Forum Culinar: Tortul - o arta sau nu ... invatam incet - Forum Culinar

Salt la continut

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 333
  • 334
  • 335
  • 336
  • 337
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

Tortul - o arta sau nu ... invatam incet

#6681 Useril este offline   mihaela-hotea 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Grup: Members
  • Postari: 44
  • Inregistrat: 12-February 11

Postat 27 March 2011 - 04:56 PM

Iata o poza cu colorantul alimentar praf pe care-l folosesc aici in germania, si il cumpar de la Kauflandul de aici, cred ca tu Gloxinia m-ai intrebat.Imagine atasata: monthly_03_2011/post-1119-13012364309874.jpg
Aveam niste intrebari pentru cateva fete:
Punticu, explica-mi te rog cum ai facut grilajul acela de pe marginea tortului si inimioara aceea din grilaj te rog, sunt super.
Gloxinia am vazut scrisul cel rosu pt copilasul acela, cum l-ai imprimat direct pe tort, asa se vede.
Ramo, bulinutele acelea aurii, le-ai pictat sau ai facut pasta de culoarea aia?
Multumesc anticipat pt raspunsuri. :floare: :floare: :floare:

#6682 Useril este offline   dani_ela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Grup: brown
  • Postari: 1,242
  • Inregistrat: 25-November 09

Postat 27 March 2011 - 05:27 PM

salutare ! cate torturi ati facut , breee !!!
mi-a placut de gabrenia , ce pomelnic o facut :floare: cred ca ai avut notite :floare: io nu scriu atata ca mi-e lene de ma doare :D . dar musai sa spun de papucul lui tunde : fataaa, esti sigura ca nu esti mihai albu sub acoperire ? :floare:
am facut iar o armata de torturi , dar sunt modele ce se repeta , o hanica montanica , un fulgeroi , niste banale cu cercuri si floricici , deci nu are rost sa le pun ca ocupa locu de pomana :)

#6683 Useril este offline   gabrenia 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 492
  • Inregistrat: 08-December 09
  • Locationmalul Dunarii

Postat 27 March 2011 - 07:13 PM

Vezi postareadani_ela, la 27 March 2011 - 05:27 PM, a spus:

mi-a placut de gabrenia , ce pomelnic o facut :floare: cred ca ai avut notite :) io nu scriu atata ca mi-e lene de ma doare :D .

dana da, fata, mi-am luat notite ca asa nu-mi mai aminteam in veci cine si ce a facut ! :floare: esti de la SRI cumva? :D :floare: puuupici!
Gabrenia "ce pot face doua maini dibace"

#6684 Useril este offline   dani_ela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 27 March 2011 - 07:28 PM

Vezi postareagabrenia, la 27 March 2011 - 07:13 PM, a spus:

Vezi postareadani_ela, la 27 March 2011 - 05:27 PM, a spus:

mi-a placut de gabrenia , ce pomelnic o facut :D cred ca ai avut notite :D io nu scriu atata ca mi-e lene de ma doare :D .

dana da, fata, mi-am luat notite ca asa nu-mi mai aminteam in veci cine si ce a facut ! :floare: esti de la SRI cumva? :) :floare: puuupici!

noooo , nici vorba , ziceam si io ashea :floare: :D

#6685 Useril este offline   moatza 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 7,061
  • Locationtot aici

Postat 27 March 2011 - 07:45 PM

fetelor, ieri am avut zi de vizionare pe la cofetariile din oras. mi-a venit ideea pur si simplu. pai fatza de ce faceti voi, nu exista termen de comparatie. am vazut niste masini de toata jena si niste decoratii din pdz grosolane, flori urate ...dar culorile erau ok. mai bine aratau cele lucrate in frisca. n-am gasit nicio cofetarie care sa faca torturi din frisca naturala, in cel mai fericit caz era amestec. chiar vazusem un tort cu decoratii alba ca zapada si piticii, si pareau bine realizati. cand am intrebat, mi-au spus ca decoratiile le adusese clienta si erau papusele din plastic, cu hainele din pdz puse de ei. in schimb, toate, fara exceptie, ofereau bonus la orice tort comandat cate un platou mic cu fursecuri / prajiturele sau vreun cozonac.

si altceva: acum ceva timp dupa ce am facut cumparaturi la K, a vrut fi-miu o savarina de la cofetaria din incinta lor. cand a desfacut pachetul s-o manance, era s-o scape si-am prins-o eu. nu exagerez: m-am zgariat in frisca, era ceva gumos si uscat iar motzul care tb sa fie din frisca m-a zgariat. s-a lecuit si el!

succes in ceea ce faceti si felicitari!

#6686 Useril este offline   cristinel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 296
  • Inregistrat: 01-November 10
  • Locationarges

Postat 27 March 2011 - 08:17 PM

Fetelor, sunt in viata :floare: , am supravietuit unui maraton de 5 torturi in doua zile, intrerupte de o tura de noapte.Primele doua au fost cele de poveste, iar urmatoarele reprezinta: un bust imbracat in steagul Stelei , cu doua mingi in loc de sani

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-758-13012495267373.jpg

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-758-1301249499983.jpg

inca un tort cu tema rummy-ului:

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-758-13012496460384.jpg

si un tort pt majoratul unui suporter (tot Steaua), fotbalist la randul lui. Mi l-am imaginat in fata "portii viitorului", relaxat, pregatit pentru anii ce vor urma.

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-758-13012498410255.jpg

#6687 Useril este offline   dani_ela 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip

Postat 27 March 2011 - 08:22 PM

cristinel - jos palaria !!!!!!

#6688 Useril este offline   Luminis 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 652
  • Inregistrat: 09-February 10
  • LocationBraila

Postat 27 March 2011 - 08:46 PM

Vezi postareacristinel, la 25 March 2011 - 12:50 PM, a spus:

In sfarsit, am reusit sa fac cele doua "torturi de poveste",cu mousseuri de ciocolata. Barbie si cei trei muschetari(2kg) si Frumoasa din padurea adormita(3kg). Am trecut si greutatile, pt a se intelege de ce nu le-am pus altfel in scena. Nu am avut loc sa ma desfasor :P .

Cristinel, superbe povestile tale!

#6689 Useril este offline   Luminis 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBraila

Postat 27 March 2011 - 08:52 PM

Vezi postareapunticu, la 26 March 2011 - 02:56 PM, a spus:

Pun si eu ultimele 2 torturi, ambele Milch-schnitte. La cel cu inimioara, mi-am tocat nervii o gramada de timp (ne se vede). Prima portie (am facut 3 :P ) de pasta am colorat-o cu rosu pudra si dupa ce am pus-o pe tort a inceput sa crape rau de tot. M-am chinuit o gramada sa-l indrept, dar n-am mai reusit. Am dat-o jos, am acoperit din nou tortul cu pasta alba si pune-te pe vopsit. Am vopsit la el 3 ore! Stiu ca pare exagerat, dar atat mi-a luat. Nu mint.

Super! Imi plac mult florile, dar asta ti-am mai zis... Pui ceva in pasta pt flori?

Vezi postareaCrisu, la 27 March 2011 - 12:21 AM, a spus:

Acum va prezint si eu una dintre ultimele productii, un tort cu blat de cacao si mousse de cioco. Presimt ca trebuie sa mai incerc si eu alte retete ca, desi clientii sunt mereu altii, m-am cam plictisit de eternele mousse-uri de cioco, desi sunt demential de bune. Dar poate ca le mentin, ca m-am apucat de cura si chiar am reusit sa dau jos vreo doua kile, asa ca nu vrea sa stric toata stradania de pana acum.
Cum zicea, ceasul meu cu mousse de cioco:

Super fain a iesit!

Vezi postareagloxinia, la 27 March 2011 - 10:34 AM, a spus:

Ultimele torturi:

Fata, tie ti-am mai zis ca astea ultimele sunt super vesele! Imi plac mult!

#6690 Useril este offline   Luminis 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • LocationBraila

Postat 27 March 2011 - 09:10 PM

Vezi postareamihaela-hotea, la 27 March 2011 - 04:56 PM, a spus:

Iata o poza cu colorantul alimentar praf pe care-l folosesc aici in germania, si il cumpar de la Kauflandul de aici, cred ca tu Gloxinia m-ai intrebat.Atasament DSC00616.JPG

Mihaela, colorantul asta cum este: fin sau zgrumturos? Contine cumva si particule de zahar? Stiu ca am luat si eu odata din Germania dar nu mi-a placut, parca avea granule de zahar in el.

Vezi postareamoatza, la 27 March 2011 - 07:45 PM, a spus:

si altceva: acum ceva timp dupa ce am facut cumparaturi la K, a vrut fi-miu o savarina de la cofetaria din incinta lor. cand a desfacut pachetul s-o manance, era s-o scape si-am prins-o eu. nu exagerez: m-am zgariat in frisca, era ceva gumos si uscat iar motzul care tb sa fie din frisca m-a zgariat. s-a lecuit si el!

succes in ceea ce faceti si felicitari!

Vaai! Nici nu vreau sa-mi inchipui ce frisca era aia...

Vezi postareacristinel, la 27 March 2011 - 08:17 PM, a spus:

Fetelor, sunt in viata :P , am supravietuit unui maraton de 5 torturi in doua zile, intrerupte de o tura de noapte.Primele doua au fost cele de poveste, iar urmatoarele reprezinta: un bust imbracat in steagul Stelei , cu doua mingi in loc de sani

si un tort pt majoratul unui suporter (tot Steaua), fotbalist la randul lui. Mi l-am imaginat in fata "portii viitorului", relaxat, pregatit pentru anii ce vor urma.

La cat mai multe pe zi, draga Cristinel!

#6691 Useril este offline   victoria_alba 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Postari: 79
  • Inregistrat: 02-December 09

Postat 28 March 2011 - 07:04 AM

Punticu, vai ce poti sa faci femeie, florile sunt perfecte, mor dupa bordura ta :P cel cu inimioara nu asi fi spus ca e pictat, Doamne fereste! Ala cu papucul e durere, cate kg o avut?
Vrabiuta, asa de finut si primavaratic...imi place modelul de pe fonta si crenguta de cires, e deosebit!
Crisu, absolut superb ceasul, mvai, cifrele le-ai facut din RI ? Detaliile tortului sunt impecabile, SUPERB!
Gloxi, superbe si vesele, figurinele tale sunt de prima clasa, bravo!
Cristinel, cum poti sa scri pe torturi, n-am vazut asa ceva...perfect! Cum poti face pasta aia sa luceasca in "halul" ala...numai tu poti sti.Felicitarile mele!

#6692 Useril este offline   Miny 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 178
  • Inregistrat: 09-December 09
  • LocationTulcea

Postat 28 March 2011 - 09:49 AM

Vai ce frumoase torturi faceti. Multumesc de aprecieri Garbenia, si lalele sunt facute cu o forma facuta sub forma de lacrima. Sa va arat si ce am lucrat pentru sambata, blat kinder, crema de ciocolata amarue cu trufe si sos de fructe de padure.
Imagine atasata: monthly_03_2011/post-418-13012985151507.jpg

#6693 Useril este offline   mihaela-hotea 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Postari: 44
  • Inregistrat: 12-February 11

Postat 28 March 2011 - 04:42 PM

[/quote][quote]Mihaela, colorantul asta cum este: fin sau zgrumturos? Contine cumva si particule de zahar? Stiu ca am luat si eu odata din Germania dar nu mi-a placut, parca avea granule de zahar in el.

[/quote]

[/quote]
Da , intradevar Luminis, contine si particule de zahar tos, dar m-am gandit sa-l dizolv inainte in mierea cu care fac plastelina, iar in frisca se dizolva singur mai usor, ce am mai gasit si mai bun, colorantii gel care se gasesc acum tot la kauflan germania, fiindca este sezonul, am sa fac o poza azi si va arat azi sau maine.

#6694 Useril este offline   Phoenix 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 28 March 2011 - 06:13 PM

Cand vad minunatiile voastre mi-e rusine sa mai pun pe al meu

Tortul de ziua tatalui meu , blat - foi de pandispan cumaparate :notworthy: , crema de iaurt cu caise , invelit in plastelina de ciocolata.

Imagine atasata: monthly_03_2011/post-780-1301328780613.jpg

#6695 Useril este offline   punticu 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 485
  • Inregistrat: 09-October 10
  • LocationTg-Jiu

Postat 28 March 2011 - 10:41 PM

Crisu', ce fain e tortul tau cu ceas!!!
Oti, frumoase ambele! Iarasi soare?! Atat de mult imi place ca as vrea sa-l vad pe fiecare tort de-al tau! Bravo!
Mihaela, ce bine arata ciocolatosul tau!!! :notworthy: Grilajul l-am facut cu un decupator de la LB. Am scris mai inainte de el. La fel si inimioara. Am decupat pasta cu decupatorul si am pus-o la uscat pe o forma de inimioara (3D) inveliata in folie alimentara. Dupa ce s-a uscat am dezlipit-o usor sa nu o rup.
Cristinel, esti tare!!! Atatea detalii contin torturile tale, si atat de bine realizate personajele... Felicitari!
Lumi, in pasta pun niste MM (kiss troll). Am mai discutat de ele. Nu pun mult, cam la o mana buna de pasta de zahar adaog cam cat o nuca pasta din mm. Se amesteca mai greu, dar mie mi se pare ca da o elasticitate foarte buna pastei. Poate e noroc, dar de cand folosesc asa nu am mai avut probleme cu decoratiile sa se rupa.
Victoria_alba esti o draguta si iti multumesc. Tortul cu papucel a avut 6 kg tot. Nu stiu cat a avut fiecare separat.
Miny, atat de reala pare chitara ta!!! Felicitari pentru executie!
Izuk, este foarte frumos tortul tau camasa. Imi place mult modelul, dar eu nu am avut ocazia sa-l fac inca. Plastelina de cioco ti-a iesit foarte bine. Ce fel de reteta si ce ciocolata ai folosit?

#6696 Useril este offline   Phoenix 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 2,574
  • Inregistrat: 13-December 10

Postat 29 March 2011 - 07:31 AM

Punticu , ciocolata este Primola , iar ca "reteta" eu fac din 500 g ciocolata cu 5 linguri energizant.M-am chinuit putin la intins foaia mare pentru acoperit , se vad urme , nu am mai avut rabdare si eram si foarte grabita pentru ca trebuia sa plec undeva.

#6697 Useril este offline   Miny 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Postari: 178
  • Inregistrat: 09-December 09
  • LocationTulcea

Postat 29 March 2011 - 08:40 AM

Vezi postareapunticu, la 28 March 2011 - 10:41 PM, a spus:

Crisu', ce fain e tortul tau cu ceas!!!
Oti, frumoase ambele! Iarasi soare?! Atat de mult imi place ca as vrea sa-l vad pe fiecare tort de-al tau! Bravo!
Mihaela, ce bine arata ciocolatosul tau!!! :notworthy: Grilajul l-am facut cu un decupator de la LB. Am scris mai inainte de el. La fel si inimioara. Am decupat pasta cu decupatorul si am pus-o la uscat pe o forma de inimioara (3D) inveliata in folie alimentara. Dupa ce s-a uscat am dezlipit-o usor sa nu o rup.
Cristinel, esti tare!!! Atatea detalii contin torturile tale, si atat de bine realizate personajele... Felicitari!
Lumi, in pasta pun niste MM (kiss troll). Am mai discutat de ele. Nu pun mult, cam la o mana buna de pasta de zahar adaog cam cat o nuca pasta din mm. Se amesteca mai greu, dar mie mi se pare ca da o elasticitate foarte buna pastei. Poate e noroc, dar de cand folosesc asa nu am mai avut probleme cu decoratiile sa se rupa.
Victoria_alba esti o draguta si iti multumesc. Tortul cu papucel a avut 6 kg tot. Nu stiu cat a avut fiecare separat.
Miny, atat de reala pare chitara ta!!! Felicitari pentru executie!
Izuk, este foarte frumos tortul tau camasa. Imi place mult modelul, dar eu nu am avut ocazia sa-l fac inca. Plastelina de cioco ti-a iesit foarte bine. Ce fel de reteta si ce ciocolata ai folosit?

Multumesc Punticu, eu chiar am considerat ca fiind un esec, dar sarbatorita a fost foarte incantata asa ca m-am mai linistit.

#6698 Useril este offline   Anomiss 

• Bucatar
  • PipPipPip
  • Postari: 67
  • Inregistrat: 23-November 09
  • LocationMicul Paris

Postat 29 March 2011 - 10:29 AM

Vezi postareavrabiuta, la 26 March 2011 - 09:09 AM, a spus:

Anomiss- reusit laptopul si celelalte si multe si frumoase! Felicitari!

Multumesc frumos!

Vezi postareagabrenia, la 26 March 2011 - 10:22 AM, a spus:

AnomissFrumoase torturile tale in spacial poseta aceea lila,cel de botez,Minny mouse,laptopul la care as fi pus un pic mai multa culoare,nu stiu,un trandafir,ceva, ca sa fie mai viu si scrisul l-as fi mai accentuat un pic. Nu te supare pe mine,imi spun doar parerea si noi asa ar trebui sa invatam, din sfaturi. Oricum, cel mai important lucru e reactia sarbatoritului si din cate am inteles a fost una wow! Felicitari si mai vino cu torturi!

Multumesc, am sa mai incerc eu stau prost cu timpul si nu am timp de experimente insa trebuie sa imi fac timp si sa ma perfectionez, am mult de recuperat si de invatat! Laptopul ala trebuia sa fie replica unui Apple MacBook, fara floricele si alte chestii colorate :notworthy:

Un tort pt un fan MJ ( imi tremura mana cand scriu, "iemotii" :toothy9; )

Fetele, Cristinel, Crisu, Vrabiuta, Punticu, Izuk,Miny, Mihaela, Gloxy felicitari pt tortulete!

Imagini atasate

• Imagine atasata: monthly_03_2011/post-18-13013872610413.jpg

"If you can't feed a hundred people, then feed just one" Mother Teresa

#6699 Useril este offline   cristinel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationarges

Postat 29 March 2011 - 01:12 PM

Bravo,Anomiss! Si mie imi tremura mainile cand scriu pe troturi, dar stii cum fac sa se cunoasca mai putin emotia? Tin creionul glazurat de la dr Oetker cu amandoua mainile si coatele lipite de corp.Pare ca folosesti acelasi creion si tu!
Miny, la tine chitara a plans cu note muzicale!Ti-a iesit foarte bine!
Izuk, la multi ani tatalui tau. Sa-i traiasca fata care a muncit pt a-i face asa o surpriza.Numai cine nu a pus camesi pe torturi nu stie cat e de greu.
Gabrenia, sa inteleg ca lucrezi intr-o unitate pusa sub semnul intrebarii? Si eu la fel.Dar tot sper sa se revina asupra acestor decizii si sa nu fim afectati, am fost destul de loviti de micsorarea lefurilor.Si daca se va intampla prin absurd asa ceva, ai atatea talente, ca poti sa faci si altceva.

#6700 Useril este offline   cristinel 

• Bucatar sef
  • PipPipPipPip
  • Locationarges

Postat 29 March 2011 - 01:21 PM

Punticu, iar ai facut un supertort, nu se vede ca l-ai accesorizat in graba!
Crisu, ceasul tau si cureaua lui perfecta sunt "marfa"!
Mihaela, apetisante ciocolatoasele tale!
Vrabiuta,v-au inflorit merii?! Pai nu a nins de curand?

Arata acest topic

• 428 Pagini +
  • « Prima
  • 333
  • 334
  • 335
  • 336
  • 337
  • Ultima »
  • Nu puteti crea un topic nou
  • Nu puteti replica pe acest topic

7 useri citesc topicul