LUMINIS-decoratiile tale sunt din pdz???Mie mi se par a fi dn plastic.
Postat 14 February 2011 - 12:09 AM

Ajutor