Forum Culinar: Tortul - o arta sau nu ... invatam incet - Forum Culinar

Salt la continut

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 329
  • 330
  • 331
  • 332
  • 333
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tortul - o arta sau nu ... invatam incet

#6601 Useril este offline   gloxinia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,517
  • Inregistrat: 23-November 09
  • Locationundeva prin nord vest

Postat 21 March 2011 - 08:17 PM

Waaa, fetelor felicitari pentru prestatii!
Lumi ne-ai doborat cu povestea de pe tort!
Ramoooo, asta e cea mai faina rochita ever!!!! Si culoarea :tongue3:
Miny categoric le ai cu florile!!!
Alinus foarte tare zana!
Daniela, waaaa! Croitorasul cel viteaz!!! :biggrin:
Dana, nu te lasi vad! Super stivuitorul!!!
Mami de

Imagine postata
si

Imagine postata

#6602 Useril este offline   monatibi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 153
  • Inregistrat: 15-February 11
  • Locationconstanta

Postat 21 March 2011 - 08:51 PM

Mona, ce fain ca ii faci puiului tau cate un tort in fiecare luna. Ma gandesc ca asta se va intampla doar pana la un an, nu? L-ati sarbatorit cu prieteni si neamuri de l-ai facut asa mare?

de la 6 luni am inceput si atunci am facut si primul tort din viata mea ,apoi al doilea imbracat in pdz(le-am postat) ...va descoperisem pe voi deja si am luat reteta....acum la 8 luni nu am facut petrecere dar am vrut sa vad daca imi iese si mie etajat,dar sa sti ca daca era si mai mare era si mai bine nu se suparau ai mei, copii,sot...le plac mult dulciurile.
da ii fac pina la un an din luna in luna ...cea mai ramas apoi cred ca din an in an pina atunci poate mai invat si eu ceva.
la fete le cumparam de la cofetarie acum m-a trasnit ceva cred ...nu stiu
super torturile tale..ziceai ca aici pe forum ai invatat sa faci asa frumuseti?
nu ai nevoie de o ucenica?....vreau si eu sa invat.......

#6603 Useril este offline   Ramo 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 770
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationLa Strumfi

Postat 21 March 2011 - 09:16 PM

Mersi gagici :biggrin:
Mona, DA tot ce stiu am invatat de la fetele de aici si ele stiu cat is de mandra de ele, ca m-au invatat atatea. Lucrand inveti, crezi ca ale noastre au aratat asa de la inceput? Ca sa te incurajez iti zic ca eu acum in martie am facut 2 anisori de cand tortalesc. Ia du-te tu la "primul meu tort" sa vezi de unde am inceput si noi. O sa vezi ca stai bine. Cu timpul vor fi tot mai bine finisate si decorate. Foarte importanti sunt si colorantii si cat mai multe nuante. Sunt scumpi, dar te tin mult. Iti doresc succes si sa ne incanti cu evolutia ta :tongue3:
Imagine postata Imagine postata Imagine postata

Imagine postata

incepand din 23.03.2011

#6604 Useril este offline   Alinus 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Postari: 85
  • Inregistrat: 22-January 11
  • LocationBg, Italy

Postat 21 March 2011 - 10:13 PM

Ramo, nu ma supar deloc, chiar apreciez sugestiile. Fluturii aia au fost pusi cu dichis....sa ascunda mana stanga a papusii care se rupsese (am avut peripetii cu ea). Tortul l-am decorat duminica destul de in graba asa ca am facut ce mi-a venit pe moment.

Cat despre torturile pe care le fac am invatat totul de la voi si de pe net in general.Pasiunea e la mijloc si asta ma face sa am rabdare si sa insist pana imi iese. Cu ocazia asta ii spun si Monei ca si eu ca si Ramo fac torturi in stilul asta de vreo 2 ani si in spatele realizarilor mele se ascund si esecuri si nenumarate incercari si testari :biggrin:

Cat despre ultimele tale torturi, Ramo sunt splendide, extraordinare. O intrebare, cum ai facut sa obtii trandafirii aia aurii?

Multumesc mult tuturor fetelor pentru cuvintele frumoase. Sunteti toate nemaipomenite si desi nu postez foarte des va admir din umbra...

#6605 Useril este offline   vali 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 199
  • Inregistrat: 05-July 10

Postat 22 March 2011 - 10:07 AM

Ramo, cel sub forma de graviduta e bes-ti-al!
Bine, toate sunt extraordinare, aveti o imaginatie, rabdare si maini de aur!
Felicitari fetelor! :biggrin:

#6606 Useril este offline   Miny 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 178
  • Inregistrat: 09-December 09
  • LocationTulcea

Postat 22 March 2011 - 10:22 AM

Multumesc mult Ramo si Oti, eu incerc sa le fac cat mai reale (am si eu piticutii mei :tongue3: )
Si acum unul facut la urgenta, ieri pe la pranz m-a rugat si eu cum sunt fata buna :biggrin: , nu puteam sa refuz(multumesc mult Oti de reteta, dar pana am ajuns acasa de la serviciu m-am razgandit, oricum o incerc in cel mai scurt timp) Are blat amandina Lissa, crema de ciocolata cu rom si dulceata de visine,imbracat in reteta de ciocolata a lui Dan Irinel ( mie nu mi-a placut cum a iesit, categoric revin la retele mele)
Imagine atasata: monthly_03_2011/post-418-13007820573332.jpg

si una mai de aproape cu orhidea (sunt mandra de mine :P )

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-418-13007820215256.jpg

#6607 Useril este offline   victoria_alba 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Postari: 79
  • Inregistrat: 02-December 09

Postat 22 March 2011 - 10:42 AM

Luminis, excelenta realizare, tortul este de poveste, bravo tie!
Miny, esti specializata in plastelina de ciocolata si flori, superb!
Ramo, nu am cuvinte, absolut perfecte, nu pot sa zic ca imi place unul mai mult decat celalalt. Minunate, nu exista mai bine de atat! Nici n-are cum , perfectul e perfect! Am zis :)
Dani_ela,merci de pont, dulceata!

#6608 Useril este offline   anasia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 197
  • Inregistrat: 01-December 09

Postat 22 March 2011 - 10:46 AM

woow, ce de torturi frumoase
cec, chiar daca este clasic, imi place cum ti-a iesit curat si elegant;
punticu, woow, nu mi se pare incarcat, este vesel si colorat....cred ca ai muncit ceva la decoratii;
Claudia, sa-ti traiasca nasul, sacul cu bani e reusit!
dana, de ce spui caricaturi? foarte reusite stivuitoarele, imi plac culorile;
alinus, frumoasa zana, dar si tortul cu tema marina!
gloxinia, imi plac la nebunie personajele si animalutele, dar soarele este super....
monatibe, iti va fi din ce in ce mai usor, vei vedeam, cand te vei obisnui cu cremele, pasta; oricum, trenuletul este f reusit;
miny, si lalelele si orhideele sunt de vis...este si hibiscus printre orhidee? are o culoare superba!
daniela, ai muncit , nu gluma....toate sunt frumoase, ti-am admirat tortul cu sandaua pe blog;
ramo, asteptam torturile tale; rochia are niste culori de vis si un model super; auriul de pe primul tort este deosebit;
luminis, mi-ar placea sa vad si detalii de pe tort....chiar este de poveste, sunt atatd e reusit personajele; La multi ani baiatului!
daca am uita pe cineva, :) :) sunt atat de multe torturi....

#6609 Useril este offline   victoria_alba 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Postari: 79
  • Inregistrat: 02-December 09

Postat 22 March 2011 - 10:47 AM

Miny, opreste-te o clipa ca abia am apucat sa-ti admir celalalt tort, am zis ca esti specializata in flori si plastelina, pai am avut dreptate, superbeeeee orhideeleeee...
.te congratulez!

#6610 Useril este offline   Miny 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationTulcea

Postat 22 March 2011 - 10:59 AM

Vezi postareavictoria_alba, la 22 March 2011 - 10:42 AM, a spus:

Multumesc, Victoria, i-mi place sa lucrez cu ciocolata(oricum daca m-ar pune cineva sa aleg un dulce, asa alege ciocolata fara sa ma ganesc :) )

Vezi postareaanasia, la 22 March 2011 - 10:46 AM, a spus:

miny, si lalelele si orhideele sunt de vis...este si hibiscus printre orhidee? are o culoare superba!

Multumeas Anasia, da e si un hibiscus, pentru culoarea hibiscusului am folosit ciocolata plastica ce mi-a ramas de la tortul gargarita (am folosit rosu praf de la LB), amestecat cu pasta de zahar si inca putin rosu de la wilton.

Vezi postareavictoria_alba, la 22 March 2011 - 10:47 AM, a spus:

Miny, opreste-te o clipa ca abia am apucat sa-ti admir celalalt tort, am zis ca esti specializata in flori si plastelina, pai am avut dreptate, superbeeeee orhideeleeee...
.te congratulez!

:)

#6611 Useril este offline   Ramo 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 770
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationLa Strumfi

Postat 22 March 2011 - 11:14 AM

Vezi postareaAlinus, la 21 March 2011 - 10:13 PM, a spus:

Ramo, nu ma supar deloc, chiar apreciez sugestiile. Fluturii aia au fost pusi cu dichis....sa ascunda mana stanga a papusii care se rupsese (am avut peripetii cu ea). Tortul l-am decorat duminica destul de in graba asa ca am facut ce mi-a venit pe moment.

Cat despre torturile pe care le fac am invatat totul de la voi si de pe net in general.Pasiunea e la mijloc si asta ma face sa am rabdare si sa insist pana imi iese. Cu ocazia asta ii spun si Monei ca si eu ca si Ramo fac torturi in stilul asta de vreo 2 ani si in spatele realizarilor mele se ascund si esecuri si nenumarate incercari si testari :)

Cat despre ultimele tale torturi, Ramo sunt splendide, extraordinare. O intrebare, cum ai facut sa obtii trandafirii aia aurii?

Multumesc mult tuturor fetelor pentru cuvintele frumoase. Sunteti toate nemaipomenite si desi nu postez foarte des va admir din umbra...

Ei deci tot forumista esti si tu, nu scolita, eram curioasa daca ai facut vre-un curs.
Multumesc pentru aprecieri. Trandafirii i-am pictat cu auriu dupa ce s-au uscat.

Vezi postareavali, la 22 March 2011 - 10:07 AM, a spus:

Ramo, cel sub forma de graviduta e bes-ti-al!
Bine, toate sunt extraordinare, aveti o imaginatie, rabdare si maini de aur!
Felicitari fetelor!

Multumesc frumos :)

Vezi postareaMiny, la 22 March 2011 - 10:22 AM, a spus:

Multumesc mult Ramo si Oti, eu incerc sa le fac cat mai reale (am si eu piticutii mei )
Si acum unul facut la urgenta, ieri pe la pranz m-a rugat si eu cum sunt fata buna , nu puteam sa refuz(multumesc mult Oti de reteta, dar pana am ajuns acasa de la serviciu m-am razgandit, oricum o incerc in cel mai scurt timp) Are blat amandina Lissa, crema de ciocolata cu rom si dulceata de visine,imbracat in reteta de ciocolata a lui Dan Irinel ( mie nu mi-a placut cum a iesit, categoric revin la retele mele)
si una mai de aproape cu orhidea (sunt mandra de mine )

Deci nu-ti place pasta? Ce e diferit? Inafara de aspect care se vede ca-i diferit. E elastica? Gustul duce mai mult spre zahar sau spre cioco?

Vezi postareavictoria_alba, la 22 March 2011 - 10:42 AM, a spus:

Luminis, excelenta realizare, tortul este de poveste, bravo tie!
Ramo, nu am cuvinte, absolut perfecte, nu pot sa zic ca imi place unul mai mult decat celalalt. Minunate, nu exista mai bine de atat! Nici n-are cum , perfectul e perfect! Am zis
Dani_ela,merci de pont, dulceata!

:) Victortia, iti multumesc.

Vezi postareaanasia, la 22 March 2011 - 10:46 AM, a spus:

cec, chiar daca este clasic, imi place cum ti-a iesit curat si elegant;
punticu, woow, nu mi se pare incarcat, este vesel si colorat....cred ca ai muncit ceva la decoratii;
Claudia, sa-ti traiasca nasul, sacul cu bani e reusit!
dana, de ce spui caricaturi? foarte reusite stivuitoarele, imi plac culorile;
alinus, frumoasa zana, dar si tortul cu tema marina!
gloxinia, imi plac la nebunie personajele si animalutele, dar soarele este super....
monatibe, iti va fi din ce in ce mai usor, vei vedeam, cand te vei obisnui cu cremele, pasta; oricum, trenuletul este f reusit;
daniela, ai muncit , nu gluma....toate sunt frumoase, ti-am admirat tortul cu sandaua pe blog;
ramo, asteptam torturile tale; rochia are niste culori de vis si un model super; auriul de pe primul tort este deosebit;
luminis, mi-ar placea sa vad si detalii de pe tort....chiar este de poveste, sunt atatd e reusit personajele; La multi ani baiatului!
daca am uita pe cineva, sunt atat de multe torturi....

Mersi Anasia :)
Imagine postata Imagine postata Imagine postata

Imagine postata

incepand din 23.03.2011

#6612 Useril este offline   Anomiss 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Postari: 67
  • LocationMicul Paris

Postat 22 March 2011 - 11:16 AM

Va felicit pe toate pentru torturile minunate si pentru faptul ca aduceti bucurie in sufletele oamenilor cu astfel de opere de arta dulci! Va urmaresc de pe vremea culinarului si am invatat si eu multe de la voi si va citesc si va admir si aici. As avea o rugaminte la voi, m-a sunat o prietena care tine post si m-a intrebat daca stiu o reteta de tort de post si m-am gandit ca ma puteti ajuta cu ceva retete de blaturi, creme de post. va multumesc in avans :)
"If you can't feed a hundred people, then feed just one" Mother Teresa

#6613 Useril este offline   Miny 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationTulcea

Postat 22 March 2011 - 11:27 AM

Ramo, mi s-a parut foarte dulce si s-a si intarit chiar mai tare ca pasta de zahar, acum depinde de gustul fiecaruia.

#6614 Useril este offline   Anomiss 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • LocationMicul Paris

Postat 22 March 2011 - 12:43 PM

va prezint si eu cateva tortulete , asta a fost o mare provocare , umplut cu crema diplomat a Lissei, capacul realizat din 3 foi de napolitana lipite intre ele cu miere ( 2 foi sunt suficiente pentru a-l sustine, data viitoare ...)

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-18-13007900992076.jpg
Imagine atasata: monthly_03_2011/post-18-13007901703474.jpg
Imagine atasata: monthly_03_2011/post-18-13007902010606.jpg
Imagine atasata: monthly_03_2011/post-18-13007906030367.jpg

#6615 Useril este offline   Anomiss 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • LocationMicul Paris

Postat 22 March 2011 - 12:53 PM

cateva tortulete diverse

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-18-13007908543853.jpg
Imagine atasata: monthly_03_2011/post-18-13007909658337.jpg
Imagine atasata: monthly_03_2011/post-18-1300791068536.jpg
Imagine atasata: monthly_03_2011/post-18-13007911486274.jpg

#6616 Useril este offline   Miny 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationTulcea

Postat 22 March 2011 - 12:56 PM

Vezi postareaAnomiss, la 22 March 2011 - 12:43 PM, a spus:

va prezint si eu cateva tortulete , asta a fost o mare provocare , umplut cu crema diplomat a Lissei, capacul realizat din 3 foi de napolitana lipite intre ele cu miere ( 2 foi sunt suficiente pentru a-l sustine, data viitoare ...)

[

Anomiss foarte frumoase torturile, laptop-ul ma dat gata, atatea detalii, felicitari.

#6617 Useril este offline   Anomiss 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • LocationMicul Paris

Postat 22 March 2011 - 12:59 PM

un tort pt nepotelul meu comanda speciala :)

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-18-13007913533714.jpg

un tort pt botezul unei prietene

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-18-13007913187518.jpg

si un tort poseta, scuzati punga, inca nu se sustineau toartele :)

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-18-13007915158846.jpg

#6618 Useril este offline   Anomiss 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • LocationMicul Paris

Postat 22 March 2011 - 01:03 PM

Vezi postareaMiny, la 22 March 2011 - 12:56 PM, a spus:

Anomiss foarte frumoase torturile, laptop-ul ma dat gata, atatea detalii, felicitari.

Multumesc frumos Miny, a fost o replica a unui apple macbook :)am muncit mult la tastele alea , pictate manual dar stiti si voi mai bine cat timp mananca detaliile, insa merita fiecare secunda, cand vezi expresia de pe fata sarbatoritului !

#6619 Useril este offline   aura 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,681
  • Inregistrat: 04-December 09
  • Locationcanada

Postat 22 March 2011 - 01:05 PM

Vezi postareaAnomiss, la 22 March 2011 - 11:16 AM, a spus:

Va felicit pe toate pentru torturile minunate si pentru faptul ca aduceti bucurie in sufletele oamenilor cu astfel de opere de arta dulci! Va urmaresc de pe vremea culinarului si am invatat si eu multe de la voi si va citesc si va admir si aici. As avea o rugaminte la voi, m-a sunat o prietena care tine post si m-a intrebat daca stiu o reteta de tort de post si m-am gandit ca ma puteti ajuta cu ceva retete de blaturi, creme de post. va multumesc in avans :)

poti sa faci crema de la Bounty bars, in varianta de post:

300 ml lapte (soia/cocos diluat)
3 lg pline de gris
80 gr margarina
80 gr zahar
100 gr cocos
2 lingurite extract de vanilie

laptele, untul (margarina) si grisul se pun pe foc pana la ingrosare. Se adauga extractul de vanilie,zaharul si cocosul.Se pune peste blatul racit.
"A fi tolerant nu inseamnă a tolera intoleranţa altora" (Jules Romains)

#6620 Useril este offline   Anomiss 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • LocationMicul Paris

Postat 22 March 2011 - 01:11 PM

Miny, orhideele tale m-au lasat fara cuvinte! sunt o minunatie, eu cand intru in cofetarii si ma uit la torturile realizate acolo de cofetari cu diplome dar din pacate majoritatea fara talent, ma gandesc la voi, fetelor care faceti adevarate opere de arta, si cu ustensile care nu sunt profesionale si va admir mult! Am cautat un curs de cofetar de ceva timp, m-am inscris la unul dar tare dezamagita sunt, mai am un curs si abia astept sa scap si sa iau diploma pt ca nu am invatat nimic, nimic, nimic! sunt furioasa ca la noi nu exista o scoala, in care multe dintre voi ati fi niste profesori extraordinari!

Arata acest topic

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 329
  • 330
  • 331
  • 332
  • 333
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic