Forum Culinar: Tortul - o arta sau nu ... invatam incet - Forum Culinar

Salt la continut

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 331
  • 332
  • 333
  • 334
  • 335
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tortul - o arta sau nu ... invatam incet

#6641 Useril este offline   MIMI 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 629
  • Inregistrat: 26-November 09
  • LocationGalati

Postat 23 March 2011 - 10:48 AM

wow,da multe torturi ati facut!
Miny torturile tale sunt atat de elegante!
Amorasa,cel de botez e superb!
Punticu torturile tale sunt de vis
Gloxinia,atat de vesele si delicate,trebuie musai sa incerc si eu soarele
Alinus,torturile tale sunt wooowwwww
Dana3262,stivuitoarele :-*
Daniela tu esti doamna speedy!
Luministortul tau este o poveste in imagini!
Ramo,no comment!
Anomiss,fataaaaaaaaaa,bine ai venit;imi era dor de tine.vad ca te-ai pus rau pe tortalit,bravo
Ancaaaaa,ce apetisant e ciocolatosul tau!
Crisu,ce mai pot spune de torturile tale??!!...perfecte!
[blog='Bucataria mea']http://cumimiinbucatarie.blogspot.com/[/blog]

#6642 Useril este offline   Anomiss 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 67
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationMicul Paris

Postat 23 March 2011 - 01:44 PM

Vezi postareaMIMI, la 23 March 2011 - 10:48 AM, a spus:

wow,da multe torturi ati facut!
Anomiss,fataaaaaaaaaa,bine ai venit;imi era dor de tine.vad ca te-ai pus rau pe tortalit,bravo

Mimisor, eu ti-am urmarit evolutia , felicitari! Si mie mi-era dor, te pup si spor !
"If you can't feed a hundred people, then feed just one" Mother Teresa

#6643 Useril este offline   dani_ela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,242
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 23 March 2011 - 02:01 PM

crisule- tu razi de mine ? :-* cum adica nu te compari cu mine ?!! pai se poate compara o privighetoare cu o cioara :-* io-s cioara :D :D . torturile tale sunt perfecte , modele superbe si culori atat de vii ! torturile mele sunt de incepator :D

#6644 Useril este offline   monatibi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 153
  • Inregistrat: 15-February 11
  • Locationconstanta

Postat 23 March 2011 - 10:02 PM

Vezi postareaRamo, la 21 March 2011 - 09:16 PM, a spus:

Mersi gagici :floare:
Mona, DA tot ce stiu am invatat de la fetele de aici si ele stiu cat is de mandra de ele, ca m-au invatat atatea. Lucrand inveti, crezi ca ale noastre au aratat asa de la inceput? Ca sa te incurajez iti zic ca eu acum in martie am facut 2 anisori de cand tortalesc. Ia du-te tu la "primul meu tort" sa vezi de unde am inceput si noi. O sa vezi ca stai bine. Cu timpul vor fi tot mai bine finisate si decorate. Foarte importanti sunt si colorantii si cat mai multe nuante. Sunt scumpi, dar te tin mult. Iti doresc succes si sa ne incanti cu evolutia ta :love7:

am intrat si acolo dar tot mai frumoase mi se par...
doi ani? multi inainte!
da ar trebui sa-mi iau coloranti si poate ceva ustensile ca eu nu am chiar nimic.voi de unde va comandati coloranti?

#6645 Useril este offline   monatibi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationconstanta

Postat 23 March 2011 - 10:50 PM

torturi noi...foarte frumoase,bravo :floare: :love7: =))

#6646 Useril este offline   Crisu' 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Postari: 91
  • Inregistrat: 27-January 11

Postat 23 March 2011 - 11:05 PM

Vezi postareacristinel, la 23 March 2011 - 08:48 AM, a spus:

Ramo, Daniela, Miny, Punticu, Crisu, felicitari, sunteti foarte talentate si cred ca va indreptati spre ... mai mult ca perfect, daca se poate spune asa!!!
Anomiss, bine ai venit! Sa ai spor!

Multumesc, Cristinel!

Vezi postareaLuminis, la 23 March 2011 - 09:01 AM, a spus:

Fetelor, va multumesc pt urari si va felicit pe toate pentru minunile postate.
Anca, din suflet iti urez La multi ani! si sa fii fericita.
Punticu,ti-am mai zis ca-mi plac maxim trandafirii tai, de fapt toate florile si buchetele pe care le faci. Felicitari pt tort!
Crisu, la tine nu mai am ce sa zic, atatea torturi si toate perfect realizate. Imi place tare mult cum lucrezi cu pasta de zahar.

Luminis, aprecierea ta ma flateaza, multumesc! =))

Vezi postareaAnomiss, la 23 March 2011 - 10:27 AM, a spus:

Vezi postareaCrisu, la 22 March 2011 - 11:32 PM, a spus:

Dragele mele, nu am mai trecut de mult pe aici, ca m-am trezit deodata cu o avalansa de comenzi careia abia i-am facut fata. Nu ma compar nici pe departe cu Daniela, dar eu sunt mult mai inceata la lucru. M-au incantat toate torturile pe care le-ati facut de cand nu am mai intrat si va felicit pe toate pentru talentul si truda pe care le insumati in minunile delicioase pe care le faceti.
Va prezint si eu ce am mai facut in ultima vreme, unele mai reusite, altele mai putin, dupa cum mi-a permis timpul.
Dau Edit ca am uitat sa micsorez pozele.

woooow, superbe!

Multumesc, Anomiss

Vezi postareaRamo, la 23 March 2011 - 10:48 AM, a spus:

Crisu' de unde ai scos fata torturile astea asa perfecte????Superbe sunt!!!

Ramo, tu stii foarte bine ca nu sunt perfecte, dar iti multumesc pentru apreciere. Sunt tare fericita ca o profesionista ca tine le considera asa frumoase. :love7:

Vezi postareadani_ela, la 23 March 2011 - 02:01 PM, a spus:

crisule- tu razi de mine ? =)) cum adica nu te compari cu mine ?!! pai se poate compara o privighetoare cu o cioara =)) io-s cioara =)) =)) . torturile tale sunt perfecte , modele superbe si culori atat de vii ! torturile mele sunt de incepator :(

Dani, cum sa rad de tine, Doamne fereste! Eu chiar nu ma compar cu tine care faci torturi pe banda rulanta si cred ca ai facut intr-o zi mai multe decat am facut eu in doua saptamani. Sincera sa fiu, daca as primi atatea comenzi le-as face varza de varza pe toate. Numai uita-te la cascheta de politist ce garaita mi-a iesit si ce forma de sapca de CFR are... Pe aceea am facut-o in relativa graba (doua torturi intr-o zi). Imagineaza-ti ce ar fi iesit daca as fi avut de facut 7, ca tine... :floare: Tu te descurci de minune! =))

#6647 Useril este offline   monatibi 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationconstanta

Postat 24 March 2011 - 08:22 AM

eu stau cu unul 2 zile :floare: :love7:
sa fac pt alti nici nu ma gindesc...deocamdata

#6648 Useril este offline   Luminis 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 652
  • Inregistrat: 09-February 10
  • LocationBraila

Postat 24 March 2011 - 09:25 AM

Vezi postareacristinel, la 23 March 2011 - 09:10 AM, a spus:

Luminis, povestea ta e minunata, ai spus-o de la inceput pana la sfarsitul fericit, nu-i lipseste decat sarbatoritul pe care l-am cautat si pe blogul tau, mi-ar fi placut sa-i vad reactia de pe fetisoara, dar sunt convinsa ca a fost pe masura efortului tau. Felicitari si multi...multi ani, familiei tale implinite!

Cristinel, merit bataie ca n-am o poza cu sarbatoritul... asa stresata am fost cu totul asta ca n-am apucat sa-i fac si lui poza, de fapt nici nu m-am gandit... OF! mama denaturata... Am o poza de la locul de joaca, dar nu se vede bine deloc. Incerc sa vad daca pot face ceva cu ea. Multumesc pentru urari!

Aceasta postare a fost editata de Luminis: 24 March 2011 - 09:44 AM

#6649 Useril este offline   dani_ela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 1,242
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 24 March 2011 - 10:54 AM

crisule- mor dupa scrisul asta al tau :scratch: tot ri este? scris inainte , uscat si aplicat pe tort ? am incercat de zeci de ori , si nu reusesc sa scot nici macar o litera intreaga :appl:

#6650 Useril este offline   Crisu' 

• Bucatar
  • PipPipPip

Postat 24 March 2011 - 11:11 AM

Vezi postareadani_ela, la 24 March 2011 - 10:54 AM, a spus:

crisule- mor dupa scrisul asta al tau :scratch: tot ri este? scris inainte , uscat si aplicat pe tort ? am incercat de zeci de ori , si nu reusesc sa scot nici macar o litera intreaga :appl:

Unde vezi scris frumos e cu RI, ala urat e cu mana :appl: Sa-ti zic cum fac eu RI: bat putin un albus de ou mare (L) (cat sa se desfaca), apoi torn 250g de zahar pudra Margaritar peste el si il bat pana devine cat de cat pufos. Cum nu am prea multa rabdare cu chestiile care nu-mi fac placere :appl: , toata operatiunea dureaza cam 5 minute. La sfarsit mai adaug o lingurita de zeama de lamaie si mai bat un minut. Am observat ca e mai bine sa lasi mai putin la uscat (3-4ore) decat zile intregi, ca putina umezeala care ramane in RI il impiedica sa se sparga prea usor cand il dezlipesti. Pentru spritat folosesc ori hartie de copt de la Kaufland (marca lor), ori pur si simplu folie de protectie pentru coli, dupa sfatul Ancai. Ambele sunt OK, iar ultima varianta e si mai buna, ca vezi mai bine modelul (hartia nu e foarte transparenta). Ca sa ajustezi literele (sau ce mai spritezi cu RI), poti sa o faci cu o scobitoare, cat e compozitia uda, ideal imediat dupa ce spritezi. Deci nu trebuie sa ai mana perfecta la spritat (eu sunt chiar jalnica la capitolul asta) ca sa faci chestii faine cu RI. Spor! :appl:

#6651 Useril este offline   Crisu' 

• Bucatar
  • PipPipPip

Postat 24 March 2011 - 11:14 AM

Am uitat! Totusi cateva litere tot se vor rupe! Nu te ingrijora ca merg lipite ori cu putin RI, ori cu un lipici facut dintr-un sfer de lingurita de Gumtex sau alta guma de genul asta (Tylose, Trag etc) amestecata bine cu doua linguri de apa calda si lasat peste noapte la frigider (si dupa ce se prepara se pastreaza tot la frigi, iar la un moment dat - cam o saptamana- se prepara altul). :scratch:

#6652 Useril este offline   Crisu' 

• Bucatar
  • PipPipPip

Postat 24 March 2011 - 11:26 AM

Ramo, te rog mult, uita-te la Idei, consultatii, ti-am lasat o intrebare acolo. Te pup! :scratch:

#6653 Useril este offline   Miny 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 178
  • Inregistrat: 09-December 09
  • LocationTulcea

Postat 24 March 2011 - 01:10 PM

Multumesc mult de aprecieri tuturor si tin sa va feicit pentru torturile fff frumoase pe care le-ati realizat. Eu am ceva probleme cu calculatorul asa ca scuzati intarzierea.
Tin s-o felicit pe Crisu pentru frumusetile ei, si Punticu foarte frumos tortul,i-mi place tare mult inimioara ta si orhideele, de unde ai verdele acele?
Suzati daca am uitat pe cineva :scratch:

#6654 Useril este offline   Crisu' 

• Bucatar
  • PipPipPip

Postat 24 March 2011 - 06:02 PM

Vezi postareaMiny, la 24 March 2011 - 01:10 PM, a spus:

Multumesc mult de aprecieri tuturor si tin sa va feicit pentru torturile fff frumoase pe care le-ati realizat. Eu am ceva probleme cu calculatorul asa ca scuzati intarzierea.
Tin s-o felicit pe Crisu pentru frumusetile ei, si Punticu foarte frumos tortul,i-mi place tare mult inimioara ta si orhideele, de unde ai verdele acele?
Suzati daca am uitat pe cineva =))

Multumesc, Miny! =))

#6655 Useril este offline   Anomiss 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Postari: 67
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationMicul Paris

Postat 25 March 2011 - 10:57 AM

Vezi postareaAnca_B, la 22 March 2011 - 07:50 PM, a spus:

Dragele meleam mai trecut pe aici,zilnic,dar nu am postat 'nica...ca nu-s chiar in apele mele,plus ca am si schimbat prefixu' ;) ...o fi si astenia de primavara!
In schimb,la voi am vazut o metamorfozare....niste minunatii de torturi,v-au iesit din maini:Ramo,Oti,punticu,Miny,Lumi',Alinus ,Dani_ela Dana3262 va felicit si va trimit si cate-o :) ..
Acu' va prezint un tort de ziua mea:atata numa' am putut.Un tort ornat cu cioco'(al 2-lea din viata mea)se lucreaza frumos cu cioco' dar trebuie sa ai rabdare si scule.
Tortu' a fost un blat amandina,insiropat cu apa+zahar+rom,crema ganache de cioco' (cioco aia de la Kaufland cu 50%cacao)iar glazura a fost cioco'(tot de aia de la K)+frisca +gelatina.

Dau edit:dupa ce am vazut minunatiile Andradei,in arta ciocolatei,am zis sa incerc si io o faza cu cioco' cu imprimeu,asa ca am mai gasit o intrebuintare unui "ajutor " din bucatarie ;va las pe voi sa ghiciti,despre ce e vorba-n "poezie" ;) ;indiciul este :WILTON.

La multi ani Anca! mie imi place cum arata tortul tau, e foarte apetisant mai ales ca e cu muuuulta ciocooo! sa va fie de bine!
"If you can't feed a hundred people, then feed just one" Mother Teresa

#6656 Useril este offline   simonique 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Postari: 76
  • Inregistrat: 28-February 11

Postat 25 March 2011 - 11:55 AM

Mai fetelor, dar chiar ca aici s-au strans cele mai talentate tortarese! Jos palaria in fatza voastra, ;) chiar sunteti super talentate! Am lipsit putin si am vazut numai torturi suuuper, mai ales decoratiunile pt torturi:flori si figurine ;) ! Ti se cam face rusine sa vii p-aici nepregatit :) ...
Crisu', sunt su-per-be torturile tale!!! :P
Gloxi, imi plac la nebunie torturile tale cu multe personaje!!! ;)
Claudia, imi place saculetul tau cu bani!
Alinus, cat de scumpik e broscutza ;)
dana3262, tare reusite stivuitoarele tale! Ai spray alimentar?
Amorasa, super torturile...toate 3!!!
punticu, imi place tortul tau pt mot...e tare vesel!! Si florile iti ies tare bine!!
dani-ele, doamne, 7 intr-o zi...si toate f reusite...mii de felicitari ce sa mai zic!!
Luminis, extraordinar tortul tau cu pinochio, absolut superb!
Miny, faci niste floriiiiiiiii... :P Cum faci orhideele? Sunt extraordinare!!!
Ramo, f frumoase toate, cel gravidutz si cel alb -negru imi plac in mod deosebit!
Anomiss, ce ma bucur sa te vad ;) , se pare ca te-a prin si pe tine microbul...si inca tareee... :P felicitari pt torturi, recuperezi repede se pare!
Anca, LA MULTI ANI!!! Miamiiii, cum arata torturile tale!

#6657 Useril este offline   cristinel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 296
  • Inregistrat: 01-November 10
  • Locationarges

Postat 25 March 2011 - 12:40 PM

Va rog, un vot, pana pe 31 martie, pentru tortul cu narcise si ghiocei pe

http://www.decoblog.ro/concurs
Multumesc!

#6658 Useril este offline   cristinel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 296
  • Inregistrat: 01-November 10
  • Locationarges

Postat 25 March 2011 - 12:50 PM

In sfarsit, am reusit sa fac cele doua "torturi de poveste",cu mousseuri de ciocolata. Barbie si cei trei muschetari(2kg) si Frumoasa din padurea adormita(3kg). Am trecut si greutatile, pt a se intelege de ce nu le-am pus altfel in scena. Nu am avut loc sa ma desfasor :) .

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-758-1301049993133.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-758-13010500134872.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-758-13010500326443.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-758-13010500645306.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-758-13010500901299.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-758-13010501075354.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-758-13010501313951.jpg

#6659 Useril este offline   victoria_alba 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Postari: 79
  • Inregistrat: 02-December 09

Postat 25 March 2011 - 01:02 PM

Vai Cristinel, esti grozava, "povestitoare mica" ce esti. Pot sa te denumesc "autoare de SF-uri"? pentru ca din privinta mea, torturile pe care tu le faci eu pot doar sa le vi
sez. Sunt extraordinare, felicitari!!!

#6660 Useril este offline   dana3262 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 238
  • Inregistrat: 27-November 09

Postat 25 March 2011 - 02:07 PM

mersi fetelor!
Simonique, am spray de la LB!
Cristinel, ai muncit de numa', felicitari!
dana

Arata acest topic

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 331
  • 332
  • 333
  • 334
  • 335
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic