Forum Culinar: Tortul - o arta sau nu ... invatam incet - Forum Culinar

Salt la continut

  • 428 Pagini +
  • « Prima
  • 308
  • 309
  • 310
  • 311
  • 312
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tortul - o arta sau nu ... invatam incet

#6181 Useril este offline   snej 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 539
  • Inregistrat: 24-November 09
  • LocationMelbourne

Postat 28 February 2011 - 10:58 AM

Multumesc de aprecieri, fetelor. Din cauza de multe pe cap la lucru nu am mai apucat sa va multumesc mai devreme :blush: -_- -_- la toate!

Ati facut maratoane de torturi si lucrati pe intrecute! :headbang: Va doresc sa va mearga toate ca unse si sa aveti spor -_-

#6182 Useril este offline   MIMI 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 629
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationGalati

Postat 28 February 2011 - 11:03 AM

Fete dulci,bine v-am regasit!
Super torturi ati facut,unul si unul!bravo!
bun venit celor noi!
[blog='Bucataria mea']http://cumimiinbucatarie.blogspot.com/[/blog]

#6183 Useril este offline   Ozy 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 111
  • Inregistrat: 26-November 10
  • LocationCraiova

Postat 28 February 2011 - 11:54 AM

Vezi postareadani_ela, la 28 February 2011 - 10:37 AM, a spus:

dan-irinel - cam rarut pe la noi ! foarte faine torturile ! cum e cuvertura asta de cioco ? e totuna cu ciocolata plastica ?

Promit ca am sa trec mai des. Pasta mea de ciocolata (cred ca pot spune asa ptr. ca am dezvoltat-o personal), nu este acelasi lucru cu ciocolata plastica.
Reteta:
200gr ciocolata alba ;
4 linguri de glucoza lichida, energizant (miericica) sau miere de salcim;

Se pun la bain marie (sa nu atinga apa) glucoza cu cicolata rupta bucati si se lasa pina se topeste. Nu mestecati prea mult in cicolata ptr. a nu risca sa lase toata grasimea. Dupa ce s-a topit si omogenizat cu glucoza (mierea) se adauga aproximativ 1-2 linguri apa si se amesteca, in felul acesta nu se mai separa grasimea. Se lasa sa se raceasca si se amesteca cu zahar pudra pina se aproprie de consistenta pastei de zahar dar ceva mai subtire. Trebuie sa tineti cont ca ciocolata se inmoaie in contact cu caldura miinilor asa ca daca aveti dubii asupra consistentei mai lasati-o sa se odihneasca. Experimentati cu cantitati mai mici si, cu siguranta, veti reusi.
Spor.


Vezi postareavictoria_alba, la 28 February 2011 - 10:46 AM, a spus:

Vai ce de am de scris, asa-mi trebuie daca m-am delectat cu torturile voastre:
- Dan-irinel frumos si nostim tortul, cum ne-ai obisnuit. Pupici sotiei ca te-ai obisnuit sa culegi tu toti laurii. Pentru ea o :headbang: din partea mea.

Pupicii, ii transmit sotiei dar laurii ii pastrez ptr. mine. Eu fac tot ce tine de exterior. Multumesc.
Si ultimul tort.
Blat Amandina, sirop de cacao cu lapte si zahar (cel de la negresa), ganache de ciocolata. Crema ganache este cu ciocolata Stilla si nu este batuta.

#6184 Useril este offline   simonique 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 76
  • Inregistrat: 28-February 11

Postat 28 February 2011 - 12:05 PM

Buna tuturor! Ce ma bucur ca v-am regasit!!!! De mult nu am mai tortarit si acum cand am revenit ma simteam asa singura dincolo :blush: ...stiam ca v-ati mutat dar nu mai stiam unde -_- ...noroc cu nea google ca v-am gasit...din cat am rasfoit prin forum se pare ca am muuuult de recuperat...de-abia astept. Deci revenirea mea s-a facut cu 2 torturi, mi-am mai iesit din mana iar progresele voastre sunt mai mult decat evidente dar sper ca veti fi indulgente :headbang: si ma veti primi si pe mine printre voi -_-

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-1133-1298887433951.jpg


Imagine atasata: monthly_02_2011/post-1133-12988874504421.jpg

#6185 Useril este offline   natasha 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 201
  • Inregistrat: 30-November 09

Postat 28 February 2011 - 01:11 PM

Fetelor felicitari la toate pt torturile prestate
Divina super torturi si tare bine arata cele cu glazura
Caudia frumos tort ai muncit ceva. Ingerasii tai i-ti vine sa-i maninci ce dulci sint
sa-ti traiasca sa va bucurati de ei
Kitti bun venit la noi
tu despre pasta asta vorbesti sau este alceva
Imagine atasata: monthly_02_2011/post-230-12988901444839.jpg
Tango frumos muntele
Vrabiuto multe si frumoase :blush:
Oti foarte misto Tom -_- motorul este superb iar extraterestru fenomenal
Miny wau ce frumos model de tort, super arata si ma bucur pt trandafirii tai -_-
Izuk a fost multumit sotul?
Dora superb ca de obicei -_-
Punticule ce dulci ochisori are Tweety si ce privire
cel cu piticii i-mi place tare mult, felicitari
Daniela :headbang: ai o gramada! ,ce sa mai zic toate sint frumoase
cel pt nasi este preferatul meu
Cristinel super torturi, elefantul ala roz este atit de frumos... bravo
Monatibi sa-ti taiasca puiutul de fapt toti acum am observat ca ai trei
Elena inca se mai uita copii la teletabis?si al meu era inebunit dupa ei cind era mic
frumos tort, La multi ani!
Dan-irinel bun venit si la cit mai multe torturi
ciocolatosul arata mimm
Simo de cite ori m-am gindit la tine... dar cind am vazut ca nu postezi nici dincolo am crezut ca te-ai retras
bine ai revenit si nu se vede ca ti-ai iesit din mina :-*

#6186 Useril este offline   MIMI 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 629
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationGalati

Postat 28 February 2011 - 01:18 PM

Dan-Irinel,foarte frumoase torturi,dar mai felicitam si sotia,vorba Victoriei,ca prea culegi tu toti laurii.
Simonique,fataaaa,ce bine-mi pare ca ai revenit si ne-ai gasit!Foarte frumoase torturile,nu se vede ca ti-ai iesit din mana!
[blog='Bucataria mea']http://cumimiinbucatarie.blogspot.com/[/blog]

#6187 Useril este offline   kitty 

  • Bucataras
  • Pip
  • Grup: Members
  • Postari: 6
  • Inregistrat: 24-February 11

Postat 28 February 2011 - 01:29 PM

Da, Natasha, asta ar trebui sa fie, dar pentru ca eu nu o am nu pot sa-ti spun daca este identica cu ce am facut eu. Oricum, si dupa cateva zile foaia mea este maleabila, adica nu se crapa sau rupe cand umblu cu ea si se taie perfect cu foarfeca (exact ca o panza). Si a ramas tot lucioasa deasupra.

#6188 Useril este offline   MIMI 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 629
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationGalati

Postat 28 February 2011 - 01:59 PM

pun si eu torturile pe care le-am facut cat am lipsit

-un ciocolatos

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-139-1298894173457.jpg

-un diplomat

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-139-12988942298132.jpg

-doua inimi,una diplomat,una cu cioco

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-139-12988942949633.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-139-12988943242677.jpg
[blog='Bucataria mea']http://cumimiinbucatarie.blogspot.com/[/blog]

#6189 Useril este offline   MIMI 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 629
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationGalati

Postat 28 February 2011 - 02:04 PM

-un tort diplomat,pt majorat

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-139-12988944480076.jpg

-pt un domn,crema portocale si crema ciocolata

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-139-1298894515031.jpg

-pt doi baietei,gemeni,doua torturi la fel,culori diferite-ambele cu crema lamaie si crema ciocolata

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-139-12988946101377.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-139-12988946358275.jpg
[blog='Bucataria mea']http://cumimiinbucatarie.blogspot.com/[/blog]

#6190 Useril este offline   Liliana 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 123
  • Inregistrat: 09-April 10
  • LocationDej

Postat 28 February 2011 - 02:21 PM

fetelor va felicit pe toate... :headbang: faceti torturi foarte frumoase...

#6191 Useril este offline   punticu 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 485
  • Inregistrat: 09-October 10
  • LocationTg-Jiu

Postat 28 February 2011 - 04:10 PM

Divina, conturul la Alba ca zapada si la pitici i-am facut cu carioca subtire, de 0.4 parca, necomestibila recunosc, iar apoi i-am colorat cu pensula. Ca si idee mie mi-i s-a parut mai bine sa folosesc colorantul diluat in tuica decat in alcool. Nu se usuca atat de repede. Mie mi-a ramas patata fata Albei ca zapada din cauza alcoolului. Cat despre transfer pe pasta e grele. Am incercat sa merg cu o scobitoare pe liniile conturate, dar dupa ce se usuca nu prea se mai vad. Asa ca am pus desenul peste pasta si cu un ac am facut puncte puncte dupa care m-am ghidat. Ah, si sa stii ca la frisca a iesit din greseala modelul. Trebuia sa iasa un model ca de val, dar s-a lasat frisca. :D
Dan-Irinel, faceti o echipa minunata tu si sotia ta! Felictari!
Oti, e fain-fain tortul tau! Ce idee geniala cu craterele! :blush:
Claudia, sa-ti traiasca copii!Ce frumosi sunt! Tortul pentru fratele tau e foarte reusit! Sper sa nu te superi pe mine, dar eu nu as folosi preful de zane. Nu stiu cum arata in realitate, dar in poze da un aspect patat decoratiilor tale. Cel putin asta e parerea mea!
Simonique, ce frumoase sunt ambele! Figurinele sunt foarte reusite!
Mimi, draga esti fenomenala! Tie toate iti ies:si cele cu frisca si cele cu pdz si acum mai vii si cu glazura ta sclipitoare si perfecta?! Felicitari!

#6192 Useril este offline   simonique 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 76
  • Inregistrat: 28-February 11

Postat 28 February 2011 - 04:18 PM

Natasha, :D :D ma bucur mult ca nu m-ati uitat...si mie mi-a fost tare dor de voi ...de retras m-am retras mai mult fortat - serviciu, new baby :D , sper ca de acum, dak ma va lasa si bb sa revin in front =))
Mimi :D si eu tare ma bucur ca v-am regasit. Vad ca tu ai muncit pe banda rulanta...de unde si progresul remarcabil! Foarte frumoase torturile, super ingrijit lucrat.Cel mai tare imi place cel cu volanase. Ai matrita pt ele? Am vrut si eu sa imi cumpar dar nu mai aveau pe LB :blush:

#6193 Useril este offline   simonique 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 76
  • Inregistrat: 28-February 11

Postat 28 February 2011 - 04:20 PM

Punticu, saru'mana!

#6194 Useril este offline   cristinel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 296
  • Inregistrat: 01-November 10
  • Locationarges

Postat 28 February 2011 - 04:47 PM

Am facut un "martisor" ciocolatos:
Imagine atasata: monthly_02_2011/post-758-12989043859939.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-758-12989044187215.jpg

Imagine atasata: monthly_02_2011/post-758-12989044386461.jpg

#6195 Useril este offline   simonique 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 76
  • Inregistrat: 28-February 11

Postat 28 February 2011 - 04:50 PM

Woooow, Cristinel, ce suuuper e!

#6196 Useril este offline   CLAUDIA 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 84
  • Inregistrat: 20-November 10
  • Locationbrescia italia

Postat 28 February 2011 - 05:17 PM

Vezi postareapunticu, la 28 February 2011 - 04:10 PM, a spus:

Divina, conturul la Alba ca zapada si la pitici i-am facut cu carioca subtire, de 0.4 parca, necomestibila recunosc, iar apoi i-am colorat cu pensula. Ca si idee mie mi-i s-a parut mai bine sa folosesc colorantul diluat in tuica decat in alcool. Nu se usuca atat de repede. Mie mi-a ramas patata fata Albei ca zapada din cauza alcoolului. Cat despre transfer pe pasta e grele. Am incercat sa merg cu o scobitoare pe liniile conturate, dar dupa ce se usuca nu prea se mai vad. Asa ca am pus desenul peste pasta si cu un ac am facut puncte puncte dupa care m-am ghidat. Ah, si sa stii ca la frisca a iesit din greseala modelul. Trebuia sa iasa un model ca de val, dar s-a lasat frisca. :D
Dan-Irinel, faceti o echipa minunata tu si sotia ta! Felictari!
Oti, e fain-fain tortul tau! Ce idee geniala cu craterele! :blush:
Claudia, sa-ti traiasca copii!Ce frumosi sunt! Tortul pentru fratele tau e foarte reusit! Sper sa nu te superi pe mine, dar eu nu as folosi preful de zane. Nu stiu cum arata in realitate, dar in poze da un aspect patat decoratiilor tale. Cel putin asta e parerea mea!
Simonique, ce frumoase sunt ambele! Figurinele sunt foarte reusite!
Mimi, draga esti fenomenala! Tie toate iti ies:si cele cu frisca si cele cu pdz si acum mai vii si cu glazura ta sclipitoare si perfecta?! Felicitari!

Ai dreptate Punticu,in poza asa se vede insa in realitate sclipeste foarte frumos.

#6197 Useril este offline   CLAUDIA 

  • Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 84
  • Inregistrat: 20-November 10
  • Locationbrescia italia

Postat 28 February 2011 - 05:18 PM

Vezi postareacristinel, la 28 February 2011 - 04:47 PM, a spus:

Am facut un "martisor" ciocolatos:
Atasament IMGP2439.JPG

Atasament IMGP2438.JPG

Atasament IMGP2436.JPG

Superb ciocolatosul tau.

#6198 Useril este offline   gloxinia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,517
  • Inregistrat: 23-November 09
  • Locationundeva prin nord vest

Postat 28 February 2011 - 05:22 PM

Cristinel deja am furat modelul :blush:
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#6199 Useril este offline   cristinel 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 296
  • Inregistrat: 01-November 10
  • Locationarges

Postat 28 February 2011 - 05:23 PM

Claudia, esti o mamica fericita!

#6200 Useril este offline   gloxinia 

  • Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,517
  • Inregistrat: 23-November 09
  • Locationundeva prin nord vest

Postat 28 February 2011 - 05:24 PM

Mimi, Simo super! Tineti-o tot asa.
Simo ce-mi plac pensuleleeeeeeeeeeee. Da ia zi, care e tortu de botez?
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

Arata acest topic


  • 428 Pagini +
  • « Prima
  • 308
  • 309
  • 310
  • 311
  • 312
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

9 useri citesc topicul
0 membri, 9 vizitatori, 0 utilizatori anonimi